Fatih Dönmez Haberleri Ve Son Dakika Fatih Dönmez Haberleri

Fatih Dönmez Haberleri Ve Son Dakika Fatih Dönmez Haberleri

1965 Bilecik doğumlu olan Fatih Dönmez bürokrat ve siyasetçidir. Eğitim hayatını İstanbul’da geçirmiştir. İlk, orta ve liste eğitimini tamamladıktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümünü kazanmıştır. Buradan mezun olduktan sonra kariyerine NETAŞ’ta AR-GE mühendisi olarak başlamıştır. 2008-2015 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) üyeliği görevinde bulundu. 2015'te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarlığı görevine getirildi. Evli ve 3 çocuk babası olan Dönmez 10 Temmuz 2018'de Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na atanmıştır.

Fatih Dönmez Haberleri

SON DAKİKA | 'Kriz merkezlerini oluşturduk' Bakan Dönmez açıkladı! '14 Mayıs’ta tüm seçmenlerimizin oylarını güven içerisinde kullanabilmesi için...'

Son dakika haberi: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere ilişkin açıklama yaptı. Seçmenlerin oylarını güven içerisinde kullanabilmesi adına Bakanlık olarak tüm kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Bakan Dönmez, "Seçim günü görev alacak arıza ekip personeli sayılarını belirledik ve kriz merkezlerini oluşturduk." dedi.

Haber 08-05-2023 10:10

Bakan Dönmez, petrol keşifleri sonrası açıkladı! Akaryakıt fiyatlarına indirim gelecek mi?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan petrol kuyularına ilişkin Bakan Dönmez, "Petrol keşfi sonrası akaryakıt fiyatlarına indirim gelecek mi?" sorusuna yanıt verdi. İşte Bakan Dönmez'in açıklamaları...

Haber 06-05-2023 22:19

Bakan Dönmez duyurdu: Cumhurbaşkanı Erdoğan, son yılların en büyük petrol keşfini açıklayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Sayın Cumhurbaşkanı'mız bir müjde daha verecek, o da petrolle ilgili olacak. Konya mitinginde inşallah Sayın Cumhurbaşkanı'mız yine son yılların en büyük keşiflerinden birisinin müjdesini verecek" dedi.

Finans 02-05-2023 15:17

Bakan Dönmez yerinde inceledi! Karadeniz gazı için geri sayım başladı, günler kaldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 20 Nisan'da yerli Karadeniz gazının karaya çıkacağı ilk noktada incelemelerde bulundu. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin'den detaylı bilgi alan Bakan Dönmez'e Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar da eşlik etti.

Finans 16-04-2023 15:52

AK Parti'de listeler netleşiyor! Enerji Bakanı Fatih Dönmez Eskişehir'den aday

Milletvekili liste çalışmalarında son güne girilirken AK Parti'den aday gösterilecek isimler kulislere sızmaya başladı. Gelen son bilgilere göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Eskişehir 1. sıradan aday gösterildi.

Haber 09-04-2023 13:38

Bakan Dönmez tarih verdi: Bir dönüm noktası olacak, devrim yaşanacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğal gazın gemide yanmasını gördüğü halde inanmak istemeyenler olduğunu belirterek "Bakalım karada yaktığımızda inanacaklar mı? Çünkü bazı insanlar maalesef gözleri var görmüyor, kulakları var duymuyor." dedi. Bakan Dönmez ayrıca, "Sizlerin emeği, çabası ve gayretiyle 20 Nisan bir dönüm noktası olacak. Enerji tarihimizde bir devrim yaşanacak." ifadelerini kullandı.

Haber 08-04-2023 21:22

'1 yıl içerisinde' diyerek duyurdu! Bakan Dönmez Trakya'da kurulacak doğal gaz merkezi için Meclis'i işaret etti: 1-2 kanunda değişikliğe ihtiyaç var

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den Trakya'da kurulması planlanan doğal gaz merkezinin son durumu hakkında bir açıklama geldi. "1 yıl içerisinde orayı işler hale getirmek hedefimiz" diyen Bakan Dönmez, önümüzdeki günlerde Meclisin gündemine gelecek yasa değişikliği teklifinden söz etti.

