Cinsel Hastalık Haberleri

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar neler? Cinsel yolla bulaşan hastalıkların belirtileri nelerdir?

Sağlıklı bir cinsel yaşamın her insan için hem psikolojik hem fizyolojik hem de sosyolojik anlamda olumlu ve olumsuz etkileri bulunabilir. Sağlığı ilgilendiren her durumda olduğu gibi cinsel yaşam konusunda da dikkat edilmesi gereken bazı konular vardır. Cinsel yolla bulaşabilecek olan hastalıklar ve bu hastalıklardan korunmak, bu konuların başında gelir. Peki cinsel yolla bulaşan hastalıklar nelerdir, nasıl korunulur?

Kadin 15-01-2024 16:06

HPV sadece cinsel yolla mı bulaşır? HPV tuvaletten bulaşır mı?

HPV, insanlarda oldukça yaygın olarak görülen ve çoğu insanda herhangi bir sağlık sorununa yol açmasa da bazı kişilerde genital siğil ve kansere sebep olabilen virüsün adıdır. HPV virüsü cildi etkileyen bir enfeksiyondur. HPV’nin birçok türü bulunur, ağzı, boğazı ve genital bölgeyi etkiler. Peki, HPV sadece cinsel yolla mı bulaşır? HPV tuvaletten bulaşır mı?

Haber 13-01-2024 21:36

Cinsel yolla bulaşıp hayatı zindan ediyor! Dikkat o hastalık yeniden hortladı, 7.1 milyon yeni vaka var

Bilinen en eski cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan biri olan frenginin endişe verici boyutta arttığı açıklandı. Tedavi edilmediği takdirde ciddi sorunlara yol açan hastalığa ilişkin veriler yayımlandı. Bu ani artışa neden olan bazı "endişe verici" yeni eğilimler, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından duyuruldu. Yapılan açıklamaya göre; 7.1 milyon yeni vaka var.

Haber 17-07-2023 11:11

Geçen yılla kıyaslandığında korkutan artış! İngiltere’de bulaşıcı cinsel hastalıklar rekor seviyeye yükseldi

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) 2022 yılına ait bulaşıcı cinsel hastalıklar istatistiklerini yayınladı. Yayınlanan istatistiklere göre geçmiş yıla oranla bu hastalıklarda ciddi oranda artış olduğu açıklandı.

Trend 06-06-2023 14:47

Cinsel hastalıklar nelerdir, nasıl bulaşır? Cinsel hastalık belirtileri nelerdir, test nerede yaptırılır, idrar ve kan tahlilinde belli olur mu?

Düzenli ve sağlıklı bir cinsel yaşam her bireyin hakkıdır. Ancak ilk cinsel ilişki tecrübesinden itibaren bilinmesi ve dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunur. İstenmeyen gebelik durumunun oluşmaması, hastalık, virüs, enfeksiyon gibi ciddi sorunlara sebebiyet verebilecek olasılıkların en aza indirgenebilmesi için alınacak önlemler de bu noktalar arasında yer alır. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar ne zaman belli olur, teşhis nasıl koyulur?

Kadin 24-03-2023 17:28

Sürekli uyarılma sendromunun (PSAS) nedenleri ve belirtileri nelerdir? PSAS asıl tedavi edilir, sürekli cinsel istek neden olur?

Bir kişinin herhangi bir cinsel uyarıcı ya da istek olmadan sürekli olarak orgazm ve tahrik olma hissi yaşamasına sürekli cinsel uyarılma sendromu denilir. Günümüzde bu sendromun güncel adı sürekli genital uyarılma bozukluğu olarak güncellenmiştir. Genital bölgede basınç, ağrı, iğne batması ve yanma hissi gibi semptomların da eşlik edebildiği PSAS genellikle cinsel terapiler ile tedavi edilir. Sürekli cinsel uyarılma sendromu neden olur?

