Vajinal Mantar Haberleri

Vajinal mantar neden olur, nasıl geçer? Vajinadaki mantara ne iyi gelir?

Vajinal mantar enfeksiyonu kadınların üreme sistemini etkileyebilen yaygın bir sorundur. Genellikle Candida albicans adlı bir mantar türünün aşırı büyümesi sonucu ortaya çıkan bu enfeksiyon, kaşıntı, yanma, vajinal akıntı ve ilişki sırasında ağrı gibi rahatsız edici semptomlara neden olabilir. Kadınların büyük bir çoğunluğu hayatlarının belirli dönemlerinde vajinal mantar enfeksiyonu ile karşılaşabilirler.

Haber 22-11-2023 00:29

TikTok’un sahte trendleri yüzünden cinsel organınızı perişan etmeyin

Bir jinekoloğa göre vajinayı güvenli ve etkili bir şekilde sıkılaştırmanın bazı yöntemleri var. Ancak TikTok gibi platformlarda, kaynağı güvenilmez ve uzmanlığı belirsiz kişilerin verdiği bazı yöntemler cinsel organınıza zarar verebilir. Evde kullanılan lazerler, çeşitli çubuklar, şifalı otlar ve jeller gibi vajina daraltma yöntemleri test edilmediği için kesinlikle güvenli değildir. Vajinanızı sıkılaştırmanın en güvenli yolu, pelvik tabanınızı güçlendiren Kegel egzersizleri yapmaktır.

Kadin 23-10-2022 07:19

Sarımsağın işe yaramadığı hatta kötüleştirdiği hastalık! Mantar enfeksiyonunda kesinlikle kullanılmaması gerekenler

Ortalama her dört kadından üçünün yaşamları boyunca en az bir kere maya enfeksiyonu geçirdiği tahmin ediliyor. Rahatsız edici bir durum olan maya enfeksiyonu vajinal mantar olarak da bilinir. Kadınlarda ağrı, kaşıntı, akıntı ve kötü koku gibi birçok olumsuz semptomaneden olur. Maya enfeksiyonlarına yönelik ev ilaçları arasında Lactobacillus içeren probiyotikler veya fermente gıdalar bulunur. Ancak mantar için asla kullanılmaması gereken doğal besinler de var. Bunlardan biri de sarımsak...

Haber 05-10-2022 23:10

Yaz aylarında kadınları bekleyen en büyük tehlike

Kadınlarda en sık görülen enfeksiyonların başında gelen vajinal enfeksiyonlar yaz aylarında daha sık ortaya çıkmaya başlıyor. Mantarlar, bakteriler ve parazitlerin neden olduğu vajinal enfeksiyonlar; sıcak havanın etkisi ve çeşitli çevresel faktörlerle kadınların günlük yaşamını zorlaştırabiliyor.

Kadin 17-06-2022 15:56

Vajinal Mantar

Vajinal Mantar Hakkındaki Haberler Mynet'te. Vajinal Mantar Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Mutlaka kontrol etmeniz gereken 3 farklı vajinal koku! Bu kokuyu alıyorsanız doktora koşun

Kadınların cinsel organı vajina, kendi kendini temizleyebilen bir mekanizma gibi çalışır. Eğer bel altından değişik ve olağandışı kokular gelmeye başladıysa bir şeylerin ters gittiği anlamına gelebilir. Çoğu zaman endişelenecek bir şey yoktur. Muhtemelen son günlerde sıklıkla dar kıyafetler giydiğinizden olabilir. Ama diğer yandan vajinadan gelen olağandışı koku ciddi bir şeyin işareti olabilir.

Kadin 07-06-2022 11:09

Vajina kaşıntısına ne iyi gelir? Vajina kaşıntısını yok edecek tedavi: Günlük ped kullanıyorsanız...

Kadınlarda sık görülen rahatsızlıkların başında gelen vajina kaşıntısının birçok nedeni olabilir. Vajinal kaşıntıya, menopoz, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, mantar, kimyasallar ve bunun gibi pek çok sorun neden olabilir. Günlük yaşam konforunu yok eden vajina kaşıntısına ne iyi gelir? Kullanılan ilaçlar dışında ne yapmak gerekir? Vajinal kaşıntısının tekrarlamasını önlemek için yapılabilecekler nelerdir?

Kadin 16-05-2022 17:15

Yaz aylarında bu şikayetler hızla artıyor! Önlem almak mümkün

Sıcaklıkların yükselmesi ile birlikte artan havuz ve deniz kullanımı, bazı kadın hastalıklarını tetikliyor. Konu ile ilgili uyarılarda bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman, yaz aylarında yaşanan kadın hastalıklarından korunmak için neler yapılması, nasıl önlem alınması gerektiğini anlattı.

Kadin 26-07-2021 14:40