Taze Kiraz Sapi Cayi Haberleri

İstanbul'daki adliye saldırısında '8 yıl' detayı! 'Savcı Kiraz' iddiası gündemde... Birden altyazı geçti, hanımla ayağa kalkamadık

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinin üzerinden 8 yıl geçti. Saldırının gerçekleştiği İstanbul Adalet Sarayı dün bir kez daha hainler tarafından hedef alındı! Teröristlerden Emrah Yayla'nın, Kiraz'ın katiliyle akraba olduğu iddiasına Bakan Tunç'tan yanıt gelmişti. Acısı hala taze olan baba Hakkı Kiraz, dünkü saldırıyı gördükleri ana ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Saldırıda yaşamını yitiren Dilfıraz Karataş ile ilgili de yeni bir detaya ulaşıldı.

Haber 2024-02-07 10:25:53

Kiraz sapı çayı nasıl tüketilir, faydaları nelerdir? Kiraz sapı çayı günde ne kadar içilir?

Tüm meyvelerin insan sağlığına faydalı özellikleri vardır. Bazı meyeler hem yaş ve taze olarak hem de kuru olarak tüketildiğinde farklı hastalıklara şifa olur. Kiraz meyvesi yazın en sık tercih edilen meyveler arasındadır. Sadece meyvesiyle değil sapı ile de şifa dağıtan bir meyvedir. Sapları kaynatılarak hazırlanan çay kanı ve böbrekleri temizlemesi dışında kilo vermek isteyenlerin de tercihleri arasında yer alır. Peki, kiraz sapı çayı faydaları nelerdir, kiraz sapı çayı nasıl demlenir?

Haber 2022-10-28 17:06:55

Yaş meyve sebze ihracatçıları hedef pazarlarını belirledi

İhracatını sürekli arttırarak yıllık 900 milyon dolar seviyesine ulaşan Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, ihracatını daha katma değerli hale getirmek, Hindistan, Çin, Güney Kore, Singapur, Malezya, Kanada ve Meksika başta olmak üzere hedef pazarlarda ortak pazarlama faaliyetleri yapmak amacıyla, iki URGE Projesini birden başlatıyor.Ticaret Bakanlığı tarafından yüzde 75 oranında desteklenen Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi URGE Projeleri Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin iki ana ihraç grubu olan yaş meyve sebze sektörü için “Taze Kiraz, Üzüm ve Nar Ürünlerinde Hedef ve Pazarlar Projesi” ve mamul sektörü için “İşlenmiş Meyve Sebze Ürünlerinde Hedef Pazarlar URGE Projesi” olacak.Ege İhracatçı Birlikleri’nde düzenlediği basın toplantısı ile URGE Projeleri hakkında bilgi veren Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, yaş meyve sebze sektöründe Çin, Güney Kore, Malezya, Singapur başta olmak üzere Uzakdoğu ve Güney Doğu Asya’yı hedef pazar olarak seçtiklerini kaydetti.Hava Kargo ile ihracat 20 milyon doları aştıYaş meyve sebze ihracatının Uzakdoğu ve Güney Doğu Asya ülkelerine artması için Hava Kargo ile sevkiyatın hayati öneme sahip olduğuna vurgu yapan Uçak, “Uzak pazarlara hava kargo ile ihracat maliyetlerini düşürmek için de çalışmalar yapıyoruz.