Kadin 24-03-2023 17:26

Seks yapan herkes risk altında! Asla göz ardı etmemeniz gereken belirti

Cinsellik hakkında görmezden gelinen birçok konu bulunuyor. Cinsel sorunların üzerinin kapatılmasının bu sorunların çözüleceğini düşündürtüyor. Ancak sorunlar çok daha büyük problem haline geliyor. Özellikle sağlık konusunda görülen belirtilerin kesinlikle göz ardı edilmemesi gerekiyor. Bel soğukluğu belirtileri hakkında bilinçli olmak büyük önem taşıyor.

Haber 25-10-2022 08:34

Doktorun sözleri şaşkına çevirdi! Yenidoğan bebeğinde cinsel yolla bulaşan hastalık olduğunu belirtti... “Kocamdan şüphelendim”

İngiltere’de yaşayan 43 yaşındaki Jenna Barnes, yenidoğan bebeğinin cinsel yolla bulaşan bir hastalığa sahip olduğunu öğrendiğinde dehşete düştü. Kocasının kendisini aldattığından şüphelenen kadın gerçeği birkaç gün sonra öğrendi. Doktorun test sonuçlarını yanlış okuması nedeniyle anne kabus dolu günler yaşadığını belirtti.

Trend 19-10-2022 14:40

Bilimsel olarak kanıtlandı: İnek sümüğünün akla zarar faydası! Cinsel hastalıklar, AIDS, uçuk...

Bilim insanları yaptıkları bir araştırmadan ilginç sonuçlar elde etti. İnek sümüğünden yapılan madeni yağın AIDS ve uçukları önleyebileceğini söylüyor. Araştırmacılar, inek mukusu ile yapılan 'umut verici' bir kayganlaştırıcının yalnızca HIV ve uçuklara karşı koruma sağlamayacağını, aynı zamanda cinsel hastalıklarla bulaşan enfeksiyonların yayılmasını da yavaşlatabileceğini öne sürüyorlar.

Haber 18-10-2022 22:33

Uzmanlar uyarıyor! Günlük kullandığınız bu eşyalar ve yiyecekler kısırlığa yol açıyor

Gündelik yaşamdaki alışkanlıklarımız sağlığımızı oldukça etkiliyor. Özellikle üreme sağlığı birçok etkenden kolayca etkilenebiliyor. Günümüzde hamile kalmak giderek zorlaşıyor. Uzmanlar bunun nedenlerinin farkında olmadan yaptığımız zararlı alışkanlıklar olduğunu belirtiyor.

Kadin 17-10-2022 07:33

Bu seks alışkanlıkları sizi kanser yapabilir

Bazı davranışlar, HPV ile ilişkili kanser geliştirme olasılığınızı dört kat artırabilir. Ağız ve boğazı enfekte edebilen insan papilloma virüsü (HPV), orofaringeal kanserin (Ağız kanserleri) en büyük risk faktörlerinden biridir. Önceki çalışmalar, oral seks yapmanın HPV ile ilişkili orofaringeal kanserin yanı sıra HPV'ye yakalanma olasılığını artırabileceği ortaya çıktı.

Haber 14-10-2022 21:31

Cinsel yolla bulaşıyor, semptom göstermiyor! Korkutan açıklama: Hepsine dirençli

İlk olarak İngiltere'de keşfedilen ve şu anda ABD'de yayılan 'Mycoplasma genitalium' olarak adlandırılan bir bakterinin ilaçlara ve tedavi yöntemlerine karşı dirençli olduğu açıklandı. Cinsel yolla bulaşan ve teşhisinin zor olduğu belirten bakterinin, kadınlarda erken doğum, düşük ya da kısırlığa sebep olabileceği aktarıldı. Birçok insanın semptom göstermeden bu hastalığı yıllarca taşıyabileceği ifade edilirken bakterinin erkeklerde şişlik, ağrı ve acıya yol açtığı belirtildi.

