Ayran Haberleri

O anlar kamerada! Vatandaştan kafasını ayran kutusuna sıkıştıran yavru kediyi 'kurtarma operasyonu'

Siirt’te kafasını ayran kutusuna sıkıştıran yavru kedi, yoldan geçen vatandaş tarafından kurtarıldı.

Haber 10-12-2023 17:59

Tokat'ta Ahilik Haftası'nda 2 bin kişiye pilav ikram edildi

Tokat'ta Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında 2 bin kişiye ahi pilavı ikram edildi.

Yurthaber 20-09-2023 15:30

Galatasaray'ın yıldızı Wilfried Zaha süt almak isterken ayran aldı! Onu da yoğurt sandı... Paylaşımı sosyal medyada olay oldu

Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Wilfried Zaha sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gündem oldu. Fildişili oyuncu süt sanarak aldığı şeyi 'yoğurt çıktı' şeklinde sosyal medya hesabından paylaşırken, takipçileri onun bir ayran olduğunu söyledi. İşte detaylar...

Spor 01-09-2023 17:15

Depremzede üreticilerden toplanan sütle yapılan yoğurt ve ayran afetzedelere dağıtılıyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden en çok etkilenen illerden Adıyaman'da Türk Kızılay, sütünü satmakta güçlük çeken üreticilerin sütünü satın alıp işleterek elde edilen yoğurt ve ayranı depremzede ailelere ulaştırıyor.

Yurthaber 03-04-2023 11:29

Ayranlı çorba nasıl yapılır? Malatya yöresine özel nohutlu, kuru fasulyeli ayranlı çorba tarifi!

Öğle veya akşam yemeğinde servis etmek için daha farklı tatlar arıyorsanız bu tarif tam size göre! Nohut, kuru fasulye gibi malzemelerle hazırlanan ayran çorbasını tekrar tekrar hazırlamak isteyeceksiniz. İşte nohutlu, kuru fasulyeli ayranlı çorba tarifi!

Yemek 24-02-2023 15:11

Deprem enkazının altından onlarca saat sonra çıkarıldı! İlk isteği ise...

2 çocuk annesi Elif Kazan, Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından enkazın altından 120 saat sonunda çıkarıldı. Ekiplerin adeta iğneyle kuyu kazarak ulaştığı Kazan, çıkarıldığında ilk isteğinin su ve soğuk ayran olduğunu söyledi. Enkazın altında susuzluk çektiği için Allah’a dua edip su istediğini söyleyerek Kazan geçirdiği korku dolu anları da anlattı.

Haber 16-02-2023 10:44

Kantinlerde yeni dönem! Standartlar değişti! Kantinci artık ayran yapacak kahvaltı da verecek

Kantinlerle ilgili yeni düzenleme devreye giriyor. Okullar ve devlet dairleri gibi kurumlar başta olmak üzere, pek çok tesiste personel ve vatandaşların yeme içme ihtiyacını karşılayan kantinlerle ilgili meslek standardı hazırlanarak esnaf temsilcilerine gönderildi.

Finans 05-01-2023 09:32

Kanser olmak istemiyorsanız uzak durun! Sandığımızdan çok daha fazla tüketiyoruz

Kanser en sık karşılaşılan hastalıklar arasında yer alıyor. Oldukça ciddi sonuçlara neden olan kanserin etkilerini azaltmak için doğru beslenmek önem taşıyor. Bilerek veya bilmeden yediğimiz birçok yiyecek kansere davetiye çıkarıyor. Mide kanserinin oluşmasına yol açabilen etkenlerden olan tuzlu yiyecekleri düşündüğümüzden çok daha fazla tüketiyoruz.

Haber 10-10-2022 12:00

Yazın çok sık yaşanıyor! Düşük tansiyon için çözüm önerileri

Tansiyon hastalıkları toplumda sıklıkla görülen rahatsızlıklar arasında bulunuyor. Yüksek tansiyon gibi düşük tansiyon da oldukça rahatsız edici sonuçlara yol açabiliyor. Birçok insan düşük tansiyon nasıl düzeltilir diye aramalarda bulunuyor. Düşük tansiyonun etkilerini azaltmak için evde doğal çözümler aranıyor. İşte düşük tansiyonun etkilerini azaltacak o yöntemler…

Haber 02-09-2022 12:50

Sosyal medyada gündem oldu! Mustafa Sarıgül dürüm ve ayran fiyatına isyan etti: 'Biz nereye gidiyoruz?'

