Gazze Haberleri

Son dakika | Gazze'de ateşkes tasarısı BM'den geçti! İsrail'den ABD'ye tepki, iptal ettiler

BM Güvenlik Konseyi'nde Gazze'de kalıcı ve sürdürülebilir ateşkese dönüşecek şekilde ramazan ayında acilen ateşkes sağlanması talep edilen karar tasarısı kabul edildi. Tasarı, 14 "evet" ve 1 "çekimser" oyla kabul edildi. ABD çekimser oy kullandı. Türkiye'den açıklama gelirken, kararın ardından İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail heyetinin Washington'a yapacağı ziyareti iptal etti.

Haber 25-03-2024 17:49

Gazze ölüme terk edildi! İsrail BM'ye bildirdi: Artık gıda konvoyu giremeyecek...

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsraillilerin artık Gazze'nin kuzeyine gönderilen gıda yardım konvoylarına izin vermeyeceğini açıkladı. Yetkili isim İsrail'in bu kararı sonrası kıtlığa doğru gidişin hızlanacağını ifade etti.

Haber 25-03-2024 11:04

İsrail'in Gazze'de hastanelere yönelik saldırıları Sakarya'da protesto edildi

Sakarya'da toplanan yüzlerce kişi, İsrail'in Gazze'de hastanelere yönelik saldırılarını protesto etti.

Yurthaber 25-03-2024 08:11

SON DAKİKA | Rusya ve Çin, Gazze'de yardıma veto verdi

Son dakika: Rusya ve Çin BMGK'da oylamaya sunulan ABD'nin Gazze'de ateşkes sağlanmasını talep eden karar tasarısını veto etti.

Haber 22-03-2024 16:33

Yer: Gazze: Havadan insan avı! Görüntüler dehşete düşürdü

İsrail, Gazze vahşetlerine devam ediyor. Son gelen görüntüler, katliamın boyutlarını gözler önüne seriyor. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nin paylaştığı anlarda, İsrail ordusunun Han Yunus şehrinde işlediği bir sivil katliam kayda alındı. Görüntülerde 4 sivil gencin İHA ile bombalanarak parçalara ayrıldığı görüldü.

Haber 22-03-2024 09:45

ABD'nin Gazze için hazırladığı karar tasarısı BM Güvenlik Konseyinde bugün oylanacak

ABD'nin Gazze'de tüm esirlerin serbest bırakılmasıyla bağlantılı olarak acilen ateşkes sağlanması talep edilen karar tasarısı, bugün oylamaya sunulacak. BM Güvenlik Konseyinde (BMGK) sabah saatlerinde yapılması planlanan oylamada, ABD'nin bir süredir müzakereye açtığı karar tasarısı görüşülecek.

Haber 22-03-2024 00:11

İsrail'den yeni bir hastane saldırısı mı gelecek? Derhal bölgeyi terk edin

İsrail, Şifa Hastanesi'ne düzenlediği baskında 80 Filistinliyi alıkoyduğunu açıkladı. Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Şifa Hastanesi'ndeki Filistinlilerin "derhal" bölgeyi terk etmelerini ve Gazze Şeridi'nin güneyine gitmelerini istedi.

Haber 18-03-2024 12:47

Gazze'de kanlı gece: İsrail'in saldırılarında 80 Filistinli öldürüldü

Filistin haber ajansı WAFA, İsrail'in gece boyunca Gazze Şeridi'ne yönelik yoğun saldırılarda bulunduğunu ve bu saldırılarda 80 Filistinlinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Haber 16-03-2024 09:22

Refah Ölmesin: Sen de harekete geç

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED), Gazze'deki masumların sığındığı Refah için acil yardım kampanyası başlattı.

Haber 11-03-2024 17:46

İsrail ramazan dinlemedi... Gazze'ye yoğun saldırı: Çok sayıda ölü var

İsrail ordusu ramazanın ilk gününde Gazze'deki birçok bölgeye hava, kara ve denizden saldırdı. Düzenlenen saldırılarda çok sayıda Filistin hayatını kaybetti.

Haber 11-03-2024 09:40

Murat Kurum'a o soru sordurulmadı! Canlı yayında mikrofonu bırakması istenen genç kız donakaldı

İBB başkan adayı Murat Kurum'a soru sormak isteyen kıza mikrofonun bıraktırılması gündem oldu. Seyircilerin Kurum'a soru yönelttiği canlı yayında bir genç 'Gazze' sorusunu henüz bitiremeden mikrofonu vermesi istendi. O anlarda genç kızın ve stüdyodakilerin yüz ifadeleri dikkat çekti. Canlı yayın sonrası Kurum ile o genç bir araya geldi.

Haber 11-03-2024 07:35

Gazze'de kaos! Havadan atılan yardım kutularının paraşütleri açılmadı: Ölü ve yaralılar var...

Gazze'de havadan indirilen yardım kutuları paraşütleri açılmadığı için sivillerin üzerine düştü. Bölgede yardım bekleyen Gazzeli halkın üzerine düşen yardım kutuları yüzünden ölen ve yaralananların olduğu bildirildi.

