Baharat Haberleri

Bağımlısı olduğunuz yiyecek bastırdığınız duygunuzu söylüyor!

Yiyecek tercihlerimiz sadece fizyolojik ihtiyaçlarımızı karşılamakla kalmaz aynı zamanda duygusal durumlarımızı da yansıtır. Bazı yiyecekler özellikle stresli, üzgün veya mutsuz olduğumuzda bastırdığımız duygularımızın bir yansıması olarak ortaya çıkar.

Kadin 10-02-2024 10:16

Başınız mı ağrıyor? Sadece fotoğrafına bakmanız yeterli! İlginç araştırmayla keşfettiler 'Ağrı kesici olarak kullanılabilir'

Baş ağrısı bazen pek çoğumuz için çekilmez bir sorun oluyor. Arkasında yatan ciddi bir rahatsızlığa bağlı değil de yorgunluk, stres veya uykusuzluğa bağlı olarak gelişen baş ağrısı için bazıları ağrı kesici almayı tercih etmiyor. Peki, bunu sadece bir yiyeceğin fotoğrafına bakıp geçirebileceğinizi söylesek? Bunu biz değil, Çinli bilim insanları söylüyor. Chongqing Normal University'den araştırmacılar, sadece köri fotoğrafına bakmanın bile ağrı ve sızıları yenmeye yardımcı olabileceğini keşfetti.

Kadin 22-01-2024 16:32

Cinsel gücü artırıyor, enfeksiyonları söküp atıyor! Uzmanlar onu işaret etti, unutulmaya yüz tuttu ama...

Faydaları olduğu için geçmişte çok sık kullanılan ama günümüzde unutulmaya yüz tutmuş birçok besin bulunuyor. Uzun biber olarak da bilinen darülfülfül baharatının faydalarını duyanlar kısa süreli şaşkınlık yaşıyor. Uzmanlar, darülfülfülün cinsel gücü artırma ve enfeksiyonları giderme gibi birçok faydası olduğunu söylüyor.

Haber 02-11-2023 08:49

Bu baharat karışımı kış hastalıklarından uzak tutuyor! Kalp ve damar sağlığını koruyor

Soğuk havaların gelmesiyle beraber kış hastalıkları da baş göstermeye başladı. İzmir’de aktar esnafı olan Ziraat Mühendisi Mete Eltepe, kişilerin vücutlarının özellikle soğuk aylarda yoğunlaşan hastalıklara karşı direnç kazanabilmesi için baharat karışımının tüketilmesi konusunda tavsiyelerde bulunarak nasıl tüketilmesi gerektiğini de açıkladı.

Haber 06-10-2023 14:54

Diğer Haber Etiketleri

basur tedavisi belirti beslenme Aktar Gaziantep Üniversitesi armut balık bal çilek domates fesleğen yumurta ıspanak kakao karabiber karpuz kekik kimyon kişniş köri incir kuruyemiş kuşkonmaz limon marul meyan kökü muz pancar patates peynir soda salatalık sarımsak soğan sumak susam süt tarçın zencefil turşu yoğurt zerdeçal kan şekeri kolesterol göbek yağı Kurban Bayramı Biryani (Büryani) makarna bitki çayı ilaç buzdolabı Kilo vermek Sebze konserve ekmek kalp hastalıkları vitamin su hastalık kek İsot mutfak yaşlanma karşıtı krem karanfil Akü Masterchef ağız kokusu Bakteri libido Kleopatra Somer Sivrioğlu Antioksidan Karaciğer‎ Mide‎ Göz çikolata Danilo Zanna Gaziantep botoks tereyağ Cinsel isteksizlik cilt bakımı Cinsellik et pişirme yöntemleri sigara Tarım ve Orman Bakanlığı kahve kemik barbekü kan banyo ameliyat safran çorba tava badem tavuk afrodizyak müze İhracat ağrı kesici Acı biber kahvaltı çörek otu yağı tedavi Ramazan tuz tarifi Çin tiktok basur baş ağrısı beyin kanaması diş ağrısı diyabet enfeksiyon gastrit grip iç kanama ishal kanser mide yanması nezle öksürük pıhtı atması reflü salmonella stres ülser yüksek ateş zehirlenme Vietnam Devlet Bahçeli Mehmet Yalçınkaya acı akademisyen arifoğlu deniz ürünleri cinsel cips bağışıklık baharat çeşitleri baharatlık böbrek hastalıkları bilim adamları bitki bitter çikolata fayda faydaları et yemekleri fitoterapi fiyat güneydoğu güzellik hamile gıda içecekler idrar söktürücü bitkiler hamurişi iltihap hemoroid hint hintli araştırma diş eti eklem ağrıları karaciğer hastalığı belirtileri yiyecek yaşam yemek nasıl kullanılır nasıl yapılır mikrop kötü malzemeler mahlep mahlep nedir püf noktası profesyonel reflü nedir reflüye iyi gelen yiyecekler reflüye ne iyi gelir risk pilav şef portakal suyu tehlike tarif tavuk but taze zencefil faydaları sos kilo kilo verme kilo vermek için kurutmalık koku kavanoz ölüm nöbet osmanlı uzman vücut film izlerken atıştırmalık püf noktaları hint mutfağı tozu tüyo zarar yağ karanfil faydaları zihin hemoroid ağrısına ne iyi gelir acı biber faydaları kurkumin nedir mahlep faydaları basur ağrısına ne iyi gelir çörekotu

