Su Tüketimi Haberleri

Su faturasını yarı yarıya düşürmek mümkün! Bu yöntemler vatandaşın cebini bir nebze olsun rahatlatacak

Yükselen enflasyon ve gelen zamlar bütçeyi zorlayabiliyor. Ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen kişiler fatura tasarruf yöntemlerine dikkat ederek giderlerini bir nebze olsun azaltabilir. Su faturasını düşürmek için etkili yöntemler arıyorsanız aşağıdaki tüyoları deneyebilirsiniz.

Kadin 12-11-2023 16:22

İstanbul'da su tüketiminde tarihi rekor! İSKİ'den kritik çağrı geldi

Çöl sıcaklarının yaşandığı İstanbul’da günlük su tüketim miktarı, 3 milyon 550 bin 435 metreküpe ulaşırken, barajlardaki doluluk oranı yüzde 40’a kadar indi. İSKİ, tüm zamanların en yüksek su tüketim rekorunun kırıldığını açıklayarak vatandaşları tasarruf yapmaya çağırdı. İşte detaylar...

Haber 17-07-2023 10:25

Sıcaklarda suyu sakın böyle içmeyin! Kansere yol açıyor olabilirsiniz

Ülkemizde özellikle son dönemlerde aşırı sıcak günler yaşanıyor. Sıcak yaz günlerinin gelmesi ve havaların ısınmasıyla beraber su tüketimi de arttı. Uzmanlar, pet şişede bekleyen suyu tüketmenin zararları olduğunu söylüyorken özellikle arabada bekletilmiş suların zararlı maddeleri ortaya çıkardığı belirtiliyor. Kansere yol açabilen yanlış su tüketimi şekli ve detayları haberimizde.

Haber 14-07-2023 08:56

İstanbul'da rekor kırıldı! Tüm zamanların en yüksek su tüketimi gerçekleşti

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre ağustos ayında kente verilen günlük ortalama su miktarı 3 milyon 340 bin metreküple tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Haber 01-09-2021 11:23

İstanbul'da içme suyu skandalı! Kaçak tesis kapatıldı

Şile'de mevzuata uygun olmayan şekilde faaliyet gösterdiği tespit edilen su dolum tesisi mühürlendi.

Haber 23-08-2021 21:55

Susuzluğun birçok hastalığa neden olduğu uyarısı

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ: - "Su eksikliği başladığı zaman ilk ortaya çıkabilecek hastalık tabloları, böbrek taşı oluşumunun artması ve eforla ortaya çıkan nefes darlığının belirginleşmesidir" - "Su eksikliği daha da ağır safhaya geçecek olursa bu kez şeker hastalarında, şekerin kontrolünün zorlaşması ve koma durumlarının ortaya çıkması söz konusu olabilir"

Yurthaber 05-08-2021 11:26

İstanbul'da rekor su tüketimi

Kente dün 3 milyon 404 bin metreküp su verildi

Yurthaber 04-08-2021 10:26

Isparta’da ortalığı karıştıran su depolarına zehir atıldığı iddialarına yalanlama

Isparta İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karaya, Darıderesi-1 Barajı ile su depolarına zehir atıldığı iddiaları ile ilgili, "Vatandaşlarımızın bu tür provokatif paylaşımlara itibar etmemelerini, resmi kurumlardan yapılan açıklamaları takip etmeleri önemle duyurulur” dedi.

Haber 02-08-2021 19:16

Su yerine bunları içiyorsanız yanlış yoldasınız! Diğer içecekler suyun yerini tutabilir mi?

Vücudumuzun en temel ihtiyacı, yaşamsal sıvımız su... Günlük yaklaşık 2-2,5 litre tüketmemiz tavsiye edilen önemli bir içecek... Su ihtiyacı baş gösterdiğinde suyun yerine hiçbir şey geçemez diye düşünürüz. Peki gerçekten böyle mi? Suyun yerini başka içecekler tutabilir mi? Su tüketemediğimizde suyun yerine koyabileceğimiz içecekler neler olabilir?

Haber 08-07-2021 16:06

Susuz kalmanıza rağmen su içemiyorsanız nedeni bu olabilir!

