6 Şubat Haberleri

Prof. Dr. Sözbilir'den korkutan uyarı! O bölgeyi işaret etti: '7.2 büyüklüğünde deprem üretebilir'

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelip 11 ilde büyük yıkıma yol açan depremler sonrası 100'e yakın bilim insanıyla 128 fay üzerinde araştırma yaptıklarını açıkladı. Bu araştırma sonucu Malatya Fayı'na dikkat çeken Sözbilir, "Malatya Fayı'nı oluşturan 3 segmentin her birinin kendi başına kırılması halinde 7.2 büyüklüğünde deprem üretebilir" dedi.

Haber

Depremin yaraları hala sarılamamışken Antakya'da 'TOKİ' fırsatçılığı: İlana çıkarılan evlerin fiyatı 'pes' dedirtti...

6 Şubat Depremleri 11 ilde büyük can ve mal kaybına neden olmuştu. Depremin açtığı yaraların sarılması için hala çaba sarf ediliyor. Depremden en çok etkilenen il olan Hatay'ın Antakya ilçesinde de depremin yaralarını sarabilmek için TOKİ konutları inşa edildi ve kura usulüyle sahiplerine verildi. Fakat o TOKİ konutlarının sahipleri bugün evlerini fahiş fiyatlardan kiraya verme çabasında... İnternetteki o ilanı görenler bir yandan inanamıyor bir yandan da 'pes artık' diyor. İşte o ilan!

Manşet

Depremde 19 kişinin öldüğü Fazilet Apartmanı A Blok'a ilişkin davanın görülmesine başlandı

"Asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat 2023'teki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta 19 kişinin yaşamını yitirdiği Fazilet Apartmanı A Blok'un yıkılmasına ilişkin 3 sanığın yargılanmasına başlandı.

Yurthaber

Kahramanmaraş'ta depremde 80 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi N Blok'a ilişkin davaya devam edildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde yıkılan Ebrar Sitesi N Blok Berk Apartmanı'nda 80 kişinin ölümüne ilişkin 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Yurthaber

6 Şubat

6 Şubat Hakkındaki Haberler Mynet'Te. 6 Şubat Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Bursa'da keşfedilen yeni fay hattı hakkında korkutan senaryo! Prof. Dr. Ersoy, o soruya enerji gerilimi zaten doldu sözleriyle yanıt verdi...

Bursa'da 95 kilometrelik yeni bir fay hattı keşfedilmişti. Keşiften sonra tüm Türkiye, bu yeni fayın Büyük Marmara depremini tetikleyip tetiklemeyeceğini merak etmeye başladı. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, beklenen büyük depreme ne kadar süre kaldığını ve hangi bölgelerin doğrudan risk altında olduğunu değerlendirdi. Ersoy ayrıca İstanbul'da deprem yaklaştı mı sorusuna da korkutan bir yanıt verdi...

Haber

Malatya'da depremde 78 kişinin öldüğü Hakimbey Apartmanı'yla ilgili davanın görülmesine devam edildi

Malatya'da, 6 Şubat 2023'teki Pazarcık merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremde yıkılan ve 78 kişinin hayatını kaybettiği Hakimbey Apartmanı'yla ilgili davanın görülmesine devam edildi.

Yurthaber

İlk kez ortaya çıkarıldı! Depremin en korkunç saniyesini paylaştılar: O bölgelerden uzak durmamız lazım

6 Şubat depremlerinde 50 binden fazla vatandaşımızı kaybetmiştik. ODTÜ'lü bilim insanları depremi saniye saniye inceledi ve 24. saniyede 'enerji patlaması' yaşandığını tespit etti. İlk kez elde edilen veriler sonucunda ortaya çıkarılan tespitler dünyanın en prestijli bilimsel dergisi Science'ta yayınlandı. Prof. Dr. Erdin Bozkurt, "Bu makale bize gösteriyor ki fay ve fay bölgesinden uzak durmalıyız." dedi.

Haber

Depremler sonrası bir ilin yeri değişti! 8 santimetre batıya, 3 santimetre yukarı...

Asrın felaketi 6 Şubat Depremleri sonrası 11 ilde büyük yıkım meydana gelmişti. Tüm Türkiye'yi derinden etkileyen felaket bu 11 il haricindeki diğer illeri de büyük oranda etkiledi. Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, Türkiye'de birçok yerin 3 ila 9 metre arasında yer değiştirdiğini ifade etti. Evsen ayrıca, depremlerden sonra yapılan araştırmalarda Kayseri'nin 8 santimetre batıya ve 3 santimetre yukarıya hareket ettiğini belirtti.

Haber

TESK Başkanı Palandöken: Yeniden ayağa kalkacağız

TESK Başkanı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde, "Birlik ve beraberliğimiz sayesinde yeniden ayağa kalkacağımıza inancım tam” mesajını paylaştı.

