Vergi Haberleri

Belediyelerin SGK borçlarını konuşurken canlı yayında kendisini tutamadı: Enflasyon olmuş yüzde yüz, millet inim inim inliyor!

Belediyelerin SGK borçlarıyla ilgili tartışma devam ediyor, bütün belediyelerin borç tutarı 97 milyar TL! Bir yandan da hayat pahalılığı, marketlerdeki pazardaki fahiş fiyatları can yakıyor. Gazeteci Gürkan Zengin, Habertürk'te katıldığı yayında sert ifadeler kullanırken 'Enflasyon %100! Bunun altında hepimiz inliyoruz. Vergi konuşuluyor şirketlerin yarısı vergi vermiyor' dedi.

Finans

Vergi Düzenlemesi TBMM Genel Kurulu'nda: 11 madde daha kabul edildi: Ceza yüzde 50 artırıldı

TBMM Genel Kurulunda, en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesini de içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 11 maddesi daha kabul edildi.

Finans

Tartışmalara neden olan vergi düzenlemesinde ilk 7 madde TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı ve bazı maddeleri kamuoyunda gündem olan vergi paketinin görüşmeleri devam ediyor. En düşük emekli aylığının da yükseltilmesini içeren paketin ilk 7 maddesi TBMM'de kabul edildi.

Finans

Su faturası ortaya çıkardı! 600 bin tanesi bomboş duruyor… Konut alım, satım ve kiraya ek vergi geliyor

Meclis’in tatil dönüşü ikinci vergi paketi için harekete geçmesi bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek daha geniş kapsamlı bir paket için sonbahar aylarını işaret ederken boş tutulan konutlar için vergi düzenlemesinin de burada yer alacağı öğrenildi. İstanbul’da su faturalarından tespit edilen yaklaşık 600 bin konutun boş olduğu belirtiliyor. Gayrimenkul uzmanları verginin, fiyat hızını yavaşlatsa da yatırımı caydırabileceğine dikkati çekiyor.

Finans

Vergi

Vergi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Vergi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Maliyeden 'hayalet' avı: Sayıları 30 binden fazla! Devlete bir kuruş vermemişler

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kayıtdışılıkla mücadele kapsamında hazırladığı vergi paketi Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonu'ndayken çarpıcı bir veri de gündem oldu. Ülke genelinde 30 bin 378 kişinin vergi vermeden dükkan, ofis, işyeri gibi 'hayalet işletmeleri'nin olduğu ortaya çıktı.

Finans

Vergi paketinin maddeleri çok konuşulmuştu: Adım adım takip edilecek! 20 milyon TL'ye kadar cezası var!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın çok konuşulan vergi paketi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geldi. Kayıtdışılıkla mücadelenin hedeflendiği düzenlemede artırımlı cezalar yolda. Hem IBAN hem de POS cihazı ile ilgili adım atılırken, bunun yanında fatura verilmemesi ve alınmaması, ödeme kaydedici cihaz fişi düzenlenmemesi hâllerinde uygulanan cezalar artırımlı olarak 20 milyon TL'yi bulabilir.

Finans

1 milyar dolar yatırımın ardından peş peşe Türkiye kararı! İTO Başkanı isimleri sır gibi sakladı: Birkaç yatırım daha öngörüyoruz

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi Çinli BYD firması ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında Türkiye'de yatırıma yönelik anlaşma imzalanmıştı. 1 milyar dolarlık yatırımın ardından Çinli firmalardan peş peşe yatırım haberleri gelmeye devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır daha önce bir yatırım haberi verirken İTO Başkanı da firmaların ismini vermeden, "Birkaç yatırım daha öngörüyoruz" dedi.

Finans

Sakız bile alsanız fiş isteyin! 1 lira için 5 bin lira ödeyebilirsiniz: Yeni yasa geliyor

Alışveriş yapanlar dikkat! Meclis’e gelen yeni vergi yasa tasarısında hem esnafa hem de tüketiciye büyük cezalar yolda. Alışverişlerde fiş almayanlara 5 bin TL ceza uygulanacak. Satıcıya da ceza kesilecek.

