Calisma Sureleri Haberleri

MEVLİD KANDİLİ DUASI: Mevlid Kandili duaları nelerdir? Peygamber Efendimizin okuduğu dua...

Mevlid Kandili dua ve sureleri vatandaşlar tarafından merak edildi. Ebiülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen bu kandil, Hz.Muhammed'in dünyaya teşrif ettiği gün olması nedeniyle Müslümanlar ve İslam alemi açısından önemlidir. Peki, Diyanet'e göre Mevlid Kandili'nde hangi dualar okunur? Peygamber Efendimizin okuduğu dua nedir? İşte Mevlid Kandili duası...

Haber 2023-09-26 06:52:28

YKS DUASI 2023: AYT, YDT'ye girmeden önce okunacak dualar hangileri? YKS sınavı AYT ve YDT başarı duaları

YKS sınav duası, üniversite hayalleri kuran milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor. Sınav öncesi başarılı olmak için dua ve sureleri öğrenmek isteyen adaylar YKS sınav duası araştırması yapıyor. "2023 AYT, YDT'ye girmeden önce okunacak dualar hangileri? Hangi dualar zihin açar?" sorularının yanıtı merak edildi. İşte AYT, YDT'ye girmeden önce okunacak dualar...

Haber 2023-06-18 09:49:02

Fetih Suresi 1. ayet tefsiri ve meali nedir? Fetih Suresi 1. ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’de yer alan sureleri okumak çok önemlidir. Ancak bu sureleri yalnızca okumak yeterli değildir. Aynı zamanda anlamlarını da bilmek gerekir. Fetih suresi de Kur'an’da yer alan ve çok büyük öneme sahip olan bir suredir. Çok faziletli bir sure olduğu için çeşitli durumlarda okunabilir. Fetih suresinin 1. Ayeti kısa ve kolay ezberlenebilir. Bu ayetin anlamı, tefsiri, faziletleri araştırma konusudur. Peki Fetih suresi 1. Ayet tefsiri ve meali nedir?

Haber 2023-03-28 17:07:54

Âl-i İmrân Suresi Son 10 Ayet nedir, ne için okunur? Âl-i İmrân Suresi Son 10 ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’in en uzun sureleri arasında yer alan Âl-i İmrân suresi, İslam dininde önemli bir yere sahiptir. Pek çok konuya değinir ve Müslümanlar için çok faziletlidir. Bu nedenle din araştırmacıları da bu sure üzerinde oldukça fazla durur. Âl-i İmrân suresinin son 10 ayeti, Hz. Muhammed’in her gece yatmadan önce okuduğu ayetlerdendir. Bu yüzden Müslümanlar için çok önemlidir. Pek çok kişi bu ayetleri ezberlemek ister. Âl-i İmrân suresinin son 10 ayeti ne için okunur?

Haber 2023-03-28 17:07:37

Âl-i İmrân suresi 154. ayet tefsiri ve meali nedir? Âl-i İmrân suresi 154. ayeti okunuşu ve anlamı

İslam dinini daha iyi kavramak için Kur'an-ı Kerim’deki sureleri okumak ve onların anlamlarını bilmek gerekir. Müslümanlar için çok önemli olan Âl-i İmrân suresi, 3. sırada yer alır ve toplam 200 ayetten oluşur. Bu suresinin 154. ayeti anlamı ve faziletleri ile öne çıkar. Allah’ın kalplerde olan her şeyi bildiğine vurgu yapan Âl-i İmrân suresi 154. ayet, her Müslümanın bilmesi gereken bir ayettir. Peki, Âl-i İmrân suresi 154. ayeti nasıl okunur?

Haber 17-03-23 16:44

En'âm suresi 122. ayet tefsiri ve meali nedir? En'âm suresi 122. ayeti okunuşu ve anlamı

İslam dininin kutsal kitabı olan Kur'an-ı Kerim, Müslümanlar için yol göstericidir. Bu kitapta yer alan sureleri ve ayetleri okumak ve anlamlarını bilmek çok önemlidir. Kur'an-ı Kerim’in en önemli surelerinden biri olarak En'âm suresi öne çıkar. "Elhamdu li(A)llâhi-lleżî" ile başlayan 5 sureden ikincisi olduğu bilinir. En'âm suresinin 122. ayeti de Müslümanlar için önemlidir. Bu nedenle ayetin nasıl okunduğu araştırılır. En'âm suresi 122. ayetin okunuşu nasıldır, tefsiri ve meali nedir?