Finans

6 Şubat depremlerinin yıl dönümünü dünya da unutmadı! Manşetlerine taşıdılar... Türkiye yas tutuyor

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler büyük bir yıkıma neden olmuştu. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki sarsıntı 11 ili etkileyerek asrın felaketine neden olmuştu. Dünya manşetlerinde 6 Şubat Türkiye depremi yardım çığlıklarıyla verilmişti. Yabancı basında dünyanın en büyük felaketlerinden birinin yaşandığını vurgulanırken 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde de bir kez daha hatırlatıldı.

Trend

DASK'tan 6 Şubat açıklaması: 35 milyar liralık hasar ödemesi yapıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde açıklama yapan DASK, 35 milyar liralık hasar ödemesi yapıldığını duyurdu.

Finans

Gökhan Zan'ın öfkesi yüzüne yansıdı: Hatay'daki anma töreninde bağıra bağıra isyan etti

Hatay'da gerçekleşen 6 Şubat depremlerini anma etkinliğinde eski futbolcu Gökhan Zan isyan etti. Zan, 04.17'de binlerce kişinin katıldığı sessiz yürüyüşteydi; iktidar yetkililerine tepki gösterdiği anlar sosyal medyanın gündemine yerleşti.

Haber

Aliyev'den Erdoğan'a 6 Şubat mesajı: Azerbaycan her zaman yanınızda

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen depremler için mesaj gönderdi.

Haber

6 Şubat depremlerinin üzerinden 1 yıl geçerken, yeni görüntüler ortaya çıktı! 25 saniye farkla hayatta kaldı... Ebrar Sitesi'nin yıkılma anı da kamerada

Kahramanmaraş merkezli, 'asrın felaketi' olarak nitelendiren 6 Şubat depremlerinin üzerinden yaklaşık 1 yıl geçti. Deprem felaketinin 1. yılına yaklaşırken, yeni görüntüler ortaya çıktı. 1400 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Siteleri'nin yıkılma anı ile Azerbaycan Bulvarı'ndaki marketten bir kişinin kaçması, 25 saniye sonra dükkanın bulunduğu binanın yerle bir olması kameralara yansıdı.

Haber

Deprem konutlarında sona gelindi! İlk anahtar teslimini bugün Erdoğan yapacak…

Türkiye 6 Şubat deprem felaketinin yaralarını sarmaya devam ediyor. Depremin üzerinden 1 yıl geçmesine günler kala bölgede beklenen önemli bir adım daha bugün atılacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 6 Şubat depremlerinin ardından ilk etapta inşa edilen deprem konutlarının teslimine başlanıyor. İlk kura çekim ve anahtar teslim töreni, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Hatay'da gerçekleştirilecek.

Haber

İskenderun'da kurulan konteyner çarşı, esnafın umudu oldu

İskenderun'da, geçen yılki Kahramanmaraş merkezli depremlerde iş yerlerini kaybeden esnaf için kurulan konteyner çarşı, yaşanan acılara rağmen umut dolu hikayelere ev sahipliği yapıyor.

Yurthaber

Depremden 5 gün öncesine kadar yaşadığı sitede 69 yakınını kaybeden Tuzcu, hayata tutunmaya çalışıyor

Depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta en çok can kaybının yaşandığı yerlerden Ebrar Sitesi'nde 69 yakını vefat eden Mehmet Tuzcu, enkaz altında kalan anılarını kalbinde ve zihninde canlı tutmaya çalışıyor.

Yurthaber

6 Şubat depremleri sonrası toplanan bağış paralarının akıbeti belli oldu: Bakan Yerlikaya rakamları duyurdu

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelip 11 ilde yıkıma yol açan depremler sonrası "Türkiye Tek Yürek" kampanyasıyla bölgenin yaralarının sarılması için para toplanmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, toplanan paralardan harcanan miktarı açıkladı.

Haber

Ebrar Sitesi L Blok'taki ölüm ve yaralanmalara ilişkin sanıklar hakim karşısında

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023'teki depremde yıkılan, 57 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi L Blok'taki ölüm ve yaralanmalara ilişkin haklarında dava açılan sanıkların yargılanmasına başlandı.

Yurthaber

Depremde 52 kişinin öldüğü Reyyan Apartmanı'na ilişkin sanıkların yargılanmasına başlandı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremde yıkılan, 52 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi Reyyan Apartmanı'ndaki ölüm ve yaralanmalara ilişkin haklarında dava açılan 4 sanığın yargılanmasına başlandı.

Yurthaber

Malatya'da meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem sonrası uzmanlardan ilk açıklama geldi! O bölgeyi gösterdi ve uyardı: Henüz kırılmadı, 7-7.5 büyüklüğünde deprem olabilir

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 16.04'te meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem sonrası vatandaşlar büyük panik yaşadı. Herhangi bir olumsuz durum bildirilmeyen deprem sonrası halk, park ve bahçelere akın etti. Deprem sonrasında uzmanlardan ilk değerlendirme geldi. Prof. Dr. Süleyman Pampal, bölgede artçıların meydana gelebileceğini vurguladı. Pampal ayrıca Yedisu fayına dikkat çekerek, "Henüz bu fay kırılmadı. 7-7.5 büyüklüğünde bir deprem üretme riski var." dedi.

