Seçim 2024

Seçim 2024

31 Mart'taki yerel seçimlere kısa bir süre kaldı! Ankara ve İstanbul seçim sonuçları en çok merak edilen şehirlerin başında geliyor. 31 Mart akşamı seçim sonuçları hakkındaki en güncel ve en hızlı bilgileri Mynet 2024 seçim sayfasında bulabilirsiniz.

Seçim 2024 Haberleri

AK Parti'den CHP'ye geçti, yeni başkan araçları sergiledi! Denizli'de dikkat çeken görüntü

Yerel seçimlerde AK Parti'den CHP'ye geçen Denizli Büyükşehir Belediye'sinde 'tasarruf tedbirleri' uygulanmaya başlandı. Bir kısmı lüks olan 45 aracın, ihtiyaç fazlası olarak belediye tarafından kiralandığını duyuran yeni başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu, söz konusu araçları kent meydanında sergiledi.

Haber 21-04-2024 07:44

AK Parti'de görevden alınacak isimler.. Fatih Portakal Erdoğan 'bay bay' diyecek dedi, tek tek saydı! Mehmet Şimşek detayı...

AK Parti'de 31 Mart'taki yerel seçimlerde alınan başarısız sonuçların faturası kesiliyor. "Bayramdan sonra AK Parti'de bir Erdoğan operasyonu olacak" diyen gazeteci Fatih Portakal, isimleri de tek tek açıkladı. Bazı Bakanların, Genel Başkan Yardımcılarının ve il başkanlarının görevden alınacağını söyleyen Portakal, "'Bay bay' diyecekmiş Erdoğan" diye konuştu.

Haber 15-04-2024 06:51

Yeniden Refah Partisi 4.kez Siverek seçimlerine itiraz etti!

Yeniden Refah Partisi, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) olağanüstü itirazda bulunarak, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki seçimlerin yenilenmesini talep etti. Bu partinin dördüncü itirazı oldu.

Haber 14-04-2024 18:38

Ferhat Murat'ın seçim öncesi Ankara için yaptığı yorum, sosyal medyanın diline düştü: Sokakta Turgut Altınok dip dalgası var. Oylar birbirine çok yakın.

Yerel seçimlere damgasını vuran Ankara Büyükşehir Belediyesi sonuçlarıyla ilgili yapılan değerlendirme gündem oldu! Cumhur İttifakı'nın adayı Turgut Altınok, rakibi Mansur Yavaş'ın yaklaşık iki katı daha az oy alarak seçimi kaybetmişti. Siyasal iletişim uzmanı Ferhat Murat'ın 'dip dalga' yorumu sosyal medyanın diline düştü.

Haber 14-04-2024 13:21

MHP itiraz etmişti! YSK'dan Kütahya kararı

Kütahya'da Milliyetçi Hareket Partisi'nin seçimlerin iptali ve yeniden yapılması üzerine yaptığı olağanüstü itirazı, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından reddedildi.

Haber 13-04-2024 17:59

YSK Başkanı Yener duyurdu! 4 yerde seçim yenilenecek... Tarih: 2 Haziran

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, yerel seçim sonuçlarına itirazları değerlendirdi. Yener, 31 Mart'taki seçim sonuçlarına ilişkin AK Parti ve DEM Parti'nin 2'şer, CHP ve MHP'nin ise 1'er itirazının kabul edildiğini belirtti. Buna göre 4 yerde seçim yenilenecek. Yener, seçimlerin, seçim takvimi çerçevesinde 2 Haziran'da gerçekleşeceğini söyledi.

Haber 11-04-2024 16:04

İmamoğlu Her şey onun elinde dedi, Erdoğan'a seslendi: Siyasi geleceği için endişelenmeli!

