Fobi Haberleri

Tripofobi (delik fobisi) nedir? Tripofobi olduğumu nasıl anlarım?

Fobiler bireylerin irrasyonel korku ve endişe duydukları nesne, durum veya aktivitelerle ilişkilendirilen anksiyete bozukluklarıdır. Birçok insanın hayatında belirli fobiler bulunabilir ve bu fobiler genellikle kişisel deneyimlere, travmalara veya genetik faktörlere dayanabilir. Ancak tripofobi, son yıllarda popülerlik kazanan ve oldukça ilgi çekici bir fobi türüdür. Peki, tripofobi nedir?

Haber 11-01-2024 21:43

Sosyal fobi neden olur? Sosyal fobi tedavi edilmezse ne olur?

Sosyal fobi, günümüzde giderek artan bir şekilde dikkat çeken bir psikolojik rahatsızlıktır. Toplum içinde veya başkalarının önünde bulunma, konuşma yapma, grup içinde yer alma gibi sosyal etkileşimlerde yoğun kaygı ve korku hissi, bu rahatsızlığın temel özelliklerindendir. İnsanlar arasındaki etkileşimlerin arttığı çağımızda, sosyal fobinin etkisi daha fazla hissediliyor gibi görünüyor. Peki, sosyal fobi düzelir mi?

Haber 26-10-2023 23:38

Sosyal fobi nedir? Sosyal fobi olduğumu nasıl anlarım?

Sosyal fobi toplumsal anksiyete bozukluğu olarak da bilinen psikolojik bir rahatsızlık olarak tanımlanan ve bireylerin sosyal ilişkilerde yoğun bir korku ve kaygı yaşadığı bir durumdur. Bu rahatsızlık toplum içinde karşılıklı etkileşimde bulunurken performans sergilerken veya değerlendirildiğini düşündüğü durumlarda endişe duyan kişileri etkiler.

Haber 26-10-2023 23:31

Fobi neden olur? Fobi nasıl tedavi edilir?

Psikolojik rahatsızlıklar, genellikle bireylerin yaşamında travmatik olaylar, çocukluk dönemindeki olumsuz deneyimler veya aile geçmişi gibi faktörlerle ilişkilendirilir. Örneğin şiddet, istismar, aile içi sorunlar gibi travmatik olaylar, kaygı bozuklukları, depresyon ve travma sonrası stres bozukluğu gibi psikolojik rahatsızlıklara yol açabilir. Fobiler de bu doğrultuda ortaya çıkabilen bir durumdur.

Haber 26-10-2023 23:04

Fobi

Fobi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Fobi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Fobi nedir? Fobi çeşitleri nelerdir?

Fobiler insanların yaşamlarını etkileyen ve duygusal zorluklara yol açan yaygın psikolojik rahatsızlıktır. Fobi belirli bir nesne, durum veya duruma karşı aşırı ve anlamlı bir korku tepkisini ifade eder. Bu korku tepkisi kişinin normal yaşamını sürdürmesini ciddi şekilde engelleyebilir. Fobiler sosyal fobi, yükseklik korkusu, uçak veya hayvanlar gibi belirli nesnelere yönelik fobiler, agorafobi ve daha birçok farklı türde gelebilir.

Haber 26-10-2023 22:59

Anne ve babalar dikkat! Hareketleriniz çocuğunuzda sosyal fobiye neden oluyor

Anne ve baba olmak çok büyük sorumluluk olarak görülüyor. Çocukların hem fiziksel hem de psikolojik sağlığı için oldukça bilinçli olmak gerekiyor. Gözden kaçan hatalar çocukta geri dönülmez sonuçlara yol açabiliyor. Uzmanlar anne ve babaların çocuklarının psikolojisi için uzak durmaları gereken davranışları belirtti.

Haber 22-09-2022 10:16

'Michael Jackson fobisi' olan kadın, ünlü sanatçının taklitçisini görünce gözyaşlarına hakim olamadı

Tüm dünyada Michael Jackson pop müziğin en ünlü seslerinden biri olarak kabul edilir ancak Ruby Marriott isimli bir kadın için ünlü sanatçı fobisinin vücut bulmuş halidir. Kıbrıs’ta yaptığı tatil sırasında ünlü sanatçının taklidinin yapıldığı bir dans performansını gören Marriott, hayatının en büyük korkusunu yaşadığını dile getirerek gözyaşlarına hakim olamadı.

