Ayva Haberleri

Denenmiş doğal epilasyon yöntemleri! İstenmeyen tüylerin kökünü kurutuyor! Tekrar çıkmasına izin vermiyor

İstenmeyen tüyler kadın erkek fark etmeksizin herkeste görülen bir durumdur. Bazen can sıkıcı olan bu problemden kurtulmak için lazer epilasyon yöntemlerine tonlarca para harcamak istemiyorsanız doğru yerdesiniz. Daha önce denenmiş olup olumlu sonuçlar veren bu 2 yöntem sayesinde tüyleriniz incelecek, seyrelecek ve artık çıkmayacak. İşte en en etkili ve doğal epilasyon kürleri ve uygulanışına dair detaylı bilgiler...

Kadin 23-01-2024 15:00

Tam mevsimi: Nefis ayva tatlısı tarifi! Pratik ayva tatlısı nasıl yapılır? Misafirlerinizin bayılacağı lezzet

Sonbahar ve kış mevsiminin gelmesiyle birlikte sofralarımızı süsleyen ayvanın hem kendisi hem de tatlısı oldukça seviliyor. Tam mevsimi gelmişken denemeniz gereken nefis ayva tatlısı tarifi ile misafirlerinizi kendinize hayran bırakabilirsiniz. En pratik adımlarla hazırlayabileceğiniz ayva tatlısı tarifi ile damakları unutulmaz bir tat bırakacaksınız. İşte ayva tatlısı tarifi ve malzeme listesi...

Yemek 13-01-2024 16:41

Faydaları saymakla bitmiyor! Kendi ayrı kabuğu ayrı faydalı, grip ve soğuk algınlığı yaşayanların imdadına yetişiyor

Grip ve soğuk algınlığı belirtileri havaların soğuması ile birlikte kendini gösteriyor. Bundan hareketle bağışıklık sistemini güçlendirmek için beslenmenin önemine dikkat çeken uzmanlar kış aylarında yetişen bir meyveyi işaret etti. İşte, grip ve nezleye karşı kalkan olan o meyve...

Haber 02-11-2023 14:39

Sağlıklı diyerek yiyoruz ama yanlış tüketimi böbrekleri bitiriyor! Kış meyvelerinin bilinmeyen zararları

Meyve ve sebzelerin tüketimi sağlık için büyük önem taşıyor. Özellikle kış aylarında düşen bağışıklık sistemini güçlendirmek için sıklıkla tercih edilen meyveler vücudun çok daha dinç olmasını sağlıyor. Ancak sevilerek ve çok sağlıklı olduğunu düşünerek yediğimiz meyvelerin bilinmeyen zararları bulunuyor. Uzmanlar kış meyvelerinin zararlarına karşı uyarıyor.

Haber 15-03-2023 09:10

Ayvalı mercimek çorbası nasıl yapılır? Zuhal Topal'la Yemekteyiz ayvalı mercimek çorbası malzemeleri ve tarifi!

Yeni bir çorba tarifi arıyorsanız doğru adrestesiniz. Ayva, mercimek, salça birleşimiyle hazırlanan ayvalı mercimek çorbasını çok seveceksiniz. Birkaç adımda yapabileceğiniz bu tarifi tekrar tekrar denemek isteyeceksiniz. İşte Zuhal Topal'la Yemekteyiz ayvalı mercimek çorbası malzemeleri ve tarifi!

Yemek 08-03-2023 16:47

Kendi küçük etkisi büyük: Sakın çöpe atmayın! Cildi gençleştiriyor, öksürüğü kesiyor

Ayva en sağlıklı meyveler arasında yer alıyor. Tatlı olarak da sıklıkla kullanılan ayvaların çekirdeklerini çöpe atıyoruz ama bu çekirdekler adeta şifa deposu olarak görülüyor. Birçok cilt problemine iyi gelen ayva çekirdekleri geçmeyen öksürüğü bitiriyor.

Haber 24-01-2023 11:26

Balla karıştırınca şifa, çekirdeğini tüketince zehre dönüşüyor!

