Böbrekler Haberleri

Yılın ilk ay tutulmasını Astrolog Dinçer Güner yorumladı! 'Savaşlar, patlamalar, yangınlar ve kazalar' detayı dikkat çekti

Yılın ilk ay tutulması Terazi burcunda gerçekleşiyor. Ünlü Astrolog Dinçer Güner bu tutulmanın bireysel, dünya ve Türkiye üzerindeki etkilerini tek tek yorumladı. Tutulmanın Türkiye üzerinde olan etkileri arasında yer alan savaş, patlama ve kaza gibi detaylar dikkat çekti.

Kadin 25-03-2024 09:33

'Ağrısız hareket etmek için en basit önlem' diyerek açıkladı! Eklem ağrılarınızın sebebi bu olabilir

Suyun insan sağlığı için önemi ve faydaları hakkında uyarılarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Betül Yurdakul, “Eklem aralıklarında kayganlığı sağlayan sıvı bileşeninde de su bulunur. Yeterince su içmediğimizde eklem arası sıvılarla birlikte eklem kayganlığı da azalır. Bu da eklem ağrılarına, hareket sırasında eklemlerden ses gelmesine neden olur. Tedavi edilmezse eklem yüzeyleri aşınıp kalıcı eklem bozuklukları oluşabilir. Ağrısız hareket etmek için su içmek en basit önlem” dedi.

Kadin 21-02-2024 17:31

Her 3 kişiden birinde görülüyor! Düzenli değilse aman dikkat! Kalp krizi başta olmak üzere birçok riski beraberinde getiriyor

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre günümüzde her 3 kişiden birinde yüksek tansiyon sorunu görülüyor. Önlem alındığı takdirde, 30 yıl içinde 76 milyon kişinin yüksek tansiyonun getirdiği hayati tehlikeden kurtulabileceği tahmin ediliyor. Ancak yüksek tansiyonun tedavisi kadar, gün içindeki tansiyon düzeyi değişikliklerinin de kontrol altında tutulması gerekiyor. Ortalama düzeyde tutulmayan tansiyon, başta kalp krizi olmak üzere, beyin kanaması gibi birçok riski beraberinde getirebiliyor.

Kadin 19-02-2024 15:52

Profesör açıkladı Toplardamar pıhtılarında kritik süre ilk 15 gün

Toplardamar pıhtılarının tedavi edilerek hastaların sağlığına kavuşması için ilk 15 günün çok kritik olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Levent Oğuzkurt, "İlk 15 gün içerisinde anjiyo ile damardan müdahale edilirse o pıhtıyı tamamen yok etme şansınız var. Hasta bize 25 gün sonra geldiği zaman bu pıhtıyı temizleyemiyoruz. Şansımız azalıyor, 1 aydan sonra artık imkânsız hale geliyor. İlk birkaç gün kahve telvesi gibidir, içerisini girip çekebiliriz. 15 gün diyoruz ama ne kadar erken o kadar iyi" dedi.

Kadin 07-02-2024 17:48

Kırışıklık, kabızlık, adet sancısı, saç dökülmesi... Konfüçyüs'ün 'çiçeklerin kralı' dediği bitki her derde deva

Bitkilerin Profesörü Aysun Bay Karabulut, orkide bitkisinin karbon temizleme aktivitesi nedeniyle tabiatı da temizlediğini belirterek insan sağlığına da birçok faydası olduğunu söyledi.

Kadin 06-02-2024 17:53

Böbreklerini seven bu 6 alışkanlıktan kurtulsun! Değişimi kısa sürede fark edeceksiniz

Böbrek sağlığımız, genel sağlığımızın önemli bir parçasıdır. Böbrek sağlığını korumak için bazı alışkanlıklardan kaçınmak gereklidir. İşte böbreklerini sevenlerin uzak durması gereken 6 madde...