Trend 24-08-2022 12:06

Vücudunun neredeyse tamamı dövmelerle kaplı! Bakın en büyük korkusu neymiş?

Almanya’da yaşayan 27 yaşındaki makyaj sanatçısı ve eski bir dövmeci olan Jana Melody Miller, neredeyse vücudunun her yerine dövme yaptırmayı seçti. Yüzlerce dövmeye sahip olmasına rağmen Miller’in en büyük fobisi iğneler. Özellikle bir hastaneye gittiğinde bu fobisi ve dış görüntüsü nedeniyle sorun yaşadığını iddia eden Miller, hemşirelerin iğneye bayıldığını söylediğinde şaka yaptığını düşündüklerini dile getirdi.

Trend 05-11-2021 15:59

“Bu da varmış” dedirtti! Sebze fobisi olan kadının hikayesi şoke etti

Kuzey Yorkshire’de yaşayan 34 yaşındaki Charlotte Whittle isimli kadın çocukluğundan beri sebze yemiyor. Sebzelere karşı garip bir fobisi olduğunu ifade eden Whitlle, reyonda gördüğünde dahi avuç içlerinin terlemeye başladığını söylüyor. Uzun yıllardır tavuk kanadı ve pirinç keki ile yaşadığını ifade eden kadının fobisi herkesi şaşırttı.

Trend 12-10-2021 16:54

Çocuklarda anne bağımlılığı okul fobisine neden olabilir!

Çocuklarda anne bağımlılığının okul fobisine neden olabildiğini söyleyen Uzman Psikolog Sena Sivri, anne bağımlılığını önlemek için 7 öneride bulundu.

Kadin 06-10-2021 09:25

Fobilerin kaynağı çocukluk

Adana Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Psikiyatr Dr. Bülent Demirbek, "kapalı alan, açık alan ve hayvan fobisi başta olmak üzere sosyal yaşantıda sorun yaratan korkuların temelinde, çocukluktaki kötü anıların olduğunu" bildirdi.

Haber 28-11-2007 09:29

Veli ve öğretmenlere okul fobisi uyarısı

Türk Psikologlar Derneği Trabzon Temsilcisi Uzman Psikolog Faruk Bozkır, okula yeni başlayan çocuklarda görülen okul fobisinin aşılmasında veli ve öğretmenlere önemli görevler düştüğünü söyledi.

Haber 12-09-2006 03:10

MEB'den okul fobisine önlem

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ilköğretime yeni kayıt yaptıran çocukların okula 11 Eylül 2006 Pazartesi günü başlayacaklarını, bu çocukların okula uyum sağlayabilmeleri için 11-15 Eylül 2006 tarihleri arasında okullarda "hoş ortamlar yaratılacağını" bildirdi.

Haber 23-08-2006 02:43

Velilere okul korkusu uyarısı

Osmaniye Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Hasan Topal, her 20 çocuktan birinde görülen okul korkusunun, 2 haftalık süreçte aşılmadığı taktirde mutlaka bir uzmandan yardım alınması gerektiğini bildirdi.

Haber 17-09-2005 17:25

Okul fobisi başarısızlığa davetiye çıkarıyor

Çocuklarda okul korkusunun meydana getirdiği sorunların zamanında çözümlenememesi durumunda, bu korkunun hayat boyu başarısızlığa davetiye çıkardığı bildirildi.

Haber 11-09-2005 16:00

Sosyal fobinizi yenin

Uzmanlar, kişilerin sosyal ortamlarındaki sıkıntıları nedeniyle kaçma davranışında bulunmalarının kişide 'sosyal fobi' oluşmasına zemin hazırladığını belirtiyor.

Haber 29-10-2004 10:09

Her dört kişiden birinin fobisi var

Yapılan araştırmalarda her dört kişiden birinin fobisi olduğu ortaya çıktı.

Haber 26-10-2004 10:13

Okul fobisine sabır tavsiyesi

Samsun Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, okul fobisi yaşayan çocuklara aşağılayıcı ve korkutucu bir yaklaşım yerine sabırla yaklaşılması gerektiğini bildirdi.

Haber 05-09-2004 12:12