Sibirya Mersin Balığı Haberleri

Elazığ’da yakalandı! Fiyatı 2 milyon liraya kadar çıkıyor! İşte dinozorlar döneminde günümüze gelen o balık…

Son dönemde Elazığ’dan gelen 'Sibirya Mersin balığı' ile ilgili haberler dikkat çekiyor. Keban Baraj Gölü'nde bir balıkçının ağına dinozorlar döneminden günümüze kadar gelen Sibirya Mersin balığı takıldı. Balığın havyarının 2 milyon liraya kadar satıldığı belirtiliyor. Balıkçılar bu balığın Elazığ’da son 5 yıldır görülmeye başladığını söylüyor…

Finans 25-11-2023 11:55

'2 bin 500 dolara alıcı buluyor' O balığı böyle sağıyorlar! 'Ekonomik değeri çok yüksek'

Rize'de, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsünde yetiştirilen, nesli tükenme tehlikesi altındaki Mersin balığının sağımı gerçekleştirildi. Mersin balığının etinin çok kıymetli olduğunu söyleyen Fakülte Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İlker Zeki Kurtoğlu, ekonomik değerinin yüksek olduğunun altını çizdi. Kurtaoğlu, "Bu balığın havyarı, bugün itibarıyla dünya piyasasında yaklaşık 2 bin 500 dolar gibi fiyatlarla alıcı bulabiliyor" dedi.

Haber 12-05-2023 12:31

Adeta altın yumurtluyor! Balıkçıların ağına takıldı... Fiyatı dudak uçuklatıyor

Keban Baraj Gölü'nde balıkçıların ağına Sibirya mersin balığı takıldı. İlk defa bu büyüklükte görüntülenen balık, görenleri şaşkına çevirdi. Öte yandan Keban Baraj Gölü'nde tesisi bulunan Sibirya mersin balığının havyarı 2 milyon liraya kadar ulaşıyor.

Haber 28-08-2022 16:12

Altın yumurtlayan balık Gümüşhane'de oltaya takıldı! Mersin balığı şaşkına çevirdi

Uzun yıllardır Gümüşhane Harşit çayı üzerindeki Torul Barajında oltayla amatör balıkçılık yapan İsmet Arslan’ın oltasına bu kez nesli tehdit altındaki mersin balığı takıldı. 100 yıl yaşayabilen Mersin balığının boyunun 1 metre, ağırlığının da 6 kilogram olduğu belirtildi. Uzmanlar havyarının pahalı olmasından dolayı ‘altın yumurtlayan balık’ olarak da adlandırılan Mersin Balığının Gümüşhane bölgesine uyum sağlamasının kendileri için çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Haber 22-02-2022 16:19

Tunceli'de balıkçının ağına takıldı! Bu balığın eti 100, havyarı 2 milyon lira

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde bir balıkçının ağına Sibirya Mersin balığı takıldı. Bölgede ikinci defa görülen balığın etinin 100 liraya, havyarının ise 2 milyon liraya kadar alıcı bulduğu öğrenildi.

Haber 09-11-2021 11:22