Baharat

Baharat Hakkındaki Haberler Mynet'te. Baharat Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Doğal şifa kaynağı! Cinsel gücü artırıyor, enfeksiyonları söküp atıyor

Günlük hayatımızda kullanmadığımız ama oldukça faydaları olan birçok gıda bulunuyor. Unutulmaya yüz tutan darülfülfül baharatının faydaları da duyanları şaşırtıyor. Uzun biber olarak da bilinen darülfülfül mesir macununun da içinde kullanıyor. Darülfülfülün cinsel gücü artırma ve enfeksiyonları giderme gibi birçok faydası bulunuyor.

Haber 28-04-2023 16:38

Baharat kutularının doğru kullanımı hiç bilinmiyormuş! Akmayan baharatlara son veriyor

Yemeklerin lezzetine lezzet katan malzemenin baharat olduğu biliniyor. Mutfağın demir başı olarak görülen baharatlar dönem dönem akma sorunu yaşatabiliyor. TikTok'ta paylaşılan bir videoda baharat kutularında yer alan fark etmediğimiz bir özelliğin bu sorun için işe yaradığı belirtildi.

Yemek 16-04-2023 16:25

Bir tutamı mucizeler yaratıyor! Düzenli tüketenler doktor yüzü görmüyor

Sebze ve meyveler kadar kullanılan baharatlar da sağlığımız üzerinde büyük etkiler yaratabiliyor. Ramazan ayında oldukça popüler olan bir baharat yoğun aroması ve saymakla bitmeyen faydalarıyla dikkat çekiyor. Baş ağrısından vücuttaki enfeksiyon ve iltihaplara kadar birçok hastalığa iyi gelen bu baharatı mutfaktan eksik etmemek gerekiyor.

Haber 14-04-2023 09:19

Sağlıklı sanıyoruz ama karaciğer sağlığını bitiriyor! Bu şekilde görünüyorsa hayati tehlike yaratıyor

Yemeklerin, tatlıların lezzetini taçlandırmak için kullandığımız baharatların birçok faydası bulunuyor. Özellikle diyabet hastalarının vazgeçilmezi olan tarçın baharatının tüketimi sağlık için önem taşıyor. Ancak uzmanlar tarçın tehlikesine dikkat çekerek yüksek kumarin içeren tarçınların yol açtığı ciddi hastalıklar hakkında uyardı.

Haber 07-04-2023 09:03

Hazinenin değeri bilinmiyor! Kanserden koruyor, doğal afrodizyak etkisi yaratıyor

Yemeklerde kullanılan sebzeler gibi içerisine katılan baharatlar da sağlığımız için büyük etkiler yaratıyor. Yemeğin lezzetli olmasını sağlayan baharatların bilinmeyen birçok faydası bulunuyor. Yemeklerde sıklıkla kullanılmayan bir baharatın faydaları duyanları şaşırtıyor.

Haber 03-04-2023 09:07

Her yıl milyonlarca kişinin ölümüne sebep oluyor! Yol açtığı hastalıklar saymakla bitmiyor

Günlük hayatta tüketilen birçok yiyecek sağlığı doğrudan etkisi altına alıyor. Zararlarını fark etmeden sıklıkla tükettiğimiz yiyecekler tehlikeli hastalıklara yol açabiliyor. Uzmanlar her mutfakta bulunan bir baharatın aşırı tüketiminin milyonlarca kişinin ölümüne sebep olduğunu belirterek bu baharatın yarattığı riskler hakkında uyarıyor.

