Doğum Uzmanı Haberleri

Yumurtlamaya, doğurganlığı artırmaya ne iyi gelir? Bitkisel hamile kalma yöntemleri nelerdir?

Çocuk sahibi olmak herkes için heyecan verici ve eşsiz bir duygudur. Bazı kadınlar oldukça şanslı olup çocuk sahibi olmaya karar verdikten sonra kısa bir süre içerisinde bebeklerini kucaklarına alabilirken bazı kadınlar için durum bu kadar kolay olmaz. Peki, yumurtlamaya ve doğurganlığı artırmaya ne iyi gelir?

Kadin 19-10-2022 22:57

Doğumhanede elektrikler kesildi! Doktor telefon ışığıyla ameliyata devam edince yanlışlıkla bebeğin kulağını kesti

Meksika’daki bir hastanede doğum sırasında aniden elektrikler kesildi. Jeneratörün devreye girmemesi üzerine doktor telefonun ışığını kullanarak doğuma devam etmeye karar verdi. Ancak cep telefonu ışıklarının aydınlatma için yetersiz kalması üzerine doktor bebeğin kulağını kesti.

Trend 22-06-2022 09:41

Ülke bu olayı tartışıyor! Dayanacak gücüm kalmadı diyerek yalvardı ama... 20 saat sancıdan sonra hayatlarını kaybettiler

Senegal’de hamile bir kadın ve bebeğinin hayatını kaybettiği olay tartışma yarattı. Ülkenin kuzeyinde hamile bir kadının normal doğuma zorlanması sonucu kadın ve bebeğinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Hamile kadının “Dayanacak gücüm kalmadı” diyerek sezaryen ile doğum istemesine rağmen ebelerin bu isteği reddettiği belirtildi. 20 saat boyunca sancı çekmesine rağmen hamile kadına müdahale edilmedi. Ülkede daha önce ultraviyole ışınları altında unutulan bir bebek yanarak can vermişti.

Haber 16-04-2022 20:17

Ebelerden doğum koçu isyanı! 10 yıldır uyarıyoruz

Ankara'da 41 haftalık hamile Ö.G.'nin 'doğum koçu' ile evde doğum yapmaya çalışılırken bebeğin hayatını kaybetmesi sonrası "doğum koçu" tartışmaları sürüyor. Anadolu Ebeler Derneği Başkanı Uzman Ebe Nesibe Üzel, doğum koçluğu gibi "sosyal medya" trendlerinin, suistimallere yol açtığını ve anne bebek hayatının güvenliğini tehdit eder hale geldiğini vurguladı. Kadın Doğum ve Perinatoloji Uzmanı Prof. Dr. Aydan Biri ise, bu işi ancak sağlık eğitimi almış ebelerin güvenle yapabileceğini söyledi.

Haber 14-01-2022 11:43

Bengü'den müjdeli haber! İkinci defa anne oldu

Bengü ve Selim Selimoğlu çifti, ikinci kez anne baba olma heyecanı yaşadılar. Selim bebek dünyaya geldi.

Magazin 01-11-2021 11:54

Sosyal medya fenomeni Carla Belluci, doğum sırasında yaşadıklarını anlattı: Neredeyse ölüyordum

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar sayesinde milyonlarca dolar kazanan Carla Belluci, üçüncü çocuğunu dünyaya getirdi. Doğumu canlı izlemek isteyen hayranlarının 115 bin TL ödeyerek OnlyFans hesabından katılabileceğini duyuran Belluci, büyük tepki almıştı. Doğum için canlı yayın hazırlıklarını tamamlayan Belluci, hiç beklemediği bir sürprizle karşılaştı.

Trend 27-10-2021 12:15

Çocuğunun doğumunda eski erkek arkadaşını gören kadın sosyal medyada popüler oldu

Tarsha adındaki kadın, doğum yaparken oldukça ilginç bir olay yaşadı. Eski erkek arkadaşının ebe olarak doğumda görev aldığını açıklayan kadın sosyal medyada gündeme geldi.