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla gündem olmaya devam ediyor. Sarıgül, 8 kişi için dürüm ve ayrana ödediği parayı söylediği videoyla yeniden viral oldu.

Haber 05-08-2022 18:19

Adana'nın serinleten sokak lezzeti: acılı ayran

Ayrancı Servet Özkaya: - "Önce normal ayran gibi yapıyorum daha sonra içerisine taze acı biber ve salatalık doğruyorum, kekik ve çeşitli baharatlarla sabaha kadar bekletiyorum. Sabah da süzerek tezgahın yolunu tutuyorum" - Ayrancı Feyzi Güven: - "Buradan ayran içen birisi mutlaka sonraki gün tekrar gelir ve yanında da mutlaka birisini getirir, acılı ayranımızı tattırır"

Yurthaber 30-07-2022 11:27

Şekerli içecekleri bir daha içmeyeceksiniz! Yağ yakımını hızlandırır, kilo vermeyi kolaylaştırır: Sodalı ayran tarifi, sodalı ayran faydaları

Sıcak yaz günlerinde içinizi ferahlatacak ve çok sağlıklı bir içecek denemeye ne dersiniz. Ayran ve soda ayrı ayrı sıklıkla tüketilen içeceklerin başında geliyor. Sodalı ayran ise yeni favoriniz olacak. Bağırsakları rahatlatan soda ile tansiyonu dengeleyen ayran ikilisinden oluşan enfes karışım çok kısa sürede şekerli ve zararlı içeceklerin yerini alacak. İşte yapması pratik, içmesi keyifli sodalı ayran tarifi ve sodalı ayran faydaları.

Yemek 13-07-2022 16:03

Lise öğrencileri okuldaki süt ürünleri üretim merkezinde deneyim kazanıyor

Düzce Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Teknolojileri Bölümü öğrencilerinin merkezde ürettiği yoğurt, ayran peynir gibi süt ürünleri, taşımalı eğitim kapsamındaki arkadaşlarına ulaştırılıyor - Gıda Teknolojileri Alan Şefi Kadriye Çaloğlu: - "Çocuklar çok ilgili ve heyecanlılar. Özellikle laboratuvardaki uygulamalara katılımları çok iyi. Deneyler, analizler onlara çok keyif veriyor"

Yurthaber 16-06-2022 11:22

Ne varsa doğallıkta var! Mide ekşimesini anında geçiren yiyecekler

Yemeklerden sonra yaşanan mide ekşimeleri, şişkinlikler tadımızın kaçmasına neden olabiliyor. Bazen saatlerce süren mide ekşimeleri oldukça rahatsız eden bir durum yaratıyor. Ancak mide ekşimelerinden kolayca kurtulmanızın birçok yolu var. Doğallıktan yana olanlar mide ekşimesi için önerilen bu besinleri mutlaka kullanmalılar.

Yemek 18-05-2022 09:37

Ramazan boyunca rahat oruç tutmak için sahurda bunu içmeden uyumayın

11 ayın sultanı Ramazan geldi çattı. Oruç tutmak için milyonlarca kişi ibadetleri için sahurda kalktı. Ramazan ayı boyunca her gün 16-17 saat boyunca oruç tutulacak. Vücudu oruca hazırlamak için sahurda tükettiğiniz yiyeceklerin ve içeceklerin büyük rolü var. Sahurda ayran içmek de günü kolay geçirmeniz için iyi bir seçenektir.

Haber 02-04-2022 10:05

Gıda zehirlenmesine ayran iyi gelmez! En iyi gelen içecek...

Bozuk gıdaların yenmesi nedeniyle olan gıda zehirlenmesi çok ciddi sorunlar yaratabiliyor. Gıda zehirlenmesini çözmek için genelde ayran içilse de hiç bilmediğiniz daha etkili bir içecek daha var. Şalgam suyunun birçok faydası bulunuyor. Yapılan araştırmalara göre bu faydalarının yanında gıda zehirlenmesine de en iyi gelen içecek olduğu açıklandı.