Haber 14-03-2023 10:33

Her yıl milyonlarca kişinin ölümüne sebep oluyor! Yol açtığı hastalıklar saymakla bitmiyor

Yediğimiz yiyecekler sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Sağlıklı olduğu düşünülerek tüketilen birçok yiyeceğin oldukça zararlı etkileri bulunuyor. Her mutfakta bulunan bir baharatın çok tehlikeli durumlara sebep olduğu paylaşıldı. Ciddi sağlık sorunlarına neden olan bu baharatın tüketimi hakkında bilinçlenmek hayati önem taşıyor.

Haber 14-03-2023 10:21

Makarna yapmak basit diyerek geçiştirmeyin! Bu hata sağlık için tehlike oluşturuyor

Makarna en sevilen yiyecekler arasında yer alıyor. Hemen hemen her gün tüketilen makarna oldukça hızlı ve pratik bir şekilde hazırlansa da makarna yaparken uygulanan bir hata sağlık için büyük risk oluşturuyor. Uzmanlar makarna yaparken farkında olmadan uygulanan bu hataya karşı uyardı.

Haber 08-03-2023 17:07

Kırışık karşıtı kremlere para vermeye son! Bu baharat botoks etkisi yaratıyor

Ciltte ortaya çıkan yorgunluk ve yaşlılık görüntülerini gidermek için çeşitli bakım ürünleri kullanılıyor. Özellik yaşlılık kırışıklık karşıtı ürünlerin fiyatları oldukça pahalı olabiliyor. Ancak evde bulunan doğal bir baharat çok pahalı kremlerin etkisini yaratabiliyor. İşte kırışıklık karşıtı o mucizevi baharat...

Kadin 27-02-2023 11:47

Bir tutamı bile yağları yok ediyor! Kansere karşı koruyor

İç organlarımızda biriken yağlar farkında olmasak bile diyabet, kalp hastalığı gibi riskli hastalıkların oluşmasına neden oluyor. İç organlardaki yağları etkili şekilde yok edecek bir baharat bulunuyor. Bu baharatın faydaları saymakla bitmiyor. Kansere karşı koruyucu etkisi olduğu bilinen bu baharatın her evde bulunması gerekiyor.

Haber 08-02-2023 09:13

Hastalıktan korunmak isteyenler aktara koşuyor! Şifa kaynağının fiyatı iki katı arttı

Kış aylarında artış gösteren grip ve nezle bu sene de tüm hızıyla yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Oldukça ağır geçen gripten korunmak isteyenler doğal kaynaklara yöneliyor. Son günlerde aktaran alınan şifa kaynağı baharatların satışı patlama yaşıyor.

Haber 23-01-2023 11:43

Airfryer barbekü soslu baharatlı tavuk budu tarifi ve malzemeleri nedir? Airfryer'da barbekü soslu tavuk budu nasıl yapılır?

Airfryer kullanarak tüm ana yemeklerinizi daha az yağlı ya da sıfır yağlı şekilde ve çok kısa süreler içinde pişirebilirsiniz. Yemek sofralarını şenlendiren ve lezzetlendiren barbekü soslu baharatlı tavuk butlarını da daha lezzetli olarak Airfryer’da pişirebilirsiniz. İster kalabalık yemek sofralarına ister dizi/film izlerken atıştırmalık niyetine yiyebileceğiniz barbekü soslu baharatlı tavuk budunu airfryer'da yağsız bir şekilde pişirebilirsiniz.

Yemek 23-12-2022 16:46

Baharatta şaşkına çeviren hile yöntemleri! Kırmızı toz biber, sumak, isot, karabiber ve zencefil... İçlerinde yok yok: Kiremit toz koyan da var tuz basan da

Sofraların vazgeçilmezi olan baharatlarda yapılan hileler duyanları şaşkına çevirdi. Başta kırmızı toz biber olmak üzere; sumak, isot, karabiber ve zencefilde yapılan hileler dikkat çekiyor. En büyük hilenin kırmızı toz biberde yapıldığını belirten esnaf, alışveriş yapmadan dikkat edilmesi gereken noktalar konusunda vatandaşları uyardı

Haber 12-12-2022 08:30

150 bin çiçekten sadece 1 kilo üretiliyor! 80 bin liraya satılıyor

Dünyanın en değerli baharatlarından biri olan safranın kilosu, 80 bin liraya ulaştı. Yaklaşık 450 bin dalının ve 150 bin çiçeğinin 1 kilo ettiği değerli baharat, gram ile satılıyor. Öte yandan Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, değeri nedeniyle safranda hileye başvurulabildiğini söyledi.

