Avuc Taslama Haberleri

Çokbilmiş nasıl yazılır, çokbilmiş yazımı nasıl olmalıdır? Çokbilmiş ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Çokbilmiş, isim soylu bir kelimedir. "Çok" ile "bil-" fiilinden türetilmiş ve iki kelimenin bir araya getirilmesi ile oluşan bir kelimedir. Pek fazla bir şey bilmiyor olmasına rağmen, öyle görünen ve hemen her konuda bilgi sahibiymiş gibi konuşan kişiler için kullanılan kelimenin doğru yazılışı sık sık araştırılır. Bu kelimenin fiil hâli de bilmişlik veya bilgiçlik taslama olarak karşımıza çıkar. Peki, çokbilmiş yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 2023-02-17 11:03:06

Taslama ne demek? Taslama kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilini güzelleştirerek yeni kelimeleri Türkçeleştirmeyi hedefleyen Türk Dil Kurumu, kelimelerin anlamlarıyla birlikte kökenlerini de inceler. Bu nedenle kelimelerle ilgili araştırma yapıldığında kılavuz olarak TDK kabul edilir. 1932 yılından bu yana incelemeler yapan ve kelimelerle ilgili çalışmalar yayımlayan TDK tarafından yapılan araştırmalar içerisinde Taslama kelimesi de bulunur. Taslama ne demektir?

Egitim 2022-05-23 18:38:38

AK Parti Belediye Başkanı Adayları Tanıtım Toplantısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan: (3) - "Bir belediye başkanı halkına tepeden bakamaz. Belediye başkanı, tevazu ehlidir. Samimiyet ehlidir. Gayret ehlidir. 'Önce millet, önce memleket' der. Bulunduğu görevde kibir, büyüklük taslama, millete tepeden bakma, milletle irtibatını koparma hastalığına kapılan hiç kimsenin AK Parti çatısı altında yeri olamaz. İnşallah 31 Mart 2019'da milletimizin gönlündeki yerimizi daha da güçlendirecek, daha da yükseğe çıkartacağız" - "Önce insanın yaradılışından beri arayışında olduğu barınma, giyinme, güvenlik, yeme-içme, eğitim, sağlık gibi temel hizmetleri kendisine sağlamanız gerekiyor. Türkiye hamdolsun bu aşamayı özellikle geçtiğimiz 16 yılda yaptığımız yatırımlarla geride bırakmıştır. Artık milletimizle daha derin ufuklara bakma, daha vizyonel projeleri konuşma imkanına sahibiz" - "Bizim belediyelerimizin ortaya koyacağı yeni şehircilik anlayışı inşallah önümüzdeki 5 yılda ülkemizin tamamında uygulanır, icra edilir hale gelmiş olacaktır"

Haber 2018-11-24 16:10:37

Bakan Çavuşoğlu’ndan Ab’ye: artık O Patronluk Taslama Devri Bitti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB’nin Türkiye’ye saygı duyması gerektiğini vurgulayarak, "Türkiye gibi ülkelerle başka türlü...

Yurthaber 2018-01-03 15:43:08