Haber 23-02-2022 13:50

''Tuzlu ayran otizm yapıyor'' diyen Doç. Dr. Oytun Erbaş'a Prof. Dr. Arif Verimli'den tepki: Artık lütfen sus

İlk olarak koronavirüsten korunma ile ilgili önerdiği yöntemle gündeme gelen daha sonra ise ''Ben Türkiye'nin Elon Musk'ıyım'' açıklamasında bulunan Doç. Dr. Oytun Erbaş, son açıklamasıyla yine gündemde. Erbaş, tuzlu ayranın otizm yaptığını iddia ederken, Prof. Dr. Arif Verimli kendisine tepki gösterdi. Verimli, ''Artık lütfen sus oğlum, sen bir tabipsin. Elimizden ne gelirse yapalım senin için'' dedi.

Haber 30-08-2021 10:14

'Yok artık' dedirten rahatlık! Tacizden gözaltına alındı, elindeki döner ve ayranı bırakmadı

Çorum'da 52 yaşındaki kadın, kendisine bir günde iki kez sözlü tacizde bulunduğunu öne sürdüğü İ.A.’yı (54) döner yerken görüp, polise yakalattı. İ.A.'nın ekip otosuna bindirilirken elindeki döneri yemeye, ayranı da içmeye devam ettiği görüldü.

Haber 12-07-2021 15:40

Klasik ayran tarifini unutun! Hem renkli hem de çok sağlıklı 4 farklı ayran tarifi

Yapımı basit ve sağlıklı bir içecek istediğinizde elinizin ayrana gittiğine eminiz. Yaz aylarının ve sıcakların kendisini göstermesiyle beraber buzlu bir ayrana hiç kimsenin ‘hayır’ diyeceğini zannetmiyoruz. Bir de bu lezzete küçük dokunuşlar yaparsanız damaklarınızın bayram edeceğinin garantisini veriyoruz. Hazırsanız başlayalım.

Yemek 10-05-2021 17:14

Haciz işlemi başlatan bankaya yumurta ve ayran ile saldırdı

Antalya'da, kredi borcunu ödeyemeyince evi ile aracının haczi için işlem başlatan banka şubesinin camlarına plastik bardakta ayran ve yumurta atan Cafer Balaban (45), gözaltına alındı.

Haber 31-03-2021 13:26

Ayran: Faydaları nelerdir?

Süt ürünleri denince akla ilk gelen içeceklerden biri ayrandır.

Haber 24-06-2020 10:42

Uzmanlardan Yazın bol ayran tüketin tavsiyesi

Yaz aylarında sıvı ihtiyacının karşılanacağı en önemli içeceklerden birinin geleneksel Türk içeceği 'Ayran' olduğu ve bol tüketilmesi tavsiyesinde bulunuldu.

Yemek 12-07-2019 13:33

Ramazan boyunca neden her gün 1 bardak ayran içmelisiniz?

Beslenme ve gıda uzmanları, yaz aylarına denk gelen Ramazan'ın daha sağlıklı ve rahat geçmesi için her gün bir bardak ayran içilmesini öneriyor.

Yemek 10-05-2019 09:28

Ayranın Faydaları Nelerdir?

Ayran, Türk kültürüne ve bu topraklara ait oldukça lezzetli bir içecektir.

Yemek 03-04-2016 17:25

Ev Yapımı Ayran

Yaz aylarında buzlu ayran içmeyi sevenler için şiddetle tavsiye edilir.

Yemek 02-04-2016 22:24

Ayranın faydaları! Sıcak yaz aylarının ferahlatan lezzeti

Son yılların en sıcak yazını yaşamaya hazırlandığımız şu günlerde vücudun ter yoluyla kaybettiği su ve mineralin yerine konması açısından büyük önem taşıyan ayranın, sağlık açısından son derece yararlı bir içecek olduğu görüşünde bütün uzmanlar birleşiyor. Sıcak yaz günlerinde yan etkisi olmayan bir iki içecekten biri: Ayran!..

Haber 21-06-2013 11:39

Canan Karatay: Ayran dünyanın en sağlıklı içkisi

“Karatay Diyeti"nin mimarı Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, “Milli içkimiz ayrandır” diyen Başbakan Erdoğan’a destek verdi. Karatay, “Ayran dünyanın en sağlıklı içkisidir” dedi.

Haber 28-04-2013 12:04