Finans

3400 liradan 10 bin liraya çıkıyor! Artık alışverişlerde bunu yapmayı unutmayın: Artırımlı ceza geliyor

Yeni vergi yasa tasarısının Meclis’e gelmesiyle detaylar da netleşti. Bu kapsamda kayıtdışı hiçbir alanın kalmaması için hamle yapan hükümetin tasarıya eklediği bir madde alışveriş yapan herkesi ilgilendiriyor. Bu kapsamda hem IBAN hem de POS cihazı ile ilgili adım atılırken, bunun yanında fatura verilmemesi ve alınmaması, ödeme kaydedici cihaz fişi düzenlenmemesi hâllerinde uygulanan 3400 lira ceza tutarı, birinci tespitte 10 bin liraya yükseltilecek.

Finans

Mehmet Şimşek yeni vergilerin kimleri kapsayacağını açıkladı: Düzenleme Meclis’te! İşte madde madde değişiklikler…

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Meclis’e gelen yeni vergi yasa tasarısı hakkında merak edilen soruya yanıt verdi. Bakan Şimşek, vergide yeni düzenlemelerin dar gelirli vatandaşları kapsamadığını dile getirdi. Vergi paketinde yer alan maddeler de belli oldu. Düzenleme kapsamında küresel ve yurt içi asgari kurumlar vergisi uygulanacak. Yurt dışına çıkış harcı artırılacak. İşte detaylar...

Finans

IBAN avı başladı: Maliye Bakanlığı 'mail order'ı mercek altına aldı: 800 kişi aylık 5 milyon lira para...

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK), yüksek tutarda harcaması olduğu halde herhangi bir gelir beyan etmeyen veya düşük tutarlı gelir beyanında bulunan kişileri mercek altına alırken, bu incelemelerde ilk etapta tespit edilen 800 kişinin aylık 5 milyon liranın üzerinde harcama yaptığı ancak hiç gelir beyan etmediği görüldü.

Finans

Bakan Kacır duyurdu! 1 milyar dolarlık yatırımın ardından bir dünya deviyle daha imza kapıda! 'Sürpriz olmaz'

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi Çinli BYD firması ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında Türkiye'de yatırıma yönelik anlaşma imzalanmıştı. 1 milyar dolarlık yatırımın ardından bir dünya devinden daha yatırım geliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Sürpriz olmaz" diyerek duyurdu.

Finans

1 milyar dolarlık imza atılmıştı! Dünya otomotiv devi BYD'den Türkiye için yeni açıklama! Yatırım planı hızlanacak

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi Çinli BYD firması ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında Türkiye'de yatırıma yönelik anlaşma imzalanmıştı. BYD'den Türkiye için yeni açıklama geldi.

Finans

Kimisi fiyat güncellemeye hazırlanıyor, kimisi 100 bin TL zam yaptı! Otomobilde yeni dönem başladı: 27 yıl sonra ilk kez...

Türkiye'de Çin otomobillerine yüzde 40 ek gümrük vergisi uygulanmaya başlandı. Bu vergiden etkilenen Çinli markaların başında gelen Chery, satış fiyatlarına ortalama 100 bin TL zam yaptı. Öte yandan dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi BYD’nin imzasıyla, 27 yıl sonra Türk otomotiv sektörüne ilk kez doğrudan yabancı yatırım geldi.

Finans

Ek vergide istisna gelmişti! Dünya devinden Türkiye kararı! 1 milyar dolarlık imza atılıyor

Son dakika: Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı uyarınca yatırım teşvikle yapılan Çin menşeli oto ithalatı ek mali yükümlülükten muaf olacak. Muafiyet kararının ardından Çinli otomotiv devinden Türkiye karar geldi. BYD, Türkiye'ye 1 milyar dolarlık yatırım yapma kararı aldı. Pazartesi günü imzalar atılacak.

Finans

SON DAKİKA: Yüzde 40 ek vergi gelmişti! Çinli elektrikli araçlar için dikkat çeken karar! Bugünden itibaren geçerli...

Son dakika haberi: Türkiye, Çin'den ithal edilen tüm yakıt tiplerindeki binek araçlara 7 Temmuz'dan itibaren ilave vergi getirdi. Yüzde 40'lık vergi gündem olurken Resmi Gazete'de vergi muafiyetiyle ilgili dikkat çeken bir karar yayımlandı. Çin menşeli otomobil ithalatındaki ek vergiye istisna geldi. Karar bugünden itibaren geçerli olacak.