31 Mart'ta yapılan seçimlerde en yakın rakibine yüzde 10 gibi bir fark atarak seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, İngiliz medyasına konuştu. Geride bıraktığımız seçimin asla sadece İstanbul seçimi olmadığının altını çizen İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. İmamoğlu, "Erdoğan seçmenin mesajını almaması ve aynı şeyleri yapmaya devam etmesi halinde siyasi ömrü kısalacak. Her şey onun elinde" dedi.

Haber 08-04-2024 07:37

Kütahya'da seçim sonucu değişmedi! CHP’nin adayı kazandı…

Kütahya’da oyların yeniden sayılmasına karar verilmesinin ardından seçim sonucu değişmedi. Sayılan geçersiz oylarda Kamil Saraçoğlu'nun oyu 154, Alim Işık'ın oyu 58, Eyüp Kahveci'nin oyu 27 artarken sonuç değişmedi. CHP'li Eyüp Kahveci 571 oy farkıyla ilk sırada yer aldı.

Haber 07-04-2024 07:24

YSK'dan bir iptal kararı daha! AK Parti adayı mazbatasını bile almıştı ama o ilçede seçimler iptal edildi...

YSK'dan bazı ilçeler için seçim iptali kararları gelmeye devam ediyor. Son olarak alınan karara göre Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde AK Parti adayı Ali Murat Bucak önde tamamlayıp mazbatasını alırken, Yeniden Refah Partisi'nin itirazı üzerine İl Seçim Kurulu seçimleri iptal etme kararı aldı.

Haber 07-04-2024 07:15

Erbakan'dan seçimi kazanan YRP'li başkanlara ilk talimat! Belediyelerin girişlerine hadis asıldı

31 Mart'taki yerel seçimlerde büyük bir çıkışa imza atan ve yüzde 6,19 oyla CHP ile AK Parti'nin ardından üçüncü parti olan Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) kazandığı belediyelerle ilgili Genel Başkan Fatih Erbakan'dan ilk talimat geldi. Erbakan'ın kazanılan belediyelerin girişlerine, Hz. Muhammed’in “Rüşvet alan da veren de mel’undur” hadisinin asılmasını istediği belirtilirken, Çumra ve Dulkadiroğlu belediyelerinden gelen fotoğraf kareleri gündem oldu.

Haber 06-04-2024 12:01

O vaadi seçimi kazandırdı! Rakiplerine fark attı... Mazbatayı almadan harekete geçti 'Kaybeden belediye başkanları yaptığımızı yapsa sonuç böyle olmazdı'

Bursa’da 31 Mart seçimlerinde ikamet ettiği köyündeki tüm evleri boyama vaadi veren o muhtar adayı açık ara farkla zafer kazandı. Seçime kadar köyde 25 ev ile bir okul ve 2 süt evini boyayan muhtar adayı mazbatasını almadan boyadığı evlerin sayısını 30’a çıkarırken köydeki camiyi de boyamaya başladı. ’Göz boyamadık ev boyadık’ diyen Yamanlı Mahalle Muhtarı Necati Eren, "Seçim kaybeden belediye başkanları halka inip halka iç içe olabilselerdi şimdi durum çok farklı olurdu" dedi.

Haber 06-04-2024 10:23

Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş'ı tebrik etti; Ekrem İmamoğlu'nu aramadı! Çok konuşulacak iddia

31 Mart'taki yerel seçimlerde 1977 yılından bu yana ilk kez birinci parti olarak sandıktan çıkan CHP'de eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim zaferinin ardından Mansur Yavaş ve Özgür Özel’i telefonla arayarak tebrik ettiği ancak Ekrem İmamoğlu’nu aramadığı iddia edildi.

Haber 06-04-2024 09:18

Uğur Dündar ve Cemal Enginyurt arasında Kılıçdaroğlu gerilimi! Tarih affetmeyecek dedi, tansiyon bir anda yükseldi: Bu nasıl bir üslup?