Finans 07-03-2023 10:12

Bakan Dönmez'den sosyal medyada Karadeniz doğal gazı ile ilgili sevindiren paylaşım!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sosyal medya hesabından heyecanlandıran bir paylaşımda bulundu. Bakan Dönmez, Karadeniz'de keşfedilen 710 milyar metreküplük yerli gazın yakma testinden görüntüler paylaştı.

Haber 07-01-2023 17:16

Türkiye'nin çıkardığı doğal gaz evlere ücretsiz verilecek mi? Bakan Dönmez canlı yayında cevap verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Habertürk'te katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. 'Türkiye'de bulunan doğal gaz vatandaşlara ücretsiz verilebilir mi?' sorusuna da yanıt veren Bakan Dönmez, "Şu anda ithal ettiğimiz gaza göre çok daha ekonomik bir gaz. Hem milletimiz hem devletimiz kazançlı çıkacak." ifadelerini kullandı. Öte yandan Bakan Dönmez, bazı Avrupalı çalışanların da Türk vatandaşı olmak istediklerini söyledi. İşte detaylar...

Finans 06-01-2023 21:38

Son dakika: Türkiye, Bulgaristan'a doğal gaz satacak! Bakan Dönmez duyurdu... İmzalar atılıyor...

Son dakika: Karadeniz'de bulunan son doğal gaz rezervi oldukça ses getirmişti. Katıldığı canlı yayında çok konuşulacak açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Türkiye, Bulgaristan'a doğal gaz satacak. Anlaşma 3 Ocak'ta imzalanacak" ifadelerini kullandı.

Finans 02-01-2023 22:15

Bakan Dönmez 'dünyada bir ilk' diyerek duyurdu! 2023 yılında açılacak: 1000 ton...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Eti Maden yüzde 95 kapasiteyle çalışarak tam 2 milyon 650 bin ton rafine bor satışı yaparak ülkemize 1 milyar 300 milyon dolar kazanç sağlamıştır. İnşallah Eti Maden Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında da yeni bir rekorla bu rakamları da aşacaktır. Yeni stratejimizle; bor karbür, ferrobor ve lityum tesislerimizi hayata geçirdik. İnşallah 2023’ün ilk ayında 1000 ton kapasiteli bor karbür tesisimizi devreye alıyoruz." dedi.

Finans 28-12-2022 11:27

SON DAKİKA | Yeni doğal gaz keşfi! Bakan Dönmez tarih vererek duyurdu: Mart ayı sonunda...

Son dakika haberi: Karadeniz'deki yeni doğal gaz rezervi keşfiyle ilgili açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Toplamda 710 milyar metreküplük keşfe ulaştık" diye konuştu. Dönmez, mart ayı sonunda ilk gazı sisteme vereceklerini duyurdu.

Finans 27-12-2022 10:20

Bakan Dönmez'den heyecanlandıran sözler! Açıkladığımızda göreceksiniz! En büyük keşiflerden birisi...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez katıldığı canlı yayında petrol keşifleriyle ilgili heyecanlandıran ifadeler kullandı. Şırnak'ta yapılan petrol arama çalışmalarına ayrı parantez açan Bakan Dönmez, "Açıkladığımızda da göreceksiniz son dönemde karada yapılmış en büyük keşiflerden birisi olabilir. Bunun için biraz daha zamana ihtiyacımız var." dedi.

Finans 06-12-2022 22:18

Karadeniz gazını 'Peçenek' dağıtacak! Kritik eşik aşıldı, denizle buluştu: Tam 20 saat sürdü

Karadeniz gazında bir eşik daha aşıldı. Karadeniz gazında kuyulardan gelen gazı toplayıp ana boru hattına bağlayacak 280 tonluk dağıtım haznesi, denizin 2 bin 200 metre altına indirildi. 20 saat süren operasyonla ilgili konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, keşfin ateşinin gelecek yılın mart ayında evleri ısıtacağını belirtti.