Haber 29-09-2022 09:12

Cinsel hastalık uzmanı belirtiyor: Önce ve sonra kesinlikle sakın yapmayın! Hastalık riski taşıyor

Cinsel ilişki hayatın bir parçası olarak görülüyor. Herkesin cinsel ilişki fikirleri değişim gösteriyor. Bu konunun fazla konuşulmaması cinsel ilişki konusunda bilinçlenmeyi önlüyor. Uzmanlar farklı cinsel ilişkiler arasında bulunan oral seks hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 22-09-2022 08:56

Kaza geliyorum demez: Çok kötü sonuçlara yol açabilir! Prezervatif yırtılırsa ne yapmak gerekiyor?

Cinsel ilişki sırasında korunmak hem hamilelik hem de hastalık hakkında oldukça koruyucu olabiliyor. Ancak bazı durumlarda prezervatiflerde yırtılma meydana gelebiliyor. Konuşulmasa da sıklıkla yaşanabilen bu durum iki taraf için de gerginliğe yol açıyor. Prezervatifin yırtılma durumunda yapılacak işlemlere dikkat etmek gerekiyor.

Haber 12-09-2022 17:27

Etkisi yok denecek kadar az! Cinsel hastalıklarda probiyotikler iyileştirmede yetersiz

Cinsel hastalıkları özellikle kadınlardaki sıklıkla meydana gelen vajinal hastalıkları iyileştirmek için genellikle probiyotik etkili ilaçlar tercih edilir. Ancak yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, probiyotikler vajinal sağlığı iyileştirmek için yetersiz. Araştırmaya katılan tüm kadınların üçte birinden fazlası (%34), probiyotik alıp almadıklarına bakılmaksızın, bir ay ile üç ay arasında bir iyileşme gösterdi.

Kadin 06-07-2022 09:09

Vaka sayısı çarpıcı şekilde arttı: Bel soğukluğunu geçti! Bu belirtilere dikkat

İngiltere yeni bir salgın hastalıkla karşı karşıya! Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan biri olan Trichomonas vaginalis (TV) olarak bilinen enfeksiyon özellikle kadınlar arasında çarpıcı bir şekilde arttı. İngiltere’de en yoğun yaşanan cinsel yolla bulaşan hastalığın normal şartlar altında halk arasında bel soğukluğu olarak bilinen gonore olduğu belirtildi. İngiliz doktorlar süper bel soğukluğuna karşı savaşırken, şimdi de artışa geçen enfeksiyona karşı endişeliler.

Haber 05-07-2022 15:30

Cinsel hayatınızdaki soru işaretlerini, riskleri ortadan kaldırmanız için en güvenilir ve iyi kondom markaları

Kondom, cinsel hayatın en büyük korkularının yaşanma riskini en aza indiren ürünler arasında yer alıyor. Her ne kadar kondom yeni olmasa da çiftlerin rahat hissetmesini ve karşılıklı olarak daha çok keyif almalarını sağlayan bu ürünlere karşı şüpheyle yaklaşıyor olabilirsiniz. Şüphelerinizi ortadan kaldırmaya yardımcı olacak güvenilir kondom markalarını merak ediyorsanız doğru yerdesiniz! İşte karşınızda en güvenilir kondom markaları!

Haber 30-06-2022 14:43

Tedavi edilmezse kısırlık, işitme veya görme kaybına neden olabilir

En yaygın cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve belirtileri belli oldu. Dünyanın dört bir yanında her gün milyonlarca cinsel yolla bulaşan enfeksiyon teşhisi konuyor. Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar (CYBE) tedavi edilmezse, diğer kronik durumların yanı sıra kısırlığa, pelvik inflamatuar hastalığa ve görme veya işitme kaybına yol açabilir.

Haber 29-06-2022 09:33

Cinsel hayatınızı baltalamayın: Fiziksel, psikolojik sorunlar, gelenekler derken…

Psikolojik ve fiziksel sorunlar, gelenekler, ilaçlar, yetiştirilme tarzı, çiftler arası sorunlar… Toplumumuzda tedavi için hekime gitmeye çekinilen, hatta pek çok kişinin kendisine bile itiraf etmeyerek çıkmaza girebildiği cinsel sorunlar, boşanmalara da yol açabiliyor. Sağlıklı cinselliğin yol haritası için çekinmeden profesyonellerden destek alabilirsiniz. Tabu olarak görülen ama aslında hayatın gerçeği olan cinsel sorunlar için cinsel terapi sayesinde başarılı sonuçlar sağlanabiliyor.