Haber 17-03-23 16:28

En'âm suresi İlk 3 ayeti ne için okunur? En'âm suresi ilk 3 ayeti okunuşu ve anlamı nedir?

Kuran-ı Kerim’de yer alan her sure ve ayet, farklı anlamlara ve güzelliklere sahiptir. Bu yüzden sureleri okuduktan sonra Türkçelerini araştırmakta da fayda vardır. Aynı zamanda faziletleri ve tefsirlerine de bakılabilir. En'âm suresi de anlamı ve faziletleri ile öne çıkan bir suredir. Özellikle ilk 3 ayeti, Allah’ın birliği ve varlığı üzerinde durur. Peki, En'âm suresi ilk 3 ayeti nasıl okunur, meali ve faziletleri nedir?

Haber 13-03-23 17:27

Nebe suresi 33. ayet tefsiri ve meali nedir? Nebe suresi 33. ayeti okunuşu ve anlamı

Her Müslümanın surelerin okunuşu hakkında bilgi sahibi olması gerekir. Özellikle ibadet ederken ya da belli bir sıkıntılı durumdan kurtulup hayır elde etmek için bu sureleri okumak çok önemlidir. Nebe suresi de ilettiği mesajlar bakımından önemli bir suredir ve nasıl okunduğu oldukça merak edilir. Nebe suresinin 33. Ayeti ise kişilere verilen müjdelerin en önemlilerinden biri olarak öne çıkar. Nebe suresi 33. ayeti tefsiri ve meali nedir?

Haber 13-03-23 17:27

Sâd suresi 54. ayet tefsiri ve meali nedir? Sâd suresi 54. ayeti okunuşu ve anlamı

Kuran-ı Kerim’de yer alan surelerin ve ayetlerin birbirinden farklı ve anlamlı pek çok fazileti vardır. Bu sureleri okuyan ya da yazılı olarak saklayan kişiler, ayetlerin faziletlerinden yararlanabilir. Sâd suresi de bunlardan biridir ve Ramazan ayının son Cuma günü okunması gereken bir suredir. Bu surenin 54. Ayeti ise çok güçlü ve hayırlı anlamı ile öne çıkar. Peki Sâd suresinin 54. ayeti nasıl okunur, tefsiri ve meali nedir?

Haber 13-03-23 17:26

Mevlid Kandili'nde hangi dualar okunur? Kandil gecesi sureleri nelerdir? Peygamber Efendimizin Mevlid Kandili duası!

Mevlid Kandili duası ve Peygamber Efendimizin kandil duası bugün sıklıkla sogulanıyor. Mevlid Kandili 7 Ekim Cuma gününün gelmesiyle idrak edilmeye başlandı. Milyonlarca Müslüman vatandaşın beklediği bu özel gün ibadetler ve dualar eşliğinde devam ediyor. Mevlid Kandili gecesinde okunacak dualar ve sureler merak ediliyor. Peki, Mevlid Kandili'nde hangi dualar okunur? Kandil gecesi sureleri nelerdir? İşte Peygamber Efendimizin Mevlid Kandili duası!

Haber 07-10-22 21:36

Ünlü şef, Osmanlı'da aşure kültürünü anlattı

Şef Yunus Emre Akkor, şeker yerine bal kullanarak yaptığı aşureyi, dev kazanda odun ateşinde pişirdi - Akkor: - "Haneye bereket getirsinler diye eski dönemlerde ilk pişen aşureyi mutlaka eve ayırırlar. Bir diğer önemli nokta da aşurenin başında servisten önce Mülk ve Yasin sureleri okunur. Bunun da bereketi artırdığına inanılır"

Yurthaber 10-08-22 11:03

Kadir Gecesi okunacak dualar neler? İşte Kadir Gecesi duaları ve sureleri...

Kadir Gecesinde Allah için dini görevlerini yerine getirmek isteyen Müslümanlar, bu mübarek gecede okunacak duaları araştırmaya koyuldu. İslam dininin inancına göre Kadir Gecesi, Kur'an'ın, Allah tarafından Cebrail adlı melek aracılığıyla Peygamber Muhammed'e vahyedilmeye başlandığı gecedir. İşte Kadir Gecesi duaları ve sureleri...

Haber 27-04-22 21:46

Berat Kandili'nde okunacak dualar ve sureler nelerdir? Berat Kandilinde hangi dualar okunur? Berat Kandilinde nasıl dua edilir?

