Akciğer Kanseri Haberleri

Kadın vakalarda artış yaşanıyor! 'Dünyada ölümlerin en büyük nedeni' O alışkanlık hastalığı tetikliyor

Kadınlarda son dönemde akciğer kanseri vakalarında ciddi artış yaşandığı ve bunun da en büyük nedeninin kadınlarda artan sigara alışkanlığı olduğu belirtildi. Öte yandan dünyadaki kanser ölümlerinin en büyük nedenlerinden birinin de akciğer kanserinden kaynaklandığının altı çizildi.

Kadin 16-03-2024 10:14

Türk erkekleri dünya birincisi! Ölüm hızı sıralamasında Türkiye 4’üncü sırada... Bu belirtiler varsa vakit kaybetmeyin

Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Güven Olgaç, Türk erkeklerinin akciğer kanseri görülme sıklığında dünya birincisi olduğunu söyledi.

Haber 23-02-2024 09:58

Valilik akciğer kanseri vatandaşı otele yerleştirmişti 'Ambulans çağırıyordum, rahatsız oldular herhalde, kapının önüne attılar' Valilik harekete geçti

Eskişehir’de valilik tarafından yerleştirildiği otelden kişisel bakımının yapılamadığı gerekçesiyle çıkartıldığı için hastanelerin acil servislerinde sabahlayan akciğer kanseri vatandaş, yetkililerden yardım istedi. Valilik bu konuyla ilgili harekete geçti ve açıklama geldi.

Haber 15-02-2024 12:29

Akciğer kanserinin en sinsi 9 belirtisi: Akciğer kanseri evreleri nasıl anlaşılır?

Akciğer kanseri dünya genelinde en sık görülen kanser türlerinden biridir ve genellikle ölümcül bir seyir izler. Gelişmiş ülkelerde özellikle sigara içme alışkanlığıyla doğrudan ilişkilendirilen bu hastalık sağlık alanında önemli bir sorun teşkil etmektedir. Akciğer kanseri, akciğerlerdeki hücrelerin kontrolsüz büyümesi ve çoğalması sonucunda ortaya çıkan bir tümördür. Hem aktif sigara içicileri hem de pasif içiciler bu risk altındadır bu da hastalığın yaygınlığını artırır.

Haber 16-11-2023 00:00

Akciğer Kanseri

Akciğer Kanseri Hakkındaki Haberler Mynet'te. Akciğer Kanseri Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kanserin bilinmeyen belirtisine dikkat! Geceleri artış gösteriyor

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında yer alıyor. Kanserin etkilerinden korunmak için belirtilerine dikkat etmek gerekiyor. En sık görülen kanser türlerinden olan karaciğer kanserinin geceleri görülen belirtileri hakkında bilinçli olmak hayat kurtarıyor. İşte karaciğer kanserinin bilinmeyen belirtisi...

Haber 07-06-2023 16:54

Sigaradan 50 kat daha fazla hasar bırakıyor! Akciğer kanserine neden oluyor

Uzmanlar sigaranın zararlarını her fırsatta belirterek sigaraya karşı uyarılarda bulunuyor. Akciğer kanserinin en önemli nedeni olarak görülen sigaradan daha kötü etki taşıyan bir madde olduğu düşünülmese de özellikle gençler arasında giderek artan bir ürünün sigaradan 50 kat daha fazla zararlı olduğu öğrenildi.

Haber 31-05-2023 13:31

Parmak testiyle akciğer kanseri riskinizi öğrenin! Bu basit testi evde deneyebilirsiniz

Akciğer kanseri en ölümcül kanser türleri arasında yer alıyor. Bu kanseri erken teşhis etmek için çeşitli belirtilere dikkat etmek gerekiyor. Uzmanlar evde yapılan parmak testinin akciğer kanseri belirtisini tespit edebilmenizi sağlayabileceğini belirtiyor. İşte parmaktaki akciğer kanseri belirtisi...