Finans 01-12-2022 08:54

Yeni müjdeler yolda! Bakan Dönmez Büyük bir nimet diyerek duyurdu: İşte doğal gaz için merakla beklenen tarih

Türkiye Sakarya Gaz Sahasında keşfedilen ve 2023'te kullanıma girmesi beklenen doğal gazı beklerken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den geniş yankı uyandıracak açıklamalar geldi. Doğal gaz konusunda yeni müjdelerin sinyalini veren Bakan Dönmez, "Büyük bir nimet" diyerek petrolün bulunduğu seviyesiyle ilgili dikkat çekici bir değerlendirmede bulundu.

Finans 27-11-2022 15:19

Bakan Dönmez Karadeniz’den bulunan gaz için tarih verdi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz’de bulunan gazın ne zaman kullanıma gireceği hakkında önemli bilgiler paylaşarak 2023'te sisteme verileceğini açıkladı. Dönmez, "4 yıl sonra üretimi 4 kat arttıracağız. O zaman da konutlarda kullanılan gazın tamamını buradan elde edeceğiz" dedi.

Finans 17-11-2022 11:18

Türkiye heyecanla beklerken Bakan Dönmez'den doğal gaz için net tarih! Herkes mutfağında kullanabilir hale gelecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğal gaz stokuyla ilgili açıklamasında "Kışa hazırız" mesajı verdi. Libya ile imzalanan hidrokarbon anlaşmasına değinen Bakan Dönmez, "Oradan çıkarılacak petrol ve gaz başta o ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacak" diye konuştu. Dönmez ayrıca Karadeniz'de keşfedilen doğal gazı karaya ulaştırmak için yapımı süren boru hattında gelinen son noktayı duyururken "Bunu herkes mutfağında kullanabilir hale gelecek" diyerek tarih verdi.

Finans 08-11-2022 12:43

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez'den 'enerji politikaları' açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'de bir gaz merkezi oluşturmanın adımlarını attıklarını ve yıl sonuna kadar yol haritalarını netleştireceklerini bildirdi. Bakan Dönmez, AK Parti Ardahan İl Başkanlığında düzenlenen "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" programında, Amasra'da meydana gelen kazada hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Haber 04-11-2022 22:51

Doğal gaz yardımı başvuru şartları neler? Doğal gaz yardımı ne kadar, nasıl alınır? Dört milyon haneye destek

Doğal gaz yardım başvuruları kapsamında dört milyon haneye destek veriliyor. Doğal gaz yardımından faydalanmak isteyen vatandaşlar doğal gaz yardımı başvuru şartlarını, nasıl başvurulduğunu ve yardım miktarını sorguluyorlar. Hükümetin bütçeye koyduğu 3 milyar ile 4 milyon haneye nakit doğal gaz desteği yapılacağı belirtilmişti. Peki, Doğal gaz yardımı başvuru şartları neler? Doğal gaz yardımı ne kadar, nasıl alınır?

Finans 02-11-2022 20:44

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'staj programı' açıklaması, TBMM'de 'maden faciası' gerginliği, 'Tayfun' füzesi...

Türkiye'de ve dünyada birçok önemli gelişmenin yaşandığı günün en öne çıkan haberlerini sizler için derledik. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan 'Ulusal Staj Programı' hakkında açıklama, TBMM'de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in Amasra'daki maden patlamasına ilişkin konuşması sırasında gergin anlar, CHP tarafından Dezenformasyon Yasası'na ilişkin atılan adım, Tayfun füzesi, ünlü oyuncu Emre Karayel'in Arap atıyla yarış sevinci...

Haber 18-10-2022 17:38

Son dakika: Bakan Dönmez'den 'karakutu' açıklaması! TBMM'de ortalık karıştı; milletvekillerinden pankartlı tepki

Son dakika haberi: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Amasra'daki maden patlamanın yaşanmasının ardından gündeme getirilen denetim iddialarına yanıt verdi. İşletmenin en son ağustosta denetlendiğini söyleyen Dönmez, herhangi bir sorun tespit edilmediğini söyledi. İşletmede uçaklardaki gibi karakutu olduğunu açıklayan Bakan Dönmez, "Hepsi kayıt altında, incelemeye ve denetime tabi olacak" diye konuştu. Bakan Dönmez'in konuşması sırasında ve öncesinde ise Meclis'te gerginlik yaşandı.

