Tandır Haberleri

Siparişlere yetişemiyor! Bir kadının başarı öyküsü... İlkokulu 1. sınıftan terk etmek zorunda kalmıştı şimdi patron 'Azmedersek yapabiliriz'

Erzincan'da yaşayan bir kadının başarı öyküsü herkese örnek olacak türden. Göç ve imkansızlık nedeniyle ilkokul 1. sınıftan okulu terk etmek zorunda kalan 2 çocuk annesi 35 yaşındaki kadın, "İstersek, azmedersek yapabiliriz" diyerek şimdi il dışından bile talep aldığı işinin hikayesini anlattı. Deniz Kurutaş, dağ köyünden çıkıp açtığı fırında tandır ekmeği yaparak patron oldu. 10 kadına istihdam sağlayan Kurutaş, Erzincan ve çevre illerden gelen tandır ekmeği siparişlerine yetişemez hale geldi.

Finans 08-03-2023 11:12

Korkunç olay! Yaşlı kadın ekmek pişirirken tandıra düştü...

Kan donduran olay Van'ın Muradiye ilçesinde yaşandı. 55 yaşındaki Şerife Çoksu, ekmek pişirirken dengesini kaybedip tandıra düştü. Yakınları tarafından düştüğü yerden çıkarılan ve vücudunda ağır yanıklar oluşan Şerife Çoksu, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Haber 24-10-2022 17:17

Samandağlı kadınlar tandır yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor

Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Yeşilköy Mahallesi'nde yaşayan 20 kadın, evlerinin önünde çamurdan yaptıkları tandırla ekonomik kazanç elde ediyor - Tandır ustası 4 çocuk annesi Sibel Çatak: - "Evde oturmaktansa yevmiyeye gitmemek için tandır yapıyoruz ve eşlerimize katkıda bulunuyoruz"

Yurthaber 03-10-2022 12:59

Muş'ta köylerde yaşayan kadınlar hayatın yükünü omuzluyor

Yüksek rakımlı köylerde günlük ev işlerinin yanı sıra hayvanlara bakan, ekmek pişiren kadınlar, hayvanlar için ot taşınmasında da eşlerine yardım ederek hayatın zorluklarına göğüs geriyor - Ayfer Yurdakul: - "Bu bölgelerde kadın olmak çok zor. Bütün yük bizim omuzlarımızda"

Yurthaber 27-02-2022 11:28

Tandır

Tandır Hakkındaki Haberler Mynet'te. Tandır Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

SON DAKİKA | Birlikte yaşadığı eski kocasını öldürüp, tandırda yakmıştı! İlk kez hakim karşısında: Sevgilisinin adını sayıklıyordu, vurulma anını çocuklar gördü

Son Dakika Haberi: Isparta'da birlikte yaşadığı eski kocası Ramazan Yılmaz'ı öldürüp, tandırda yakan Emel G., hakim karşısına çıktı. Kocasının sürekli eski sevgilisinin ismini sayıkladığını söyleyen Emel G., olayın cinayet değil intihar olduğunu savundu. Emel G., "5 yaşındaki kızım ve oğlum Ö.Y. gördü. Ben öldürmedim" dedi. Mahkeme, çiftin 6 yaşındaki kızları Ö.Y.’nin dinlenmesi için duruşmayı erteledi. İşte 'Tandır' cinayetiyle ilgili son gelişmeler...

Haber 25-12-2021 12:25

Muş'ta feci olay! Ekmek pişirirken yanan tandırın içine düştü: Dayanılmaz acılar çekiyorum

Muş'ta ekmek pişirdiği tandıra düşen Hülya Taşdemir (42), ağır yaralandı. Vücudunun büyük bölümünde yanıklar oluşan Taşdemir, tedaviye alındı. Talihsiz kadın, ''Tandırın içine uzanıp ekmeği almak isterken düşmüşüm. Kendime geldiğimde hastaneye götürüyorlardı. Vücudumun her tarafı ağrıyor. Dayanılmaz acılar çekiyorum'' şeklinde konuştu.

Haber 10-12-2021 11:16

Hatay'da kış aylarına özgü tandır kahkesi yapımına başlandı

Kurabiyenin üretimini yapan tandır işletmecisi Azade Dönmez: - "Zeytin hasadının yapıldığı dönemde zeytinyağıyla elde edilen kahkemiz yöresel bir lezzetimizdir"

Yurthaber 01-12-2021 11:55

Türkiye günlerce bu vahşeti konuşmuştu! 'Tandır cinayeti' sanıklarına ceza yağdı

Kayseri'de kardeşi Mehmet Turhan (55) ile onun boşandıktan sonra birlikte yaşadığı Firdevs Öztürk’ü (52) iple boğarak öldürüp cesetlerini tandıra gömen Yusuf Turhan (52), 1'i ağırlaştırılmış 2 kez müebbet, oğlu Bedirhan (20) ise 2 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Yusuf Turhan’ın eşi tutuksuz sanık Nejla Turhan (43) ise delil yetersizliğinden beraat etti.

