Trabzon Hurması Haberleri

Nefis cennet hurmalı pasta tarifi! Gelinim Mutfakta Trabzon hurmalı pasta nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Trabzon hurmalı pasta tarifi, Gelinim Mutfakta programında yapılmasının ardından gündemde yer aldı. Trabzon hurması olarak da bilinen cennet hurmasıyla yapılan bu pasta tarifi farklı tarif arayanlardan tam puan alıyor. Peki, Trabzon hurmalı pasta nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte detaylı tarifi...

Yemek 26-01-2024 14:58

Bilecikli kadınlar Trabzon hurmasını katma değere dönüştürerek satıyor

Bilecik merkeze bağlı Başköy köyünde dernek çatısı altında bir araya gelen kadınlar, köylülerden aldıkları Trabzon hurmasını yaş olarak pazarlamalarının yanı sıra pekmez, cips, lokum, sirke gibi katma değerli ürünlere dönüştürerek satıyor.

Yurthaber 05-12-2023 12:12

Trabzon hurmasının faydaları nelerdir, kaç kalori? Trabzon hurması ne işe yarar, nasıl kurutulur, nasıl yenir?

Trabzon hurması ülkemizin özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde yetişen, meyve olarak tüketilen bir bitki türüdür. Ana vatanı Doğu Asya olan Trabzon hurması, Türkiye'de de oldukça yaygın bir şekilde yetiştirilmektedir. İnce kabuklu ve lezzetli bir meyve olan Trabzon hurması, aynı zamanda besleyici özellikleriyle de ön plana çıkmaktadır. Bol miktarda A ve C vitamini içeren Trabzon hurması, antioksidan özellikleriyle de bilinir. Peki, Trabzon hurması nasıl yenir?

Haber 08-05-2023 13:22

Sadece bir tanesi bile ömrünüze ömür katıyor! Değeri yeteri kadar bilinmiyor

Kış aylarında tüketilen meyve ve sebzeler bağışıklığımız için büyük önem taşıyor. Meyve tüketiminin azalması hastalıklara açık hale gelmemizi sağlıyor. Sık tüketilen meyvelerin dışında kalan bir meyve var ki faydaları saymakla bitmiyor. Bu meyvenin faydalarını duyanlar hemen manava koşuyor.

Haber 12-01-2023 17:12

Trabzon Hurması

Trabzon Hurması Hakkındaki Haberler Mynet'te. Trabzon Hurması Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kendisi faydalı ama yoğurtla karıştırınca harikalar yaratıyor! Metabolizma hızını iki katına çıkarır

Bağışıklığı güçlendirdiği bilinen cennet hurması, diğer adıyla Trabzon hurması sağlığa sağladığı faydalarıyla ön plana çıkan güçlü bir meyve. Şifa deposu olan Trabzon hurması özellikle yoğurtla tüketildiğinde harikalar yaratıyor.

Haber 10-12-2022 10:30

Faydaları hiç bilinmiyor ama resmen şifa dağıtıyor! Kanser riskini önlüyor, iltihabın kökünü kurutuyor

Hastalıklardan korunmak için sağlıklı ve dengeli beslenmenin ne kadar önemli olduğu her fırsatta belirtiliyor. Günlük hayatımızda yediğimiz besinlerin dışında kalan fazla tercih edilmeyen gıdaların sağlık için mucizevi etkileri bulunabiliyor. Sonbahar ve kış aylarının şifa dağıtan meyvesi cennet hurmasının faydaları da duyan herkesi şaşırtıyor.

Haber 30-11-2022 15:01

Günde bir tanesi hayatınızı değiştirir: Kan basıncını düzenler, kalp krizini önler, bağışıklığı güçlendirir, bağırsakları motor gibi çalıştırır

Cennet hurması olarak da bilinen Trabzon hurması oldukça zengin antioksidan kaynağıdır. C vitamini bakımından zengin olan Trabzon hurması, beyaz kan hücrelerinin sayısını arttırarak bağışıklığın güçlenmesine yardımcı olur. Trabzon hurması lif içeriği bakımından zengin olduğundan mide ve bağırsak sağlığını destekler. Bağırsak hareketliliğinin artmasına, bağırsakların çalışmasını düzenlemede oldukça yarar sağlar.

Haber 12-11-2022 16:12

Adıyaman'da Trabzon hurmasında 8 bin ton rekolte bekleniyor

İl Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Kıyas: - "İlimizde 4 bin dekara yakın bir alanda yetiştiriciliğimiz var. Türkiye'de hurma üreticiliğinde 3'üncü sıradayız, bunu artırmaya devam ediyoruz"

Yurthaber 04-01-2022 12:35

Japon bilim insanları Covid-19'a iyi gelen meyveyi açıkladı! Enfeksiyon riskini azaltıyor

Covid-19'a karşı aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları dünya genelinde sürerken, Japon bilim insanları virüsle mücadelede umut olabilecek bir bilimsel çalışmaya imza attı. Bilim insanları yaptıkları çalışmalar sonucu cennet meyvesi de denilen Trabzon hurmasının enfeksiyon ve ağır hastalık riskini önlediğini, Covid-19'a iyi geldiğini açıkladı.

Haber 15-12-2021 09:56

Mersin'de Trabzon hurmasının hasadı gerçekleştirildi

Mersin'de Trabzon hurmasının hasadı gerçekleştirildi

Yurthaber 13-11-2021 12:49

Cennet hurmasını çöpe atmak yerine balkonunda kuruttu, taleplere yetişemiyor! İngiltere'ye 500 kilo ürün sattı

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde Melek Yılmaz (35), çöpe atmak yerine balkonunda kurutmaya 40 kilo ile başladığı cennet hurması ile 5 yılda 800 metrekarelik kurutma serasının sahibi olup, ihracata başladı. Geçen yıl İngiltere ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) toplam 800 kilogram cennet hurması ihraç eden Yılmaz, bu yıl yurt içinde ve dışında 60 ton satış hedeflediklerini söyledi.

Haber 23-10-2021 13:50

Bir mahallenin geçim kaynağı oldu! 8 ton cennet elması üretiyorlar

Manisa’nın çekirdeksiz Sultani üzümüyle ünlü Alaşehir ilçesinde 5 yıl önce tarımına başlanan cennet elması şimdilerde bölge için önemli bir gelir kapısı oluşturdu. Tarımına başladığı günlerde toptancıların girmediği ve ürünlerin dalında çürüdüğü mahalle şimdilerde cennet elması üretimiyle adından söz ettiriyor.

Haber 23-10-2021 10:57

Trabzon hurması bağırsak kanserine karşı

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaplankıran, anti kanserojen madde ve A vitamini bakımından oldukça zengin olan Trabzon hurmasının bağırsak kanserini ve gece körlüğünü önlediğini söyledi.

Haber 28-11-2004 11:16