Yaz aylarıyla birlikte hava sıcaklıklarındaki artık vücuttaki su ihtiyacını da arttırıyor. Beslenmeye dikkat etmek kadar önem taşıyan su tüketimi, kişiden kişiye değişiklik gösterebiliyor. Yaşa, vücut yapısına, cinsiyete göre değişiklik gösteren su tüketim miktarı, yeterli ölçüde tutulmadığında ciddi sonuçlar doğurabiliyor. Peki sıcak havalara rağmen su içmeyi ne engelliyor?

Haber 07-07-2021 15:49

Mineralli suyun faydaları saymakla bitmiyor! Bakın hangi hastalıklara iyi geliyor

Vücudun olmazsa olmaz besin kaynaklarının başında yer alan su tüketimi, gerekli minerallerin vücuda yarar sağlamasının yanında kan dolaşımında yarattığı etkilerle de önemli faydalar barındırır. Mineralli suyun faydaları da bu sebeple saymakla bitmez. Marketlerde sıkça bulunmasına rağmen alışkanlık edinilemediğinden tüketilmeyen mineralli sular, vücut için mucizevi etkilere sahiptir. Konuyla ilgili bilgi veren Uzman Diyetisyen Gizem Keservuran, mineralli suyun faydalarını anlattı.

Yemek 05-07-2021 09:32

Yazın soğuk su mu içersiniz? Sürekli soğuk su içmek vücudunuzda neleri değiştirir?

Yetişkin bir insan bedenin %50-60’ı sudan oluşur. Bu nedenle su sağlık için vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Üstelik vücudun düzgün çalışması için su ana unsurdur. Peki suyu nasıl içmelisiniz? Sürekli olarak soğuk su tüketmek vücudunuzu nasıl etkiler?

Yemek 29-06-2021 15:24

Uzmanı uyardı, birçok hastalığa yol açıyor! Potasyum içeren tuzlara dikkat

Beslenme ve tuz tüketimine bağlı olarak gelişen diyabet ve hipertansiyonun böbrek yetmezliğine kadar gidebilen sonuçlar doğurabildiğini söyleyen İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Gülçin Kantarcı, önemli uyarılarda bulundu. Potasyum içeren tuzlara dikkat çeken Prof. Dr. Kantarcı, özellikle böbrek yetmezliği olan diyaliz hastaları ve organ nakli hastalarının bunları kesinlikle kullanmaması gerektiğini söyledi.

Haber 11-05-2021 10:02

Şifa deposu: Suyun faydaları saymakla bitmiyor!

Yaşam fonksiyonlarının düzenlenmesine önemli bir rol üstlenen su, oksijenden sonra en önemli ihtiyacımız. Vücutta sıvı üretimi, vücut ısısın düzenlenmesi, atıkların vücuttan atılması, besin emilimi ve eklem kayganlığı gibi birçok işlevin yerine getirilmesini sağlayan su tüketimi içerdiği minerallerle de hayati önem taşır.

Haber 22-03-2021 10:03

İşte su tüketimi hakkında en çok merak edilenler: Limonlu su zayıflatır mı?

Her gün bardak bardak içtiğimiz suyun vücudumuzu ne denli olumlu etkilediği herkes tarafından biliniyor. Peki suyun tüketimine göre faydaları hakkında ne denli bilgi sahibiyiz? Yaşam fonksiyonlarının düzenlenmesinde kilit rol üstlenen su tüketimi ile ilgili bilmeniz gerekenler...

Haber 21-03-2021 14:28

Zayıflamak için su için

Berlin'de yapılan bir araştırmada, bol bol temiz ve doğal su içmenin zayıflamak için önemli bir etken olduğu ortaya çıktı.

Haber 30-11-1999 00:00

İzmirliler suyu içmesin

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İzmir'in özellikle kuzey ilçelerindeki suda arsenik oranının yüksek olduğunu belirterek, bu ildeki suyun 'kullanılabilir' ancak kesinlikle 'içilemez' olduğunu söyledi. Akdağ, arsenik oranı yüksek olan 12 ilden 11'inin son 3 yılda çalışmalarla oranları ciddi derecede aşağıya çektiğini kaydederek, "İzmir kadar arsenik oranı yüksek başka bir il yok" dedi.

Haber 30-11-1999 00:00