Haber 08-03-2024 16:39

Gazze'ye insani yardım malzemesi taşıyan 7. gemi Mersin'den uğurlandı

Gazze'ye ulaştırılması için Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 2 bin 737 ton insani yardım malzemesi taşıyan 7. gemi, Mersin Uluslararası Limanı'ndan uğurlandı.

Yurthaber 07-03-2024 13:33

Filistin'de insanlık tarihini utandıracak fotoğraf! Günden güne eridi, bir deri bir kemik kaldı: Oğlumun böyle olacağı aklıma gelmezdi

İsrail insanlık dışı saldırılarına devam ediyor. Filistinliler hayata tutunmaya çalışırken yürek yakan acılar yaşanıyor. Hasta olan ve yeterli beslenemeyen 10 yaşındaki Yezen el-Kefarne bir deri bir kemik kaldıktan sonra hayatını kaybetti. Geriye kalan fotoğraflar ise tarihinin acı sayfalarında yerini aldı.

Haber 05-03-2024 13:06

MHP lideri Bahçeli'den Gazze mesajı: 'Türkiye her ihtimali masaya koyup restini çekmeli'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gazze'de ateşkese yönelik yürütülen çalışmalara ilişkin "Sayın Cumhurbaşkanımızın diyalog çabaları ve diplomatik temasları çok değerlidir. Sonuca ulaşması samimi dileğimizdir. Ancak gerekirse Türkiye her ihtimali masaya koyup restini çekmeli" dedi. Açıklamasının devamında Bahçeli, "Şayet bu fırsat kaçarsa, bölgenin ve dünyanın bacasını ateş saracak" diye konuştu.

Haber 04-03-2024 18:05

İsrail, yardım bekleyen Filistinlileri vurdu! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail ordusu, yine Gazze Şeridi'nin kuzeyinde insani yardım bekleyen Filistinlilere saldırdı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, saldırıyı 'korkunç bir katliama' benzetirken, çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını açıkladı.

Haber 03-03-2024 19:48

Bakan Fidan 'ifşa edildi' diyerek tepkisini dile getirdi! Gazze'de ateşkes için arabucular devrede

Gazze'de ateşkes için çabalar yoğunlaşırken Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan anlaşmanın Ramazan ayı öncesinde sağlanmasına ilişkin bir mesaj geldi. Fidan ayrıca Gazze konusunda tek taraflı adım atılması gerektiğinin dile getirildiğini belirtip "Bunu destekliyoruz" dedi.

Haber 03-03-2024 13:02

ABD 'den Gazze’ye havadan yardım

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri işbirliği ile Gazze Şeridi’ne havadan yardım indirildiğini açıkladı.

Haber 02-03-2024 20:26

ABD Başkanı Biden açıkladı: Gazze'ye havadan insani yardım atmaya başlayacağız

ABD Başkanı Joe Biden, ilerleyen günlerde, Gazze'ye havadan insani yardım atmaya başlayacaklarını ve bölgeye daha fazla insani yardım ulaştırılabilmesi için İsrail ile yakın temasta olduklarını açıkladı.

Haber 01-03-2024 23:59

Türkiye ve Avrupa'daki bazı sendikalardan Gazze için İstanbul'da ateşkes çağrısı

İstanbul'da bir araya gelen Birleşik Metal-İş Sendikası ile Avrupalı bazı sendika yöneticileri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının sona erdirilerek acil ateşkes ilan edilmesi çağrısını yaptı.

Yurthaber 01-03-2024 13:41

İsrail'in yardım bekleyenlere yönelik katliamının görüntüleri ortaya çıktı!

İsrail'in Gazze'de gıda yardımı bekleyen kalabalığın üstüne ateş açması sonucu 104 kişi Filistinli hayatını kaybederken, 760 kişi ise yaralandı. O katliama dair görüntüler ortaya çıktı. Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden'dan ateşkese yönelik açıklama geldi.

Haber 29-02-2024 18:18

1,5 milyon kişi tehlikede! Netanyahu tarih verdi

İsrail, Refah kentine saldırı hazırlıklarını sürdürüyor. Netanyahu, yaklaşık 1,5 milyon kişinin sığındığı şehre saldırı ve buradaki sivillerin tahliye planlarını onaylamak için hafta başı kabineyi toplayacağını belirtti.

Haber 25-02-2024 00:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berat Kandili paylaşımında Gazze mesajı verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizin ve İslam âleminin Ramazan-ı Şerif'in müjdecisi olan mübarek Berat Gecesi'ni tebrik ediyorum." dedi.

Haber 24-02-2024 21:26

Gazze'nin idam fermanı... Netanyahu'nun planı onaya sunuldu: İsrail güçleri bölgede 'süresiz özgürlüğe' sahip olacak

İsrail'de Savaş Kabinesi'nden 'savaş sonrası' Gazze planı oluşturuldu. Gazze'nin tabiri caizse idam fermanı niteliğinde olan belgede, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'ndeki faaliyetlerinde 'süresiz' özgür kalacağı, Filistin tarafında tampon bölge oluşturulması ve Gazze'nin tamamen silahsızlandırılması gibi maddeler yer alıyor. Rehine takası konusunda ise Paris'e bir heyet gönderilmesi planlanıyor.