Ayva besin öğelerinden zengindir. A, C ve B grubu vitaminleri (folat) ile kalsiyum, demir, fosfor, bakır, potasyum, selenyum, çinko ve magnezyum gibi mineraller içerir. Ayva anti-viral (virüslere karşı) özelliklere sahiptir, antiseptiktir (mikropkıran). Soğuk algınlığı, grip ve diğer viral patojenlere karşı koruma sağlar. C vitamini, bakır, demir, potasyum ve magnezyum içeriği ile ayva bağışıklığı güçlendirir, inflamasyonu azaltır ve vücudu viral saldırılara karşı korur.

Haber 14-12-2022 13:32

Bu tarif kaçmaz: Ayva reçeli tarifi! Ayva reçeli nasıl yapılır?

Reçeller kahvaltıların vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunuyor. Reçelin genellikle yaz meyveleriyle daha lezzetli düşünülüyor. Ancak ayva reçeli yaz reçellerinin tadını unutturacak cinsten. Bu nefis lezzeti hem tatlılarınızın içinde hem de kahvaltılarınızda sık sık kullanabilirsiniz. Ayva reçeli nasıl yapılır? Merak ediyorsanız ayva reçeli tarifini deneyebilirsiniz.

Yemek 16-11-2022 17:07

Kendi ayrı kabuğu ayrı faydalı: Öksürüğün kökünü kurutur, kabızlığı bitirir! Faydaları saymakla bitmiyor

Kış aylarında hastalıklardan korunmak daha büyük önem taşıyor. Düşen bağışıklıklar ve değişen hava koşulları grip, nezle gibi hastalıklara yakalanmamıza neden oluyor. Birçok meyve sebze bu hastalıklar hakkında etkili sonuçlar sağlıyor. Ancak kış aylarında yetişen öyle bir meyve var ki kendisinin ayrı kabuğunun ayrı faydaları bulunuyor.

Haber 14-11-2022 09:40

Sivas'ta bir ağaçtan üç farklı lezzeti barındıran meyve elde ediliyor

Ayva ve elma aşısı yapılan armut ağacında yetişen meyve, aromasıyla tadanları hayrete düşürüyor.

Yurthaber 10-11-2022 12:00

Ayva kabuğu çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Ayva kabuğu çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Tüm bitkiler insan sağlığına faydalı bazı özellikler barındırır. Çoğu bitki ilaç yapımında ve tıpta kullanılır. Ayva da hem meyve olarak hem de çayı yapılarak birçok konuda faydalı olan bir besindir. Öksürüğü azaltması, boğazı yumuşatması, cildi güzelleştirmesi bilinen bazı özellikleridir. Birçok faydası bulunan ayva kabuğu çayı nasıl demlenir, ayva kabuğu çayı tarifi nedir?

Haber 25-10-2022 12:06

Lezzeti sınırları aşan Eşme ayvasında 4 bin ton rekolte bekleniyor

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde kendine has rengi, kokusu ve lezzetiyle öne çıkan coğrafi işaretli Eşme ayvası, yurt içinden ve yurt dışından talep görüyor. - İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Ali Koç: - "Eşme ayvası, ilimiz içerisinde tüketildiği kadar yurt dışında da tüketiliyor. Özellikle bir dönem İngiltere'de çok aranan bir meyve olarak kayıtlara geçmiştir"

Yurthaber 20-10-2022 12:03

Meyve toplamak için çıkmıştı! Yaşlı adamın ayva ağacında kahreden sonu...

Olay, Bursa'nın Nilüfer ilçesinde meydana geldi. 69 yaşındaki İsmail Şahin, ayva toplamak için çıktığı ağaçta fenalaştı ve hayatını kaybetti. Şahin'in ağaçta hareketsiz şekilde durduğunu görenlerin haber vermesi sonucu olay yerine gelen ekipler, yaşlı adamın cansız bedenini Bursa Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırdı.