Yurthaber 2019-12-12 09:38:38

Yaş meyve sebze ve mamulleri UR-GE projeleriyle hedef pazarlara ihraç edilecek

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, meyve sebze ve meyve sebze mamülleri sektörü için hazırladığı iki farklı UR-GE projelerini tanıttı.İhracatını sürekli arttırarak yıllık 900 milyon dolar seviyesine ulaşan Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, ihracatını daha katma değerli hale getirmek için Hindistan, Çin, Güney Kore, Singapur, Malezya, Kanada ve Meksika başta olmak üzere hedef pazarlarda ortak pazarlama faaliyetleri yapmak amacıyla, iki UR-GE projesini birden başlatıyor.Ticaret Bakanlığı tarafından yüzde 75 oranında desteklenen Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi URGE projelerinin, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliğinin iki ana ihraç grubu olan yaş meyve sebze sektörü için “Taze Kiraz, Üzüm ve Nar Ürünlerinde Hedef ve Pazarlar Projesi” ve mamul sektörü için “İşlenmiş Meyve Sebze Ürünlerinde Hedef Pazarlar URGE Projesi” olacağı belirtildi.Ege İhracatçı Birliklerinde (EİB) düzenlediği toplantıda UR-GE projeleri hakkında bilgi veren Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, yaş meyve sebze sektöründe Çin, Güney Kore, Malezya, Singapur başta olmak üzere Uzak Doğu ve Güney Doğu Asya’yı hedef pazar olarak seçtiklerini söyledi.Hava Kargo ile ihracat 20 milyon doları aştıYaş meyve sebze ihracatının Uzak Doğu ve Güney Doğu Asya ülkelerine artması için Hava Kargo ile sevkiyatın hayati öneme sahip olduğuna vurgu yapan Uçak, "Uzak pazarlara hava kargo ile ihracat maliyetlerini düşürmek için de çalışmalar yapıyoruz.

Finans 2019-12-11 16:05:07

Çinlilerden kiraz ve siyah incire yoğun ilgi

Hong Kong'ta 4-6 Eylül 2019 tarihlerinde düzenlenen Asia Fruit Logistica 2019 Fuarı'na "The World Is Fresh Wıth Us (Dünya Bizimle Taze)” sloganıyla katılan Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği'nin standını ziyaret eden Çinlilerden en fazla kiraz ve siyah incir talebi geldi.

Finans 05-09-19 11:07

Taze siyah incir Çin pazarında talep gördü

Hong Kong’ta 4-6 Eylül 2019 tarihlerinde düzenlenen Asia Fruit Logistica 2019 Fuarı’na "The World Is Fresh Wıth Us (Dünya Bizimle Taze)” sloganıyla katılan Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin standını ziyaret eden Çinlilerden en fazla kiraz ve siyah incir talebi geldi.Hong Kong’a Türkiye’nin kiraz ihracatı 2019 yılında yüzde 79’luk artışla 1 milyon 921 bin dolardan, 3 milyon 435 bin dolara yükseldi.

Yurthaber 05-09-19 11:06

Çinlilerden kiraz ve siyah incire yoğun ilgi

Hong Kong’ta 4-6 Eylül 2019 tarihlerinde düzenlenen Asia Fruit Logistica 2019 Fuarına “The World is Fresh With Us” (Dünya Bizimle Taze) sloganıyla katılan Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin standını ziyaret eden Çinlilerden en fazla kiraz ve siyah incir talebi geldi.Hong Kong’a Türkiye’nin kiraz ihracatı 2019 yılında yüzde 79’luk artışla 1 milyon 921 bin dolardan, 3 milyon 435 bin dolara yükseldi.

Yurthaber 05-09-19 10:40

Taze meyve ihracatçıları yeni ihracat rekorları güç birliği yapacak

Türkiye’nin tadı dillere destan, şifa kaynağı ürünleri kiraz, üzüm ve narı dünya genelinde daha fazla insanın tüketmesi için ihracatçılar Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (URGE) projesinde bir araya geliyor.

Yurthaber 21-08-19 13:50

Taze kiraz, üzüm ve nar ihracatçıları yeni ihracat rekorları için kümeleniyor

Türkiye’nin en önemli ürünleri kiraz, üzüm ve narı dünya genelinde daha fazla insanın tüketmesi için ihracatçılar, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (URGE) projesinde bir araya geliyor.