Kadin 29-01-2024 08:40

Bebek gibi bir cilt isteyenler dikkat! Cildinize yapacağınız bu 5 kötülükten uzak durmalısınız

Cilt sağlığı her insanın önem verdiği konulardan biri olmakla beraber özellik kadınların ilgi alanına giriyor. Her ne kadar cildimizin pürüzsüz ve güzel olmasını istesek de zamanla çevresel faktörler ve yaş almanın etkisiyle cilt problemleri ile karşılaşabiliyoruz. Bunu önlemek ve bebek gibi bir cilde sahip olabilmek için cildinizi bu 5 kötülükten uzak tutun.

Kadin 15-07-2023 11:22

Kiraz sapı adet söktürür mü, adet döneminde kiraz sapı içilir mi? Kiraz sapı adet söktürücü olarak kullanılır mı, adeti en iyi ne söker?

Kiraz sapı çayı son yıllarda sağlık faydaları nedeniyle popülerlik kazanan doğal bir içecektir. Kiraz ağacının saplarından elde edilen bu çay antioksidanlar ve diğer sağlıklı bileşenlerle doludur. Kiraz sapı çayı, vücudu toksinlerden arındırmaya yardımcı olurken, idrar söktürücü etkisiyle böbreklerin sağlığını destekler. Ayrıca kilo vermeye yardımcı olabilir ve sindirimi düzenleyebilir. Kiraz sapı çayının diyabet hastalarında kan şekeri düzeylerini kontrol etmede yardımcı olabilir.

Kadin 25-05-2023 09:21

Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu belirtileri nelerdir? Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu nasıl geçer?

Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu yaygın bir sağlık sorunudur ve ciddi sonuçlar doğurabilir. İdrar yolu enfeksiyonları idrar yollarının enfeksiyonla enfekte olması sonucu meydana gelir. Bebeklerde bu enfeksiyonlar genellikle bakterilerin neden olduğu bir enfeksiyon türüdür. Bebeklerin idrar yolu enfeksiyonlarına yatkın olmalarının birçok nedeni vardır ancak bu durum önlenebilir ve tedavi edilebilir. Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu nasıl geçer?

Kadin 30-03-2023 17:25

Bebeklerde sarılık nasıl geçer, ne iyi gelir? Yeni doğan bebeklerde sarılık belirtileri nedir, sarılık neden olur?

Bebeklerde sarılık doğum sonrası en sık görülen problemlerden biridir. Sarılık bebeklerin ciltlerinin ve gözlerinin sararması ile karakterize edilen bir durumdur. Bu durum genellikle bebeklerin karaciğerlerinin yeterince gelişmemiş olmasından kaynaklanır ve genellikle tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Bebeklerde sarılık anne ve babaları endişelendiren bir durum olabilir ancak doğru tedavi yaklaşımı ile kolayca tedavi edilebilir. Peki, sarılık neden olur ve nasıl geçer?

Kadin 17-03-2023 16:38

Hamileler maydanoz yiyebilir mi, maydanoz düşüğe sebep olur mu? Hamileler maydanoz suyu içerse ne olur?

Gebelik dönemi anne adaylarının yeme içmelerine en dikkat etmesi gereken dönemlerden biridir. Bu dönem anne adaylarının hem kendileri hem de bebeklerinin sağlıkları için doktorlarının önerileri doğrultusunda hareket etmeleri önemlidir. Hamilelik süresi boyunca anne adaylarının yedikleri içtikleri her şeye ekstra özen göstermeleri gerekir. Bazı yiyecekler, anne adayları için risk teşkil edebilir. Peki, hamilelerde maydanoz tüketimi zararlı mı?

Kadin 03-03-2023 17:26

Hamile olan kadının idrarı nasıl olur? Gebelikte idrar rengi ne olmalı?

Gebelik döneminde anne adaylarının sağlık açısından dikkat etmesi gereken birçok önemli nokta vardır. Bu önemli noktalardan biri idrar rengidir. Hamilelikte idrar rengi, anne adaylarının bilgi sahibi olması gereken konular arasında yer alır. Gebelik süresi boyunca idrar renginde olan değişimler, sağlık durumuyla ilgili önemli işaretler verebilir. Peki, hamile olan kadının idrarı nasıl olur?

Kadin 16-02-2023 12:15