Bilmukabele Haberleri

Bilmukabele nasıl yazılır? Bilmukabele ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizde yer alan sözcükleri doğru kullanmak kendimizi ifade edebilmemiz açısından büyük önem taşımaktadır. Sözcüklerin yanlış kullanılması hem yazım hatasına yol açmakta hem de anlam kaymasına sebep olmaktadır. Bu yüzden yazımı hususunda ikilem yaşanan sözcüklerin doğru yazım şeklini öğrenmemiz gerekmektedir. Dilimizde yaygın olarak yazımında hata görülen sözcüklerden biri bilmukabele kelimesidir. Peki, bilmukabele nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 2023-12-09 19:34:55

Bilmukabele ne demek? Bilmukabele kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Bilmukabele kelimesinin TDK sözlük anlamı, TDK’nın görevlendirdiği uzman çalışanlar tarafından yapılan araştırma ve incelemeler sonucunda belirlenmiştir. Kelime anlamları çıkarılırken kelimelerin kökenleri de dikkate alınarak incelemeler yapılır. Zengin bir dil olmasıyla ön plana çıkan Türkçede farklı anlamlara sahip çok sayıda kelime vardır. Dilimizi oluşturan kelimeler arasında bulunan Bilmukabele ne demektir, TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 2022-05-17 21:42:18

Hakan Şimşek ’yanlış Yollardasın’ Şarkısına Klip Çekti

Şarkıcı Hakan Şimşek, ‘Yanlış Yollardasın’ şarkısı için kamera karşısına geçti.Şarkıcı Hakan Şimşek ’Bilmukabele’, ’Yanlış...

Yurthaber 2016-11-17 10:48:57