Akik Haberleri

Kahverengi akik taşı faydaları nelerdir, gerçek kahverengi akik taşı nasıl anlaşılır? Kahverengi akik taşı özellikleri nelerdir, ne işe yarar?

Kahverengi akik taşı dünya genelinde en çok bulunan ve en yaygın olarak kullanılan taşlardan biridir. Adını tipik olarak kahverengi tonlarına sahip olmasından alır. Bununla birlikte diğer renklerde de bulunabilen kahverengi akik taşı, genellikle mineralojik olarak silika minerali olarak bilinen kuvarsın bir çeşidi olarak sınıflandırılır. Tarihte birçok kültürde ve medeniyette fiziksel ve spiritüel faydalarıyla popülerleşen kahverengi akik taşı nasıl temizlenir?

Haber 2023-04-28 14:51:31

Mavi akik taşı faydaları nelerdir, gerçek mavi akik taşı nasıl anlaşılır? Mavi akik taşı özellikleri nelerdir, ne işe yarar?

Elbistan mavi akik taşı yüzyıllardır insanlar tarafından keşfedilmiş ve kullanılmış olan doğal bir taştır. Dünya genelinde birçok yerde bulunan mavi akik taşı, Türkiye'nin Elbistan bölgesinde bulunan madenlerde oldukça yüksek kalitede çıkarılmaktadır. Mavi akik taşı doğal bir taş olup insanlar tarafından yüzyıllardır kullanılmıştır. Özellikle Elbistan bölgesinde yüksek kalitede çıkarılan, alıcı mavi rengi ve doğal desenleriyle dikkat çeken mavi akik taşı faydaları nelerdir?

Haber 2023-04-28 14:49:07

Pembe akik taşı faydaları nelerdir, ne anlama gelir? Pembe akik taşı özellikleri nelerdir, ne işe yarar?

Pembe akik taşı, kriptokristalin bir kuvars mineralidir. Adını renginden alan bu taş, pembe tonlarda görülür ve bazen beyaz veya gri şeritlerle damarlanabilir. Doğada bulunan akik taşları arasında en yaygın olanıdır ve pembe renk tonlarına sahiptir. İnce çizgiler veya bantlar şeklindeki renkli desenleriyle tanınır. İlk olarak Mısır, Yunanistan ve Roma dönemlerinde kullanılmıştır. Günümüzde ise mücevherat ve dekorasyon amaçlı kullanılmaktadır.

Haber 2023-04-10 10:56:34

Kırmızı akik taşı faydaları nelerdir, kalp çakrasına iyi gelir mi? Kırmızı akik taşı özellikleri nelerdir, ne işe yarar?

Kırmızı akik taşı ince damarları ve kırmızı renkli yapısıyla öne çıkan kıymetli bir taştır. Antik çağlarda koruyucu ve şifa verici özellikleri nedeniyle takılar ve amuletler olarak kullanılmıştır. Günümüzde kırmızı akik taşı hala birçok insan tarafından meditasyon, yoga ve enerji çalışmalarında kullanılır. Ayrıca bu taşın kişisel güç ve koruma sağlama özellikleri nedeniyle, takı olarak kullanılması da oldukça yaygındır

Haber 2023-04-10 10:46:34

Siyah akik taşı faydaları nelerdir, ne anlama gelir? Siyah akik taşı özellikleri nelerdir, ne işe yarar?

Elmas, zümrüt ve safir gibi pahalı taşlar kadar popüler olmasa da, siyah akik taşı da en eski ve en yaygın kullanılan doğal taşlardan biridir. Siyah renkte olması nedeniyle eski çağlardan beri güçlü bir koruyucu taş olarak bilinir. Taşın rengi, yapısı ve enerjisi, insanlar tarafından yüzyıllardır çeşitli amaçlar için kullanılmıştır. Günümüzde siyah akik taşı, takı yapımında tercih edilirken, kişisel niyetler ve hedefler doğrultusunda meditasyon ve şifa çalışmalarında da gözde bir seçimdir.

Haber 10-04-23 10:43

Mor akik taşı faydaları nelerdir, gerçek mor akik taşı nasıl anlaşılır? Mor akik taşı özellikleri nelerdir, ne işe yarar?