Haber 12-11-2022 10:10

Günde bir kaşık diyabete karşı mucize yaratıyor! Kan şekerini dengeliyor

Diyabet vücudumuz için tehlike oluşturan hastalıklardan. Tedavi edilmeyen diyabet organ kayıplarına, körlüğe yol açabiliyor. Diyabetin ciddi etkilerinden korunmak için doktorun önerdiği tedaviye bağlı kalmak ve kan şekerini dengeleyen besinler tüketmek gerekiyor. Yapılan araştırmalara göre günde bir kaşık yenilen bir baharat kan şekerini dengeleyebiliyor.

Haber 10-11-2022 11:49

Uzun yaşamın sırrı burada! Bunu yiyenler daha sağlıklı ve uzun yaşıyor

Uzun ve sağlıklı yaşam herkesin istediği ortak nokta olarak görülüyor. Daha uzun ve sağlıklı yaşayabilmek için yenilen yiyeceklere dikkat etmek gerekiyor. Bazı yiyecekler var ki yaşamı çok daha sağlıklı bir hale getiriyor. Türkiye'de de birçok yemeğe katılan bir gıdanın uzun yaşamın sırrı olduğu öğrenildi.

Haber 09-11-2022 11:26

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? Bahçeli'nin açıklaması, Cihan Kolivar'ın gözaltına alınması, Bakanlıktan toplatılan ürünler hakkında açıklama...

Türkiye'de ve dünyada birçok önemli gelişmenin yaşandığı günün en öne çıkan haberlerini sizler için derledik. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile ortak basın toplantısı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den AK Parti-HDP görüşmesine ilişkin ilk değerlendirme, Cihan Kolivar'ın gözaltına alınması, Tarım ve Orman Bakanlığından toplatılan baharat ürünleri hakkında açıklama, Çin'den korkutan 'savaş' açıklaması, Kleopatra'nın kayıp mezarına giden tünel...

Haber 08-11-2022 17:31

Son dakika: Türk markasının ürünleri kanserojen madde gerekçesiyle toplatılmıştı! Bakanlıktan açıklama geldi: Firma hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Son dakika haberi: Arifoğlu markasına ait, Singapur'a ihraç edilen bazı baharat ürünlerinde kanserojen renklendirici katkı maddesi tespit edildiği açıklamasının ardından Singapur'da ürünler toplatılmaya başlanmıştı. Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamada firma hakkında suç duyurusunda bulunulduğu, ilgili parti-seri nolu ürünlerin piyasadan toplatıldığı belirtildi.

Haber 08-11-2022 17:02

Hayatınızı kolaylaştıracak! Profesyonel mutfaklarda kullanılan 10 püf nokta

Mutfakta yemek yapmak birçok kişi için terapi gibi dinlendirici ve zevkli. Yapılan leziz yemekleri başkalarına sunmak ve övgülerini almak da oldukça mutluluk verici olabiliyor. Mutfakta yemek yaparken karşılaşılan ufak sorunlar olabiliyor. Sadece profesyonel şeflerin bildiği hayatı kolaylaştıran 10 püf nokta bulunuyor.

Yemek 28-10-2022 11:39

Faydalarını duyanlar şaşırıyor! Kalp hastalıklarından cinsel sorunlara kadar birçok probleme çözüm sağlıyor

Sağlık için doğal beslenmek önem taşıyor. Sağlıklı beslenme birçok hastalığın oluşmasını önlüyor. Faydalarını bilmediğimiz çok çeşitli gıdalar bulunuyor. Yemeklerin içerisine katılan mahlep de bu gıdalar arasında yer alıyor. Mahlebin faydalarını duyanlar şaşırıyor.

Haber 26-10-2022 08:58

Bir tutamı mucizeler yaratıyor! Hastalıklara karşı zırh gibi koruyor

Günlük hayatımızda çok sık kullanmadığımız bazı meyve, sebze, baharatlar sağlık için çok faydalı olabiliyor. Zerdeçal da en sağlıklı baharatlar arasında bulunuyor. Zerdeçalın faydalarını duyanlar şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Kanserden gribe kadar birçok hastalık için mucizevi etkileri görülüyor.