Haber 18-10-2022 15:30

Bakan Dönmez'den Amasra'da maden ocağındaki patlamaya ilişkin açıklama:

"İşlemler bitinceye kadar Amasra Müessesemizde kömür üretimine ara veriyoruz"

Yurthaber 16-10-2022 13:44

Bakan Dönmez, Amasra'da patlama meydana gelen maden ocağında işlemler bitinceye kadar kömür üretimine ara verildiğini bildirdi.

Bakan Dönmez, Amasra'da patlama meydana gelen maden ocağında işlemler bitinceye kadar kömür üretimine ara verildiğini bildirdi.

Yurthaber 16-10-2022 12:31

Bakan Dönmez gözyaşlarını tutamadı! 3 hafta önceki ziyareti anımsattı, akla bu fotoğraflar geldi

Amasra'daki maden kazasının acısını tüm Türkiye paylaşıyor. Yaşamını yitiren işçilerin yakınlarının yürekleri yanarken yaralı işçilerin yakınlarının umut dolu bekleyişi devam ediyor. Olay yerinden açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de konuşması sırasında 3 hafta önceki ziyaretine değinirken gözyaşlarını tutamadı. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay da 3 hafta önceki ziyarete dikkat çekerek "Maalesef aradan 3 hafta geçti ve bugün de bu olayla ilgili buradayız" dedi.

Haber 15-10-2022 17:09

Bakan Dönmez, Amasra'daki maden ocağının galerisindeki yangının büyük oranda kontrol altına alındığını söyledi

Bakan Dönmez, Amasra'daki maden ocağının galerisindeki yangının büyük oranda kontrol altına alındığını söyledi

Yurthaber 15-10-2022 12:24

Bartın'daki patlamadan gelen haberler yürek yaktı! Bakan Dönmez, acı gerçeği açıkladı

Bartın'daki maden ocağında yaşanan patlamada, son açıklamalara göre 41 işçi hayatını kaybetti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, patlamanın hemen sonrasında yaşanan acı bir gerçeği açıkladı. Dönmez, patlamayla birlikte oluşan yüksek basınç ve sıcaklıkla, işçilerden bir kısmının olay yerinde hayatını kaybettiğini belirtti.

Haber 15-10-2022 08:52

Avrupa ülkeleri Türkiye kapısında! Bakan Dönmez: Ülkemiz doğal gaz konusunda kritik roller üstlenebilir

Rusya-Ukrayna savaşının da etkisiyle soğuk bir kışın beklediği Avrupa ülkeleri doğal gaz krizi yaşıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, son zamanlarda birçok Avrupa ülkesinin gaz taleplerini karşılayabilmek için Türkiye ile temasta olduğunu söyledi.

Haber 11-10-2022 13:29

Son dakika: Bakan Dönmez'den 'TANAP' açıklaması! Kapasite 2 katına çıkarılacak

Son dakika haberine göre, Azerbaycan doğalgazında kapasite artıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "TANAP'ın kapasitesini iki katına kadar artırma kararı çıktı. 16 milyar metreküp olan kapasiteyi 32 milyar metreküpe çıkaracağız." dedi.

Finans 06-10-2022 16:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş talimat! Libya'ya üst düzey ziyaret

Türkiye'den üst düzey bir heyet Libya'ya ziyarette bulunacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın'ın bugün (3 Ekim) Libya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştireceği duyuruldu. İşte haberin detayları...

Haber 02-10-2022 23:23

Bakan Dönmez duyurdu! Karadeniz gazında bir adım daha geride kaldı Yıl sonunda...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazıyla ilgili önemli bir gelişmeyi duyurdu. Bakan Dönmez açıklamasında, "Karadeniz gazında bir adım daha geride kaldı" dedi. Öte yandan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Melih Han Bilgin Karadeniz Gaz Sahası'nda kabloları denizin tabanına döşeyecek Seven Arctic isimli geminin bu hafta Filyos Limanı'na gelerek hemen operasyona başlayacağını bildirdi. Seven Arctic'in yıl sonunda çalışmalarını tamamlaması öngörülüyor.

Haber 02-10-2022 22:52

Son dakika: Bakan Dönmez Silivri'deki yer altı gaz deposu dolu diyerek açıkladı! Kritik gemi İstanbul'a geldi

Son dakika haberi: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz Gaz Sahası'nda kabloları denizin tabanına döşeyecek geminin İstanbul Boğazı'na geldiğini açıkladı.