Yurthaber 21-08-19 12:50

Ege’nin organik meyve sebze mamullerini en çok Almanlar tercih etti

Taze meyve sebzelerinin sezonunda arz fazlasını işleyip, katma değerli ürün haline getirerek yıllık 1.6 milyar dolar ihracat yapan meyve sebze mamulleri sektörü, dünyanın en hızlı büyüyen pazarı Uzakdoğu’daki konumunu güçlendirmek amacıyla Ticaret Bakanlığı’nın desteklediği UR-GE Projesinde bir araya gelme kararı aldı.Meyve sebze mamulleri ihracatında Türkiye lideri olan Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği tarafından yürütülecek olan İşlenmiş Meyve Sebze ürünlerine yönelik projede; Turşular, Domates Salçası, Soslar, Hazır Gıdalar, Dondurulmuş Meyve ve Sebzeler, Konserve Meyve ve Sebzeler, Kurutulmuş Sebzeler, İnfüze Edilmiş/Tatlandırılmış Kuru Meyveler, Reçeller, Meyve Suları, Sular ve Gazlı İçecekler ve Alkollü İçkiler üreten ve ihraç eden firmalar yer alacak.Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, birlik bünyesinde daha önce taze üzüm ve kiraz ihracatçılarının kümelendiği URGE Projesi’ni 2016 yılında başlattıklarını ve 2019 yılı Temmuz ayında çok büyük kazanımlarla sona erdiğini, bundan sonraki süreçte hem meyve sebze mamulleri içerikli, hem de taze kiraz üzüm ve nar eksenli iki URGE Projesini hayata geçirme kararı aldıklarını kaydetti.“İhracatımızdan Uzakdoğu yüzde 25 pay alsın istiyoruz”Türkiye’nin meyve sebze mamulleri ihracatında ana ihraç pazarlarının, Avrupa, Amerika ve Ortadoğu ülkeleri olduğu bilgisini veren Uçak, “İşlenmiş Meyve Sebze ürünlerine yönelik UR-GE Projesi ile Hindistan, Çin, Japonya, Güney Kore, Malezya, Endonezya başta olmak üzere Uzakdoğu pazarında konumumuzu güçlendirmek istiyoruz.

Yurthaber 01-08-19 11:14

Yaş meyve ve sebzede mayısta 141 milyon dolarlık ihracat

Akdeniz Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin: - "Türkiye’nin yaş meyve ve sebze ihracatı mayıs ayında 141 milyon dolar olarak kaydedildi. Taze meyve ihracatı, değerde yüzde 55’lik pay ile ilk sırada yerini aldı" - "Yılın beşinci ayında en çok ihraç edilen ürünler kiraz, vişne, domates, şeftali, biber ve kayısı oldu"

Yurthaber 12-06-19 14:36

Yaş meyve ve sebzede mayısta 141 milyon dolarlık ihracat

Akdeniz Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin: - "Türkiye’nin yaş meyve ve sebze ihracatı mayıs ayında 141 milyon dolar olarak kaydedildi. Taze meyve ihracatı, değerde yüzde 55’lik pay ile ilk sırada yerini aldı" - "Yılın beşinci ayında en çok ihraç edilen ürünler kiraz, vişne, domates, şeftali, biber ve kayısı oldu"

Finans 12-06-19 14:35

Kiraz ve üzümüne 12 ay ihracat

Yaş meyve sebze ihracatçılarına Hava Kargoyu keşfettiren, Türk kiraz ve üzümüne Uzakdoğu pazarına girmenin yolunu açan, ters iklimdeki ülkelerle işbirliği yaparak ihracat sezonunu 12 aya çıkaran Taze Kiraz ve Üzüm Ürünlerinde Uluslararası Rekabetçiliğin Arttırılması Projesi’nde sona gelindi.Taze Kiraz ve Üzüm Ürünlerinde Uluslararası Rekabetçiliğin Arttırılması isimli URGE Projesi’nin sektörün ufkunu açtığını belirten Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, URGE Projesine katılan firmaların kurumsallaşma ve verimli üretim alanlarında da büyük kazanımlar elde ettiğini kaydetti.Türkiye’nin taze kiraz ve üzüm üretiminde dünya lideri olmasına karşın ihracatta kendisinden daha az üretimi olan bazı ülkelerin gerisinde kaldığına dikkati çeken Uçak, “Şili’ye yapılan Yurt Dışı Pazarlama Faaliyeti, taze meyve sebze ihracatında hava kargonun önemini ortaya koydu.

