Baş Başa Haberleri

Baş başa nasıl yazılır? Baş başa ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede hem yazılı hem sözlü dilde birçok bağlamda kullanılan baş başa kelimesi zarf türündedir. Bu zarf sözcüğü TDK çevrim içi sözlüğünde 'başkaları olmadan, birbirleriyle yalnız olarak' şeklinde tanımlanır. Baş başa kelimesine yönelik en çok bilgi eksikliği yaşanan husus ise bu sözcüğün ayrı mı bitişik mi yazıldığına ilişkindir. Dolayısıyla TDK Yazım Kılavuzu kapsamındaki açıklamalardan yola çıkılarak baş başa kelimesinin yapısına değinilmeli ve bu ifadenin nasıl yazıldığı öne çıkarılmalıdır.

Egitim 08-03-2024 21:00

Baş başa nasıl yazılır, baş başa yazımı nasıl olmalıdır? Baş başa ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türk dil bilimciler tarafından hem kökeni hem de yapısı itibariyle oldukça zengin bir dil olarak kabul edilir. Bu zenginliği nedeniyle Türkçede çok farklı sözcük yapısı bulunur. İkileme de Türkçedeki sözcük yapılarından biri. İkilemelerin yazımı konusunda sık sık hatalar yapılır. Ayrı yazılması gereken ikilemelerin birleşik yazılması, birleşik yazılması gereken ikilemelerin ayrı yazılması sık yapılan hataların başında geliyor.

Egitim 10-04-2023 13:42

Baş Başa

Baş Başa Hakkındaki Haberler Mynet'te. Baş Başa Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.