Haber 04-05-2023 17:02

Sabahları bu şekilde uyanıyorsanız dikkat! Kanserin önemli belirtisi

Kanser çağımızın tehlikeli hastalıkları arasında yer alıyor. Yıkıcı sonuçlar yaratabilen kanserin etkilerinden korunmak için erken belirtilerine dikkat etmek gerekiyor. Uzmanlar en riskli kanser türleri arasında yer alan akciğer kanserinin sabahları görülen uyarıcı işaretlerine karşı uyarıyor.

Haber 17-04-2023 09:06

Hemen kontrol edin! Parmaklarda ortaya çıkan önemli kanser belirtisi

Kanser çağımızın tehlikeli hastalıkları arasında yer alıyor. Her yıl milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan kanserin zararlı etkilerinden korunmak için erken teşhis ve doğru tedavi büyük önem taşıyor. Kanserin az bilinen belirtileri bu hastalığın erken teşhis edilmesini sağlayabiliyor. Uzmanlar parmaklarda ortaya çıkan kanser belirtisine karşı dikkat etmeniz gerektiğini paylaşıyor.

Haber 17-03-2023 17:15

Kanserin ilk belirtisi olarak biliniyor! Her şey yürürken ortaya çıkıyor

Kanser her yıl milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında yer alıyor. Kanseri erken teşhis etmenin ne kadar önemli olduğu her fırsatta belirtiliyor. Erken teşhis için kanserin ilk belirtilerine dikkat etmek gerekiyor. Yürüme sırasında ortaya çıkan bir durumun üç tehlikeli kanserin ilk belirtisi olduğu öğrenildi.

Haber 02-03-2023 16:59

Fitoterapi ile akciğer kanseri tedavisi nedir? Fitoterapi akciğer kanseri tedavisine iyi gelir mi, işe yarar mı?

Kanser tipleri arasında en çok görülenlerden biri akciğer kanseridir. Ölümcül kanserler arasında ilk sırada yer alır. Modern tıp teknikleri ile akciğer kanserini tedavi ederken fitoterapi uygulamalarından da destekleyici tedavi olarak yardım alınabilir. Bu sayede çok hızlı ve kötü seyir eden akciğer kanseri tedavisinde daha hızlı ve olumlu çözüme kavuşulabilir. Peki, akciğer kanserinde fitoterapi uygulamaları nedir ve iyi gelir mi?

Haber 17-02-2023 10:22

En ölümcül kanser türü! Bu belirtiler varsa hemen doktora koşun

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında yer alıyor. Her yıl milyonlarca kişinin ölümüne sebep olan kanserin zararlı etkilerinden korunmak için erken belirtilerine dikkat etmek gerekiyor. En ölümcül kanser türü olarak bilinen akciğer kanserinin belirtileri hakkında uyarılar yapıldı.

Haber 03-02-2023 11:59

Böyle uyanıyorsanız dikkat! Kanserin ilk belirtisi sabahları ortaya çıkıyor

Kansere neden olan çok çeşitli faktörler bulunuyor. Kanser riskini artıran yaşam alışkanlıklarını uygulamak ve kanserin belirtilerini görmezden gelmek çok riskli durumlara yol açabiliyor. Kanseri erken teşhis etmek bu hastalık için büyük önem taşıyor. Uzmanlar sabah yaşanan bir durumun kanserin önemli işareti olduğunu belirterek uyarıyor.

Haber 16-01-2023 08:39

Diz ağrısı yaşıyorsanız sakın zaman kaybetmeyin! 5 ay içerisinde ölümcül olabiliyor

Vücudun belirli bölümlerinde yaşanan ağrılar genellikle göz ardı ediliyor. Genellikle oturuş ve duruş bozukluğu nedeniyle kaynaklanan bu ağrıların uzun süre boyunca geçmemesi çok ciddi hastalıkların habercisi olabiliyor. Uzmanlar diz ağrılarının beş ay içerisinde ölümcül olabilen hastalığın belirtisi olduğunu belirtiyor.