Finans

Türkiye'den sonra AB de harekete geçmişti: Ek vergi kararı tartışmalara neden olmuştu! Fiyatlara da yansıyacak

Avrupa Birliği'nin (AB) Çin'den ithal edilen elektrikli otomobillere 38,1'e varan oranlarda ilave gümrük vergisi kararı karşında büyük üreticiler fiyatları artırmaya hazırlanıyor. Ek vergi kararı ise bugün yürürlüğe girdi.

Finans

1 Eylül'den itibaren değişiyor: Mehmet Şimşek açıklamıştı, Resmi Gazete'de yer aldı! Vergi dairesi gitti, defterdarlık geldi

Tasarruf tedbileri kapsamında bugün Resmi Gazete'den yeni bir karar alındığı duyuruldu. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile mevcut defterdarlıklar kapatılırken vergi dairesi başkanlıklarının unvanı "defterdarlık" oldu ve illerde yeni kurulanlar Gelir İdaresine bağlandı. Karar 1 Eylül itibarıyla uygulanacak.

Finans

Suriyelilere vergi muafiyeti var iddiası… Açıklama geldi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bir televizyon programında öne sürülen, Suriyelilere vergi muafiyeti olduğu ve KDV ile Emlak Vergisi vermediklerine ilişkin iddianın doğru olmadığını bildirdi.

Haber

Borsada vergi için tarih belli oldu! Bakan Şimşek duyurmuştu: Süre 2 yıldan 5 yıla çıkacak, KDV istisna oranı düşecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın vergi paketinde sona geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Borsaya vergi geliyor" açıklamasının ardından BIST 100 endeksi dün çakıldı. Bakan Şimşek'in açıklamasının ardından verginin tarihi merakla takip ediliyordu. Borsa kazanç vergisi sonbahara bırakıldı. Paketle ilgili detaylar da netleşti.

Finans

Başkasının IBAN’ını, POS cihazını kullananlar dikkat! Saat 16.00'da Erdoğan'ın önüne geliyor: En az 30 bin TL ceza kesilecek

İş dünyasının görüşüne sunulan vergilerde yeni Torba Yasa Teklifi’nin ayrıntılarına ulaşıldı. Bugün Kabine’de Erdoğan’a sunulması beklenen yeni vergi düzenlemelerinin gayrimenkul ile ilgili maddelerinin birçoğu listeden çıkarıldı. Başkasının POS cihazı ve IBAN’ını kullananlar içinse cezada rakamlar belli oldu.

Finans

Yılda 12’den fazla denetim! Kuyumcu bile ‘16 bin TL’ olarak bildiriyordu: Hükümet kasanın başına geçip ‘hasılat’ nöbeti tutacak

Kayıt dışı ekonomi ile mücadele kapsamında vergilendirilmeyecek alan bırakmamaya hazırlanan hükümetin yeni planını Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek dün açıkladı. Yeni düzenleme ile avukat, doktor, diş hekimi, restoran, kafe ve kuaför gibi serbest meslek çalışanlarına hasılat sorgusu geliyor. Detaylar ise belli oldu. Tespit edilen tutarlar ile mükellefin beyanı karşılaştırılarak buradaki fark yüzde 20'den fazla ise mükellef aradaki farkın izahı için davet edilecek.

Finans

'Borsaya vergi geliyor' dedi: BIST 100 bir anda çakıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, sonraki vergi paketlerinde borsaya kazanç vergisi getirmek üzere çalışma başlattıklarını açıklamasının ardından, Borsa İstanbul yüzde 2,5 değer kaybetti.

Finans

Gündem olan yurt dışı harç pulunda yeni gelişme: Zam erteleniyor mu? AK Parti kaynakları konuştu

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın vergi paketinde sona yaklaşıldı. Vergi paketinin yakın zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulması beklenirken tartışmalı bir maddesi için yeni bir iddia gündeme geldi. AK Parti kaynaklarından zamda erteleme sinyali verildi. Söz konusu öneri önümüzdeki hafta gerçekleşecek kabine toplantısında değerlendirilebilir.

Finans

Masa çok kalabalık! Mehmet Şimşek 1 Temmuz’da hamleyi yapacak: Verginin payı artırılıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iş dünyasına ilişkin düzenlemeler içermesi nedeniyle 1 Temmuz Pazartesi günü reel sektörün önde gelen kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek, vergide adaleti ve etkinliği sağlamayı amaçlayan yeni vergi taslağı çalışmasını paylaşacak. Toplantıda 9 kurumun başkan ve yöneticileri de olacak.