Trend 16-08-2021 14:21

Türkiye’nin 6'ncı beşizleri İzmit'te dünyaya geldi

Türkiye'nin 6’ncı beşiz bebekleri İzmit'te özel bir hastanede dünyaya geldi. Sümeyye Tosun, 5 yıldır çocuk özlemi çektiklerini 3'ü erkek 2'si kız bebeklerinin doğduğunu söyledi.

Haber 11-05-2021 18:15

Bebeklerle sağlıklı iletişim nasıl olmalı?

Çocuk sahibi olmak dünyanın en güzel duygularının yanında oldukça zor ve sorumluluk gerektiren bir durumdur. Çocuğun sağlıklı bir şekilde yetişmesi ve büyümesi tamamen ebeveynlerinin kontrolündedir. Çocuğun okulla tanışmadan önceki eğitimi aslında ailede başlar. Bu eğitimin temelini ise sağlıklı bir iletişim oluşturur.

Kadin 21-04-2021 16:21

Korkularınızı yenerek doğum sürecinizi kolaylaştıracak 15 öneri

İyi geçen bir hamilelik rahat doğum sürecinin habercisi olarak kabul edilir. 40 haftalık hamilelik serüveninin ardından alınan bir ödül olarak düşünülmesi gereken doğum sürecinde korkulardan arınmanız için önerilerde bulunan Psikiyatrist/Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, anne adaylarının kaygıdan uzaklaşmaları, kendilerini doğuma hazırlamaları için bakın neler söyledi...

Kadin 12-04-2021 14:38

17 Kasım Dünya Prematüre Günü NICU Academy Ödül Töreni

Törende, prematüre doğumlara dikkati çekmek ve bu alanda farkındalık oluşturmak için İstanbul'daki 14 farklı hastanede çalışan yenidoğan yoğun bakım ünitesi doktor ve hemşirelerine ödül verildi

Trend 17-11-2019 23:10

Doğurganlık yaşla azalıyor

Altunizade Eurofertil Üreme Sağlığı Merkezi Medikal Direktörü Dr. Hakan Özörnek, sık sık karşılaştığını belirttiği cümlelerden birinin 'Artık çocuk sahibi olmak istiyorum doktor bey' olduğunu belirterek, Türk kadınlarının doğurganlıkla ilgili yeteri kadar bilgiye sahip olmadığını ifade etti.

Haber 08-08-2005 11:53

Çocuklar doğumdan itibaren izlenmeli

Çocukta büyümenin izlenmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, büyüme ve gelişmenin doğumdan itibaren izlenmesinin muhtemel birçok hastalığı önlediğini ifade etti.

Haber 12-07-2005 02:51

Normal doğum mu, Sezaryenle doğum mu?

Hamile hastaların zaman zaman kararsız kaldığı ve sık sık sordukları sorudur. Doğumun sezaryanla olması bazen kaçınılmaz bir zorunluluktur. Bazen de hastalar sosyal endikasyonlarla sezaryeni tercih edebilmektedirler.

Haber 30-12-2004 06:31

Sık doğum kadını yaşlandırıyor

Sağlıklı bir yaşam ve sağlıklı bebekler için, iki doğum arasında mutlaka 3 yıl ara verilmesi gerektiğini belirten Türkiye Aile Planlaması Derneği Başkanı Prof. Dr. Hakan Şatıroğlu, çok sık doğum yapan kadınların yaşıtlarına oranla daha hızlı yaşlandıklarını söyledi.

Haber 29-11-2004 12:30

36 yaş sonrası doğum riskli

İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Güner Yücel, 36 yaş sonrası doğumlarda çocukların mongol doğma riskinin yüksek olduğunu söyledi. Yücel, doğum için en uygun yaşın 20 ile 36 arası olduğunu belirtti.

Haber 30-11-1999 00:00