Haber 15-10-2022 19:02

Sakarya'da 3. Geyve Ayva Festivali düzenlenecek

Sakarya'da 3. Geyve Ayva Festivali düzenlenecek

Yurthaber 12-10-2022 13:24

Bursa'nın tarımsal ürünlerinin ihracatında yeni hedef Çin ve Rusya pazarları

Kentteki meyve ve sebze üreticilerinin gelirlerinin artırılması amacıyla kurulan Bursa Tarım Peyzaj AŞ Genel Müdürü, bu yıl Çin ve Rusya'ya siyah incir, ayva ve armut gönderebilmek için zirai araştırma enstitüleriyle çalışmalar yapıyor - Tarım Peyzaj AŞ Genel Müdürü Semih Polat: - "Akdeniz meyve sineğini yok ettiğimiz takdirde Çin pazarını tamamen açmış olacağız. Üretilen siyah incirin kesinlikle bir pazar kaygısı olmayacak"

Yurthaber 14-06-2022 13:28

Libidoyu iki katına çıkarır, cinsel arzuyu kuvvetlendirir, kalbi güçlendirir! Her zerresi her derde deva

Çekirdeği, yaprağı, kabuğu her şeyiyle faydalı ve lezzetli olan meyvenin faydalarına inanamayacaksınız. Cinsel arzuyu kuvvetlendiriyor, tansiyonu düşürüyor, kalbi güçlendiriyor! Suyunu içen kolay doğum yapıyor. Çiğ, pişirerek veya reçelini yaparak yiyebilirsiniz. En etkili hali tereyağında pişirerek... İshali kesiyor, iltihapları yok ediyor. Bal ile macun yapılıp yenildiğinde baş ağrısını kesiyor, kaynatılıp içildiğinde çarpıntıyı kesiyor, kalbi kuvvetlendiriyor ve anne sütünü artırıyor.

Haber 20-04-2022 07:50

Bir kaşığı yetiyor! Cinsel isteği artırır, iltihapları yok eder

Reçeli, tatlısı, kompostosu nefis olan ayva sağlığa olan faydalarıyla da ön plana çıkıyor. Hastalıklardan koruyarak bağışıklığı güçlendiren ayva, tereyağı ile karıştırıldığında etkisini katına çıkarıyor. Gülgiller ailesinden olan ayva, kilo kontrolü için diyet listelerinde rahatlıkla yer alabilmektedir. Lifli içeriği sayesinde sindirim sistemini düzenlemekte etkili olan ayva, cildin daha parlak ve canlı görünmesini de sağlar.

Haber 01-04-2022 07:01

Sakın atmayın! Ayva çekirdeğinin cilt sorunlarına karşı binbir faydası

Kışın en sevilen meyvelerinden olan ayva sıklıkla tüketiliyor. Ayva yemenin faydaları saymakla bitmiyor. Birçok hastalığa karşı koruyor. Ayva tüketilirken genelde çekirdekleri atılıyor fakat ayva çekirdeği cilt lekelerini karşı savaşıyor. Ayva çekirdeklerinin etkilerini duyunca çöpe atmadan bir kez daha düşüneceksiniz.

Kadin 22-03-2022 16:41

Sakarya'da ayvalarını çaldıkları kişiyi darbeden 4 şüpheli yakalandı

Sakarya'da ayvalarını çaldıkları kişiyi darbeden 4 şüpheli yakalandı

Yurthaber 13-12-2021 11:05

Sadece tatlısı yapılmıyor! Ağız sulandıran ayva dolması tarifi

Ayva; kalp ve damar sağlığına, sindirim sistemine ve bağırsaklara iyi gelen, tüm bunların yanı sıra bağışıklığı da güçlendiren bir meyve. Ayrıca, her derde deva olmasının yanında leziz bir dolma yapmak için de ideal! Ağzınızın suyunu akıtacak bir görünüme sahip olan ayva dolmasını yapmanın da bazı püf noktaları var tabii ki... Hadi, bu detayları hep birlikte öğrenelim.

Yemek 18-11-2021 03:16

Bilecik'te yetiştirilen Osmaneli ayvasında hasat başladı

Osmaneli Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Kurucular Kurulu Başkanı Ertuğrul Ünver: - "Osmaneli'nde aşağı yukarı 1000 kişi ayva hasadı yapıyor. Ekonomiye böyle bir katkımız var"

Yurthaber 13-11-2021 11:09

Narda üzülen Denizlili üretici, ayvada gülmeyi umuyor

Bu yıl yaklaşık 22 bin ton rekoltenin beklendiği ayvanın 35 ülke pazarında yer bulması ve pazar payının her geçen gün artması üreticiyi sevindiriyor - Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici: - "Denizli ayvasına Avrupa Birliği bünyesindeki ülkelerin tamamı, Rusya ve Kanada'dan talep alıyoruz"