Haber 23-10-2022 15:24

Zehir mutfağınızdan yayılıyor! Hiç farkında değilsiniz ama büyük risk taşıyor

Yemek yapmak birçok kişiye zevk veriyor. Güzel yemekler hazırlamak zevkli olsa da yemeklerin ardında kalan bulaşıkları temizlemek istenmeyen durumlara yol açabiliyor. Mutfakta gözden kaçan bazı yerler adeta zehir saçıyor. Farkında olmadan dokunduğumuz bu alanlar sağlımız için büyük risk oluşturuyor.

Haber 20-10-2022 12:00

Hem çorbalar hem de et yemekleri için vazgeçilmez baharatınız olacak: Sebze baharatı tarifi

Baharatlar yemeklerin olmazsa olmazları arasında bulunuyor. Yemeğin tadı baharatlar ile bambaşka bir hale bürünüyor. Özellikle çorbalarda ve et yemeklerinde kullanılan baharatlar büyük önem taşıyor. Sebzelerin kurutularak yapıldığı sebze tozu da vazgeçilmez baharatlar arasında bulunuyor. Bu lezzeti bir kez yapanlar sebze tozunu her yemeğin içerisine kullanmak istiyor.

Yemek 14-10-2022 18:00

Tüketimine dikkat! Fazla miktarda yemek cinsel hayatınızı bitirir, mideyi yakar

Baharatlar yemeğe koku ve tat katan oldukça önemli katkılar arasında bulunuyor. Bazı ülkeler baharat kullanımını fazla fazla yapabiliyor. Türkiye'de baharatı sıklıkla kullanan ülkeler arasında bulunuyor. Ancak bazı baharatlar var ki fazla tüketimi sağlık için risk oluşturabiliyor. Riskli baharatları kullanılırken aşırıya kaçmaktan uzak durmak gerekiyor.

Haber 13-10-2022 07:56

Vücut kokunuz sağlığınız hakkında uyarıyor! Dört ölümcül hastalığın belirtisi

Vücut kokuları kişiden kişiye göre değişiyor. Herkes terliyor ancak bazı kişiler çok daha uzun süre kokmazken bazıları duştan çıktığı an kokmaya başlıyor. Genellikle önemsiz görülen vücut kokuları hem kişinin sağlığını hem de çevresini etkiliyor. Araştırmalar vücut kokularının ölümcül hastalıklar hakkında uyardığı belirtiyor.

Haber 10-10-2022 14:52

Yağlarınızı cayır cayır yakıyor! Kilo vermek için yemeklerinize bir kaşık eklemeniz yeterli

Alınan kilolar sadece görünüşü değil sağlığı da etkiliyor. İdeal kilodan uzaklaşmak kalp krizi ve felç riskini artırıyor. Daha hızlı ve etkili bir şekilde kilo vermek için egzersiz yapmanın yanı sıra yenilen yiyeceklere de dikkat etmek gerekiyor. Bazı gıdalar var ki kilo vermenizi çok daha etkili hale getiriyor. İşte göbek yağlarından kurtulmanızı sağlayacak o mucizevi besinler...

Haber 09-10-2022 09:42

Baharatları ve kokularını merak edenler bu müzeyi ziyaret ediyor

Gaziantep'te 132 baharat çeşidinin sergilendiği müzede ziyaretçiler baharatları görme, dokunma ve koklama imkanı buluyor - Büyükşehir Belediyesi Mutfaklar Koordinatörü Şef Doğa Çitçi: - "Burada konaklama odalarımız var. Yazarlar baharatla ilgili bir yazı veya araştırma yapmak istediği zaman gelip burada konaklayabilecek, çalışmalar yapabilecek"

Yurthaber 06-10-2022 11:18

Avrupa Baharat Birliğinin genel kurulu Bodrum'da yapılacak

Avrupa Baharat Birliğinin genel kurulu Bodrum'da yapılacak

Yurthaber 28-09-2022 10:36

Büyük hata yapıyorsunuz! Dondurucuya asla koymamanız gereken yiyecekler

Mutfakta kullandığımız ev aletleri hayatımızı oldukça kolaylaştırıyor. Bu aletler arasında en sık kullanılanlar arasında buzdolapları ve derin dondurucular yer alıyor. Ancak derin dondurucuya her yiyeceğin konulmaması gerekiyor. Konulan bazı yiyecekler hem sağlığı tehdit ediyor hem de erkenden bozularak bütçenize zarar veriyor. İşte dondurucuya asla koymamanız gereken yiyecekler...

