Ulu Cami Haberleri

Siirt'te yaklaşık 9 asırlık camide mukabele geleneği

Siirt'te, Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyan ve 895 yıl önce inşa edilen ata yadigarı Ulu Cami, geleneksel mukabele geleneğine ev sahipliği yapıyor.

Yurthaber 20-03-2024 10:23

Batman ve Şırnak'ta, İsrail'in saldırılarında öldürülenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Batman ve Şırnak'ta İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı, dua edildi.

Yurthaber 04-01-2024 07:48

Neredeyse 800 yıllık caminin üzerinde Mimar Sinan'ın parmak izi olduğu iddia edilmişti: Uzman isimden konuyla ilgili açıklama geldi!

Sivas'ın UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası'nda Mimar Sinan'ın parmak izleri olduğu iddia edilmişti. Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Mimarlık, Güzel Sanatlar Ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölümü, Bina Bilgisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Uğur Tuztaşı konuyla ilgili açıklama yaptı. Tuztaşı, bu iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Haber 29-07-2023 12:03

Eğriliği ile biliniyor! Tarihi minarenin kayıp yazıları 'bisküviden' çıktı

Sivas'ta Selçuklu Devleti döneminde 2'nci Kılıçarslan'ın oğlu Kutbeddin Melikşah'ın yaptırdığı tarihi Ulu Cami'nin eğriliği ile bilinen minaresinden zamanla dökülen yazılar, 'bisküvi' olarak tabir edilen alt sıva kalıntılarından yola çıkılarak tespit edildi. Minarenin 3 ayrı kısmında yer alan yazıların tespiti ile minarenin restorasyon süreci için kritik bir nokta tamamlanmış oldu. Minaredeki restorasyon çalışmalarının yakın zamanda başlayacağı açıklandı.

Haber 19-07-2023 12:06

Ulu Cami

Ulu Cami Hakkındaki Haberler Mynet'te. Ulu Cami Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kahramanmaraş'ta cuma namazı tarihi Ulu Cami'nin yanındaki alanda kılındı

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta cuma namazı, minaresi yıkılıp bir bölümü hasar gören, Milli Mücadele döneminde bağımsızlık ateşinin yakıldığı Ulu Cami'nin yanındaki alanda kılındı.

Yurthaber 03-03-2023 13:37

Adilcevaz'da Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait camiler ışıklandırıldı

Adilcevaz'da Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait camiler ışıklandırıldı

Yurthaber 11-10-2022 22:35

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Ordu'da hutbe irat etti:

"Allah'ın koyduğu helal-haram sınırlarını hakkıyla koruyalım. Helalinden kazanalım, helalinden üretelim, helalinden yiyelim ve helalinden harcayalım"

Yurthaber 23-09-2022 15:49

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Sivas'ta tarihi Ulu Cami'de sabah namazını kıldı:

"Peygamber Efendimiz, çocukların 7 yaşına kadar temel dini bilgileri öğrenmeleri gerektiğini söylüyor. Eğitim bilimcileri de insanların karakter yapısının 7 yaşından önce oluştuğunu ifade ediyor. Bakınız Peygamber Efendimiz'in 1400 sene önce söylediği sözle bugün eğitim bilimcilerin yapmış olduğu araştırmalar örtüşüyor"

Yurthaber 04-09-2022 07:47

Manisa'da 656 yıllık Ulu Cami'de restorasyonun ardından ilk cuma namazı kılındı

Manisa'da 656 yıllık Ulu Cami'de restorasyonun ardından ilk cuma namazı kılındı

Yurthaber 02-09-2022 16:13

Cami imamı etkinliklerle yaz Kur'an kursunu öğrenciler için eğlenceli hale getirdi

Bitlis'teki tarihi Ulu Camide temel dini bilgilerin yanı sıra İngilizce, matematik ve fen bilgisi dersleri de alan öğrenciler, kahvaltı, yüzme, piknik etkinlikleriyle sosyalleşiyor - Ulu Cami imam hatibi Muhammet Ece: - "Günümüzde televizyon, tablet, bilgisayar veya dışarıdaki farklı etkenlerden dolayı çocuklar Kur'an'ı ve namazı ikinci planda düşünüyor olabilirler. Bunu yörüngelerinin birinci planına almak istiyoruz"

Yurthaber 23-08-2022 13:36