Yurthaber 09-11-2021 11:09

Pilavı bile varmış! Ayvayla yapabileceğiniz birbirinden güzel tarifler

Ayva, sonbahar aylarının en sevilen meyvelerinden biri. Lezzetli olduğu kadar da sağlık deposu bir meyve. Yemeklerde de kullanılan ayva, genelde kerevize eşlik ediyor veya tatlısı yapılıyor. Peki bu şahane meyveyi başka ne şekilde kullanabileceğinizi düşündünüz mü? İşte birbirinden ilginç ve lezzetli ayvalı tarifler...

Yemek 07-11-2021 10:13

Kanada'ya Bursa siyahı inciri ve ayva ihracatı artıyor

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Senih Yazgan: - "Karantina ile ilgili herhangi bir engel çıkmadığı müddetçe ihracatımızın artabileceğini düşünüyoruz"

Yurthaber 04-11-2021 15:02

Kocaeli'nin tescilli Eşme ayva cezeryesi damakları tatlandırıyor

Kartepe ilçesinde hasadına başlanan ve lezzetiyle bilinen Eşme ayvasından üretilen cezerye, yurt içinin yanı sıra Avrupa ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri'ne gönderiliyor - Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman: -"İnsanlar genelde ayva cezeryesi deyince şaşırıyor çünkü ayvanın lezzeti tatlıya çok uygun değil gibi gelir. Ancak ayva cezeryesindeki o ayva aroması, hangi mevsimde yerseniz yiyin, insana gerçekten keyif veren bir lezzet" - Cezerye ve lokum ustası Yalçın Alp: - "Ayva cezeryesini yediğiniz zaman içindeki ayva mayhoşluğu tüketicilerin hoşuna gidiyor. Yüzde 80 ayva ağırlıklı, yüzde 20'si şeker"

Yurthaber 17-10-2021 11:48

Ayva kalyesi nasıl yapılır? Ayva kalyesi malzemeleri neler?

Ayva kalyesi tarifi, Osmanlı mutfağından günümüze ulaşan nefis yemek tariflerinin arasında yer alıyor. Ayva ile etin leziz buluşmasının tarifi olan ayva kalyesini yapmak için 500 gr kuzu kıyma, 3 orta boy ayva ve 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi gerekli malzemeler arasında yer alıyor. İşte ayva kalyesi tarifi...

Yemek 22-09-2021 01:18

Elmalı kekin tahtını sallamaya aday: Ayvalı kek tarifi

Kek severler dikkat! Sıcacık çayın yanında, ailenizle ya da dostlarınızla beraber keyifli bir sohbet eşliğinde ağzınızı tatlandıracak çok lezzetli bir kek olan ayvalı kek tarifi ile karşınızdayız.

Yemek 01-07-2020 12:26

Ayva: Faydaları nelerdir?

Meyvesi ve kabuğuyla, birçok yararı olan ayva, soğuk kış aylarında tüketilen ideal meyvelerden biridir.

Haber 24-06-2020 10:42

Ayvanın faydaları nelerdir? Ayva, ayva çekirdeği ve ayva çayı neye iyi gelir?

Ayva, kışın çokça tükettiğimiz bu yararlı bir meyve olup içeriğindeki C vitamin, A vitamini, mineraller ve birçok madde nedeniyle vücudumuz için çok faydalıdır. Ayvanın kalp, akciğer, boğaz, mide, böbrek, göz, bağırsak, ağız rahatsızlıkları ve adet kanamalarına faydalı olduğu uzmanlar tarafından belirtilmiş ve grip ile soğuk algınlığında ayva tüketmeleri tavsiye edilmiştir. Peki ayvanın faydaları nelerdir? Ayva çekirdeğinin faydaları nelerdir? Ayva çayı nasıl demlenir, neye iyi gelir?

Haber 20-11-2018 15:28

Sağlıklı kalp ve akciğer için ayva

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, birçok hastalığa şifa olan ayvanın kalp, akciğer, boğaz, mide, göz, bağırsak ve ağız rahatsızlıklarının tedavisinde faydalı olduğunu söyledi.

Haber 23-11-2007 10:39