Finans

Vergi düzenlemesi üç büyük işçi konfederasyonunu birleştirdi! Türk İş Başkanı'ndan sert vergi çıkışı geldi: Hükümet o kadar yanlış bir planlama yaptı ki

Milyonlarca kişinin gündeminde Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın vergi paketi ve asgari ücrete ara zam konuları var. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ara zamma kapıları kapatırken Türk İş Başkanı Ergün Atalay, çalışanların 'darmadağın' ve 'sefalet' içinde olduğunu söyledi. Gazeteci Fatih Altaylı'ya konuşan Atalay, hükümetin vergi paketi düzenlemesinin yanlış olduğunu Türk İş, Hak İş ve DİSK'in bu konuda ortak hareket edeceklerini söyledi.

Finans

Dünyada bir ilk! Çiftlik hayvanlarının saldığı gazlar için vergi alacaklar: Anlaşma sağlandı

Danimarka, 2030 yılından itibaren çiftlik hayvanlarının yaydığı sera gazları için vergi alacağını açıkladı. Hayata geçmesiyle böyle bir vergilendirmenin "dünyada ilk" olacağını kaydeden Danimarka Vergilendirme Bakanı Jeppe Bruus, sera gazı emisyonlarını 2030'a kadar yüzde 70 azaltmayı hedeflediğini ifade etti.

Finans

Ülkede ortalık karışmıştı! Kenya Devlet Başkanı William Ruto geri adım attı: 'İmzalamayacağım'

Kenya'da vergi artışını içeren yasa tasarısı ortalığı yangın yerine çevirmişti. Göstericiler belediye binası ve Parlamento'yu ateşe vermişti. Polisin gerçek mermi kullandığı olayda ölenlerin sayısı 22'ye yükseldi. Kenya Devlet Başkanı William Ruto, halkın yasa tasarısı için gösterdiği tepkiyi dikkate aldığını aktararak, “Yasa tasarısını imzalamayacağım” dedi.

Haber

SON DAKİKA: Kulislerde gündem oldu: Vergi cezaları için karar: Yeniden uzlaşmaya dönüldü

Kulislerde aktarılan bilgilere göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın vergi ve cezalarda uzlaşmama kararıyla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Karara gelen tepkiler sonrası yeniden uzlaşmaya dönüldü.

Finans

ASO Başkanı'ndan asgari kurumlar vergisi yorumu! 'Sektörü zorlayacak'

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın vergi paketi hazırlıkları tamamlandı. Paketin yakın zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelmesi bekleniyor. Sektör temsilcilerinden de paketle ilgili değerlendirmeler geldi. ASO Başkanı Ardıç, "asgari kurumlar vergisinin sektörü zorlayacağını söyledi.

Finans

1 Temmuz’dan itibaren 5 yeni uygulama hayata geçiyor! Emekli-memur zammından BES’e, kiradan vergiye… Milyonlarca kişiyi etkileyecek

1 Temmuz 2024 beraberinde birçok yeni düzenlemeyi de getirecek. Konut kira fiyatlarındaki artışta yüzde 25 sınırı kaldırılacak. Emekli ve memur maaşı zammı yılın ikinci yarısı için bir kez daha belirlenecek. İşte Temmuz ayı ile birlikte tüm herkesi ilgilendiren 5 yeni düzenlemenin detayları…

Finans

Yurt dışına çıkış harcı nedir, ne işe yarar? Yurt dışına çıkış harcı nasıl ödenir?

İlk defa 1 Ağustos 2001 tarihinde uygulanmaya başladığı bilinen yurt dışı çıkış harcı ödemesinin günümüzde pek çok kanal üzerinden tamamlanması mümkündür. Anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödenebilen yurt dışına çıkış harcı pasaport kontrolünde herhangi bir sorun oluşmaması için dikkate alınması gereken vergilerdendir. Bu nedenle pul harcı ödemesinin hangi amaçla yapıldığı ve nasıl tamamlandığı hakkında bilgi sunulması önem arz eder.

Finans

‘Uzlaşma-indirim yok, vergileri tahsil edin…’ Gelir İdaresi’nden talimat gitti! Dün başlamıştı, hukuka aykırı bulundu

Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan defterdarlıklara yazı gönderildiği öğrenildi. Bu kapsamda dünden itibaren uygulamaya konulan yeni karar ile uzlaşma talebi başvurularında, vergiler ile ilişkili ceza tutarlarında indirim yapılmaması istendi. Kanuna göre vergiler, vergi ziyai cezaları, usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında yüzde 75’e kadar indirim yapılabilirken, uzmanlar alınan bu kararı hukuka aykırı buldu.