Uğur Dündar ile Cemal Enginyurt arasında yaşanan tartışma canlı yayına damga vurdu. 31 Mart yerel seçim sonuçlarının masaya yatırıldığı programda Dündar, Türkiye'nin 14 Mayıs'taki seçimlerde tarihi bir fırsat kaçırdığını belirterek "Tarih Kılıçdaroğlu'nu affetmeyecektir" dedi. Bunun üzerine sinirlenen Enginyurt ise herkesin Kılıçdaoroğlu'na teşekkür etmesi gerektiğini söyledi. İkili arasında tansiyon bir anda tırmanırken, karşılıklı sesler yükseldi.

Haber 06-04-2024 08:16

İddialar gündem oldu! AK Partili Şadi Yazıcı açıklama yaptı: 'Uygun görülmezse iptal edilebilir'

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul'un Tuzla ilçesi AK Parti'den CHP'ye geçmişti. Mazbata törenini bilerek geciktirildiği ve giderayak ihale yapılıyor iddiası gündem oldu. AK Partili Şadı Yazıcı söz konusu iddialara yanıt verdi.

Haber 05-04-2024 18:57

Ardahan ile ilgili yeni karar! İl Seçim Kurulu: 'Seçimler yenilenmeyecek'

31 Mart yerel seçimlerin ardından Ardahan'daki sonuçlara itiraz edilmişti. İlçe Seçim Kurulu, Ardahan'daki seçimlerin yeniden yapılmasına karar vermişti. Bu karara CHP'liler tepki gösterirken yeni bir gelişme yaşandı. İl Seçim Kurulu, seçimlerin yenilenmesine gerek olmadığını ifade etti.

Haber 05-04-2024 17:51

İstanbul'da yeniden oy sayımı yapılan Gaziosmanpaşa'da kazanan Hakan Bahçetepe oldu

İstanbul Gaziosmanpaşa'da AK Parti'nin itirazları sonrasında oylar yeniden sayılmıştı. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Hakan Bahçetepe'nin 848 oy farkla belediye başkanı olduğunu açıkladı.

Haber 04-04-2024 22:02

Seçimlerde aldıkları oy dikkat çekmişti! Ahmet Davutoğlu: 'Radikal bir değişim gerçekleştirme kararı aldık'

31 Mart yerel seçimlerinde 0,07 oranında oy alan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, halkın radarına giremeyen bir siyasi partinin teorik çalışmalarla netice alabilmesinin mümkün olmadığını belirterek, "Bu konuda önümüzdeki dönemde gerek söylem, gerekse iletişim yöntemi konusunda radikal bir değişim gerçekleştirme kararı aldık." ifadelerini kullandı.

Haber 04-04-2024 19:26

Erdoğan seçim sonuçlarını masaya yatırdı! AK Parti'de büyük değişiklik hazırlığı... 'Görevden alınacak iki isim belli oldu' iddiası, kulisleri hareketlendirdi

31 Mart'taki yerel seçimlerde istediği sonucu alamayarak kurulduğu günden bu yana ilk kez ikinci parti konumuna düşen ve elindeki birçok belediyeyi kaybeden AK Parti'de görevden almaların yaşanacağı iddia edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın parti yönetiminde ve kabinede kapsamlı değişiklikler yapabileceği konuşulurken, görevden alınacak iki ismin belli olduğu iddia edildi.

Haber 04-04-2024 13:04

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a çağrı! Konuşmaya hazırım diyerek göndermede bulundu: Yeter ki sandalye kırık olmasın!

31 Mart'ta en yakın rakibine yüzde 10 fark atarak seçimleri kazanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu. İBB Başkanı İmamoğlu, "Ben buradan açık ve net söylüyorum ne zaman diler ve arzu ederseniz İstanbul'un geleceğini Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan sizinle konuşmaya hazır bir Ekrem İmamoğlu var. Yeter ki sandalye kırık olmasın" ifadelerini kullandı.

Haber 04-04-2024 11:49

'Akşener emin olmasın' dedi, Mansur Yavaş iddiası gündem yarattı: Koltuğu altından çekip alabilir!