Berat Kandili duaları ve sureleri araştırmaları başladı. Berat Kandili 2022 yılında 17 Mart Perşembe yani bugüne denk geldi. Kandil günleri Allah'ın rahmet kapıların sonuna kadar açık olduğu zamanlardır. Müslümanlar bu kandil zamanı değerlenmek istiyor. Berat Kandili'nde yapılan her duanın ayrı bir yeri var. Vatandaşlar Berat Kandili'nde hangi duaların ve surelerin okunacağını merak ediyor. İşte Berat Kandili'nde okunacak dualar ve sureler!

Haber 17-03-22 10:23

Felak ve Nas sureleri nasıl okunur? İşte Felak ve Nas surelerinin okunuşu ve Türkçe meali

Felak ve Nas sureleri sahip olduğu faziletleri bakımından gündelik hayatta okunmaları tavsiye edilir. Bu sure namazda okunur ve nazara, korkuya karşı korur. Peki Felak ve Nas suresi nasıl okunur? İşte Felak ve Nas suresinin okunuşu ve Türkçe meali...

Haber 20-12-21 13:56

Namaz sureleri ve duaları nelerdir? Sırasıyla namaz sure ve duaları

Dinimizdeki en önemli ibadetlerden biri namazdır. Namaz kılmayı ve namazda okunacak sureleri bilmek son derece önemlidir. Kuran'ı Kerim'de Fatiha suresinden Nas suresine doğru bir sıralama vardır. Namazda okunan bu sureler kısa ve okunması kolay surelerdir. Namaz sureleri ve duaları nelerdir? Sırasıyla namaz sure ve duaları...

Haber 05-01-21 09:59

Felak ve Nas okunuşu, Türkçe anlamları, Felak ve Nas faydaları

Medine döneminde vahiy edilmiş olan Felak ve Nas sureleri, Kur'an-ı Kerim'in son iki suresidir. Nas, Felak, İhlas sureleri Kur'an-ı Kerim'de sırasıyla 114, 113 ve 112. sıradadır. Pek çok hadis kaynağında bir Müslümanın bu sureleri sabah ve akşam üçer defa okuduğunda belalardan korunacağına dair rivayetler bulunur. İşte Felak ve Nas okunuşu, Türkçe anlamları ve faydaları...

Haber 06-10-20 09:55

Malatya Büyükşehir Belediyesi, haşerelerle mücadeleyi yoğunlaştırdı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından haşere ile mücadele ve ilaçlama ekibi tarafından mahallelerde başlatılan ilaçlama çalışmaları aralıksız devam ediyor.Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan program dahilinde Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerine bağlı mahalleler 6 guruba ayrılarak her gün bir gurubun yer aldığı mahallelerde ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriliyor.Haşere üremesinin kontrol altına alınması ve halk sağlığını tehdit edecek unsurların artmasını engellemek amacıyla başlatılan ilaçlama çalışmalarını kentin birçok noktasında uygulayan Büyükşehir Belediyesi 24 ekip ve 70 personelle çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.Havaların ısınması ve buna bağlı olarak sivrisinek yoğunluğunun artışı ile birlikte, üzerinde soğuk sisleme ULV cihazlarının bulunduğu araçlar ile ergin sivrisineklere karşı, Pazar hariç her gün akşam 19.00-23.00 saatleri arasında açık alan uçkun ilaçları kullanılarak açık alan ULV uygulaması yapılmaktadır.Oluşturulan guruplarla ilgili olarak vatandaşlar kendi mahallelerinin ne zaman ilaçlanacağına dair bilgilere Büyükşehir Belediyesi http://www.malatya.bel.tr/icerik/1623/8130/malatya-merkez-ilceler-aksam-ulv-calisma-programi.aspx adresinden ulaşabilecekler.

Yurthaber 29-06-20 17:22

İnönü’de ’Barış Pınarı Çeşmesi’ yapıldı

Eskişehir’in İnönü ilçesinde vatandaşlar, Barış Pınarı Harekatı’na destek vermek amacıyla çeşme yaptırdı.İnönü ilçesinde Barış Pınarı Harekatı’nın başlamasının ardından camilerde Fetih Sureleri okunmuş ve ev ile iş yerlerine Türk bayrağı asılmıştı.

