Fırın Temizliği Haberleri

En inatçı kirleri bile anında temizliyor! Fırın temizliğini tek malzeme ile halledin

Fırın temizliği, özellikle yağlı yemekler yaptıktan sonra yapılması gereken temizlikler arasında yer alıyor. Fırının rafları hızla yağ ve kirle kaplanabiliyor. Özellikle uzun süre kirli kalan fırınların temizliği zorlayıcı olabiliyor. Peki, fırın temizliği nasıl yapılır? İşte en inatçı kirleri bile anında temizleyen o yöntem

Kadin 21-06-2023 15:12

Ocakta ya da fırında kalan kurumuş ve inatçı yağlar nasıl çıkartılır?

Gün içinde en çok vakit geçirilen alanlardan biri elbette mutfaklar ancak çok sık kullanıldığı için buraların kirlenmesi de bir o kadar kolay oluyor. Özellikle fırınlarda ve ocaklarda bulunan inatçı yağ lekeleri epey can sıkıyor. Yine de bu lekeleri farklı yöntemlerle çıkartabilmek mümkün! Böylece daha steril ortamlarda yemek pişirmeye kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Haber 24-02-2023 17:12

Doktorlar ve itfaiyeciler aynı fikirde: Fırınınızda bu ayarı asla kullanmayın

Mis gibi kekler, harika ev yemekler, pastalar, börekler için fırın kullanımı kritik öneme sahip. Teknolojinin sağladığı olanaklarla donatılan fırınlar hakkında önemli bir uyarı geldi. Bir sosyal medya fenomeninin yaptığı deneme sonucu gerçek ortaya çıktı. Fırınlarda hayatı kolaylaştırdığı iddia edilen özel ayarı başta cihaz teknisyenleri olmak üzere itfaiyeciler hatta doktorlar bile kullanılmaması gerektiğini söyledi. Hatta bunun bir güvenlik tehlikesi olduğu söylendi.

Kadin 13-08-2022 09:28

Fırın kirleriyle başınız dertte mi? Bu yöntemlerle kalıplaşan kirlerden kurtulmak mümkün

Sürekli kullanılmasa da birkaç yemek yaptıktan sonra bile fırınlarda kirler birikmeye başlıyor. Temizlemek ise saatler sürebiliyor. Ancak sizler için araştırdığımız bu yöntemlerle fırınlarınızı kalıplaşmış kirlerden kolayca kurtarabilirsiniz. İşte fırınları ilk günkü gibi tertemiz yapacak pratik çözümler...

Haber 19-10-2021 07:53

Diğer Haber Etiketleri

Fırın temizliğinde Keşke daha önce öğrenseydim dedirtecek inanılmaz pratik 4 yöntem!

Mutfakların olmazsa olmazlarından fırın, lezzetli ve sağlıklı yemekler pişirmeye yardımcı olur. Bu yüzden bakımı ve temizliği iyi şekilde yapılmalı. Fırının hijyenik ve temiz kalması sağlık açısından da çok önemli. Peki, fırın temizliğini pratik olarak nasıl gerçekleştirebilirsiniz? Kolay fırın temizliği hakkında ipuçları bu yazıda!

Trend 24-05-2021 12:29

Yorgunluk ve halsizlik hissetmenizin nedeni mutfağınızdaki alüminyum olabilir!

Alüminyum folyo, pişirme aşamasında pratik çözüm sunduğundan pek çok kişi tarafından sıklıkla tercih edilen bir ürün. Ancak alüminyumun gıdalarla temasının birtakım sağlık risklerini beraberinde getirdiğini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Serhat Koran, alüminyumun yıllar içinde kemik erimesinden kısırlığa kadar birçok hastalığa neden olduğunu söyledi.

Haber 23-05-2021 11:40