Sigmund Freud Haberleri

Bilinçaltı nasıl yazılır, bilinçaltı yazımı nasıl olmalıdır? Bilinçaltı ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türk dili çok zengin bir ifade gücüne sahiptir. Türk dili özellikle fiiller ve isimler arasındaki ilişkileri, noktalama işaretleri ve uyumuyla karakterize edilir. Türkçe dil bilgisi kuralları, sözcük gruplarının anlamlarını anlamak için önemlidir. Türkçede bazı sözcük gruplarının yazılışı anlam farklılıklarına neden olur. Özellikle birleşik kelimelerin yazılışı merak edilir. En çok merak edilen kelimelerden biri olan bilinçaltı yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 24-02-2023 17:24

İsmi kadar güzel hissettirmeyen bir psikolojik bozukluk: Güzel Aldırmazlık Sendromu

La belle indifference (güzel aldırmazlık) hastalığını daha önce duymuş muydunuz? Adını ilk duyduğunuzda derin bir rahatlama hissine kapılmış olabilirsiniz. Ancak bu psikolojik rahatsızlık ciddi bir kayıtsızlığı ifade ediyor.

Trend 26-05-2021 13:58

Einstein’dan Freud’a dünya barışının nasıl sağlanacağını anlatan nasihat niteliğindeki mektup!

1930’lı yılların başında bilim dünyasına yön veren iki isim vardı. Bunlardan bir tanesi Albert Einstein, diğeri ise Sigmund Freud’tu. Çalışma alanları farklı olsa dünya barışını sağlamak ortak gayeleriydi. Savaş yıkımını ve büyük felaketlerini görmüş olan bu iki isim harptan çıkmanın yollarını ve barışı üretmenin çarelerini aramaya koyuldu.

Trend 30-03-2021 10:32

Tarihin akışını değiştiren ünlü isimlerin uyku alışkanlıkları sizleri şaşırtacak

Başarının sırrı sadece çok çalışmakla sınırlı değildir. Aslında başarının temelinde günlük uyku saati de etkili olur. Kendi alanında zirveye ulaşmış isimler uyku alışkanları başarının formülünü sizlere sunar. Zengin ve ünlü insanların şaşırtıcı uyku alışkanlıklarını sizler için araştırdık. İşte tarihe yön veren ünlü isimlerin ilginç uyku düzenleri...

Trend 19-03-2021 14:18

Sigmund Freud

Sigmund Freud Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Sigmund Freud Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Psikanaliz temel taşlarından Sigmund Freud’un kızına yazdığı mektup: Hayatın sırrını verdi

Sigmund Freud , Psikanaliz öğretisini geliştirmiş olan Yahudi kökenli Avusturyalı nörologtur. Kişiliğin 5 farklı dönemden geçerek geliştiğini öne süren Psikoanalitik Kuram'ın da kurucusudur. İnsan beyni ve duyguları üzerinde araştırmalar yapan ünlü bilim insanının kızı Anna’ya yazdığı mektup adeta hayat dersi niteliğindedir.

Trend 19-02-2021 10:25

Sigmund Freud kimdir? Sigmund Freud’un dizisi Netflix’te başladı!

Koronavirüs nedeniyle evde oturulan şu günlerde dizi ve film izlemek en yaygın vakit geçirme yöntemlerinden biri. Bu yüzden yeni başlayan diziler ilgiliyle takip ediliyor. Bu dizlerin arasında Netflix’te başlayan Sigmund Freud dizisi katıldı. Peki Sigmund Freud kimdir? İşte Freud dizisinin konusu...

Trend 23-03-2020 15:58

Sigmund Freud selfie bağımlılığını nasıl değerlendirirdi?

Son yıllarda hemen hemen herkesin, telefonla çektiği selfie akımını bakın Psikanalizin kurucusu Sigmund Freud nasıl değerlendirirdi?

Trend 03-04-2019 17:04

Hırsızlar, Freud'un küllerini çalmaya kalkıştı

Psikanalizin babası Sigmund Freud'un İngiltere'nin başkenti Londra'daki bir krematoryumda saklanan küllerini çalmaya kalkışan hırsızlar, polisi alarma geçirdi.

Haber 15-01-2014 14:32