Zona Hastalığı Haberleri

Zona hastalığı nedir, neden olur? Zonaya ne iyi gelir, nasıl geçer?

Zona hastalığı, genellikle varicella zoster virüsü (VZV) nedeniyle oluşan bir viral enfeksiyondur. Zona genellikle vücutta kırmızı kabarcıklar ve ağrılı döküntülerle karakterizedir. Peki, Halk arasında gece yanığı olarak da bilinen zona hastalığı nedir, zona hastalığı neden olur? Zonaya ne iyi gelir, nasıl geçer?

Haber 26-03-2024 11:48

Hayır biri sizi anmıyor! Kulak çınlamanızın altında yatan neden ciddi olabilir

Toplum yaşadığı bazı rahatsızlıkların batıl inançlardan kaynaklandığını düşünüyor. Kulak çınlamaları da sıklıkla yaşanan ama birinin sizi andığı için bunu yaşadığınızı düşündüren yanlış inanışa sahip olan rahatsızlıklardan. Kulak çınlamalarının tedavisinin ihmal edilmesi ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Haber 12-09-2022 11:09

Zona hastalığı tedavisi için bol bol tüketin

Zona, vücutta ağrılı kızarıklıklara neden olur. Zona hastalığına karşı bazı gıdalar iyileştirmeye yardımcı olabilir. Bazı gıdaların zonayı önleyebildiği bile ortaya çıktı. Zona hastalığı neden olduğu ağrılar hayat kalitesini düşürerek insanlara zor anlar yaşatabilir. Zona hastalığı sürecinde ağrı, yanma, uyuşma veya karıncalanma, ağrıdan birkaç gün sonra başlayan kırmızı bir döküntü, dokunmaya karşı hassasiyet, kaşıntı ile kolay patlayan ve kabuk bağlayan içi sıvı dolu kabarcıklar bulunmaktadır.

Haber 21-04-2022 11:30

Bağışıklık sisteminin düşmesi zonaya neden oluyor

Zona herkesin çevresinden en azından bir kere duymuş olduğu cilt hastalığıdır. Halk arasında gece yanığı olarak da bilinir. Zona oldukça yanan ve ağrıya neden olan kızarık şeklinde görülen bir hastalıktır. Bağışıklığın düşmesi zona hastalığının oluşmasına zemin hazırlamaktadır. Genelde tüm hayat boyunca bir kere geçirilen zona hastalığından korunmak için bağışıklığı güçlü tutmak gerekmektedir.

Haber 01-03-2022 12:24

Zona Hastalığı

Zona Hastalığı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Zona Hastalığı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Uğur Şahin açıkladı: Zonaya karşı yeni aşı geliyor! Zona hastalığı nedir?

ABD'li ilaç şirketi Pfizer ile Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in Kovid-19'a karşı geliştirdiği m-RNA temelli aşının ardından yeni bir aşının haberi verildi. Pfizer ve BioNTech, zona hastalığına karşı m-RNA temelli ilk aşının geliştirilmesi için iş birliği anlaşması imzaladı. BioNTech'in kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin, "Söz konusu anlaşma, her iki firmanın uzmanlık ve kaynakları kullanılarak zonaya karşı yeni bir m-RNA temelli aşı geliştirmeyi amaçlamaktadır." dedi.

Haber 05-01-2022 21:57

Geçti sanmayın yıllarca uykuda yaşayabilir! Zona hastalığı akupunkturla tamamen geçer mi?

Zona viral bir enfeksiyondur ve doktorunuz semptomlarınızı hafifletebilecek ve enfeksiyonun başka sorunlara yol açmasını önleyebilecek bir ilaç reçetesi yazabilir. Peki, 2 ila 4 hafta süren ağrılı bir kızarıklığa neden olan zona akupunkturla tedavi edilebilir mi?

Haber 15-02-2021 07:58

Zona nedir? Niçin tekrarlar?

Normal sağlıklı kişilerde ve gençlerde nadir görülen artan yaşla birlikte görülme sıklığı artan bu hastalık,kişinin yaşam kalitesini bozan bir virüs hastalığıdır.Günümüzde çok sık görülür ve tedaviye rağmen tekrarlama eğilimi sıktır. Nörolog Doç. Dr. Serdar Dağ, Zona ile ilgili bilinmesi gerekleri Mynet okurları için yazdı.

Haber 24-10-2005 00:55

Zonanın asıl nedeni suçiçeği virüsü

Depresyon ve stres hastalığı olarak bilinen "Zona"nın, aslında suçiçeği hastalığı geçirmiş olan kişilerde, suçiçeği virüsünün sinir köklerinde uyur durumda kalması ve seneler sonra tekrar ortaya çıkmasıyla meydana gelen bir enfeksiyon olduğu bildirildi.

Haber 30-11-1999 00:00