Akıllı Gözlük Haberleri

Lise öğrencileri görme engelliler için akıllı gözlük tasarladı

Kocaeli'de fen lisesi öğrencisi üç arkadaşın yapay zeka ile görüntü işleme teknolojilerinden faydalanarak tasarladığı gözlüğün, kullanıcının hareket sırasında karşılaştığı engelleri fark etmesini ve karşısındaki nesneleri tanımasını sağlayan özellikleri bulunuyor - TÜBİTAK'ın düzenlediği yarışmada 3. olan projede yer alan Efe Ardıç: - "Projemiz şu anda tamamen internetsiz bir şekilde çalışıyor. Bazı eklentiler yapıp gelişmiş versiyonunu yapmayı planlıyoruz"

Yurthaber 22-06-2022 13:54

Yeni hedef ortaya çıktı: Gözlükle WhatsApp mesajı göndermek!

WhatsApp, yakında akıllı gözlükler aracılığıyla mesaj göndermenize imkan tanıyabilir gibi görünüyor. Çünkü yeni bir keşfe göre, WhatsApp kullanıcıları Facebook'un Ray-Ban iş birliği ile hayata geçen Ray-Ban Stories akıllı gözlüğü aracılığıyla mesajları dikte edebilecek ve böylelikle telefonu açmadan mesaj gönderebilecek.

Haber 18-04-2022 10:47

Apple'ın akıllı gözlük patenti ortaya çıktı: Görme sorunu yaşıyorsanız bu hamleye çok şaşıracaksınız!

Apple'ın başvuruda bulunduğu bir akıllı gözlük patenti dikkatleri üzerine çekti. Söz konusu patent, Cupertino merkezli şirketin kullanıcıların giyilebilir cihaz kullanırken yaşadığı görme sorunlarının üstesinden gelebileceğini gösterdi. Buna göre, yıllardır üretileceği konuşulan Apple Glass, numarası istendiği zaman değiştirilebilen bir akıllı gözlük olabilir. İşte Apple'ın aldığı akıllı gözlük patenti...

Haber 23-01-2022 16:46

Oppo akıllı yüzük geliştiriyor

İlk olarak Akıllı yüzük konusunda 2017’de piyasaya sürülen Motiv Ring ile Motiv’i görmüştük. Oppo şimdi bunun iki üç tık ilerisine gidiyor. Çin’den gelen son raporlar, Oppo’nun kendi akıllı yüzüğünü geliştirmek için yepyeni bir patent aldığını gösteriyor.

Haber 23-12-2021 17:04

Akıllı Gözlük

Akıllı Gözlük Hakkındaki Haberler Mynet'te. Akıllı Gözlük Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Gelecekten gelmiş gibi: Oppo Air Glass duyuruldu!

Teknoloji devi Oppo, artırılmış gerçeklik (AR) cihazlar konusunda yeni bir adım atarak, akıllı gözlüğü Oppo Air Glass'ın duyurusunu yaptı. Google'ın akıllı gözlüğü Google Glass'a benzer bir işlevi bulunan Oppo Air Glass'ın özellikleri ise dikkat çekiyor.

Haber 14-12-2021 14:14

TCL’nin ilk akıllı gözlüğü Thunderbird tanıtıldı

Teknoloji tutkunlarının yıllardır sabırsızlıkla beklediği bir ürün var; Akıllı gözlükler. Bir dönem Google bunun için yoğun mesai harcamış fakat başaramamıştı. Şimdi ise Xiaomi ve TCL bu konuda önemli adımlar atıyor.

Haber 18-10-2021 11:29

Apple hala somut bir gözlük çıkaramadı

Apple uzun bir süredir yeni akıllı gözlüğü üzerinde çalışıyor. Peki Cupertino merkezli şirket bu gözlüğü ne zaman kullanıma sunacak? Apple’a yakın bazı kaynaklar tarafından hazırlanan raporda gözlüğün tasarımı ve geliştirmesi aşamasında büyük ilerleme kaydedildiği açıklandı.

Haber 04-09-2021 10:29

TCL'nin giyilebilir ekranı için tarih verildi! Peki ya fiyatı ne kadar?

TCL'nin giyilebilir ekran gözlüğü için geri sayım başladı. Akıllı gözlük olarak da tanımlayabileceğimiz NxtWear G'nin satış tarihi ve fiyatı belli oldu. TCL NxtWear G'nin bazı özellikleri ise dikkat çekecek türden.

Haber 25-06-2021 14:08

Apple’ın mixed-reality gözlüğü için tarih verildi

Apple ile ilgili yaptığı analistler ve tahminlerle adından söz ettiren Ming-Chi Kuo, önümüzdeki döneme dair yeni tahminlerini teknoloji severlerle paylaştı.

Haber 10-03-2021 09:16

Razer Anzu akıllı gözlüğünü görücüye çıkardı!

Razer, ilk akıllı gözlüğü Razer Anzu'yu resmen duyurdu. Razer Anzu özellikleri ile diğer akıllı gözlüklere rakip olmaya amaçlıyor. Razer Anzu'nun fiyatı da akıllı gözlük almak isteyen kullanıcıların dikkatini çekebilir gibi görünüyor.

Haber 05-03-2021 16:39

Facebook gözlük üreticileriyle işbirliği yapacak

Facebook yeni akıllı gözlük teknolojisiyle birlikte farklı bir yol deniyor. Özellikle son dönemlerde yükselen bir teknolojiye yatırım yaptığını söyleyebiliriz. Hadi gelin tüm detaylara birlikte bakalım.

Haber 02-03-2021 09:28