Haber 20-10-19 17:19

Hatimler Mehmetçik için dualandı

Vatandaşların ve Amasya İmam Hatip Okullarındaki öğrencilerin 1 hafta boyunca okudukları hatimler, Fetih ve Yasin Sûreleri ve tespihatlar, Amasya İmam Hatipliler Derneği (AHİMDER) organizesi ile Sultan II.Bayezid Camisi’nde "Sabah Namazı Dua Buluşması" programıyla Barış Pınarı Harekâtı’na katılan ordunun muzafferiyeti, sahada ve masada kazanan ülkenin selameti, ümmetin birlik, dirlik, beraberliği ve tüm şehitler için dualandı.Namaz öncesi Şehit Ahmet Özsoy Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Hattat Hamdullah İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin okudukları Yasin ve Fetih Sureleri dinlendi, namaz akabinde İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu’nun duasına hep beraber amin denildi.

Yurthaber 18-10-19 12:20

Hafız çocuklar için Selimiye'de tören düzenlendi

Edirne'de hafızlık eğitimini tamamlayan yedi öğrenci Selimiye Camisi'nde düzenlenen törenle belgelerini aldı - Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm: - "Hepimizin gönlünde Kur'an-ı Kerim'i okuyabilmek var. Onun manasını öğrenebilmek ve yaşamak var. Herkes elinden geldiğince Kur'an'dan sureleri ezberleyip okuyor"

Yurthaber 04-10-19 14:06

Hafız çocuklar için Selimiye'de tören düzenlendi

Edirne'de hafızlık eğitimini tamamlayan yedi öğrenci Selimiye Camisi'nde düzenlenen törenle belgelerini aldı - Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm: - "Hepimizin gönlünde Kur'an-ı Kerim'i okuyabilmek var. Onun manasını öğrenebilmek ve yaşamak var. Herkes elinden geldiğince Kur'an'dan sureleri ezberleyip okuyor"

Haber 04-10-19 14:02

Orta Asya çadır geleneğinin örneği: ’İnce Minareli Medrese’

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Beş Şehir adlı eserinde ‘Tiftikten dokunmuş büyük sultan çadırı’ olarak bahsettiği Konya’daki İnce Minareli Medrese, üzerindeki 755 yıllık süslemelerle tarihe meydan okuyor.Selcuklu Veziri Sahib Ata Fahreddin Ali tarafından inşa ettirildiği bilinen İnce Minareli Medrese’nin taç kapısı üzerinde bitki motifleri ve süslemelerin yanında sülüs ile ‘Fetih’ ve ‘Yasin’ sureleri bulunuyor.

Haber 08-09-19 14:18

Okul öncesi öğrencileri Kur’anı Kerim okuyarak okula veda ettiler

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde okul öncesi öğrencileri Kur’an-ı Kerim ve hadisleri okuyarak okullarına veda ettiler.Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce, Samsat İlçe Müftülüğünün destekleri ile 4 - 6 yaş grubu çocuklara yönelik olarak açılan ana sınıfının yılsonu etkinliğine Samsat Belediye Başkan Vekili Ömer Yakaryılmaz, İlçe Müftüsü Metin Kara, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Erdem, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Tanrıverdi ve çok sayıda kişi katıldı.Etkinlikte minik öğrenciler ezberledikleri sureleri ve hadisleri okuyarak, ilahiler söylediler.Çocuklara çeşitli hediyeler veren Samsat İlçe Müftüsü Metin Kara, fahri olarak görev yapan Kuran Kursu öğreticileri ile diğer emeği geçenlere teşekkür etti.Müftü Kara, "Çocuklarımıza erken yaşta eğitim vermek, onlara ahlaki ve dini bilgilerle donatmak onların ileride kendisine, ailesine ve topluma faydalı birey olmalarını sağlayacaktır.

Yurthaber 14-06-19 11:58

Bilal hem sağlığına kavuştu hem hafız oldu

Antalya'da tek böbrekle dünyaya gelen ve geçen sene başarılı nakille kemik iliği hastalığını yenen 14 yaşındaki Bilal Ergün, tedavi sürecinde doktorların tavsiyesi üzerine babasının aldığı tabletten 1,5 yılda Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek hafız olmanın mutluluğunu yaşıyor - Baba Abdülselam Ergün: - "Bilal kemoterapi alırken şiddetli ağrıları olmaya başlamıştı, doktor bir tablet almamızı ve onunla oyun oynayıp zaman geçirmesini önerdi" - Küçük hafız Bilal Ergün: - "Hastanede kaldığım süre için daralıyordum ama Kur'an okumaya başladığımda içim huzur doluyordu" - "Hastanede okuduğum ve ezberlediğim sureleri babama okuyordum. Babam da yanlışlarımı düzeltiyordu. Böylece hastaneden çıktığımda Kur'an-ı Kerim'i ezberlemiştim"