Mor akik taşı eski uygarlıklar tarafından çok değerli bir taş olarak görülmüştür. Antik Mısır, Romalılar ve Yunanlar gibi kültürlerde bu taşın şifa ve koruyucu özellikleri olduğuna inanılırdı. Bugün de meditasyon ve zihin açıklığı için kullanılır ve fiziksel iyileştirici etkileri olduğuna inanılır. Bu taşın mücevher formu hem görsel olarak çekici hem de sağlık açısından faydalı olması nedeniyle eski çağlardan bu yana çekiciliğini koruyor.

Haber 10-04-23 10:42

Yosunlu akik taşı faydaları nelerdir, nasıl temizlenir? Yosunlu akik taşı özellikleri nelerdir, ne işe yarar?

Yosunlu akik taşı yeşil renkli, çeşitli tonlarda görülen bir taş türüdür. Bu taş kalsedon ailesine ait bir mineraldir ve mikroskop altında küçük yosun benzeri formların görülebildiği bir yapısı vardır. Antik dönemlerden bu yana insanlar tarafından değer verilen yosunlu akik taşı, zihin açıklığı, huzur ve denge sağlamak gibi spiritüel faydaları olduğuna inanılan bir taştır. Ayrıca fiziksel sağlık açısından da yararlı olabileceği düşünülür.

Haber 10-04-23 10:38

Hint akik taşı faydaları nelerdir, gerçek Hint akik taşı nasıl anlaşılır? Hint akik taşı özellikleri nelerdir, ne işe yarar?

Hindistan ve bazı Orta Doğu ülkelerinde bol miktarda bulunan Hint akik taşı doğal bir minerallerden oluşan bir tür kalsedon taşıdır. Hint akik taşı kahverengi, gri, beyaz, sarı, mavi veya yeşil tonlarında olabilir ve kendine özgü desenleriyle dikkat çeker. Antik çağlardan bu yana Hint akik taşı süs eşyası, takı, heykelcilik ve aksesuar yapımında kullanılır. Ayrıca Hint akik taşının ruhsal ve zihinsel sağlık için faydaları olduğuna inanılır.

Haber 10-04-23 10:36

Yeşil akik taşı faydaları nedir, nasıl temizlenir? Yeşil akik taşı özellikleri nelerdir, ne işe yarar?

Doğal taşların hem ruhsal hem de fiziksel açıdan birçok rahatsızlığa iyi geldiğine inanılır. Özellikle akik taşı çeşitlerinin kullanımı çok yaygındır. Yeşil akik taşı, akik taşı türlerinden biridir. Yeşil akik taşı yarı saydam veya opak bir görüntüye sahiptir. Hayat enerjisini dengeleyen bir taş olarak da bilinir. Peki, yeşil akik taşının faydaları ve özellikleri nelerdir, nasıl temizlenir?

Haber 30-03-23 17:03

Akik taşı faydaları nedir, ne anlama gelir? Akik taşının özellikleri nelerdir, ne işe yarar?

Elmas, zümrüt ve safir gibi kıymetli taşlar kadar bilinmese de akik taşı binlerce yıldır insanlar tarafından beğeniyle kullanılır. Bu doğal taş dünya genelinde bulunabilir ve farklı renklerde, desenlerde ve formlarda mevcuttur. Antik dönemlerden günümüze kadar akik taşı kültürler arasında popülerliğini korur ve birçok kültürde farklı anlamlarla ilişkilendirilir. Bugün akik taşı hem mücevher hem de dekorasyon amaçlı kullanılır ve birçok kişi tarafından değer verilir.

Haber 28-03-23 17:36

Akik ne demek? Akik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Günlük hayatta okuduğumuz veya duyduğumuz; bir şekilde maruz kaldığımız tüm sözcüklerin anlamlarının en doğru halini bilmek imkansıza yakındır. Çoğu sözcüğün anlamı tümcenin kullanıldığı bağlamdan anlaşılabilir olsa da azımsanmayacak bir yüzdesinin bağlamdan çıkarılması pek olası değildir. Bunun nedeni olarak sözcüklerin anlamlarının nedensiz olması, yani kavram ya da anlam ile bunu işaret eden biçim, ses dizisi arasındaki ilişkinin arasında bir bağlantı bulunmuyor olması gösterilebilir. Peki, Akik ne demek? Akik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 19:58

Ordu'da yol çalışması durdurtan keşif! Mezarlar ortaya çıktı, bölgeye giriş yasak