Haber

Japon deprem uzmanından rahatlatan açıklama: O bölgeyi işaret etti! Büyük deprem beklenmiyor

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden sonra Kuzey Anadolu fay hattında büyük bir deprem beklenmediğini belirtti. Moriwaki ayrıca 2-3 katlı yatay mimari uyarısında da bulundu.

Trend

Bisküviyi çocuklarına verememişti: Türkiye'yi gözyaşlarına boğan Şerif Amca'dan kahreden haber...

Türkiye onu elinde çocukları için tuttuğu bisküvi paketiyle tanımıştı. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'da meydana gelen depremlerde tüm ailesini yitiren Şerif Ölmez, geçtiğimiz günlerde kanserden hayatını kaybetti. Şerif Amca'nın ölümü sosyal medyada büyük üzüntüyle karşılandı.

Haber

Hatay'da 'kontrolsüz' yıkım! Öğrencilere 6 Şubat travmasını tekrar yaşattılar

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem toplamda 11 ilde büyük yıkıma sebep olmuştu. Deprem en büyük yıkımı Hatay'da yaratmıştı. 6 Şubat'ta ağır hasar alan ve bir ilkokulun yanında yer alan binanın yıkımı sosyal medyada gündem oldu. Yıkımın kontrolden çıkması sonucu öğrenciler yaşadıkları felaketi hatırlayarak kaçacak yer aradılar. Yıkım ekibi sorumlusu görevinden alındı.

Haber

İlk soruşturmadan kaçmıştı... 96 kişiye mezar olan apartmanın müteahhidinden pes dedirten savunma! 'Beton kanseri...

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilimizi ağır bir şekilde etkileyen deprem sonrasında Adana'daki Alpargün Apartmanı yıkılmıştı. Apartmanda 96 kişi yaşamını yitirmişti. Apartman müteahhidi Hasan Alpargün, hakkında açılan ilk davanın duruşmasında akılalmaz bir ifadede bulundu... İşte bütün detaylar!

Haber

Zemin sıvılaşmasında İstanbul'daki 15 ilçeye dikkat! 6 Şubat'taki o görüntüleri hatırlattı

AFAD, İstanbul'da beklenen deprem için en riskli 15 ilçeyi açıkladı. Zemin sıvılaşması riskine göre belirlenen ilçeler için Doç. Dr. Yurdakul Aygörmez, "Önceden yer altı su seviyesinin ölçülmesi gerekiyor. Burada 15 metrenin aşağısındaysa risk düşüktür. Bunun yukarısındaysa, 0 ila 10 metrenin arasındaysa yer altı su seviyesi risk oluşturur ve sıvılaşma risk analizinin yapılması gerekir. Yapılabilecekleri anlatan Aygörmez 6 Şubat’ta binaların arabaların üzerine oturduğu görüntüleri de hatırlattı.

Haber

O üniversiteden yurt sorununa ilginç çözüm! Kampüs içerisine kıl çadırlar kurulacak... İşte o çadırlar!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde öğretim görecek binlerce öğrenci yurt sorunuyla karşı karşıya. 6 Şubat tarihinde yaşanan iki büyük deprem sonrasında birçok binanın yıkıldığı, birçoğunun da ağır hasar aldığı kentte okuyan öğrencilerin yurt problemi, kampüs içerisine kurulacak kıl çadırlarla çözülecek. O çadırların görüntüleri paylaşıldı.

Haber

Malatya'da depremde ağır hasar alan binaların yıkımı sürüyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'da, ağır hasar alan binaların yıkım çalışmaları devam ediyor.

Yurthaber

6 Şubat depremlerinin üzerinden 6 ay geçti! Kaldırılan enkazların yerinde boş arsalar kaldı, yaşanan felaketin acısı ise hala taze...

Etkisi 11 ile yayılan, binlerce binanın yıkıldığı, 50 binin üzerinde kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin üzerinden 6 ay geçti. Asrın felaketinde en fazla yıkıma uğrayan yerler ise Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Adıyaman ile Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçeleriydi... Meydana gelen depremler sonrası yaralar sarılmaya devam ederken, depremin hemen ardından çekilen görüntüler ile yeni görüntüler karşılaştırıldığında ise ortaya çıkan tablo yürek burktu.

Haber

Deprem bölgesindeki kamu personeline tazminat ve fazla çalışma ücreti

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen bölgelerde görev yapan kamu personeline 6 ay süreyle 2 bin 59 lira 99 kuruş tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenecek.

Yurthaber

Deprem nedeniyle naklini başka ile aldıran öğrencilerden 72 bin 89'u okuluna döndü

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle naklini başka illere aldıran öğrencilerden 72 bin 89'unun okullarına döndüğünü bildirdi.

Yurthaber

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde depremden 49 gün sonra eğitim öğretim başladı

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde depremden 49 gün sonra eğitim öğretim başladı.

Yurthaber