D Vitamin Haberleri

Mutsuz mu hissediyorsunuz? Bu vitaminlerin eksikliğinden olabilir

Günümüzde stresli yaşam koşulları, hızlı tempolu hayat tarzı ve düzensiz beslenme alışkanlıkları gibi durumlar birçok kişinin ruhsal sağlığını etkileyebilir. Eğer sürekli mutsuzluk hissiyle başa çıkmak zorunda kalıyorsanız, bu durum vitamin eksikliğinden de kaynaklanıyor olabilir.

Kadin 23-01-2024 08:16

D vitamini faydaları nelerdir? D vitamini nelere iyi gelir?

İnsan vücudunun günlük olarak ya da belli periyotlar içinde ihtiyaç duyduğu bazı vitaminler vardır. Bu gerekli ve önemli vitaminlerin eksik olması durumunda çok ciddi sağlık sorunları yaşanabilir. D vitamini de eksikliği durumunda insan vücudunu olumsuz olarak etkileyebilecek son derece gerekli vitaminler arasında yer alır.

Haber 13-01-2024 05:53

Bu belirtileri yaşıyorsanız D vitamininiz eksik olabilir! Vakit kaybetmeden önlem alın

Vücudumuzda D vitamini eksikliği birçok sağlık sorununa yol açıyor. Pek çok kişide eksikliği görülen D vitamini, kemik sağlığından bağışıklık sistemine kadar birçok önemli fonksiyonda rol oynar. Belirtileri doğru bir şekilde tanımak ve zamanında önlem almak bu nedenle oldukça önemlidir. Eğer halsizlik, kemik ağrıları, sürekli yorgunluk veya düşük enerji seviyeleri yaşıyorsanız D vitamininiz eksik olabilir. Vücudunuzun size verdiği bu sinyalleri göz ardı etmeden önlem almanızda fayda var.

Kadin 23-12-2023 15:25

D vitamini eksikliğine ne iyi gelir? D vitamini eksikliği en hızlı nasıl giderilir?

Güneşin sıcak ışıkları sadece içimizi ısıtmakla kalmaz aynı zamanda vücudumuzun ihtiyaç duyduğu önemli bir vitamini de sağlar: D vitamini. Bu kritik vitamin kemik sağlığımızı desteklemenin yanı sıra bağışıklık sistemimizi güçlendiren bir oyuncudur. D vitamini kalsiyum ve fosfor gibi minerallerin vücutta düzenlenmesine yardımcı olarak kemik sağlığını korur. Özellikle çocuklarda ve yaşlılarda kemik gelişimi ve korunması için kritik bir öneme sahiptir.

Haber 28-11-2023 16:44

Hastalıklara kapınızı kapatın! D vitamini açısından en zengin besinler

D vitamini, vücudumuzun sağlığı için kritik bir öneme sahip olan bir besin maddesidir. Hastalıklara karşı direnci artırmak ve sağlığınızı desteklemek için D vitamini açısından en zengin besinleri bilmekte fayda var. D vitamini eksikliği, bağışıklık sistemi zayıflığından kemik sağlığı sorunları gibi hastalıklara yol açabilir. Ancak doğru besinleri tüketerek ve güneş ışığına maruz kalarak bu eksikliği gidermek mümkündür. İşte hastalıklara karşı güçlü bir savunma oluşturmanıza yardımcı besinler...

Kadin 03-11-2023 12:10

D vitamini damlası nasıl kullanılır? D vitamini damla direkt içilir mi?

D vitamini hem bebeklerde hem çocuklarda hem de yetişkinlerde eksikliği görülebilen bir vitamindir. Direkt olarak güneşten alınabilen D vitamini bazı bünyelerde eksiktir ve takviye ürünlerin kullanılması gerekebilir. Bu eksikliği giderme amacı ile üretilen takviye D vitaminleri doktor kontrolünde ve tavsiye ettiği oran ve miktarlarda kullanılmalıdır.

Haber 15-09-2023 21:21

Kışın yaşanan en büyük sağlık sorunu: Eksikliği diyabete yol açıyor! En yüksek D vitamini içeren gıdalar

D vitamini vücudumuz için en önemli olan vitaminler arasında yer alıyor. D vitamini eksikliği çok ciddi hastalıklara yol açabiliyor. Yazın güneş ışınları sayesinde fazla D vitamini eksikliği yaşanmasa da kış aylarında artan D vitamini eksikliği sağlığı tehdit ediyor. Ancak D vitamini içeren besinler ile bu sorunu çözebilirsiniz.

Haber 24-01-2023 09:08

Önemini bir bilseniz bu yanlışı bir daha asla yapmazsınız

Saç, göz ve cilt söz konusu olduğunda hepimiz çok dikkat ederiz. Cilt sağlığı için gerekli olan tüm vitaminleri muhtemelen eksiksiz bilinir. Ancak cinsel organda meydana gelen sorunların çoğu da birçok sağlık problemi gibi vitamin eksikliğinden kaynaklanabilir. Kötü hijyen ve vitamin eksikliği bir araya geldiği zaman sağlık sorunu kaçınılmaz olur. Vajinal sağlık için gerekli vitaminler şu şekilde.

Haber 08-11-2022 18:03

Cinsel isteği azaltır, orgazmı zorlaştırır, cinsel sorunları tetikler... Seks hayatınızı fark etmeden mahvediyorsunuz! Hem de çok basit bir nedenden ötürü

Milyonlarca insan için cinsel hayatları her şeyde daha önemli gibidir. Cinsellik ve cinsel hayatla ilgili konuşmak bir tabu gibi göründüğü için en basit sorunlar bile zaman içerisinde büyüyerek içinden çıkılmaz hale gelir. Örneğin son araştırmalar, önlenebilir çok basit bir nedenden ötürü cinsel hayatın çıkmaza sürüklendiğini öne sürdü. Kadın, erkek fark etmeden etkili olan bu olumsuz durumu basit bir kan testiyle çözebilirsiniz.

Haber 21-09-2022 20:36

Canan Karatay hem sebebini hem şifasını açıkladı: Tüm ağrıların çaresi...

Prof. Dr. Canan Karatay, şimdiye kadar yaptığı dikkat çeken açıklamalarla gündemde kalmayı başarıyor. Obezite karşıtlığı ile bilinen Canan Karatay, ezber bozan bilgiler ile dikkat çekiyor. Canan Karatay, “o bilgiler tarihe karıştı” diye herkesi uyardı. Ağrıların hem sebebini hem çaresini açıklayan Canan Karatay, baş ağrısı, eklem ağrısı, diz ve bel ağrısının şifasını açıkladı. Canan Karatay, “Bunu yaparsanız tüm ağrılarınız geçecek” dedi.

Haber 17-08-2022 14:59