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, yol yapım çalışması sırasında ortaya çıkarılan, Roma Antik dönemine ait 8 lahit mezarın bulunduğu bölgede acil kurtarma kazıları sürdürülüyor. Kazılarda, üzerinde tanrı 'Hermes' figürü yer alan, kırmızı akik taşlı gümüş yüzük ile çeşitli tarihi parçalar bulundu. Öte yandan inceleme sonrası beton tabakanın, yaklaşık 2 bin yıl öncesine dayanan mezarlar olduğu içinden sikkeler, cam bilezik, altın yüzük, kemer tokaları, tüm olarak cam gözyaşı şişesi çıktığı belirtildi.

Haber 25-12-21 10:38

Çavuştepe Kalesi'nde takıları ve iki mührüyle gömülen kadın yöneticinin mezarı bulundu

Urartu Kralı II. Sarduri tarafından Milattan Önce 750 yılında yaptırılan Çavuştepe Kalesi ve kuzey kısmındaki nekropol alanı, yeni buluntularla bilim insanlarının ilgisini çekiyor - Prof. Dr. Rafet Çavuşoğlu: - "Gerdanlıkta Urartuların klasik özellikleri var. Bunun yanında metal, bronz ve gümüşten boncuklar, akik, kornalin, firit, deniz kabuğu ve camdan oluşan muazzam bir takıyla karşı karşıyayız. Güzel işlenmiş bronzdan sarkaçlı bir küpe var. O dönem için çok değerli takılar"

Yurthaber 08-09-21 11:05

Akik taşı nedir? Anlamı ve faydaları nelerdir?

Aksesuar dünyasının vazgeçilmezlerinden olan akik taşının aslında ne kadar faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Satın aldığınız taş gerçek mi sahte mi? Vücutta alerjiye sebep olur mu? Bütün sorularınızın cevapları yazımızın devamında…

Haber 30-12-20 18:00

Adını verdiği taşın müzesini kurdu

Tokat’ta çocukluğundan beri akik taşlarına ilgi duyan Ümit Ulus, keşfettiği Tokat bölgesine has akik taşına önce isim verdi, sonra da bu taşları sergilemek için müze kurdu.Tokat’ın Turhal ilçesinde rot balans işletmesine sahip olan evli ve 2 çocuk babası Ümit Ulus (48), küçük yaşlardan beri tutkunu olduğu akik taşlarına olan ilgisini hiç kaybetmedi.

Haber 21-07-19 14:45

Prof. Dr. İlber Ortaylı: “Ehl-i Beyt’i en doğru anlayan millet Türklerdir”

Akdeniz Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Elmalı Belediyesi, Akdeniz Kültür Eğitim ve İletişim Kulübü (AKİK) ve Sinân-ı Ümmî Kültür ve Sanat Derneği tarafından bu yıl 12.’si düzenlenen “Hz.

Haber 08-07-19 14:32

Yıldız Entegre'den Soft Series koleksiyonu

Akik meşe, inci çam, jasper meşe, kristal meşe ve topaz meşe ürünlerinden oluşan koleksiyon, yaşam alanlarına ağacın sıcaklığını ekonomik çözümlerle yansıtmak isteyen tüketiciler için önemli bir marka olmayı hedefliyor - Yıldız Entegre Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Ercan Şahin: - "Soft Series ile tüm rakiplerimizden ayrılarak çok özellikli bir ürün grubu oluşturduk. 15 yıl garanti süresi olan ürünlerimiz leke tutmayan ve kolay temizlenebilir yüzey ile hayatı kolaylaştırıyor"

Yurthaber 20-05-19 15:06

Yıldız Entegre'den Soft Series koleksiyonu

Akik meşe, inci çam, jasper meşe, kristal meşe ve topaz meşe ürünlerinden oluşan koleksiyon, yaşam alanlarına ağacın sıcaklığını ekonomik çözümlerle yansıtmak isteyen tüketiciler için önemli bir marka olmayı hedefliyor - Yıldız Entegre Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Ercan Şahin: - "Soft Series ile tüm rakiplerimizden ayrılarak çok özellikli bir ürün grubu oluşturduk. 15 yıl garanti süresi olan ürünlerimiz leke tutmayan ve kolay temizlenebilir yüzey ile hayatı kolaylaştırıyor"

Haber 20-05-19 15:04

Dağlardan Topladıkları Renkli Taşları Takıya Dönüştürüyorlar

Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde dağlık bölgelerden çıkan ametist, jasper, kalsedon, akik gibi renkli taşlar, ilçede yaşayan...