Finans 30-09-2022 12:49

Bakan Fatih Dönmez, Bilecikli hemşerileriyle İstanbul'da buluştu

Bakan Fatih Dönmez, Bilecikli hemşerileriyle İstanbul'da buluştu

Yurthaber 18-09-2022 23:11

Bakan Fatih Dönmez'den kış hazırlıkları paylaşımı

Bakan Fatih Dönmez'den "kış hazırlıkları" paylaşımı

Yurthaber 14-09-2022 13:07

Bakan Dönmez, İstanbul'da vatandaşlarla buluştu

Bakan Dönmez, İstanbul'da vatandaşlarla buluştu

Yurthaber 12-09-2022 17:15

Avrupa şok yaşamıştı! Kış mevsimi yaklaşırken Bakan Dönmez'den dikkat çeken '100 TL'lik fatura' örneği

Ukrayna'daki savaş nedeniyle Batı dünyası Rusya'ya karşı adeta tek vücut olup cephe almış, Rusya ise buna karşılık Avrupa'ya doğal gaz akışını kesmişti. Konuyla ilgili Rus şirket Gazprom'dan yayımlanan bir videoda da Avrupa'yı soğuk bir kışın beklediği vurgulanmıştı. Dünyada bu gelişmelerin yanında Türkiye'yi nasıl bir kış beklediği merak konusu oldu. Dünyadaki gelişmelerin fiyatlara olumsuz yansıdığını söyleyen Bakan Dönmez, dikkat çeken bir '100 liralık fatura' örneği de verdi.

Finans 10-09-2022 16:57

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Petronas Başkanı Mohd Bakke Saleh ile görüştü

Bakan Dönmez: "Petrol ve doğalgaz alanında iş birliğimizi geliştirmek için yol haritamıza dair başlıkları görüştük"

Yurthaber 03-09-2022 19:07

Doğal gaz yardım başvurusu nasıl yapılır? Dört milyon eve doğal gaz desteğine nereden başvurulur?

Doğal gaz yardım başvurusunun nereden ve nasıl yapılacağı merak konusu oldu. Hükümetin bütçeye koyduğu 3 milyar ile 4 milyon haneye nakit doğal gaz desteği yapılacağı belirtildi. Milyonları kapsayan doğal gaz destek ödemelerinde ikinci ödemenin ne zaman yapılacağı netleşti. Peki Doğal gaz yardım başvuru 2022 nasıl, nereden yapılır? Doğal gaz yardım başvurusu ne kadar? Yardım ödemesi ne zaman yapılacak?

Finans 20-08-2022 22:46

Son Dakika: Bakan Dönmez duyurdu! Abdülhamid Han sondaj gemisi ilk sondajına başladı

Son dakika haberi: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Abdülhamid Han sondaj gemisi ile ilgili flaş gelişmeyi duyurdu. Bakan Dönmez Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Abdülhamid Han sondaj gemimiz Yörükler-1 kuyusunda bugün ilk sondajına başladı" ifadelerini kullandı. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Haber 17-08-2022 19:27

Doğal gaz desteğinde yeni dönem başlıyor! 1150 TL’ye kadar ödeniyor! Başvurular e-Devlet’ten…

Milyonlarca haneyi kapsayan doğal gaz destek ödemelerinde ikinci ödemenin yapılacağı tarih belli oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ikinci ödemenin ekim ila kasım ayları arasında yapılacağını belirtirken yıllık 450 ile 1150 TL arasında değişen destek ödemesi başvurularının da alınmaya başladığını belirtti. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor. İşte son dakika doğal gaz destek ödemeleri ile ilgili gelen haberin detayları…

Finans 16-08-2022 07:35

Bakan Dönmez: 45-60 günlük süremiz var, müjdeyi paylaşacağız!

