Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Haberleri

Kibar Holding'de toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmaları sürüyor

Kibar Holding İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Şennur Kuru: - "BİZ Eşitiz çatısı altında pek çok yenilikçi projeyi hayata geçiriyoruz. Son olarak 5 gün olan babalık iznini 14 güne çıkardık. Aynı zamanda herkesin hayatında önemli kilometre taşları olan ebeveynlik ve askerlik yolculuklarında da arkadaşlarımızı destekliyoruz"

Yurthaber 17-06-2022 17:51

Japonya'da tıp fakültesi başvuruları 'Evlenince işi bırakırlar' diye reddedilen 13 kadına tazminat ödenecek

Japonya'da Juntendo Üniversitesi, 13 kadına giriş sınavında ayrımcılık yaptığı için tazminat ödedi. Başkent Tokyo'daki tıp okulunun, iletişim becerileri daha yüksek olduğu için erkeklere karşı mülakatlarda avantajlı oldukları düşünülerek kadın öğrencilere daha sert giriş koşulları uyguladığı ortaya çıktı.

Haber 20-05-2022 12:22

Uğur Okulları'ndan Toplumsal cinsiyet eşitliği konusu müfredatta yer almalı önerisi

Uğur Okulları Genel Müdürü Nil Çiçek: - "Bizler donanımlı, farkındalığı yüksek ve bilinçli nesiller yetiştirdikçe toplumsal cinsiyet eşitsizliği gibi sorunlar dünyanın gündeminden silinecektir"

Yurthaber 07-03-2022 10:49

Ebeveynler dikkat! Cinsiyet rolleri çocukların okul başarısını etkiliyor

Ebeveynlerin, cinsiyet klişelerinin doğuracağı olumsuz sonuçlara karşı, cinsiyeti geri planda tutarak çocuğun bireyselliğine odaklanması gerekiyor. Ebeveynler, “gerçekçi ebeveynlik” anlayışı ile hareket ederek çocuğun potansiyelini ortaya çıkarmasını sağlamaları cinsiyet klişeleri ile mücadele etmede büyük önem taşıyor.

Haber 21-01-2022 16:05

Facebook cinsiyet ayrımcılığı nedeniyle ateş altında

Kişiye özel olarak tasarlanan reklamlar bazen cinsiyetçilik yapılmasına neden olabiliyor. Küresel çapta milyonlarca kullanıcısı olan Facebook bu tehlikenin en fazla barındırıldığı uygulama olarak kendisini belli etti.

Haber 11-09-2021 10:41

Kızına bakabilmek için 43 yıl boyunca erkek kılığında dolaşan kahraman anne: Sisa Gaber Abou Douh

Dünya üzerinde pek çok alanda olduğu gibi cinsiyet eşitsizliği hala çözüm bulunamayan bir sorun olarak devam ediyor. Özellikle iş arayışı sürecinde birçok kadın bu sorunla mücadele etmek zorunda kalıyor. Mısırlı bir kadın olan Sisa Gaber Abou Douh, topluma ve düzene meydan okuyarak kızı Huda için 43 yıl boyunca erkek kılığında dolaştı.

Trend 26-05-2021 11:42

Yapılan cinsiyet değiştirme deneyi yüzünden hayatı kabusa dönen bir kobay: David Reimer Deneyi

Tarih sahnesi pek çok bilim çalışma ve deneye ev sahipliği yapmıştır. Özellikle insan psikolojisi ve bedeninin anlamlandırmak bilim insanlarının en aktif çalışma prensipleri arasında yerini almıştır. Öyle ki bu korkunç deneylerden birini kobayı olduğundan habersiz bir şekilde hayatını sürdüren David Reimer, kısacık ömründe iki kişi olarak yaşamak zorunda kaldı.

Trend 19-04-2021 13:53

Cumhuriyetin öncü kadınlardan, Atatürk’ün manevi kızı ve Türkiye’nin ilk kadın pilotu: Sabiha Gökçen

Kadınlara söz hakkı bile tanınmadığı bir dönemde Sabiha Gökçen dünyanın ilk kadın savaş pilotu olmayı başardı. İşte Cumhuriyetin öncü kadınlardan Sabiha Gökçen’in başarılarla dolu hikayesini sizler için araştırdık.

Trend 22-03-2021 13:56

Toplumsal cinsiyet normlarını yıkan sakallı kadın: Magdalena Ventura

İtalyan ressam Jusepe de Ribera’nın 1631’de yaptığı tablo çağının çok ötesinde bir çalışma olarak kabul ediliyor. 17. yüzyılda cesurca bir işe imza atan ressam halk arasında “ucube” olarak tanımlanan bir durumu tersine çevirmeyi başarmıştır.

Trend 17-03-2021 11:05

Kadın ve bayan kelimelerinin kökeni nedir? Bu kelimeler nereden geliyor? Farkları nelerdir?

Üzerine en çok tartışılan ve çoğu zaman özellikle erkekler tarafından bir kibarlık göstergesi olarak kullanılan “bayan” kelimesi çoğu kadın için rahatsız edicidir. Son yıllarda özellikle "kadın" ve "bayan" sözcüklerin kullanımına ilişkin bir tartışma sıklıkla gündemde kendine yer buluyor.

Trend 08-03-2021 10:48

Bebeğin cinsiyetini tahmin etmek için başvurulan geleneksel yöntemler!

Toplumsal tabular içerisinde evlilik ve çocuk sahibi olmak herkesin gerçekleştirmek istediği hayaller olarak karşımıza çıkar. Uzun süre ilişkilerin sonucunda “evlilik ne zaman” sorusu yöneltilir. Evlendiğinizde bu sorudan kurtulacağınızı sanıyoruz çok yanılıyorsunuz. Bu sefer de “bebek” soruları gündeme gelir.

Trend 15-02-2021 14:45

Erkek ve kadını ayıran özellikler

'Kadın-erkek eşitliği' konusu çeşitli platformlarda tartışılmaya devam ede dursun, iki cinsin de vücut ve organ yapılarıyla ilgili gerçekleştirilen bir araştırma ilginç sonuçlar ortaya koydu. Buna göre, kadınlara göre daha 'su'lu ve 'kan'lı olan erkek, boyda, kiloda ve el uzunluğunda karşı cinse fark atarken, kadına oranla daha kısa yaşıyor.

Haber 04-09-2005 17:36