Haber 11-01-2023 14:35

Hemen kırıp atın: Akciğer kanserinin yüzde 90 sebebi! Öyle zararları var ki...

Kanser en tehlikeli hastalıklar arasında yer alıyor. Ölümle sonuçlanabilen kanserin etkilerinden kaçınmak için sağlıklı bir yaşamı benimsemek gerekiyor. Uzmanlar riskli kanser türleri arasında bulunan akciğer kanserinin yüzde 90 sebebi olarak görülen o tehlike hakkında uyarıyor.

Haber 17-12-2022 15:12

Bilimsel çalışmalar tehlikeyi ortaya koyuyor! Kansere davetiye çıkarıyor

Son yıllarda kullanımı giderek yaygınlaşan hatta çocuk yaşlara inen sigara, akciğer kanserinin en büyük nedenini oluşturuyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nilüfer Aykaç tek bir adedinde 4 bini aşkın zararlı madde bulunan sigaranın akciğer kanserinin nedenleri arasında yüzde 90 ile ilk sırada yer aldığını belirtirken, masum gibi görülen e-sigaranın da aksine son derece tehlikeli olduğunun ve kansere davetiye çıkardığının yapılan bilimsel çalışmalarla ortaya konulduğunu vurguluyor.

Haber 14-12-2022 10:22

Bilim dünyası şaşkın: Dünyayı isyan ettiren salgın ölümcül hastalığın 'çaresi çıktı' iddiası

Covid, kanserli akciğer tümörlerini öldürmek için doğal olarak oluşan bir enzimle etkileşime giriyor. Çığır açan çalışma sonuçlarına göre bilgi veren uzmanlar, akciğer kanseri tedavisinde umut verici bir gelişme olduğunu dile getirdi. Covid'in, akciğer kanserinin tedaviye en dirençli ve en ölümcül formunu öldürdüğü ortaya çıktı.

Haber 09-12-2022 07:09

Bu kanser türü en çok erkeklerde görülüyor

Akciğer kanserine bağlı ölümler ne yazık ki hem ülkemizde hem de dünyada kanserden ölümler arasında ilk sırada yer alıyor. Konuya dikkat çekmek üzere, içinde bulunduğumuz “Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı” kapsamında açıklamalarda bulunan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Aygün Gür, akciğer kanserinin yüzde 80’inin sigara içimiyle ilgili olduğunu belirterek, erkeklerde görülen kanserler içinde ilk sırada olduğunu ifade etti.

Haber 26-11-2022 12:45

Akciğer kanserinde tedavinin başarı oranı yüzde 70’lere varıyor

Akciğer kanseri, dünyada olduğu gibi ülkemizde de kanserden ölümler arasında ilk sırada yer alıyor. Dünyada her yıl 2 milyondan fazla, ülkemizde de 40 bini aşkın kişide, ‘akciğer kanseri’ teşhis ediliyor. Sigaranın en önemli risk faktörü olduğu akciğer kanseri günümüzde en korkulan kanser türlerinden biri olsa da, tanı ve tedavisinde yaşanan önemli gelişmeler sayesinde hastaların yaşam süreleri uzatılırken, yaşam kaliteleri de artırılıyor.

Haber 23-11-2022 11:49

Armağan Çağlayan'dan endişelendiren haber! Akciğer kanserine yakalandığını açıkladı

Son dönemde YouTube'da yaptığı programlarla adından söz ettiren başarılı televizyoncu Armağan Çağlayan, sosyal medya hesabından kansere yakalandığını açıkladı. Akciğerinde kitle tespit edildiğini söyleyen Çağlayan, "Önümüzde hafta tedavi sürecine başlayacağım" dedi.