Yerel seçimlerde istediği sonucu alamayan ve seçimli olağanüstü kurultay kararı alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yeniden aday olup olmayacağı merak edilirken, ABB Başkanı Mansur Yavaş'la ilgili ortaya atılan iddia gündem yarattı. "Yavaş ağırlığını koyarsa, Meral Akşener'in altından koltuğu çekip alabilir" diyen gazeteci İsmail Saymaz, milliyetçi partilerin oy kaybettiğini belirterek önümüzdeki günlerde İYİ Parti, MHP ve Zafer Partisi'nin bir araya gelebileceğini söyledi.

Haber 04-04-2024 09:32

'Oylar parayla satılıyor' iddiası! Banka dekontunu bile paylaştı... Seçim günü hesabına göndermişler

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin yankıları sürerken, 'oy parası' iddiası gündem yarattı. Banka dekontlarını canlı yayında gösteren gazeteci Saygı Öztürk, çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Adayların, kendisine oy vermesi için ya da sandığa gitmemesi için seçmenlere para dağıttığını belirten Öztürk'ün gösterdiği dekontta 'oy parası' yazması da dikkat çekti. Söz konusu paranın seçim günü gönderildiğini söyleyen Öztürk, hesaba geçtiği tarihin ise 2 Nisan olduğunu belirtti.

Haber 04-04-2024 08:00

CHP 35 yıl sonra kazanmıştı! İtiraz kabul edildi, yeniden seçim yapılacak

Yerel seçim maratonu sona ererken birçok yerde itirazlar yapıldı. Bunlardan biri de CHP'nin 35 yıl sonra kazandığı Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesiydi. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı mühürsüz torba teslimi nedeniyle seçimleri iptal edip, 2 Haziran 2024 Pazar günü seçimin tekrarlanmasına karar verdi.

Haber 03-04-2024 22:40

YSK, Van kararını açıkladı! AK Partili Hayati Yazıcı önce paylaştı, sonra sildi

Van'ın DEM Parti'den alınıp AK Parti'ye verilmesi birçok kentte olaylara neden olmuştu. YSK, mazbatanın DEM Partili adaya verilmesini kararlaştırdı. Bu karar sonrası AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı YSK'nın Van kararını tebrik eden bir paylaşım yaptı. Yazıcı daha sonra bu paylaşımı sildi.

Haber 03-04-2024 22:14

Van gerilimi tırmanıyor! CHP ve TİP'ten DEM Parti'ye destek... Çağlayan'da avukatlara polis müdahalesi

Van'da seçimi kazanan DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının geri alınması ve mazbatanın ikinci sıradaki AK Parti adayına verilmesi kararıyla başlayan gerilim tırmanıyor. Karar sonrası birçok ilde gece boyu protestolar düzenlenirken; DEM Parti, CHP, TİP ve EMEP heyetleri bugün Van'da protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Çağlayan Adliyesi'ndeki avukatların yapmak istediği açıklamaya ise polis izin vermezken, arbede yaşandı.

Haber 03-04-2024 14:55

28 Mayıs'ta dans ederek 'kaçma' diyordu, 31 Mart sonrası yine gündemde! Ahsen TV muhabiri Mervenur Yapraklıoğlu'ndan İmamoğlu'na çirkin sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazandığı 28 Mayıs'taki seçimlerin ardından dans ederek "Hazırladın mı bavulları Kemal? Kaçma kaçma" anonsu yapan Ahsen TV muhabiri Mervenur Yapraklıoğlu, 31 Mart seçimlerinin ardından yine gündem oldu. Yeniden seçilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için "'Yüzyılın Yalancıları' ödülüne layık görüldü" ifadelerini kullanan Yapraklıoğlu'nun İmamoğlu'na oy veren seçmenlere yönelik sözleri de tepki çekti.