Haber 25-09-2022 10:08

Bu yiyecekleri aç karnına sofranızdan uzak tutun! Yaşanılan tüm problemlerin nedeni

Kahvaltı hayatımızda çok büyük öneme sahip. Güne daha sağlıklı ve zinde başlamamıza yarayan kahvaltıda yediklerimiz tüm günümüzü etkileyebiliyor. Sağlıklı olduğunu düşünerek yediklerimiz mide ve bağırsak problemleri yaşamamıza neden olabiliyor. İşte aç karnına asla yenmemesi gereken yiyecekler...

Haber 20-09-2022 09:10

Her yemeğe yakışıyor! Evde sarımsak tozu nasıl yapılır? Sarımsak tozu tarifi

Sarımsak kokusuna rağmen yemeklerin lezzetine lezzet katıyor. Yemeklerin olmazsa olmazı olan sarımsağın tozu da sıklıkla kullanılıyor. Özellikle et,tavuk,balık gibi yemeklere oldukça yakışıyor. Evde sarımsak tozu nasıl yapılır merak ediyorsanız bu sarımsak tozu tarifini deneyebilirsiniz.

Yemek 08-09-2022 11:36

Reflü şikayetlerinizi kökten kurutacak! Reflüye ne iyi gelir?

Reflü yaşam kalitesini oldukça etkileyen sağlık sorunları arasında bulunmaktadır. Sıklıkla görülen reflü şikayetleri zaman zaman artmaktadır. Reflü bir hastalıktır ve mutlaka tedavi edilmesi gerekmektedir. Reflü şikayetlerini azaltmak için ise çeşitli doğal yöntemler bulunmaktadır. İşte reflü yanmalarını azaltacak gıdalar…

Haber 31-08-2022 12:03

Masterchef Biryani tarifi! Biryani pilavı nasıl yapılır?

TV8 ekranlarında yayınlanan Danilo Zanna, Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya’nın jüriliği yaptığı program MasterChef’te 31 Ağustos Çarşamba günü Hint mutfağı konsepti işlenecek. Yarışmacı adaylardan Hint mutfağına ait olan 7 yemek adet yemek yapmaları istenecek. Bu yemekler arasında olan Biryani pilavı tüm dünyada sevilerek tüketiliyor. ‘Biryani pilavı nasıl yapılır?’ merak ediyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Yemek 31-08-2022 09:53

Neden daha önce yemedim diyeceksiniz! Cinsel gücü artıran besinler

Hem kadınların hem de erkeklerin zamanla cinsel güçlerinde azalmalar meydana gelebiliyor. Daha mutlu bir birliktelik için gerekli olan cinselliği korumanın yolu sağlıklı beslenmekten geçiyor. Bazı besinler libidoyu artırıyor, cinsel gücü kuvvetlendiriyor. Azalan cinsel gücü artırmak için aşağıda yer alan besinlere göz atabilirsiniz.

Haber 25-08-2022 12:05

Acısını çeken biliyor! Basurun verdiği rahatsızlık hissini geçirmek için yapılması gerekenler

Hemoroid halk arasında bilinen adıyla basur çekilmez acılara sebep olabiliyor. Toplumda en sık görülen rahatsızlıklardan olan basur sorunu her yaşta görülebiliyor. Basur kanamalara ve rahatsızlık hissine sebep oluyor. Bu sebeple yaşam kalitesini artırmak adına basurun kesinlikle tedavi edilmesi gerekiyor.

Haber 25-08-2022 10:42

Damar tıkanıkları için birebir besinler

Damar tıkanıkları çok ciddi hastalıklara yol açmaktadır. Damar tıkanıklarının mutlaka doktor kontrolünde tedavi edilmesi gerekmektedir. Kalpte, beyinde, bacakta gibi alanlarda görülen damar tıkanıkları için sağlıklı beslenmek çok önemlidir. Damar tıkanıklarına iyi gelecek doğal besinler bulunmaktadır.

Haber 19-08-2022 11:43

13 Ağustos Masterchef Beef Rendang tarifi, Beef Randang nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır?

13 Ağustos Cumartesi günü Masterchef Türkiye programında Beef Randang yemeği yapıldı. Bu yemeğin görünüşü izleyicilerde merak uyandırdı. Beef Randang yemeğinin tarifini merak ediyor ve bu yemeği denemek istiyorsanız aşağıda yer alan tarifi uygulayabilirsiniz.