Magazin 21-11-2022 17:55

Sırt ağrısının aklınıza bile gelmeyecek 3 kritik nedeni

Sırt ağrısının onlarca nedeni olabilir. Bunların arasında en çok dikkat edilmesi gereken ise kanser şüphesidir. Çünkü sırt ağrısı 3 farklı kanser türünün ilk sinyali olabilir. Mesane kanseri, akciğer kanseri veya omurilik kanseri yaşanılan sırt ağrısıyla ortaya çıkabilir. Her sırt ağrısı kanser değildir ancak dikkate alınarak, doktora gidip kontrol edilmelidir. Kanser taraması yaptırarak sağlığınızı kontrol altında tutabilirsiniz. Unutmayın ki; kanserde erken teşhis hayat kurtarır.

Haber 19-11-2022 10:03

Akciğer kanserine yakalanma riski çok yüksek

Dünyada tüm yaşlarda en sık görülen ve kanser kaynaklı ölümlerin birinci nedeni olan akciğer kanseri, erkeklerde daha fazla olmak üzere her iki cinsiyette de ortaya çıkabiliyor. Akciğer kanseri nedeniyle bildirilen ölümlerin yüzde 62’si ise 65 yaşın altında gerçekleşiyor.

Haber 17-11-2022 11:57

Bu adımı atarak akciğer kanseri riskini düşürebilirsiniz

Akciğer kanserinin tüm dünyada ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğunu vurgulayan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, tüm kanser türlerinde olduğu gibi akciğer kanserinin de erken tanı ile tedavideki başarı oranının artması sebebiyle hastalık belirtilerinin önceden bilinmesinin hayati derece önemli olduğunu söyledi.

Haber 05-11-2022 20:27

Akciğer kanseri bazen tesadüfen tespit edilebiliyor

Acıbadem Adana Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Tümer Ulus, günümüzde en çok korkulan hastalıklar arasında ilk sıralarda yer alan akciğer kanserinde bazen hastaların şikâyetleri olmasa da tesadüfen çektikleri filmlerle, patolojik lezyonların erken saptanabildiğini söyledi.

Haber 02-11-2022 08:25

En ölümcül kanser türü, ancak… Akciğer kanseri belirtileri

Akciğer kanseri dünyada kanser türleri arasında en sık görülen ve yine en sık ölüme neden olan kanser türü olarak ilk sırada yer alıyor. Öyle ki tüm kanser ölümlerinin yaklaşık 3’te birinden akciğer kanseri sorumlu oluyor. Dünyada her yıl yaklaşık 2,2 milyon kişi sigaranın en önemli risk faktörü olduğu akciğer kanserine yakalanıyor ve 1,6 milyon kişi de bu hastalık nedeniyle hayatını kaybediyor. Ülkemizde de akciğer kanseri oldukça yaygın görülüyor.

Haber 01-11-2022 23:37

Akciğer kanseri farkındalık ayı

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, akciğer kanserinin, ülkemizde ve dünyada en sık görülen kanser türlerinden biri olduğunu söyledi.

Haber 01-11-2022 09:10

Boğaz ağrısını hafife almayın! En ciddi sağlık sorunlarından biri

Boğuk sesten olağandışı hırıltıya kadar daha az bilinen akciğer kanseri semptomlarına hâkim olursanız bir adım önde olursunuz. Akciğer kanseri, sigaranın neden olduğu en ciddi sağlık sorunlarından biridir ve sağlık uzmanları, hızlı tedavi için hastalığın erken belirtilerini en kısa sürede tespit etmenin önemini vurgulamaktadır.

Haber 26-10-2022 18:08

Akciğer kanserinin en sık görülen belirtisi: Hemoptizi!

Akciğer kanseri, akciğer dokularındaki hücrelerin kontrolsüz çoğaldığı bir hastalıktır. British Medical Journal'a (BMJ) göre, anahtar semptom her yıl binlerce kanser hastasını etkiliyor. Akciğer kanseri belirtilerini takip etmek hayati önem taşıyor. Hastalığı erken evrelerde yakalamak hayatta kalma oranını önemli ölçüde artırıyor. Semptomlar akciğer kanseri açısından çok önemli rol oynuyor. Hemoptizi ise bu konuda çok kritik!