Son dakika haberi: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Türkiye'nin kendi gazını kullanmasıyla ilgili merak edilenleri yanıtladı. "Akkuyu Nükleer Santral'de bir aksamaya izin vermeyiz." diyen Bakan Dönmez, açıklamasının devamında kendi doğal gazımızı kullanacağımız tarihi de açıkladı. Öte yandan Dönmez "Akdeniz'de 45-60 günlük süremiz var. Bu sürede sondajımızı tamamlayacağız. Keşif bulursak milletimizle müjdeyi paylaşacağız." diye konuştu.

Finans 11-08-2022 10:17

Bakan Dönmez Büyük gün diyerek duyurdu: Heyecanlıyız...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han'ın yarın Akdeniz'de ilk sondajı için demir aldığını bildirdi. Bakan Dönmez, söz konusu açıklamayı yaptığı paylaşımında "Büyük gün" ifadelerini kullanırken "Yolu açık, rüzgarı kolayına, gayreti Abdülhamid Han gibi olsun." ifadelerini kullandı.

Haber 08-08-2022 23:00

Son dakika: Bakan Dönmez'den 'doğal gaz faturası' açıklaması

Son dakika haberine göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, havaların soğumasının ardından depolanan doğal gazın yetip yetmeyeceğine ilişkin olarak ve hanelere gelen doğal gaz faturalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte son dakika haberinin detayları...

Finans 26-07-2022 21:02

Bakan Dönmez, Bandırma'da Eti Maden Bor ve Asit Fabrikalarında incelemelerde bulundu:

"Eti Maden işletmeleri, geçtiğimiz yıl hem üretimde hem de ihracatta rekor kırdı. Yaklaşık 2,5 milyon tonluk bir satışımız söz konusu oldu. 1 milyar doların üzerinde de bir ihracat gelirimiz oldu" -"Stratejimizin en güzel örneklerinden birisi de içinde bulunduğumuz Bandırma işletmesinde inşaatı devam eden bor karbür tesisidir. İnşallah yıl sonunda işletmeye geçecek, yıllık 1000 ton kapasiteli bir tesis olacak"

Yurthaber 26-07-2022 16:20

Akkuyu’da tarihi gün! Son reaktörün temeli atıldı

Mersin’in Gülnar ilçesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 4’üncü ve son reaktörünün temeli Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katıldığı törenle atıldı. Dönmez, "Yarım asrı aşan nükleer enerji yolculuğunda artık tünelin ucundaki ışık görünmeye başlandı. Akkuyu sadece ekipman olarak değil iş gücü hacmiyle de dünyanın en büyük projelerinden biri olacak. Akkuyu 550 bin parçadan oluşacak" dedi.

Finans 21-07-2022 17:30

Bakan Fatih Dönmez, Adana'da yeni petrol keşiflerine işaret etti:

"Bu bölgede benzer formasyona, yüksek potansiyele sahip 4 saha daha var. Oradaki çalışmalarımıza da hız verdik. Önce 2 ve 3 boyutlu sismik araştırmalarımızı tamamlayacağız. Ardından da yine keşif amaçlı sondaj yapacağız. Eğer keşif yakalarsak da üretim amaçlı kuyularımızı açacağız"

Yurthaber 07-07-2022 07:38

Son dakika: Bakan Dönmez merakla beklenen tarihi açıkladı! Abdülhamid Han Sondaj Gemisi'nin görevi için geri sayım başladı

Son dakika haberi: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Abdülhamid Han Sondaj Gemisi'ni ziyaret etti. Ziyaretinde bir konuşma gerçekleştiren Bakan Dönmez, geminin görev yeri ve ve göreve başlangıç tarihiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Finans 06-07-2022 12:49

Türkiye'nin yeni sondaj gemisi Abdülhamid Han'da hazırlıklara son aşamaya geldi! Göreve çıkış tarihi bugün açıklanacak

Türkiye’nin filosuna kattığı 4’üncü sondaj gemisinde hazırlıklar son aşamaya gelirken ismi de yazıldı. Bugün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in inceleyeceği geminin göreve çıkacağı tarihin de açıklanması bekleniyor.

Finans 06-07-2022 10:20

Bakan Dönmez: Enerjide dışa bağımlılığın kilidini kıracak mega projemizde geri sayım devam ediyor

Bakan Dönmez: "Enerjide dışa bağımlılığın kilidini kıracak mega projemizde geri sayım devam ediyor"

Yurthaber 26-06-2022 17:13