Yemek 14-08-2022 08:46

Sürekli karıştırılıyor! İsot ve pul biber arasındaki büyük fark

Baharatlar yemeklerin çok daha lezzetli hale gelmesine yardımcı oluyorlar. Yemeğin tadını veren baharatların birçok çeşidi bulunuyor. Sıklıkla karıştırılan isot ve pul biberde en çok kullanılan baharatlar arasında bulunuyor. İsot ve pul biber arasındaki farkı öğrenmek için bu haberi okuyabilirsiniz.

Yemek 11-08-2022 06:56

Gaziantep'te 30 yeni tıbbi ve baharat bitkisi yetiştirmek için denemeler başladı

GAÜN Fitoterapi ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nazım Şekeroğlu: - "Özellikle ilaç, kozmetik ve baharat bitkilerini, Gaziantep ve çevresinde üretip bölgenin üretim desenine yeni bitkileri katmak istiyoruz"

Yurthaber 08-08-2022 11:10

Sıklıkla yapılıyor: Kurban etini pişirirken bu hatalara dikkat edin!

Kurban Bayramı’nda kesilen kurbanlar buzdolaplarını dolduruyor. Kurban etlerini ziyan etmemek için uygun şekilde kesilmesine, muhafaza edilmesine ve pişirilmesine dikkat etmek gerekiyor. Fark edilmeden yapılan hatalar kurban etinizin tadının istenmeyen bir tada sahip olmasına neden oluyor.

Yemek 07-07-2022 12:23

Asla aç karnına yemeyin! Yavaş yavaş öldürüyor

Yemek yemek hayatta kalmanın birinci kuralı. Diğer önemli bir kural ise ne yediğini bilmek! Gözünüzü açar açmaz başlayan açlık serüveni gün içinde devam ediyor. Ne yediğinizin önemli olduğu kadar, neyi ne zaman yediğiniz de çok önemlidir. Özellikle sabahın erken saatlerinde tercih ettiğiniz yiyecekler, siz farkında olmadan sağlığınızı çok etkiliyor. Hele bazı yiyecekler var ki, asla aç karnına ağzınıza bile sürmemelisiniz. İşte nedeni...

Haber 16-06-2022 07:12

En pratik ve en lezzetli baharatlı tavuk tarifi

Tavuk lezzeti nedeniyle en sık tercih edilen et ürünleri arasında yer alıyor. Tavuğu yaparken kullanılan malzemeler lezzetine lezzet katıyor. Tavuk yaparken uzun süre harcıyorsanız bu tarifi bir an önce denemeniz gerekiyor. Bulaşık çıkarmayan baharatlı tavuk tarifi hem çok pratik hem de saatlerce uğraşılmış tada sahip.

Yemek 15-06-2022 17:10

Ekşi mayalı ekmeğin raf ömrü bitki çayıyla uzatıldı

AKÜ Gıda Mühendisliği doktor öğretim üyesi Gökhan Akarca: - "Gördük ki ekmek ıhlamur, ada çayı gibi çaylarla yapıldığında geç bayatlıyor ve küflenmiyor. Bu da tabii ki ekmek israfının ciddi anlamda önüne geçiyor"

Yurthaber 10-06-2022 14:49

Evleriniz için en iyi baharat öğütücü modelleri

Mutfakta yaptığınız yemeklerde tane baharatları en zahmetsiz şekilde kullanmak istiyorsanız bir baharat öğütücü size bu konuda yardımcı olabilir. Peki, baharat öğütücü ne işe yarar? Taneli baharatları, büyük parçalı tuzları ve kahve çekirdeklerini istediğiniz incelikte öğütmenizi sağlar. Siz de pratik bir şekilde kullanabileceğiniz, yemeklerinize lezzet katacak bir baharat öğütücüye sahip olmak ister misiniz? O hâlde gelin, birbirinden kaliteli baharat öğütücülerini birlikte keşfedelim.

Yemek 31-05-2022 14:26

Dünyada baharat Türk kimliği ile anılsın çağrısı

Bu ay beşincisi düzenlenen Borsa Meydanı, Sektörler Konuşuyor toplantılarında baharat sektörü mercek altına alındı

Yurthaber 27-05-2022 15:47