Celaleddin Harezmşah Haberleri

Heyecanlandıran keşif! Celaleddin Harzemşah'ın öldürüldüğü yer tespit edildi

Doç. Dr. Oktay Bozan, daha önce mezar yeri Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde olduğu belirlenen Harzemşahlar Devleti'nin son hükümdarı Celaleddin Harzemşah'ın öldürüldüğü yeri de tespit ettiklerini söyledi. Harzemşah'ın öldürülüp kuyuya atılmadan önce Ayn Dar denilen bir köye geldiğinin tarihçilerin eserlerinde geçtiğini ifade eden Doç. Dr. Bozan, araştırmalarında 1842 tarihli bir nüfus defterinde Silvan'ın kuzeyindeki dağlık bölgede bu isimde bir köyün varlığını ortaya koyduklarını ifade etti.

Haber

Emre Kıvılcım kimdir, kaç yaşında ve evli mi? Celâleddin Harezmşah kimdir, ne zaman yaşadı ve nasıl öldü?

Daha önce Elif ve Adı: Zehra gibi sevilen dizilerde rol alan, geçtiğimiz sene ise 9 Kere Leyla filminde rol alan Emre Kıvılcım, ATV ekranlarında yayınlanacak olan Bozkır Arslanı Celaleddin dizisinde Celâleddin Harezmşah (Harzemşah) karakterini canlandıracak. Peki Emre Kıvılcım kimdir, kaç yaşında ve evli mi? Celâleddin Harezmşah kimdir, ne zaman yaşadı ve nasıl öldü? İşte ayrıntılar...

Magazin

Bozkır Arslanı Celaleddin dizisi gerçek mi? Bozkır Arslanı Celaleddin hangi kitaptan uyarlandı?

Celaleddin Harzemşah’ın hayatının anlatıldığı Bozkır Arslanı Celaleddin dizisi, konusu ile dikkat çekiyor. Gerçek hayattan uyarlanarak anlatılan Bozkır Arslanı Celaleddin dizisi, her hafta cuma günleri ATV ekranlarında izleyiciyle buluşuyor.

Magazin

Diriliş Ertuğrul'un yapımcısından yeni dizi

Diriliş Ertuğrul'un senarist ve yapımcısı Mehmet Bozdağ, yeni projesi hakkında konuştu; "Celaleddin Harezmşah dizisi dünyada büyük ses getirecek"

Trend

Celaleddin Harezmşah dizisi dünyada büyük ses getirecek

Diriliş Ertuğrul'un senarist ve yapımcısı Mehmet Bozdağ, yeni projesi "Celaleddin Harezmşah"ın dünyada büyük ses getireceğini belirtti - Bozdağ: - "Celaleddin Harezmşah dizisi vücuda geldiği vakit, Türk-Özbek dostluğu adına büyük bir proje olacak" - "Çekimleri Türkiye ve Özbekistan'da yapılacak dizi 60'ar dakikalık 13 bölümden oluşacak ve projede bine yakın kişi görev alacak" - "Özbekistan'ın mimarisi, sanatı ve kostümünü inceledik. Azerbaycan, İran, Özbekistan ve Türkiye'den tarihçi, romancı, edebiyatçı, şair ve sanat tarihçileri de proje üzerinde çalıştı" - "Hollywood'un hikayesinin bittiğini, artık söz söyleme vaktinin bizim medeniyetimize ait olduğunu düşünüyorum"

Haber

Diriliş Ertuğrul'un yapımcısından Celaleddin Harezmşah dizisi

Diriliş Ertuğrul'un yapımcısı Mehmet Bozdağ, gelecek ay Celaleddin Harezmşah dizisinin çekimlerine başlayacağını duyurdu

Haber