Haber 19-10-2022 18:30

Konya'da kanser hastası, 30 yıl önce boşandığı eşiyle hastanede yeniden evlendi

Hasta Mehmet İlker Yeldan: "Kanserin üstesinden geleceğime inanıyorum. Bu süreçte moral çok önemli ve eşimle evlenmeye karar verdik. Çok ani oldu" - Şukufe Yeldan: "Moral olsun, hep yanında olalım.' istedik. İnşallah moralini yüksek tutarak eşin, dostun sayesinde iyi olacak. Şimdi mutlu olduk, yine de mutlu olacağız"

Yurthaber 19-10-2022 14:18

Mahkemeden kanser ilacı için SGK'ya ihtiyati tedbirle ödeme kararı

Mahkemeden kanser ilacı için SGK'ya "ihtiyati tedbirle" ödeme kararı

Yurthaber 18-10-2022 15:25

Billur Kalkavan'ın ölüm nedeni olan akciğer kanseri belirtileri nelerdir? Akciğer kanseri yaşam süresi ne ve tedavisi nasıl yapılır? Billur Kalkavan'dan acı haber!

Billur Kalkavan akciğer kanseri sebebiyle yaşamanı yitirdi. 59 yaşında hayata gözlerini yuman ünlü oyuncunun ölümü sonrası birçok kişi hastalığın evrelerine ve tedavisine ilişkin arama motorlarında araştırma yapıyor. Sürekli olan ve giderek daha kötü hale gelen öksürük, bu hastalığın en büyük belirtilerinden biridir. Peki, Billur Kalkavan'ın ölüm nedeni olan akciğer kanseri nedir, belirtileri nelerdir? İşte ünlü oyuncu Billur Kalkavan'ın ölüm sebebi olan akciğer kanserinin belirtileri...

Haber 15-10-2022 13:33

Akciğer kanseri için etkili kür! Akciğerleri tertemiz yapacak

Giderek artan kanser vakaları insanların gözünü korkutuyor. Zararlı alışkanlıklar kansere yakalanma riskinin artmasına neden oluyor. En tehlikeli kanser türlerinden olan akciğer kanseri hayatı büyük ölçüde tehlikeye atıyor. Akciğer kanserinin erken teşhis edilmesi ve doğru tedavinin uygulanması önem taşıyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tere kürünün akciğer kanseri için etkili olduğunu belirtiyor.

Haber 09-10-2022 11:16

Akciğer kanseri hastalar Düzce'de erken tanıyla tedavi ediliyor

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Yıldız: - "Ameliyat açısından riskli hastalar için EBUS, uygun bir alternatif yöntemidir. EBUS cihazı sayesinde ameliyathane gereksinimi olmadan 20-30 dakika içerisinde işlem sonlandırılmaktadır"

Yurthaber 05-10-2022 13:19

Anlamını bir bilseniz... Denedikten sonra doktora koşun! Akciğer kanserini teşhis eden parmak testi: Elmas testi nedir, nasıl yapılır?

Akciğer kanseri, dünya çapında yaygın kanser türlerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Akciğer kanseri son yıllarda hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkeler için önemli bir ölüm nedenidir. Tütün ve tütün ürünleri kullanmak akciğer kanserinin en büyük risk faktörlerinden biridir. Akciğer kanseri erken teşhisi için basit bir parmak testini yapabilirsiniz.

Haber 21-09-2022 23:28

Basit bir omuz ağrısı sandı hayatından oldu! Önemsiz görmeyin kanserin belirtisi olabilir

Omuz, sırt, boyun ağrıları vücudun en sık ağrıyan bölgeleri arasında bulunuyor. Bu ağrılar genellikle yanlış duruş nedeniyle kaynaklansa da geçmeyen ağrıların altında çok ciddi nedenler yatabiliyor. Omuz ağrısı nedeniyle hastaneye başvuran bir kadın kanser olduğun öğrenerek hayatını kaybetti.