Haber 03-04-2024 12:07

Canlı yayında tek tek anlattı! Yeniden Refah ile o parti birleşebilir... Seçim sonuçları sonrası ilk kez sesli söyledi: Siyasi hayatı bitti

Türkiye, Pazar günü seçimi geride bıraktı fakat seçim sonuçları uzun süre konuşulacak cinsten oldu. AK Parti, kurulduğu günden beri ilk kez CHP'nin gerisine düşerek Türkiye genelinde ikinci parti oldu. Prof. Dr. Ersan Şen, seçim sonuçlarını analiz ederken Fatih Erbakan'ın yükselişine dikkat çekerken bir liderin de siyasi hayatının bittiğini ifade etti. İşte çok konuşulacak o sözler...

Haber 03-04-2024 11:23

Mansur Yavaş'tan 8 isme çağrı! Kabul etmeyenlerin hepsi gitti diyerek seslendi, rahatsız olduğu konuyu açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı (ABB) rekor bir oyla yeniden kazanan Mansur Yavaş, bu sonucu beklediğini belirterek, "Bazı anketlerde yüzde 65 çıktığını da duyuyorduk" dedi. Gözüne rantı kestirenlerin artık ABB’ye gelmediklerini ve gelemeyeceklerini söyleyen Yavaş, "Kaybettiğimiz sekiz ilçe belediye başkanına çağrıda bulunuyorum. Yapmazsanız da siz bilirsiniz. Ben daha önce teklifi yaptım, kabul etmediler. Etmeyenlerin hepsi gitti" dedi.

Haber 03-04-2024 09:08

'Makam odasından çıktı' denilerek paylaşılmıştı... Eyüpsultan'da seçimi kaybeden AK Partili Deniz Köken'den o görüntülere sert tepki

Yıllar sonra AK Parti'den CHP'ye geçen Eyüpsultan'da belediye başkanının makam odasında çekildiği iddia edilen görüntüler gündem yarattı. Söz konusu görüntülerde seçimi kaybeden AK Partili Deniz Köken'in makam odasında yüzlerce hediye paketi olduğu iddia edildi. Köken'den ise görüntülerin ardından çok sert bir açıklama geldi.

Haber 03-04-2024 08:07

Hakkari'de endişe yaratan görüntüler! DEM Parti protestolarında silahlar meydana çıktı, asker şehre indi

DEM Parti'nin kazandığı Van Büyükşehir Belediye başkanlığının İl Seçim Kurulu kararıyla ikinci sıradaki AK Parti'ye verilmesinin ardından sokaklar karıştı. Protestoların adreslerinden biri de Hakkari olurken, bölgeden gelen görüntüler endişe yarattı. Silahların çıktığı protestolara müdahale için, askerin şehre indiği görüldü.

Haber 03-04-2024 06:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti MYK'da net mesajlar verdi: 'Ya hatalarımızı görerek kendimizi toplarız ya da...'

Yerel seçimler sonrasında AK Parti MYK bugün olağanüstü toplandı. Seçim gündemiyle toplanan AK Parti MYK'da bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Açık söylüyorum, şahsım dâhil bu masanın etrafında oturan hiçbir arkadaşım, 31 Mart seçim sonuçlarının sorumluluğundan kaçamaz. Başkalarını hesaba çekmeden önce kendimizi hesaba çekeceğiz" dedi. Erdoğan açıklamasının devamında "Ya hatalarımızı görerek kendimizi toparlarız ya da güneşi gören buz misali erimeye devam ederiz" dedi.

Haber 02-04-2024 23:01

Güçlü ve tarafsız! Mynet seçime damga vurdu, Türkiye sonuçları Mynet'ten takip etti

Türkiye’nin en köklü dijital platformu olan, başından beri tarafsız yayıncılık anlayışıyla yoluna emin adımlarla devam eden Mynet seçimin en çok takip edilen internet sitesi oldu. Yerel seçimin heyecanı Mynet’te yaşandı.