Finans

Peş peşe ek vergi kararı sarmıştı! Yeni ve şaşırtıcı bir gelişme diyerek duyurdular: 4 Temmuz'da uygulamasından önce görüşecekler!

Çin ve Avrupa Birliği, Avrupa pazarına ithal edilen Çin yapımı elektrikli araçlara (EV) uygulanması planlanan gümrük vergileri konusunda görüşmelere başlayacak. Peş peşe ek vergi kararlarının ardından Çin otomotiv firmalarının hisselerinde sert düşüş yaşanmıştı.

Finans

Yeni vergi paketinde ÖTV'siz araçlara tırpan! Muafiyet yerine destek gelebilir!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yeni vergi paketinde sona gelindi. Paketin bazı maddeleri tartışmalara neden olurken paketten ÖTV'siz araçlar için de bir düzenleme yapılacağı kaydedildi. Engellilerin kullandığı araçlar için alternatif iki düzenleme üzerinde çalışıldığı konuşuluyor.

Finans

Yeni vergi düzenlemesinde ‘izah et’ dönemi! Hesap veremeyen yandı: 100 bin lira geliri olan bir kişi…

Hazine ve Maliye Bakanlığı kayıt dışı ekonomi ile mücadele kapsamında yeni bir vergi paketi üzerinde çalışıyor. Gelirinden çok harcayanlar, kirayı elden alanlar, IBAN ile ödeme yapanlar özellikle bakanlık kıskacındaydı ve düzenlemede sona gelindi. O paket önümüzdeki hafta meclise gelecek. İşte yeni vergi düzenlemesinin ayrıntıları…

Finans

Kiraya 3 yeni düzenleme… Ev sahibi ve kiracı milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! İlk adım atılıyor

Yüzde 25 kira sınırı 1 Temmuz’dan itibaren bitecek. Kiralarda ayrıca elden ödemeye ise yeni vergi yasası paketinde son verilmek isteniyor. Tüm bunların yanında dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Kiralarda üçüncü bir düzenlemenin gelecek yıl hayata geçirilmesinin planlandığı öğrenildi. Bu kapsamda bankaya yatırılan kiradan yüzde 20 vergi kesilebileceği kaydedildi. Uygulamanın yılda bir defa beyanname vererek ödedenen kira vergisinin yerine geçmesi bekleniyor.

Finans

Vergi paketinden şirketler için de düzenleme çıktı! Birleşme, devir ve bölünme işlemlerinde yeni dönem! Bundan sonra...

Hazine ve Maliye Bakanlığı, KDV vurgununun önüne geçmek için yeni bir hazırlık yaptı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelmesi beklenen vergi düzenlemesi taslağında şirketlerin birleşme, devir ve bölünme işlemlerinde de yeni düzenleme yapılacak. Bundan sonra birleşme, devir ve bölünme işlemleri, KDV indirimleri incelemesine tabi tutularak gerçekleştirilecek.

Finans

Maliye'den sıkı tedbirler: Fiş almayana ceza var, lüks yaşayanlar da radarda! Harcamalar kontrol edilecek, vergi geliyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı kayıt dışılıkla mücadele sıkı tedbirler almaya devam ediyor. Alışverişlerden sonra fişini almayana ceza yoldayken lüks yaşayıp gelirini saklayanlar içinse yeni adımlar kapıda. Harcamalarındaki farkı izah edemeyenlerin gelirlerinde de vergi alınacak.

Finans

Bahşişe yüzde 10 vergi alınsın önerisine Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan tepki

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Gelir İdaresi Başkanlığı(GİB), bahşişlerden yüzde 10 vergi alınmasına yönelik öneri sunumuna tepki gösterdi. Demirtaş, bahşiş alanların dar gelir grubunda olduğunu hatırlatarak, "Ekonomi Bakanlığının ekstra vergiyi dar gelirlilerde aramayı bırakması lazım" düşüncesini dile getirdi.