Yurthaber 30-05-19 08:25

Ege meyve sebzeleri Almanya’da zirvede

Türkiye’ye 2018 yılında 3.9 milyar dolar döviz kazandıran yaş meyve sebzeler ve mamulleri en büyük ihraç pazarımız 3 milyonu aşkın Türk kökenli insanın yaşadığı Almanya’da görücüye çıktı.Bu yıl 6-8 Şubat 2019 tarihlerinde düzenlenen dünyanın en büyük yaş meyve sebze fuarı Fruit Logistica’da 92 ülkeden 3 bin 300’ün üzerinde katılımcı yer alırken, fuarda en yoğun ilgiyi gören stantlardan biri Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’ninki oldu.Ege İhracatçı Birlikleri’nden yapılan yazılı açıklamaya göre; Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği standında fuar süresince; kiraz, üzüm, narenciye, nar, kestane, incir, domates gibi Ege Bölgesi’nin önde gelen ihraç ürünlerinin tanıtımı ve tadımı yaptırıldı.Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, Ege Bölgesi’nden Almanya’ya 2018 yılında 150 milyon dolarlık yaş meyve sebze ve mamulleri ihracatı yaptıklarını, Almanya’nın en büyük ihraç pazarları olduğunu, Almanya’da mevcut ve potansiyel alıcılarla görüşme imkanı bulduklarını ve yaş meyve sebze ve mamulleri ihracatçıları için çok önemli bir buluşma noktası olduğunu belirtti.İhracat hedefimiz 1 milyar 50 milyon dolarAlmanya başta olmak üzere Avrupa’nın hem taze meyve sebze hem de işlenmiş meyve sebze ürünleri için çok önemli bir pazar olduğunu vurgulayan Uçak, “Avrupa ve diğer pazarlardaki tanıtım faaliyetlerini kesintisiz devam ettireceğiz.

Yurthaber 12-02-19 11:05

12 ay dünyaya kiraz ve üzüm ihracatı yapılacak

Türk ve Güney Afrikalı kiraz ve üzüm ihracatçıları, önümüzdeki süreçte satış ve pazarlama konusunda ortak hareket ederek 12 ay boyunca dünya geneline kiraz ve üzüm ihraç etmek istiyor.Türkiye’nin üretiminde dünya lideri olduğu kiraz ve taze üzümde, ihraç pazarlarının çeşitlendirilmesi ve üretimden sonra ihracatta da dünya lideri olması amacıyla Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği tarafından yürütülen URGE Projesi’ne katılan kiraz ve üzüm ihracatçıları Güney Afrika’nın “Ana Şehri” Cape Town’da inceleme ve görüşmelerde bulundu.2017 yılında start alan URGE Projesi kapsamında Şili, Almanya, Malezya ve Vietnam’dan sonra Güney yarıkürede bulunan Güney Afrika’yı ziyaret eden heyet üyeleri, ülkemizde üretimin olmadığı dönemde dünya pazarlarına işbirliği halinde birlikte girme imkanı olan ülkedeki üzüm, incir, kiraz, şeftali, kayısı, yaban mersini gibi çok sayıda ürünün üretildiği Cape Town çevresinde 3-6 Aralık 2018 günlerinde bağ ve bahçelerde incelemeler yaptı ve üretici ve ihracatçılarla görüşmelerde bulundu.URGE Projesi kapsamında açıklamalarda bulunan Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, “Güney Afrika her ne kadar üzüm, kiraz ve diğer bazı yaş meyvelerde rakibimiz olarak görünse de zıt mevsimsellik nedeniyle iş birliği yapabileceğimiz bir ülke.