Haber 28-06-2022 09:07

Cinsel organların kaşınmasının dört korkunç nedeni

Kadınlarda da erkeklerde de cinsel organlar hassas bölgelerdir. Hijyene çok dikkat edilmeli. Kaşıntı sadece cinsel organlar da değil, nerede ve nasıl olursa olsun sinir bozucudur. Ancak özel bölgelerin kaşınıyor olması rahatsız edicidir. Ara sıra kaşıntı tamamen normal olsa da eliniz sürekli o bölgelere gidiyorsa bir şeyler ters gidiyor olabilir.

Haber 03-06-2022 16:05

Cinsel ilişkiye girerken iç çamaşırınızı çıkarmanıza gerek yok!

Bir iç çamaşırı markası kadınlar için ürettiği cinsel hastalıklardan koruma özellikli külot için FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) onayı aldı. Kadınların oral seks sırasında giyebilecekleri, partnerlerinden kendilerine geçebilecek olan cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlara (CYBE) karşı koruyacak ultra ince külotlar, prezervatifler gibi tek kullanımlıktır. Firma külotla ilgili, eşleri oral seks yaparken kadınlar tarafından güvenle giyilebileceğini ve yine de zevk alabileceklerini belirtiyor.

Haber 13-05-2022 07:52

Acısı çok sonra çıkıyor! Cinsel hayatı yerle bir ediyor

Yeni yapılan bir araştırma özellikle çocuk sahibi olmak isteyenleri yakından ilgilendiriyor. Sağlıklı bir cinsel ilişki ve kaliteli spermler için sağlıklı beslenme öneriliyor. Hatta son yıllarda hava kirliliğinin bile sperm kalitesini düşürdüğü bilimsel olarak kanıtlandı. Yeni yapılan bir araştırmanın sonucuna göre; sperm kalitesi iki nesil sonrasını etkiliyor. Torunlarınızın sağlık sorunlarıyla boğuşmasını istemiyorsanız bazı gıdalardan uzak durmalısınız.

Haber 30-04-2022 14:20

Çok sık görülüyor! Cinsel yolla bulaşıyor

Cinsel yolla bulaşan çok çeşitli hastalıklar bulunuyor. Bu hastalıkların sonucu ölümcül bile olabiliyor. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar arasında bulunan HPV virüsü en sık görülen hastalıklardan. Hem kadın hem erkeklerde görülen HPV'nin son yıllarda ülkemizde görülme oranı arttı. Bunu önlemek adına mutlaka aşı olunması gerekiyor.

Haber 21-03-2022 16:22

Hiçbir erkeğin görmezden gelmemesi gereken işaretler! Cinsel organınızda...

Cinsel organların her biri kendine özgüdür. Doktorların sürekli belirttiği gibi "Normal" görünen penis diye bir şey yoktur. Ancak bazı durumlarda görmezden gelmemeniz gereken gizli işaretler taşıyor olabilir. Görmezden gelinen bazı rahatsızlıklar zamanla ağrıya, erektil disfonksiyona ve hatta akıl hastalığına neden olabilir.

Haber 01-03-2022 07:37

Hastalıklara davetiye çıkarmak istemiyorsanız iç çamaşırınızı yatmadan önce mutlaka çıkarın!

Hayatın rutin bir parçası, gardıropların vazgeçilmez parçası külot, herkesin giydiği bir iç çamaşırıdır. İç çamaşırlarının faydası olduğu kadar vücudumuza inanılmaz zararları da oluyor. Son yıllarda iç çamaşırı giyenler kadar giymeyenlerin de sayısı bir hayli artmış durumda. Aslında giymeyenler en doğrusunu yapıyor!

