E Vitamini Haberleri

Uzman isimden menopozda sıcak basmasına karşı önemli tavsiye! İşte faydalı olan o vitamin

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Oğuz Özdemir, menopoz sürecinde nasıl beslenilmesi gerektiğine değinerek, “E vitamini sıcak basmalarını önlemekte faydalıdır” dedi.

Kadin 21-03-2024 17:41

Bu belirtilere dikkat! Dış görünüşünüzden tahmin edebileceğiniz vitamin eksiklikleri

Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineraller, genel sağlığımızı korumak için kritik öneme sahiptir. Vitamin eksikliklerinizi görmek için kan tahlili yapmanız ve bir sağlık kurumuna başvurmanız gerekmektedir. Sağlık kuruluşuna başvurmadan önce bu belirtileri baz alarak vücudunuzdaki vitamin eksiklikleri hakkında ön görü yapabilirsiniz. İşte dış görünüşünüzden tahmin edebileceğiniz vitamin eksiklikleri...

Haber 29-01-2024 15:41

E vitamini ciltte nasıl kullanılır, yüze direkt sürülür mü? E vitamini yağı lekelere iyi gelir mi, cilt için hangi E vitamini kullanılır?

E vitamini cilt bakımının gizli bir kahramanıdır ve sağlıklı bir cilt için sayısız fayda sunar. Cilt üzerindeki olumlu etkileri, bu vitaminin antioksidan özelliklerinden kaynaklanır. E vitamini serbest radikaller olarak bilinen zararlı moleküllerin neden olduğu oksidatif stresi azaltır ve bu da cilt hücrelerinin yaşlanmasını hızlandıran ve hasar görmesine neden olan bir süreci yavaşlatır. E vitamini cilt bakımında vazgeçilmez bir bileşen olarak kabul edilir.

Kadin 05-10-2023 13:30

82 yaşındaki büyükanne 20 yaş genç gözükmesini sağlayan gençlik sırrını paylaştı! Yaşlanma karşıtı üç tavsiye

Yaş ilerledikçe cildimizde meydana gelen değişimleri en aza indirmek için doğru cilt bakım rutini oluşturmak gerekiyor. Yaşıtlarına göre çok daha genç gözüken kadınların cilt bakım ve güzellik sırları oldukça merak ediliyor. TikTok'ta 82 yaşındaki bir büyükanne torunun paylaştığı videoda en az 20 yaş genç gözükmesini sağlayan tüyolarını açıkladı.

Kadin 22-04-2023 15:49

Cilde iyi gelen vitaminler nelerdir, cildi hangi vitamin gençleştirir? Cildi güzelleştirmek için hangi vitaminler kullanılır?

Sağlıklı bir cilt hem estetik açıdan güzel görünür hem de vücudun dış etkenlere karşı korumasında önemli rol oynar. Bundan dolayı cildin düzenli olarak bakılması oldukça önemlidir. Sağlıklı bir beslenme şekliyle elde edilen vitamin ve minerallerin, dışarıdan takviye edilmesi de mümkündür. Günümüzde pek çok kişi düzenli olarak cilt bakımı yaparak, cildine iyi gelen ürünler kullanıyor. Peki cilde iyi gelen vitaminler nelerdir?

Kadin 10-04-2023 11:56

E vitamini cilde faydaları nedir, ne işe yarar? E vitamini cilde nasıl uygulanır?

E vitamini, birçok farklı gıdada bulunan yağda çözünen bir vitamin türüdür. Tocopherol adı verilen bir bileşik grubundan oluşur ve antioksidan özellikleri sayesinde hücrelere zarar veren serbest radikallerin oluşumunu önleyerek vücudu korur. Aynı zamanda bağışıklık sistemi fonksiyonlarını destekleyerek enfeksiyonlara karşı koruma sağlar. Vücut için gerekli olan E vitamini, besinlerle alınabileceği gibi takviye olarak da alınabilir. E vitamini yağı yüzde tüylenme yapar mı?

Haber 07-04-2023 15:36

Türkiye'de bir ilk: Birçok hastalığa deva olacağını iddia ediyor! Tıp fakültesi öğrencisinin ürettiği sabun talep patlaması yaşıyor

Cilt problemlerini geçirmek için çeşitli uygulamalar yapılıyor. Egzama, sedef, mantar hastalıklarının geçmesi için doğal ürünler aranıyor. Tıp fakültesi öğrencisi Semih Gürel'in yaptığı fındık sabunu cilt problemleri yaşayan kişiler tarafından talep patlaması yaşıyor.

Haber 25-01-2023 11:56

Kimse gerçek yaşını tahmin edemiyor! 20 yaş genç gösteren kadın basit yaşlanma karşıtı sırrını paylaştı

Hayatımızdaki alışkanlıklarımız cildimiz daha erken yaşlanmasına neden olabiliyor. Yaşımız ilerlese bile genç bir görünümde olmak istiyorsak uygulamamız gereken basit hamleler bulunuyor. Kimsenin yaşını tahmin edemediği bir kadın sosyal medya hesabı üzerinden yaşlanma karşıtı bakım tüyolarını paylaştı. Bu tüyolar ile en az 20 yaş genç gösterebilirsiniz.

Kadin 19-01-2023 11:00

45 yaşındaki Shakira'nın genç görünüm yaratan güzellik sırları! Tüm dünya onları konuşuyor...

Güzel ve başarılı şarkıcı Shakira, kariyerinin ilk günlerinden itibaren güçlü sesi ve kıvrak dansları ile tüm dünyayı etkisi altına aldı. Futbolcu Gerard Piqué ile olan ilişkisiyle doğru aşkı arayan kadınların ilhamı olan Shakira, son zamanlarda aldatılma hikayesiyle tüm kadınların desteğini görüyor. Aldatılmanın güzellikle alakalı olmadığını kanıtlayan Shakira'nın yaşına ve yaşadıklarına rağmen gencecik görünümü merak ediliyor. İşte Shakira'nın gençlik sırları...