Haber 22-11-2021 14:15

Tandıra düşen 2 yaşındaki Eylül ölümden döndü

Erzurum'un Hınıs ilçesinde annesinin ekmek pişirdiği tandıra düşen 2 yaşındaki Eylül Aydın yaralandı. Eylül'ün vücudundan 3'üncü derece yanıkların oluştuğu öğrenildi.

Haber 12-10-2021 17:03

Ağabeyi ve yengesini öldürüp tandıra gömen zanlıdan kan donduran ifadeler

Kayseri’de kayıp olarak aranan karı kocanın öldürülüp evlerinin bahçesindeki tandıra gömülmesi olayında katil zanlıları hakim karşısına çıktı. Cinayeti soğukkanlılıkla anlatan katil zanlısı Yusuf T., "Boğazını bir dakika kadar iple sıktım. Sonra ip koptu, ağabeyim yere düştü. Ne yaptığımı bilmiyordum, kendimi kaybetmiştim. Daha sonra kopan ip parçasıyla yengemi de boğdum. Sonra ağabeyimle yengemi torbaya koyup, torbaları da arabaya yerleştirdik. Cesetlerden kurtulmaya çalıştım." dedi.

Haber 27-09-2021 19:51

Tandıra düşmesi sonucu vücudunda yanıklar oluşan kadın tedavi altına alındı

Tandıra düşmesi sonucu vücudunda yanıklar oluşan kadın tedavi altına alındı

Yurthaber 15-09-2021 15:32

Ekmek pişirdiği tandırda yanan kadın: O köye adım bile atmam

Erzincan'da, ekmek pişirirken tandıra düşen ve Erzurum Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi'nde tedavi gören Melek Akar (60), "Ekmeği çıkarırken tandıra düştüm. Bırakın ekmek pişirmeyi, o köye bir daha adım bile atmam" dedi.

Haber 15-09-2021 10:35

Kayseri'de vahşet! Kayıp olarak aranan çifti öldürüp tandıra gömmüşler

Kayseri'de kayıp olarak aranan Firdevs-Mehmet Turhan çifti tandıra gömülmüş halde ölü bulundu. Çifte cinayetle ilgili olarak Mehmet Turhan’ın kardeşi, yengesi ve yeğenlerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Haber 09-06-2021 22:31

Yılda sadece 100 tane yapabiliyorlar, 20 yıl kullanılıyor! Tandır geçim kaynağı oldu

Muş’ta yüksek dağlardan getirilen özel topraklar, kadınların ellerinde tandıra dönüştürülerek geçim kaynağı oluyor.

Finans 01-06-2021 14:05

Ramazan için Karslı kadınlar tandırları yaktı! Yöresel lezzetler sofralardaki yerini aldı

Akyaka ilçesinde yüzlerce yıllık imece usulü yemek hazırlama geleneğini Ramazan ayında sürdüren kadınlar, tezek ve odunlarla yaktıkları tandırda ekmek, kete ve yöresel yemekleri pişiriyor.

Yemek 30-04-2021 12:10

Şehir dışına gönderiliyor! Tok tutma özelliği ile bilinen tandır ketesine yoğun ilgi

Doğu Anadolu'nun yöresel lezzetleri arasında yer alan ve kavrulmuş un ile yağlı hamurdan yapılan tandır ketesi, bölgede sahur sofralarının vazgeçilmez lezzeti arasında yer alıyor. Şu sıralar imalathanelerde yoğun mesai yaparak sahura özel kete üreten işletmeciler, yöresel lezzeti kargo aracılığıyla il dışına da gönderiyor.

Yemek 14-04-2021 13:15

Bilim adamları Van'da tandır yanıkları ve dumanının zararlarını Yanık Sempozyumunda tartışacak

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik: - "Bölgemizde ciddi yanık vakaları var. Yanık birimimizdeki 10 yıllık verileri inceledik. Şimdiye kadar 5 bine yakın yanık hastamız oldu. Bunlardan yaklaşık 500'ü tandır ile ilişkili. Yani çoğu kadın tandırda ekmek pişirirken kendini yakmış" - "Burada gerçekten 20 yıl ve üzeri tandırda çalışmış kadınlarda yemek borusu kanserinin ciddi bir oranda arttığını da gözlemledik"

Yurthaber 28-03-2021 11:06

Atalardan gelen gelenek! Tandırda pişen kazın yağı pilava damlıyor tadı damaklarda kalıyor

Türkiye'nin önemli kaz üretim merkezlerinden Kars'ta, tandırlarda pişirilen kaz, damaklarda farklı bir tat bırakıyor. Kışın kesilen, kurutulan ve soğuk hava depolarında bekletilen kazlar piştikçe yağını altında pişen pilava veriyor.

Yemek 09-03-2021 09:14