Haber 12-02-2022 08:20

Bunları konuşmaktan çekinmeyin! Cinsel ilişki sonrası ağrı çekiyorsanız...

Keyif veren eylemlerden biri olan cinsel ilişki esnasında veya sonrasında ağrı, sızı yaşıyorsanız burada bir sıkıntı var demektedir. Konuşulmaktan çekinilen bir konu olan cinsel ilişki ve cinsel ilişki ile ilintili hastalıkların belirtilerini görmezden gelmeyin. Cinsel ilişkiyle ilgili kulaktan dolma bilgilere inanmak yerine mutlaka bir uzmana danışmayı ihmal etmeyin.

Haber 19-01-2022 07:56

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar nelerdir? Tanı ve tedavi nasıl olur?

Cinsel yolla bulaşan hastalıkların nedeni bakteri, virüs, mantar ve parazitlerdir. Görülme sıklığı hızla artan cinsel hastalıkların altında yatan nedenler arasında, cinsel ilişki yaşının küçülmesi, özellikle evlilik dışı ve/veya öncesi cinsel ilişki ve dolayısıyla cinsel eş sayısındaki artış, seyahat imkanlarının yaygınlaşması, cinsel davranışlardaki değişiklikler, kondom dışı doğum kontrol yöntemlerinin kullanımında artış, antibiyotiklere direnç de yer alır.

Haber 12-10-2021 08:13

Yüksek tansiyon cinsel hayatı etkiliyor! 40 yaş üstü dikkat

Türkiye'de yüksek tansiyon hastalığının yaygın görüldüğünü söyleyen Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, “Yüksek tansiyonun en önemli yan etkilerinden biri ise cinsel hayatta ortaya çıkıyor. Bir çalışmaya göre, 40 yaşın üzerinde yüksek tansiyonu olan erkeklerin yarısında sertleşme sorunu görülüyor” dedi.

Haber 28-08-2021 15:12

Uzmanlardan genital uçuk uyarısı: Cinsel ilişkiyle bulaşıyor

Herpes adı verilen virüsün, genital bölgeye yerleşmesiyle ortaya çıkan hastalığa genital uçuk adı verilir. Genital uçuk, vücudun cinsel bölgelerine cinsel temas sonrası bulaşma riski gösteren son derece sıkıntılı bir enfeksiyondur. Yerleştiği bölgede bir ömür boyu kalır ve tekrarlayan enfeksiyonlara neden olur. Kadınlar için vajinal, erkekler için de penis bölgesinde ani gelişen kızarıklıklar bu kızarıklığın üzerinde içi su dolu minik kabartıların gelişmesiyle seyreder. Bazen ağrılı da olabilir.

Kadin 08-03-2021 16:23

Genital uçuğa dikkat! Seks sırasında hızla yayılabilir, prezervatif kullanmak işe yarayabilir ama...

Genital herpes, herpes simpleks virüsünün neden olduğu yaygın bir cinsel yolla bulaşan enfeksiyondur. Cinsel temas, virüsün yayılmasının birincil yoludur. İlk enfeksiyondan sonra virüs vücudunuzda uykuda kalır ve yılda birkaç kez yeniden aktive olabilir. Genital uçuk, genital bölgenizde ağrı, kaşıntı ve yaralara neden olabilir. Peki kuru ortamda 72, klozet çevresinde 2-3 saat yaşayabilen bu virüs nasıl bulaşıyor, tedavisi nasıl yapılıyor?

Haber 22-02-2021 12:01

Bilim insanlarından çok önemli 'sanal seks' uyarısı

Bilim insanları, 16 yaşından büyük her üç internet kullanıcısından birinin, tanışma sitelerini ziyaret ettiğini belirtti. Çiftler, akraba veya arkadaşlarının yardımına başvurmadan sitelerde ilişki kuruyor. Ancak, sanal tanışmanın popülerliği arttıkça, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar daha fazla yayılıyor.