Finans

Reform paketinin ayrıntıları belli oldu! Çok uluslu şirketlerden sermayeye, asgari gelir vergisinden kurumlar vergisine... Hepsi yolda!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan vergi reformunda sona gelindi. Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmasını amaçlayan düzenlemeler yolda. Çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi yanında, doğrudan vergilerin payını artırmak için yerel asgari kurumlar vergisi ve asgari gelir vergisi modeli getirilecek. Yap-işlet-devret modeli ile kamu-özel işbirliği projeleri kapsamında elde edilen kazançlardan yüzde 30 kurumlar vergisi alınacak.

Finans

2022'ye kadar 50 liraydı! Yeni vergi düzenlemesi geliyor: 3000 lira olması talep edildi

Türkiye son günlerde yurt dışına çıkış harcını konuşuyor. 2019'dan 2022'ye kadar 50 lira olan 2022'de 150 liraya çıkan harcın geçtiğimiz günlerde 1500 lira olacağı konuşulmuştu. Son olarak Gelir İdaresi Başkanlığının 3 bin lira olarak öneri verdiği ortaya çıktı ve her yıl değerleme oranında artması talep edildi.

Finans

BSMV nedir? BSMV oranı nasıl hesaplanır?

BSMV Türkiye’de bankacılık ve sigortacılık gibi alanlarda yürütülen finansal işlemlere yönelik olarak ortaya çıkan bir vergi türüdür. Bahsedilen bu vergi türünün yüzde kaç oranında tahsil edileceği ise ilgili alanlarda gerçekleştirilen işlemlerin kapsamına göre değişebilir. Dolayısıyla güncel mevzuata göre hesaplanması gereken BSMV zamanında ödenmelidir.

Finans

Osmangazi, Çanakkale Köprüsü, Avrasya Tüneli… O şirketlere de ek vergi geliyor: Yıllık 5 milyar lirayı bulacak

Hükümetin vergi paketi taslağından dev şirketlere ek kurumlar vergisi çıktı. Buna göre Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) ve Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle hayata geçirilen projeleri yöneten Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden alınacak kurumlar vergisi artırılıyor.

Finans

IBAN ve KDV için uyarı üstüne uyarı yapılmıştı: Binlercesi var, SGK'ya bildirildi! Özgür Demirtaş'tan Mehmet Şimşek'e destek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesinde alışverişin yoğunlaştığı sektörlere yönelik denetim gerçekleştirdi. Bu kapsamda IBAN ve KDV oranları için usulsüzlükler tek tek tespit edilerek SGK'ya bildirildi. Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş da sosyal medyadan yaptığı paylaşımında denetimlerin artırılması olumlu bulduğunu ifade etti.

Finans

Vergiler mirasçılar tarafından ödenecek! İstisnadan yararlanma süresi 10 yıla yükseliyor: ÖTV’siz otomobilde kısıtlama yolda

Son günlerin en çok konuşulan konularından yeni vergi paketinde ÖTV indirim kısıtlaması da gündeme geldi. Bu kapsamda ÖTV’siz araç alacakları yakından ilgilendiren vergi istisnasında sürenin değişeceği ifade edildi. Ayrıca taşıtların veraset yoluyla intikalinde istisnaya konu vergilerin mirasçılar tarafından ödeneceği kaydedildi.

Finans

Yüzde 1066 oranında zamlanacak… AK Partili isimler yeni vergileri anlattı: 1, 2 değil 60 madde, bayram sonu Meclis'te...

Hazine’ye 226 milyar liralık kaynak! Yeni vergi paketinin detayları gündem yarattı... Yurt dışı çıkış harç ücretinden kripto paradan işlem vergisine, asgari kurumlar vergisinden doktora, mali müşavire gelir vergisine kadar konularda hazırlanan 60 maddelik yeni vergi paketinin detaylarını AK Partili kaynaklar anlattı.

Finans

Fitch: Çinli otomobil ithalatına ek vergi getirilmesi Avrupa pazarını etkilemez

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Avrupa Birliği'nin (AB), Çin'de üretilen elektrikli otomobillere ek vergi getirilmesini değerlendirdi.

Finans

Yeni düzenleme yolda: Vergilerle ilgili iddialara her gün bir yenisi ekleniyor! Kuryeler, yurt dışı çıkış harcı... 150 TL'den 1500 TL'ye yükseliyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yakında TBMM'ye geleceğini duyurduğu vergi düzenlemesinin ayrıntıları belli oldu. Pakette kuryelere vergi getirileceği ve yurt dışı çıkış harcının da 150 TL'den 1500 TL'ye yükseltileceği öne sürüldü.

Finans