Haber 02-04-2024 16:18

Kütahya'da seçim sonuçlarına itiraz! CHP 63 yıl sonra 602 oy farkla kazanmıştı

CHP'nin 63 yıl sonra kazandığı Kütahya'da seçim sonuçlarına itiraz edildi. 602 oy farkla seçimi kaybeden MHP, 'seçiminin iptali ve oyların yeniden sayımı’ için İlçe Seçim Kurulu’na başvuruda bulundu.

Haber 02-04-2024 16:05

Van'da belediye başkanlığı DEM'den AK Parti'ye geçti! İl Seçim Kurulu kararı sonrası ortalık karıştı

DEM Parti'nin 'tulum çıkararak' tüm ilçeleri kazandığı Van'da yeni bir gelişme yaşandı. Van İl Seçim Kurulu, yüzde 55 oy alan Abdullah Zeydan'ın yerine ikinci sıradaki AK Parti adayı Abdulahat Arvas'ın belediye başkanı olmasına karar verdi. DEM Parti'den çok sert bir açıklama gelirken, Van sokakları ise karıştı. Polisin zaman zaman müdahalesi sürüyor.

Haber 02-04-2024 14:42

55 yıl sonra MHP Tokat'ı kazandı, 'Efsane Vali' Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu iddialı konuştu: Tarih bizi altın harflerle yazacak!

'Efsane Vali' olarak iz bırakan merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Tokat Belediye Başkanı seçildi. MHP'nin 55 yıl sonra seçimi kazandığı kentte Yazıcıoğlu, kazandığı zafer sonrası dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yazıcıoğlu "Rahmetli babam şunu söylerdi, kendisi de hep uygulamıştır. 'Oğlum her zaman makamına şeref veren ol' derdi. 'Makamından şeref alan olma' derdi. Biz de bu anlayış içerisinde yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Haber 02-04-2024 13:39

Bakanlar görevden alınacak iddiası gündem oldu! Listede hangi isimler var, fatura onlara mı kesilecek?

31 Mart seçimlerinde kurulduğu günden bu yana ilk kez ikinci parti konumuna düşen AK Parti'de taşlar adeta yerinden oynadı. Alınan kötü sonuçların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve parti içinde büyük bir rahatsızlık yarattığı belirtilirken; Erdoğan'ın Kabine'de revizyona gideceği iddia edildi. 7 Bakan'ın 'görevden affını' isteyeceği belirtiliyor.

Haber 02-04-2024 12:25

Seçim bitti, sıra maaşlara geldi! Belediye başkanlarının 2024 maaşları? Muhtarlar kaç TL alacak? 31 Mart sonrası merak konusu oldu, tek tek hesaplandı

Yerel seçimlerin ardından birçok belediye el değiştirirken, yeni seçilen belediye başkanları, meclis üyeleri ve muhtarlar göreve başlamaya hazırlanıyor. Özellikle mazbatalarını aldıktan sonra devir teslim töreni sonrası göreve başlayacak olan belediye başkanlarının 2024 maaşları merak konusu oldu. Peki belediye başkanlarının maaşları ne kadar? Muhtar maaşları kaç TL? İşte 5 yıl boyunca görev yapacak olan yerel yöneticilerin maaşlarıyla ilgili tüm detaylar...

Finans 02-04-2024 10:02

Muhtarlık seçimlerinde korkunç bilanço: 6 ölü, 62 yaralı! Akrabalar birbirine ateş açtı, yoldan geçenler yaralandı

Türkiye 31 Mart seçimlerini geride bıraktı fakat muhtarları seçerken bolca kan döküldü. Seçime gidilen süreçte başlayıp seçim günü de devam eden kavgalarda 6 kişi canından oldu, 62 kişi ise yaralandı. Kavgalara muhtar adayları ve muhtarlar da karıştı.