Yurthaber 06-08-18 14:55

Atatürk Havalimanı'nda Giysilerin Arasında 18 Kilo Akik Ve Zirkon Taşı Yakalandı

Çağatay KENARLI/İSTANBUL, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Salı günü Atatürk Havalimanı Dış Hatlar yolcu çıkışında A.T.

Yurthaber 14-05-15 15:14

Kadınlar Ekmeğini Taştan Çıkartıyor

Harun GÖKÇEOĞLU/AYDINCIK Aydıncık çevresinde çıkan ametist, jasper, kalsedon, akik gibi renkli taşların işlenmesine yönelik HEM'de açılan kursa katılan kadınlar, kurs sonunda biraraya

Yurthaber 10-03-15 14:46

AKİK Başkanı Arzu Göktepe: Dershaneleri Kapatmak Zulümdür

Adana’da işkadınları dayanışması alanında sorumluluk paylaşan, üyeleriyle yaşadığı toplum ve iş dünyasının yoğun atmosferi içerisinde...

Yurthaber 19-11-13 15:09

AKİK Üyesi Kadınlar Bir Araya Geldi

Adana Koza İş Kadınları Derneği (AKİK), faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Kısa zamanda 120 üyeye...

Yurthaber 13-10-13 14:55

Akik Üyesi Kadınlar Kahvaltıda Stres Attı

Adana Koza İş Kadınları Derneği (AKİK), üyelerine yönelik çeşitli seminer ve geziler gibi faaliyetlerin yanı...

Yurthaber 13-10-13 11:05

Adana Koza İş Kadınları Derneği’nden Vali Coş’a Ziyaret

Adana Koza İş Kadınları Derneği (AKİK) Başkanı Arzu Göktepe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Vali Hüseyin...

Yurthaber 10-10-13 16:45

Adana Koza İş Kadınları Derneği’nden Vali Coş’a Ziyaret

Adana Koza İş Kadınları Derneği (AKİK) Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Göktepe, Başkan Yardımcısı Tuğba Erbaş,...

Yurthaber 10-10-13 12:29

Doğal Taşlar, Hastalara plasebo Etkisi Yapıyor

MURAT ARAPOĞLU - İyileştirme etkisi olduğu iddiasıyla çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan ametist, aragonit, akik ve kehribar gibi doğal taşların, plasebo

Yurthaber 04-10-13 14:31

Çukurova Belediye Başkanı Arıkan'a Ziyaret

 Adana Koza İş Kadınları Derneği (AKİK) Başkanı Arzu Göktepe ve yönetim kurulu üyeleri, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan'ı ziyaret etti.

Yurthaber 03-10-13 15:41

Arıkan: İş Hayatında Kadınlar Daha Başarılı

Adana Koza İşkadınları Derneği (AKİK) yönetim kurulu üyeleri Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan’ı ziyaret etti....

Yurthaber 03-10-13 15:18

Adana Koza İşkadınları Derneği’nin Hizmet Binası Açıldı

Adana Koza İşkadınları Derneği’nin (AKİK) hizmet binasının açılışı için tanıtım toplantısı düzenlendi.Park Zirve Tesisleri’nde düzenlenen...

Yurthaber 26-05-13 15:33

Adana Koza İşkadınları Derneği Hizmet Binası Açıldı

Adana Koza İşkadınları Derneği’nin (AKİK) hizmet binasının açılışı ve tanıtım toplantısı yapıldı.Park Zirve Tesisleri’nde düzenlenen...

Yurthaber 26-05-13 12:04

Kuşadası'nda Sembol Akik Sergisi

Kuşadası İbramaki Sanat galerisinde açılan Sembol Akik sergisi büyük ilgi gördü.

Yurthaber 27-08-12 17:40

Çubuk'ta Üniversite Öğrencileri Arazide Agat Taş Aradı

Adnan Menderes Üniversitesi Öğrencileri, Ankara'nın Çubuk İlçesinde arazide Agat (Akik) taşı aradı.

Yurthaber 21-05-12 15:20