Yurthaber 07-12-18 11:20

12 ay dünyaya kiraz ve üzüm ihracatı yapılacak

Türk ve Güney Afrikalı kiraz ve üzüm ihracatçıları, önümüzdeki süreçte satış ve pazarlama konusunda ortak hareket ederek 12 ay boyunca dünya geneline kiraz ve üzüm ihraç etmek istiyor.Türkiye’nin üretiminde dünya lideri olduğu kiraz ve taze üzümde, ihraç pazarlarının çeşitlendirilmesi ve üretimden sonra ihracatta da dünya lideri olması amacıyla Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği tarafından yürütülen URGE Projesi’ne katılan kiraz ve üzüm ihracatçıları Güney Afrika’nın “Ana Şehri” Cape Town’da inceleme ve görüşmelerde bulundu.2017 yılında start alan URGE Projesi kapsamında Şili, Almanya, Malezya ve Vietnam’dan sonra Güney yarıkürede bulunan Güney Afrika’yı ziyaret eden heyet üyeleri, ülkemizde üretimin olmadığı dönemde dünya pazarlarına işbirliği halinde birlikte girme imkanı olan ülkedeki üzüm, incir, kiraz, şeftali, kayısı, yaban mersini gibi çok sayıda ürünün üretildiği Cape Town çevresinde 3-6 Aralık 2018 günlerinde bağ ve bahçelerde incelemeler yaptı ve üretici ve ihracatçılarla görüşmelerde bulundu.URGE Projesi kapsamında açıklamalarda bulunan Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, “Güney Afrika her ne kadar üzüm, kiraz ve diğer bazı yaş meyvelerde rakibimiz olarak görünse de zıt mevsimsellik nedeniyle iş birliği yapabileceğimiz bir ülke.

Yurthaber 07-12-18 11:20

GRAFİKLİ - Meyve ihracatı ikiye katlandı

Türkiye'nin ocak-mayıs döneminde yaptığı taze meyve ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 105 artışla 271 milyon dolara ulaştı - Kiraz, kayısı, nektarin, şeftali ve çileğin sırtladığı ihracatın yaz ve sonbaharda toplanacak diğer ürünlerle artışını sürdürmesi bekleniyor - Ege Yaş Sebze Meyve İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak: - "Türk meyvelerini dünya çapında birer marka haline getirmeyi hedefliyoruz"

Finans 28-06-18 11:05

Dünya Türk Kirazı Yiyecek

İZMİR Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği tarafından yürütülmekte olan Taze Kiraz ve Üzüm Ürünlerine yönelik Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi "BÜYÜK

Yurthaber 10-02-17 14:22

Ege Kiraz Ve Üzümde Avrupa Pazarını Güçlendiriyor

Türkiye’nin taze üzüm ve kiraz ihracatında en önemli paya sahip olan Avrupa ülkelerindeki pazar payını...

Yurthaber 06-02-17 12:45

Gıda Ihracatçıları Hava Kargo Istiyor

İZMİR, Türkiye’nin taze üzüm ve kiraz ihracatında Uzakdoğu pazarına odaklanan Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, yeni hedef pazarlara açılma

Yurthaber 21-12-16 12:10

Ege’den Dünyaya Kiraz Ve Üzüm İhraç Edilecek

Türkiye’nin taze üzüm ve kiraz ihracatında Uzakdoğu pazarına odaklanan Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği,...

Yurthaber 03-12-16 11:21

Taze Kiraz Ve Üzüm Sektörü İşletme Giderlerini Düşürüyor

Türkiye’nin taze üzüm ve kiraz ihracatında Uzakdoğu pazarına odaklanan Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği,...

Yurthaber 02-12-16 12:11

Türkiye Ve Şili Dünyaya Kiraz Ve Üzüm İhraç Edecek

Türkiye’nin taze üzüm ve kiraz ihracatında Uzakdoğu pazarına odaklanan Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği,...

Yurthaber 02-12-16 11:53

Taze Kiraz Ve Üzüm Sektörü Yeni Pazarlara Açılıyor

Türkiye’nin taze üzüm ve kiraz ihracatında Rusya ve Avrupa Birliği’ne bağımlılığını ortadan kaldırmak isteyen Ege...

Yurthaber 08-10-16 09:59

45 Gün Taze Kalan Kiraz, Çin Sofralarını Süsleyecek

Bursa'da bir fidan şirketi, 45 gün tazeliğini koruyan kiraz çeşidi keşfetti. 1,5 ay taze kalan...

Yurthaber 18-09-12 12:03