Kadin 15-01-2023 14:06

Önemini bir bilseniz bu yanlışı bir daha asla yapmazsınız

Saç, göz ve cilt söz konusu olduğunda hepimiz çok dikkat ederiz. Cilt sağlığı için gerekli olan tüm vitaminleri muhtemelen eksiksiz bilinir. Ancak cinsel organda meydana gelen sorunların çoğu da birçok sağlık problemi gibi vitamin eksikliğinden kaynaklanabilir. Kötü hijyen ve vitamin eksikliği bir araya geldiği zaman sağlık sorunu kaçınılmaz olur. Vajinal sağlık için gerekli vitaminler şu şekilde.

Haber 08-11-2022 18:03

E vitamini ampul ne işe yarar, faydaları nelerdir? E vitamini nelerde var, E vitamini içeren besinler nedir?

Vitaminler insan sağlığı için oldukça önemli görevlere sahiptir. Vücutta bulunması gereken vitaminler birçok ciddi rahatsızlıkları önler. Vitaminler insan vücudunda az bir miktarda veya hiç depolanır. Bu sebeple besinler aracılığı ile vücuda takviye edilmesi gerekebilir. Bilinen 13 adet vitamin çeşidi vardır. Bu vitaminler insan vücudu için farklı farklı görevleri bulunur. E vitamini de bunlardan biridir. Bağışıklık sistemi ve cilt sağlığı için oldukça önemli olan E vitamini nelerde var?

Haber 04-11-2022 18:02

Taylor Hill gibi kalın kaşlara sahip olmak için yapmanız gereken basit! Hayal ettiğiniz gür kaşlara doğal yollarla kavuşabilirsiniz

Güzelliği ve fiziği ile tanınan genç model Taylor Hill ünlü olduğu andan itibaren gür kaşları ile dikkat çekiyor. Birçok kadın kaşlarını kalınlaştırmanın yolunu arıyor. Aslında doğal şekilde daha gür kaşlara sahip olmak için uygulanması gereken adımlar oldukça basit! Siz de doğal yollarla kaş kalınlaştırma yöntemleri arıyorsanız bu bakımları uygulayabilirsiniz.

Kadin 06-10-2022 08:13

Güçlü bir hafıza ve sağlıklı bir beyin için olmazsa olmaz 4 vitamin

B12 vitamini hafıza için çok önemlidir, bu nedenle eksikliğiniz varsa unutkanlık yaşayabilirsiniz. D vitamini eksikliği sizi Alzheimer gibi hafızayı bozan durumlar için risk altına sokabilir. Yeterli omega-3 yağ asitleri ve E vitamini aldığınızdan emin olmanız da önemlidir.

Haber 04-10-2022 17:05

Umudunuzu kaybetmeyin! İktidarsızlığı çözmek mümkün

Cinsel birliktelik hem kadınlar hem de erkekler için oldukça önem taşıyor. Birlikteliğin çok daha mutlu olmasını sağlayan cinsellikte bazı istenmeyen durumlar ortaya çıkabiliyor. Cinsel iktidarsızlık bu durumlar arasında bulunuyor. Ancak iktidarsızlığı çözmek sanıldığı kadar zor değil. Doğru adımlar ile bu sorundan kurtulmak mümkün.

Haber 28-08-2022 11:35

Daha iyi cinsel deneyim için vajinal kuruluğa karşı etkili vitaminler

Vajinal kuruluk hemen hemen her kadında beklenmeyen bir veya birden fazla defa ortaya çıkan durumdur. Yaşınız ne olursa olsun, birkaç doğal çözüm ve ipucu, vajinal kuruluğu azaltarak daha iyi bir cinsel deneyim yaşamanıza yardımcı olabilir.

Haber 23-06-2022 11:39

Saç dökülmesinden sorumlu üç saç bakım alışkanlığı

Saç dökülmesi, en sık rastlanan sağlık sorunlarından biridir. Saç dökülmesinin birçok nedeni olabilir. Yaşlandıkça, genetik nedenlerden veya farkında olmadan yaptığınız saç bakım rutinlerinden ötürü saç dökülmesi yaşanabilir. Saç bakımı rutinleriniz yüzünden saçlarınız dökülüyor olabilir...

Haber 22-06-2022 15:35

Çağla sezonu 50 TL’den açtı

İlkbaharın gelişini müjdeleyen çağlanın ilk hasadı başlarken, Eskişehir tezgâhlarında ise kilosu 50 TL’den satılmaya başlandı.

Finans 12-03-2021 16:54

Kabuklarını soyup atarken iyi düşünün... Tüm şifa kahverengi kabukta: Bademin bilinmeyen faydaları!

Badem ağaçları, insanların yetiştirdiği ilk ağaçlardan biri olabilir. Ürdün'de arkeologlar, yaklaşık 5.000 yıl öncesine ait badem ağaçlarının kanıtlarını buldular. Peki, sağlıklı yağlar, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller açısından zengin olan badem başka ne gibi faydalar sağlıyor görelim.

Yemek 01-03-2021 07:55

E Vitamininin Faydaları Nelerdir?

Sekiz adet tokoferol ilişkili farklı molekülün bağlanmasıyla oluşan gruba E vitamini ya da “tokoferol” adı verilmektedir.

Yemek 03-04-2016 17:21

E vitamini adet sancılarını azaltıyor

Bilim adamlarının araştırmaları, mensturasyon döneminde E vitamini almanın özellikle genç kızlarda sıkça görülen sancıları azalttığını ortaya koydu.

Haber 13-04-2005 14:18