Fikri Mülkiyet Haberleri

Mülkiye başmüfettiş ne iş yapar? Mülkiye başmüfettiş nedir? Mülkiye başmüfettiş nasıl olunur?

Mülkiye başmüfettiş nedir ve görevleri nelerdir? sorusu gündemde yer alıyor. Mülkiye başmüfettişinin görevleri valiler kararnamesi ile konuşulmaya başlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara uyarınca 9 ilin valisi Vali Mülkiye Başmüfettişliği görevine getirildi. Vatandaşlar bu haber sonrası mülkiye müfettişi nedir şeklinde araştırmalara başladı. İşte merak edilen o detaylar!

Haber 12-05-2022 09:54

Bakan Koca'dan dünyaya koronavirüs aşılarıyla ilgili 'fikri mülkiyet' çağrısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs aşılarında fikri mülkiyet hakkı tartışmasına hala bir çözüm bulunamamasının üzücü olduğunu belirterek, "Böylesine derin etkileri olan bir pandemi yaşıyor olmamıza rağmen bugün dünyanın pandeminin ikinci yılında hala acil durumlarda fikri mülkiyet haklarının sınırını tartışıyor olması, pandemilerin aciliyet durumu ile çelişmektedir" dedi.

Haber 05-08-2021 21:09

AB'den Kovid-19 aşılarında fikri mülkiyet haklarının kaldırılması sorunu çözmez mesajı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarının üzerindeki fikri mülkiyet haklarının kaldırılması önerisine, "Fikri mülkiyet haklarından feragat sorunları çözmeyecek, kısa ve orta vadede tek doz aşı getirmeyecektir." dedi.

Haber 07-05-2021 23:27

Putin'den Kovid-19 aşılarında fikri mülkiyet hakkının kaldırılmasına destek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarının üretim kapasitesini artırmak için fikri mülkiyet hakkının kaldırılmasını desteklediklerini söyledi.

Haber 06-05-2021 17:29