Haber 02-03-19 13:27

Hafız uygulaması yayımlandı

Diyanet İşleri Başkanlığının geliştirdiği uygulama sayesinde kullanıcılar, Kur’an-ı Kerim-i dinleyip, okuyarak, istedikleri sureleri ve ayetleri ezberleyebilecek

Haber 18-01-19 22:18

Projelerle Kur’an sureleri anlattılar

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bulunan İMKB Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, “Bana Kuran-ı Anlat” projesi kapsamında Kur’an-ı Kerim sureleri ve İslam tarihindeki önemli olayları minyatürlerle anlattı.

Haber 04-04-18 13:42

Projelerle Kur’an Sureleri Anlattılar

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bulunan İMKB Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, “Bana Kuran-ı Anlat” projesi...

Yurthaber 04-04-18 13:35

Din Görevlileri Duaları, Hatimleri Ve Fetih Sureleri İle Mehmetçiğin Yanında

Yozgat’ta görev yapan din görevlileri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’e yönelik gerçekleştirdiği ’Zeytin Dalı Harekatı’na...

Yurthaber 15-03-18 14:09

Din görevlileri duaları, hatimleri ve fetih sureleri ile Mehmetçiğin yanında

Yozgat’ta görev yapan din görevlileri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’e yönelik gerçekleştirdiği ’Zeytin Dalı Harekatı’na destek verdi.Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen din görevlileri, TSK’nın Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’na destek olmak için ellerinde Türk bayrakları ile dua ve tekbirler getirerek Mehmetçiğe destek verdiler.

Haber 15-03-18 13:15

İmam Hatipli öğrenciler Fetih Suresi’ni okudu

Kütahya Ergun Çelebi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerler için Fetih Suresi’ni okuyup dua etti.Ali Paşa Camii’ndeki duaya Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Kütahya İl Müftü Yardımcıları Veysel Kükrek ve Ali Osman Orum ve vatandaşlar katıldı.Okul Müdürü İsmail Bozdemir, yaptığı açıklamada, "Tertiplediğimiz program kapsamında öğrencilerimiz, öğretmen ve velilerimiz hatimler ve Fetih sureleri okudu.

Haber 28-02-18 21:07

Minik öğrenciler Kur’an-ı Kerim öğreniyorlar

Muş İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında anaokulundaki öğrencilere Kur’an-ı Kerim dersi veriliyor.Muş’taki Gökkuşağı Anaokulunda eğitim gören 300 öğrenci, İl Müftülüğü tarafından görevlendirilen öğretmenler tarafından Kur’an-ı Kerim’i öğrenip, namaz duaları ve kısa sureleri ezberliyorlar.

Haber 27-02-18 14:53

Camilerde Okunan Fetih Sureleri Ve Hatimlerin Duası Yapıldı

Adıyaman’da ki camilerde Afrin’e yönelik gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatına katılan ordumuz için okunan Fetih Sureleri...

Yurthaber 21-02-18 17:55

Camilerde okunan Fetih Sureleri ve hatimlerin duası yapıldı

Adıyaman’da ki camilerde Afrin’e yönelik gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatına katılan ordumuz için okunan Fetih Sureleri ve hatimlerin duası yapıldı.Adıyaman Müftülüğü salonunda bir araya gelen cami ve din görevlileri Zeytin Dalı Harekatı başladığı günden beri okunun Fetih Süresi ve hatimlerin duasını yaptı.

Haber 21-02-18 17:01

Kutlu Doğum Haftası

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. ALİ Erbaş, "Kur’an-ı Kerim’in bütün ayetleri ve sureleri, samimi Müslüman oluşturmak istiyor. Dinin

Yurthaber 19-04-14 20:57

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa'da Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, 112 hafız, Kur'an-ı Kerim'den çeşitli sureleri, farklı makamlarda okudu.

Yurthaber 20-04-13 20:10

Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi

Hacı Ayşe Kasapoğlu Camii’nde Yaz Kur’an Kursu öğrencileri arasında dini bilgiler, dua ve sureleri ezbere...

Yurthaber 13-08-12 21:38