Haber 02-04-2024 08:40

CHP lideri Özgür Özel'den 'erken seçim' yorumu! En çok sevindiği ve en çok üzüldüğü şehirleri açıkladı... 'Hayal kırıklığı' dedi, 3 isme tepkisi dikkat çekti

31 Mart seçimlerinde elde ettiği başarıyla 47 yıl sonra yeniden birinci parti olan CHP'de genel başkan Özgür Özel, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 14 Mayıs'ta da bu sevinci yaşayabileceklerini ancak hatalarından ders çıkardıklarını söyleyen Özel, "Aldığımız her oyun CHP değil, Türkiye İttifakı oyu olduğunun farkındayım" dedi. Erken seçim iddialarıyla ilgili de konuşan Özel, en çok sevindiği ve en çok üzüldüğü şehirleri açıkladı. Özel'in özellikle 3 isme yönelik tepkisi ise dikkat çekti.

Haber 02-04-2024 08:21

'Süleyman Amca'nın CHP için kullandığı ifadeler gündem oldu! CHP'den babam Üsküdar'a belediye başkanı olsa...

31 Mart yerel seçimleri tamamlandı. Yerel seçimlere gidilirken yapılan sokak röportajlarında vatandaşların verdikleri cevaplar çok konuşuldu. O sokak röportajlarından birinde 'Süleyman Amca' olarak ünlenen Süleyman Çakır'ın CHP'yi eleştirmek için kullandığı ifadeler gündem oldu. "CHP'den babam Üsküdar'a belediye başkanı olsa vallahi, billahi vermem" diyen Çakır, "Sandıkta babamı tepelerim" diye konuştu.

Haber 02-04-2024 01:13

'Çoban bile olmaz' sözüne yanıt verdi! YRP'den Aziziye Belediye Başkanı seçilen Akpunar, kepenek giyerek zafer turu attı

Erzurum'un Aziziye ilçesinde seçimin ardından ilginç bir olay yaşandı. Yerel seçimden önce Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in "O arkadaşımızdan belediye başkanı olmaz. Çoban bile olmaz. Çoban bile bir zaanat işidir" diye eleştirdiği Yeniden Refah Partisi'nin adayı Emrullah Akpunar, Aziziye'de seçimi kazandı. Akpunar seçim zaferinin ardından, ilçede kepenek giyerek tur attı.

Haber 01-04-2024 22:52

Yerel seçimler devam ederken canlı yayını terk etmişti! Ahmet Hakan'ın şimdi de o köşe yazısı gündem oldu

Yerel seçimlerde canlı yayında sonuçların belli olmasının ardından gazeteci Ahmet Hakan, yayından ayrılmıştı. O anlar çok konuşulurken Hakan'ın 17 Mart'ta yerel seçimlerle ilgili kaleme aldığı köşe yazısı da sosyal medyada gündem oldu.

Haber 01-04-2024 20:51

Etimesgut Belediye Başkanı seçilen Erdal Beşikçioğlu seçim zaferini 'Erik Dalı' ile kutladı! O anlar gündem oldu

Behzat Ç. dizisindeki 'Behzat Amir' karakteriyle hafızalara kazınan usta oyuncu Erdal Beşikçioğlu, Ankara'nın Etimesgut ilçesinde CHP'nin adayı olarak katıldığı seçimleri açık farkla kazandı. Beşikçioğlu seçim zaferini ise Etimesgut'ta otobüsün üzerinde 'Erik Dalı' oynayarak kutladı. CHP Milletvekili Deniz Demir'in paylaştığı görüntüler sosyal medyada da gündem oldu.

Haber 01-04-2024 18:54

Yerel seçim sonrası ilk 'erken seçim' çağrısı! Yeniden Refah Partili Altınöz: 'Bu sonuç bir erken seçim sonucudur

Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, partinin il binasında düzenlenen basın açıklamasında konuştu. Altınöz, erken seçimle ilgili olarak “Türkiye'nin erken seçim mecburiyeti vardır. Çünkü mutfakta yangın var. İnsanların cebinde para kalmamış, esnaf iş yerini kapatıyor. Sonuç itibariyle erken seçim kaçınılmaz” dedi.

