Simülasyon Haberleri

1899 dizisinden sonra herkes merak etmeye başladı! Acaba bir simülasyonda mı yaşıyoruz? Fizikçi Melvin Vopson'dan çılgın fikir...

Netflix'in geçtiğimiz günlerde yayınlanan yeni gizem dizisi 1899 büyük ilgi gördü. Dark'ın yapımcıları olan Baran bo Odar ve Jantje Friese'in çok dilli projesi 1899'un yayınlanması sonrası simülasyon teorisi tekrar gündeme geldi. Herkes "Acaba bir simülasyonda mı yaşıyoruz?", "Yaşadığımız evren bir simülasyon mu?" şeklindeki soruların cevaplarını merak etmeye başlarken, Fizikçi Melvin Vopson'dan çılgın bir fikir geldi. Vopson, bu fikri gerçeğe dönüştürmek için şu sıralar bağış topluyor.

Haber 30-11-2022 13:42

Ehliyet almak isteyenler dikkat! Simülasyon şartı getirildi, Resmi Gazete'de yayımlandı

Ehliyet alımlarında yeni bir düzenlemeye gidildi. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeye göre tüm sınıf ehliyetlerde ayrım yapılmaksızın direksiyon eğitimi öncesi, tüm sürücü adaylarına simülasyon eğitimi verilecek. Yürürlüğe giren yeni yönetmelikte "Emniyet kemeri kullanımının önemini anlatmak amacıyla sürücü adayları emniyet kemeri simülasyon eğitimine tabi tutulurlar.” ifadeleri yer aldı.

Haber 20-09-2022 07:59

Denizci adayları sanal gerçeklikle mesleğe hazırlanıyor

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Denizcilik MYO bünyesinde kurulan simülasyonlarla öğrenciler, farklı limanlarda ve hava koşullarında deneyim kazanıyor - MYO Müdürü Doç. Dr. Nuri Akkaş: - "Amacımız hem ülkemize hem de dünya denizcilik sektörüne efendi kaptanlar ve süvari beyler yetiştirmek"

Yurthaber 06-04-2022 11:02

Polislere simülasyon aracında emniyet kemeriyle kaza deneyimi yaşatıldı

Araca binen Adana İl Emniyet Müdürü Doğan İnci: - "Küçük bir hızla ters dönen araçta ne kadar zorlandığımı hissettim. Tüm vatandaşlarımıza emniyet kemerini kullanmalarını tavsiye ediyorum"

Yurthaber 04-12-2021 10:18

Diğer Haber Etiketleri

Simülasyon

Simülasyon Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Simülasyon Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Konya Bilim Festivali'nde Narkotır ve Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı ilgi gördü

Konya Bilim Festivali'nde Narkotır ve Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı ilgi gördü

Yurthaber 10-10-2021 14:43

Yerli test platformları savunma sanayisinde üretime hız kazandıracak

Konya'da InnoPark'ta faaliyetine başlayan şirketin savunma sanayisinde üretimde maliyeti azaltmak ve zamandan tasarruf sağlamak için imal ettiği test platformları, dost ve müttefik ülkelerden ilgi görüyor - Şirketin kurucu ortağı Selçuk Kükrek: - "Dünyada rakibi olmayan bir firma talep ettiğimiz ürünü vermediği için test platformlarını geliştirmeye karar verdik. ASELSAN bu konuda büyük bir irade gösterdi, 'Bu işi millileştirmeliyiz' dedi. Şu anda ASELSAN ve ASELSAN Konya fabrikalarında, üretim ve AR-GE sürecinde hareketli platformlarımız kullanılıyor"

Yurthaber 09-10-2021 12:11