Toprak Bilimi Ve Bitki Besleme Haberleri

Solmuş bitkileri tek malzemeyle canlandırın! Kısa sürede çiçek açacak

Bitkilerin evin ve bahçenin çok daha güzel görünmesini sağlıyor. Ancak bitki bakımında gözden kaçan ufak hatalar bitkilerin solmasına neden olabiliyor. Solan bitkileri canlandırmak için doğal yöntemler aranıyor. Her evde bulunan bir malzeme solan bitkilerinizi kısa süre içerisinde canlandırabilirsiniz.

Kadin 16-06-2023 13:47

Toprak analizi nasıl yapılır, kim yapar? Toprak analizi için numune nasıl alınır, hangi aylarda yapılır?

Toprak analizi, bitkilerin gelişmesinde ve büyümesinde önemli role sahiptir. Toprak analizi alarak test edilen besin değerleri, gübreleme yöntemi ile tamamlanabilir. Böylece bitki yetiştiriciliğinde yüksek ürün kalitesi elde etmek mümkündür. Ayrıca gübrele yöntemleri de toprak analizi sonuçlarına göre planlanır. Torağa gübre takviyesi ve analiz sonuçlarına göre sulama periyodu oluşturmak, bitkilerin kısa sürede olgunlaşmasında etkilidir. Toprak analizi nasıl yapılır?

Haber 07-04-2023 16:10

Pul biberden aspirine: Bitkileri zararlı böceklerden korumanın yolları

Ev dekorasyonunda da önemli bir yeri olan bitkileri her zaman canlı ve sağlıklı görmek isteriz ama bazı zararlı böcekler bitkilerin hastalanmasına ve ölmesine neden olabilir. Bitkilerinizi yaprak biti, kırmızı örümcekler ya da beyaz sinekler gibi zararlı böceklerden koruma yollarını sizler için derledik.

Kadin 14-02-2022 13:13

Yıldız çiçeği özellikleri ve uygun bakım koşulları nelerdir?

İsmini Anders Dahl’dan alan yıldızımsı görünümü ve çeşitli göz alıcı renkleriyle bahçenizi, saksınızı, vazonuzu güzelleştiren yıldız çiçeği vazgeçilmez çiçeklerdendir. Yıldız çiçeğinin özellikleri , bakımı ve çoğaltımı hakkında tüm bilgileri sizler için araştırdık.

Haber 28-12-2020 14:11

Sukulent bitkisi nedir? Bakımı için nelere dikkat edilmelidir?

Evde bitki bakımı hem psikolojik yönden insanı rahatlatan, hem de evinize doğadan izleri getirip güzelleştiren bir hobidir. Evde yetişen birçok bitki vardır. Sukulent özellikle son yıllarda en çok tercih edilen ev bitkilerinden biridir.

Haber 28-12-2020 11:53