Sülük Haberleri

5,5 ay süreyle yasaklandı! 'Akademisyenlerin tavsiyeleri doğrultusunda stoklarımızın korunması için...'

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, 15 Mart’ta Beyşehir Gölü’nde başlayan su ürünleri av yasağı ile birlikte sülük türlerinin de av ve toplayıcılığının yasaklandığı açıklandı.

Haber 16-03-2024 17:48

Boğaz ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu! Boynundan 15 cm uzunluğundan sülük çıktı... 1 aydan fazla süredir orada yaşıyormuş

Vietnam'da ismi açıklanmayan 53 yaşındaki bir erkek hasta, boğaz ağrısı ve ses kısıklığı şikayetiyle doktora başvurdu. Boğazında büyük bir şişkinlik fark edilen hasta çıkıntıda nabza benzeyen bir atımın olduğunu dile getirince doktorlar acilen ameliyata aldı.

Trend 13-03-2024 11:56

Aralıksız olarak burnu kanayan kadın doktorları da şaşırttı! Burnundan öyle bir şey çıktı ki... Günlerce orada yaşamış

İsmi açıklanmayan Vietnamlı bir kadın aralıksız olarak devam eden burun kanaması şikayetiyle hastaneye başvurdu. Doktor endoskopi yaptı ve burun boşluğunda yaklaşık 7 cm uzunluğunda canlı bir sülük bulundu.

Trend 03-02-2024 09:05

Erzincan'da uygulanan ozon, hacamat ve sülük tedavisi hastalara şifa oluyor

Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız: - "Gerek ozon gerekse hacamat ve sülük tedavilerini hijyenik ortam ve koşullarda, işin ehli hocalarımız ve sağlık personelimiz ile hastalarımıza sunuyoruz"

Yurthaber 06-10-2022 14:56

Sülük

Sülük Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Sülük Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Sülük tedavisindeki hayati risk! Türkiye’deki en büyük problemlerden biri

Ülkemizde tedavi amaçlı tercih edilen sülük tedavisi uzman olmayan ellerde büyük riskler barındırıyor. Uzmanlar, bilinçsizce yaptırılan sülük tedavisinin hayati riskler taşıdığının altını çizdi. Sülük tedavisi için hekim bile olsa mutlaka sertifika şartı aranması gerektiği, uzman olmayan kişilerce yapılan yanlış uygulamaların hayati tehlikeye yol açabileceği belirtildi.

Haber 01-09-2022 08:17

Sülük talebine yetişemiyorlar! Getirisi çok yüksek

Edirne’de bir tesiste üretilen 5 milyona yakın tıbbi sülük, Almanya, Güney Kore ve Rusya gibi ülkeler başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesine ihracat ediliyor. Firma yetkilisi taleplere yetişemediği için, yurt dışı taleplerini beklemeye alıp Türkiye’deki hastanelere öncelik verdiğini söyledi. Öte yandan firma sahibi gelir oranının da yüksek olduğunu bildirdi.

Finans 17-05-2022 11:15

Bunlar da sülük hırsızı! Cezası binlerce lira ama yine de vazgeçmiyorlar

Sivas’ın Sülüklü gölüne dadanan sülük hırsızlarını astronomik cezalar bile yıldırmıyor, köy sakinleri sülüklerin çalınmasından şikayetçi. Göl içerisinde bulunan sülükler birçok hastalığın tedavisinde kullanılırken, kaçak sülük avcılığının cezasının 30 bin TL’den başladığı ifade ediliyor.

Haber 08-09-2021 09:12

Çorabının içinden sülük çıktı, TikTok'ta milyonlarca kişi dehşete kapıldı

Avustralyalı bir TikTok kullanıcısı bir sülük tarafından ısırıldığı anların videosunu paylaştı. Çığlık çığlığa kalan genç kadının o anları 15 milyondan fazla izlendi.

Haber 07-07-2021 08:35

Sabiha Gökçen'de akılalmaz olay! Valizden 3 bin 300 tane sülük çıktı

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yabancı uyruklu yolcunun valizinden 3 bin 300 tane tıbbi sülük ele geçirildi. Canlı olduğu anlaşılan sülüklerin Kırgızistan'a götürülmek istendiği öğrenildi. Doğal yaşam alanına bırakılan sülükleri kaçak yollarla yurt dışına götürmek isteyen yolcuya 54 bin 555 TL idari para cezası kesildi.

Haber 08-04-2021 11:53

Bu hastanede 5 bin yıllık tedavi yöntemleri yeniden canlandı

Sivas’ta Sağlık Bakanlığı ruhsatlı kamuya ait tek merkez olan GETAT ünitesinde sülükten kupaya 5 bin yıllık geleneksel tedavi yöntemleri uygulanıyor.

Haber 17-03-2021 12:00