Haber 15-09-2022 13:55

Basit tırnak testi ile kanseri önceden teşhis etmeniz mümkün! Akciğer kanseri için önemli bir adım

Kanser çağımızın en risk taşıyan hastalığı haline geldi. Kanser vakalarında gün geçtikçe artış meydana geliyor. Bu sebeple kanseri önceden teşhis etmek ve uygun tedaviyi izlemek önem taşıyor. Akciğer kanserini tırnak testi ile anlamak mümkün olabiliyor. Bu kolay test hayatınızı kurtarabilir.

Haber 12-09-2022 12:58

Bu belirtisi çok yaygın: Ölüme neden olan en tehlikeli tür! Akciğer kanserini erken teşhis edin

Akciğer kanseri kansere bağlı ölümlerde ilk sırada bulunmaktadır. Kötü yaşam koşullarının, zararlı madde kullanımının akciğer kanserine yol açtığı bilinmektedir. Oldukça kötü sonuçlara neden olan akciğer kanserinin belirtileri hakkında bilinçli olmak ve erken müdahalede bulunmak hayati önem taşır.

Haber 06-09-2022 14:42

Bu şekilde uyuyorsanız sorun büyük: Horlamak hem çevrenizi hem de sağlığınızı tehdit ediyor! Kanser riski ile önemli bağlantısı bulunuyor

Horlamak horlayan kişiden çok çevresini rahatsız ediyor. Ancak horlayarak uyuyan birçok kişi yetersiz solunum gibi nedenlerle uykularından yorgun bir şekilde uyanıyor. Yapılan araştırmalar genellikle önemsiz görülen horlama sorununun çok çeşitli kanser türleri ile bağlantısı olduğunu buldu.

Haber 06-09-2022 09:53

Uzmanlar uyardı! Sadece dokunmanız yeterli, kansere neden olan en büyük etken

Sigara kullanmak çok çeşitli hastalıklara neden oluyor. Özellikle akciğer kanserine yol açan etkenlerin başında gelen sigara sağlığı oldukça etkiliyor. Sigara kullanmadığınızı düşünerek hastalık riskinizin düştüğünü sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Yapılan araştırmalar sigara içilmiş ortamdaki kıyafetlere temas etmenin bile kanser riskini artırdığını belirtiyor.

Haber 25-08-2022 12:55

Radyofrekans ablasyon tedavisi nedir? Nasıl uygulanır?

Radyofrekans ablasyon tedavisi, girişimsel onkolojik ve girişimsel radyolojik tedavi yöntemlerinden biridir. Karaciğer kanseri, böbrek kanseri, akciğer kanseri, tiroid nodülleri gibi tümörlere uygulanmaktadır.

Haber 23-08-2022 15:05

Önemsiz görmeyin! Akciğer kanserinin yaygın belirtisi

Öksürük ve ses kısıklığı toplumda en sık karşılaşılan rahatsızlıklardan. Boğazda istenmeyen durumlara yol açan bu rahatsızlıklar oldukça can sıkıcı olabiliyor. Genellikle boğazın soğuk içeceklerden dolayı tahriş olmasından ve enfeksiyonlardan dolayı olsa da geçmeyen öksürükler ve ses kısıklığı akciğer kanserinin belirtisi olabilir.

Haber 22-08-2022 15:04

Hayatınızı kurtarın! 8 ölümcül kanserin en yaygın belirtileri

Kanser çağımızın ölümcül hastalıklarından. Kanser korkutucu olsa da önceden teşhis ve yeni tedavi yöntemleri ile tedavi sürecini çok daha iyi geçirmek mümkün olabiliyor. Kanseri erken teşhis etmek hayati önem taşıyor. Uzmanlar 8 ölümcül kanserin en yaygın belirtilerini söyleyerek bilinçli olmanız hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 22-08-2022 09:10

Sakın içmeyin! Beklemiş pet şişelerdeki sular kansere yol açıyor

Doktorlar her seferinde su içmenin önemini vurguluyor. Su içmek başta böbrekler olmak üzere organlarımız için hayati önem taşıyor. Ancak içilen sulara dikkat etmek gerekiyor. Uzmanlar araçta beklemiş suları içmemeniz gerektiğini belirtiyor.

