Biryani (Büryani) Haberleri

MasterChef biryani tarifi! Hint mutfağının meşhur lezzeti biryani nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Biryani tarifi, 12 Eylül Salı günü MasterChef izleyicilerinin gündeminde yer aldı. MasterChef All Star'da şefler yarışmacılardan Hint mutfağından lezzetler yapmalarını istedi. Bu tariflerden biri de biryani oldu. En lezzetli biryani tarifini yapan takım dokunulmazlık mücadelesinde öne geçecek. Peki, biryani tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte pratik biryani tarifi...

Yemek 12-09-2023 21:39

Masterchef Biryani tarifi! Biryani pilavı nasıl yapılır?

TV8 ekranlarında yayınlanan Danilo Zanna, Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya’nın jüriliği yaptığı program MasterChef’te 31 Ağustos Çarşamba günü Hint mutfağı konsepti işlenecek. Yarışmacı adaylardan Hint mutfağına ait olan 7 yemek adet yemek yapmaları istenecek. Bu yemekler arasında olan Biryani pilavı tüm dünyada sevilerek tüketiliyor. ‘Biryani pilavı nasıl yapılır?’ merak ediyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Yemek 31-08-2022 09:53

Pakistan’da Ramazan Bayramı sofralarını ‘Biryani’ yemeği süsleyecek

Pakistan'ın geleneksel lezzetlerinden Biryani, Ramazan Bayramı'nda ülkedeki Müslümanların en çok tükettiği yemekler arasında yer alıyor. Tarihçi Lizzie Collingham'a göre, modern Biryani Babür Devleti'nin saray sofralarında geliştirildi ve buradan Hint alt kıtasına yayıldı - Günümüzde Hindistan, Bangladeş, Nepal ve Pakistan’daki Müslümanlar arasında oldukça meşhur olan Biryani, ülkeden ülkeye ve yöreden yöreye çok çeşitli şekillerde hazırlanıyor.

Yemek 12-05-2021 12:27