Haber 28-09-2018 11:04

Cinsel yolla bulaşan hastalıkların çoğu sinsice ilerliyor

Konuşulmaya hatta bu nedenle hekime gitmeye bile çekinilen hastalıkların başında cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar geliyor. Konu her ne kadar dillendirilmese de yaratabildiği tehlike de ortada. Dolayısıyla gerekli önlemleri alabilmek için doğru bilgiye sahip olmak önem taşıyor. Acıbadem Ankara Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Hakan Kutlu, bu enfeksiyonların tedavi edilmediği taktirde çok ağır sonuçlar doğurabilen komplikasyonlar yarattığına dikkat çekiyor.

Kadin 11-01-2018 10:31

Cinsel hastalıklar Karadeniz'i tehdit ediyor

Giresun AIDS Savaşım Derneği Başkanı Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Torun, özellikle AIDS ve Hepatit B gibi cinsel yolla bulaşan hastalıkların Karadeniz Bölgesi'ni tehdit ettiği söyledi.

Haber 30-12-2006 00:15

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar hangileri?

Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar (CYBE), başlıca bulaşma yolu, cinsel salgılar nedeniyle korunmasız cinsel ilişki olan HIV ve Hepatit-B virüsü de dahil olmak üzere çok sayıda bakteri, virüs, mantar ve parazitin ortaya çıkardığı hastalıkları kapsar. Cerrahpaşa Tıp Fak. Androloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halim Hattat, cinselle yolla geçen hastalıkları Mynet okurları için yazdı.

Haber 06-12-2005 01:40

İnsanlar cinsel hastalıklarını gizliyor

İnsanların yüzde 45'inin, cinsel yolla bulaşan hastalıklarını partnerinden gizlediği ortaya çıktı.

Haber 01-12-2004 10:39

İleri yaşlarda cinsel problemler

Cinsel sorunlar, Türkiye'de özellikle orta yaş ve üzerindeki kadın ile erkeklerde daha çok görülüyor. Ancak cinsel problem yaşayanların sadece yüzde 12'si hekime başvuruyor.

Haber 30-11-1999 00:00

Doğum kontrolünde doğru seçim

Günümüzde gerek cinsel yolla bulaşan hastalıkların önlenmesi, gerekse istenmeyen gebeliklerin önüne geçilmesi bakımından, kişinin yaşam tarzına en uygun doğum kontrol yönteminin seçimi büyük önem taşıyor.

Haber 30-11-1999 00:00

Erkek sağlığında androloji çağı

Kadın hastalıkları uzmanları kadar yaygın olmasalar da erkeklere özel hastalıklarda ihtisas yapmış doktorlara ilgi artıyor. Tıp dilinde 'Androloji' olarak adlandırılan dalı ihtisas alanı olarak seçen doktorların ve hastaların sayısında son yıllarda önemli ölçüde artış kaydedildi.

Haber 30-11-1999 00:00

Cinsel sorunlar, boşanma sebebi

Evli çiftler arasında yaşanan cinsel sorunun, mutlu bir yaşam için çok önemli olduğunu söyleyen Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ömer Deniz, cinsel sorun yaşayan eşlerin boşanmayla karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Haber 30-11-1999 00:00

Bel soğukluğundan korunmak için...

Bel soğukluğu cinsel yolla bulaşan, Neisseria gonorrhoeae adı verilen bakterinin yol açtığı bir enfeksiyon hastalığıdır. Ana bulaşma yolu cinsel temastır. Etken hastalıklı kişinin mukozalarında (vajina, penis, boğaz, rektum) bulunur. Penisten vajinaya, ağıza, rektuma; vajinadan penise, ağızdan vajinaya bulaşma olur.

Haber 30-11-1999 00:00

Cinsellik her yaşta güzel

Hem erkek hem de kadında 'libido' (cinsellik dürtüsü), her ne kadar yaşa bağlı olarak azalma gösterse de, çiftler sağlıklı oldukları sürece, çok ileri yaşlara kadar, hiçbir tedaviye ihtiyaç kalmadan cinselliklerini yaşamaya devam edebiliyor.

Haber 30-11-1999 00:00