Haber 01-04-2024 17:57

Seçimlerde görülmemiş olay! Oyları yanlışlıkla çöpe attı kazanan belirlenemedi: 'Sevincimiz kursağımızda kaldı'

Edirne'de yerel seçimlerde ilginç bir olay yaşandı. 1750 seçmenin yaşadığı merkeze bağlı Umurbey Mahallesi'nde, bir sandıkta muhtarlık için kullanılan oylar, iddiaya göre temizlik görevlisi tarafından yanlışlıkla çöpe atıldı. Muhtar ise belirlenemedi. 6 sandığın 5'inden kendisinin önde çıktığını iddia eden mahallenin mevcut muhtarı Turhan Özgünden sevincinin kursağında kaldığını belirterek "Seçim bitti derken birdenbire ortalık karıştı. Yıkıldık, üzüldük. Böyle bir talihsizlik yaşadık" dedi.

Haber 01-04-2024 17:42

İki kardeş farklı partilerden seçime girdi! Bakın sonuç ne oldu

31 Mart'tan çıkan sürpriz sonuçlar gelmeye devam ediyor. Bu seferki ilginç haberin merkezi ise Çanakkale oldu. İki kardeş farklı partilerden yerel seçimlere katıldı. Seçimler sonucunda kardeşler farklı partilerden belediye meclis üyeliğine seçildi.

Haber 01-04-2024 17:13

Tarihi seçim sonrası AK Parti'de tepkilerin odağında o 6 isim var! Erdoğan'ın en yakınındalardı

2002 yılındaki seçimlerin ardından AK Parti, ilk defa Türkiye'de 2. parti oldu! Bu durumun nedenleri arasında gösterilen ve başarısızlıkla suçlanan AK Partili isimlere sosyal medyadan tepkiler gelmeye devam ediyor. AK Partili vatandaşlar özellikle 6 ismi istifaya davet ediyor. İşte o isimler...

Finans 01-04-2024 16:44

'Kalemiz, asla olmaz' demişti, AK Parti o ili kaybetti! Seçim öncesi söylediği sözler şimdi gündem oldu

Türkiye dün yapılan seçimlerin sürpriz sonuçlarını hala konuşmaya devam ediyor. Bu sürprizler arasında belki de en büyüğü AK Parti'nin kalesi olarak nitelendirilen Şanlıurfa'nın Yeniden Refah Partisi'ne geçmesi oldu. Bu durum üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Efkan Ala'nın bir süre önce yaptığı açıklamalar gündeme geldi. Ala katıldığı programda, "Şanlıurfa AK Parti'nin kalesidir. Seçimi büyük farkla kazanacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Haber 01-04-2024 16:43

Memleket Partisi ilk belediye başkanlığını Yozgat'ta kazandı! İlk ve tek oldu

Muharrem İnce'nin Genel Başkanlığını yaptığı Memleket Partisi, 31 Mart yerel seçimlerinde beklediği başarıyı elde edemese de ilk kez bir belediyeyi kazandı. Memleket Partisi'nin adayı Sami Eroğlu, Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın beldesinde belediye başkanı seçildi.

Haber 01-04-2024 16:42

Sosyal medya stand-up gösterisine döndü: İşte gülmekten kırıp geçiren seçim paylaşımları!

Türkiye dün yeniden sandık başındaydı. Yaklaşık 61 milyon seçmenin oy kullandığı seçimlerden çıkan sürprizler gündeme bomba gibi düştü. AK Parti'nin birçok şehri CHP'ye kaptırması sosyal medyanın gündemine oturdu. Konu hakkında yorumda bulunan sosyal medya kullanıcılarının bazılarının tweetleri okuyanları adeta kırdı geçirdi. İşte milyonlarca görüntülenmeye ulaşan o esprili tweetler!

Haber 01-04-2024 16:14