Haber 15-08-2022 11:06

Erken uyarı veriyor! Akciğer kanseri için bu belirtiyi göz ardı etmeyin…

Kanser çağımızda en sık yaşanan hastalıklar arasında yer alıyor. Kanseri önlemek ve etkilerini azaltmak adına sağlıklı beslenmek büyük önem taşıyor. Uzmanlar toplumun kanser belirtilerine karşı bilinçli olmasının önemini vurguluyor. Kanser belirtilerine karşı bilinçli olarak bu hastalığı erken teşhis etmek mümkün olabiliyor.

Haber 27-06-2022 11:01

Kanseri önler, toksinlerden arındırır... Akciğeri pırıl pırıl yapan kür!

Akciğer, vücudumuzun temel organlarından biridir ve kesinlikle çok dikkat edilmesi gerekir. Sigara gibi tütün ürünleri kullanıyorsanız akciğerinizi çok yıpratmışsınız demektir. Akciğer sağlığı için beslenmenize de dikkat etmeniz gerekir. İnsan sağlığı için hayati öneme sahip olan akciğer, dış etkenlerden de çok etkilenir. Akciğeri, korumak, toksinlerden arındırmak için mutlaka bu kürü deneyin.

Haber 25-06-2022 10:06

Kanser riskini yüzde 44 azaltıyor! İşte mucizevi 7 yiyecek...

Çağımızın en büyük problemlerinin başında akciğer kanseri geliyor. Özellikle tütün ürünlerinin neden olduğu bu olumsuz sonucu önlemek için bir numaralı tavsiye zararlı alışkanlıklardan kurtulmak oluyor. Ayrıca akciğer kanser riskinin önüne geçen yiyecekleri tüketmenin, hastalık sorununun üzerinde olumlu etkileri bulunuyor. İşte kanser riskini azaltan 7 yiyecek...

Haber 21-06-2022 20:54

SGK'dan bu ödemeyi faiziyle alabilirsiniz! Mahkemeden 'ilaç parası' kararı

Mahkeme'den akciğer kanserine yakalanan doktorun kanser ilacı parasını karşılamayan SGK'nın parayı yasal faiziyle geri ödemesine karar verdi.

Finans 14-06-2022 15:56

Türk araştırmacılar, kanser tedavisinde yeni ilaçların keşfi için kapıları araladı

Karadeniz Teknik Üniversitesi yönetiminde, 11 üniversiteden akademisyenlerin katılımıyla akciğer kanserine yönelik yeni ilaçların yapay zeka ile keşfini amaçlayan projenin ilk bulguları, uluslararası "Nature Machine Intelligence" dergisinde yayımlandı - Prof. Dr. Kemal Turhan: - "Ana hedefimiz, proje kapsamında ve proje sonrası çalışmalarla kanser tedavisinde doğrudan kullanılacak yeni ilaçları keşfetmek"

Yurthaber 10-06-2022 11:04

Tek sebebi sigara değil: Akciğer kanserini tetikleyen görünmez tehlikeler!

Akciğer kanseri denince akla ilk olarak sigara geliyor. Sigara, puro gibi tütün ürünleri kullanmak akciğer kanseri riskini yükseltir. Ancak tek sebep bu değildir. Vücudun oksijen gereksinimini sağlayan akciğer çok önemli bir organımızdır. Akciğer kanserinin en büyük nedeni sigara olsa da hava kirliliği, radon, asbest gibi faktörler de yer alıyor. Akciğer kanserini tetikleyen görünmez tehlikeler!

Haber 08-06-2022 08:02