Haber 23-02-2024 10:17

ABD, Gazze'de acil insani ateşkes talep eden karar tasarısını veto etti

ABD, bir kez daha Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) Gazze'de acil insani ateşkes talep edilen karar tasarısını veto etti.

Haber 20-02-2024 19:55

İletişim Başkanı Fahrettin Altun tek tek anlattı! Gazze'deki soykırımın kanıtı Türkiye'den! Lahey'de İsrail'in karşısına çıktı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Ankara'da gerçekleşen Gazze'de Soykırım: Yeni Kanıtlar programına katılarak uluslararası kamuoyunu da ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Fahrettin Altun, Gazze'de İsrail tarafından soykırım yapıldığını bir kez daha belirtirken Türkiye tarafından hazırlanan 'Kanıt' kitabının Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail aleyhinde kullanıldığını söyledi.

Haber 20-02-2024 10:53

Dünya Sağlık Örgütü duyurdu! Gazze'deki Nasır Hastanesi artık hizmet veremiyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde, bir süredir İsrail askerlerinin kuşatması altındaki Nasır Hastanesinin artık hizmet veremediğini bildirdi. Ghebreyesus, hastanede hala 200'e yakın hasta bulunduğunu ve bunlardan en az 20'sinin acilen başka hastanelere sevk edilmesi gerektiğini bildirdi.

Haber 19-02-2024 09:36

Netanyahu'dan Luiz Inacio Lula da Silva'ya tepki! 'Kırmızı çizgiyi aştı'

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'nın sözleri gündem olmuştu. Silva, İsrail’in Gazze’de yaptığını Hitlerin Yahudilere yönelik katliamına benzetmişti. Silva'nın sözlerine İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tepki göstererek "kırmızı çizginin aşıldığını" söyledi.

Haber 18-02-2024 19:09

İsrail'de Kabine, Refah için toplanıyor! Yetkili isimden açıklama: Saldırılar ramazan ayında da sürebilir

İsrail'de Hükümet Kabine'si Refah'a düzenlenecek saldırı planını görüşmek üzere gelecek hafta toplanacak. Muhtemel Refah saldırısının amacı olarak Filistinlilerin Gazze'nin kuzeyine geçişini engellemek gösteriliyor.

Haber 17-02-2024 15:19

İstanbul'da HÜDA PAR'dan İsrail protestosu

HÜDA PAR üyesi bir grup, Gazze'ye yönelik saldırıları protesto etti.

Yurthaber 16-02-2024 07:45

Orta Doğu'da dengeleri değiştirecek hamle: Yeni bir devlet kuruluyor! Başkenti bile belli oldu...

ABD'de Biden yönetimi ve içlerinde Orta Doğulu bir grup ortağın da bulunduğu bir topluluk, İsrail ile Filistin arasındaki savaşı temelli sona erdirecek bir çözüm planını masaya yatırıyor. Plana göre, yeni bir Filistin devleti kurulacak ve bu sayede uzun vadeli barışın tesisi sağlanacak. Bölgede sağlanması elzem olan güvenliğin tesisi için ise birçok madde masada...

Haber 15-02-2024 11:23

Skandal görüntüler! İsrail askerlerinin çektiği videolar dünya gündemine bomba gibi düştü... BM yetkilisi: Kesinlikle uluslararası hukukun ihlali

İsrail'in Gazze'deki operasyonlarında askerler tarafından çekilen görüntüler uluslararası basına sızdırıldı. Gözaltına alınan Gazzelilerin elleri ve gözleri bağlı çırılçıplak soyulup sorguya alındıkları anların internette paylaşılması sonrası dünya kamuoyu ayağa kalktı. Uluslararası hukukun ihlali olarak yorumlanabilecek görüntüler sonrası Birleşmiş Milletler'in hamlesinin ne olacağı merak konusu...

Haber 12-02-2024 12:20

İsrail'in Gazze'deki katliamları hız kesmeden devam ediyor! Refah'ta ambulanslar yetersiz kalıyor... Dünyadan tepki yağıyor

İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyinde, Mısır sınırına yakın bölgesi Refah şehrine düzenlediği saldırılarda yararlıları taşımak neredeyse imkansız hale geldi. Ambulansların yetersiz kaldığı Refah'taki İsrail katliamına da dünyadan tepki yağmaya başladı. ABD Başkanı Joe Biden dahi Netanyahu'yu Refah konusunda uyardı.

Haber 12-02-2024 11:31

Orta Doğu'da yeni kriz: Refah! Açıklamalar peş peşe geldi: 'Vahim sonuçları olur'

İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah kentine askeri operasyon yapılacağı yönündeki açıklamaları sonrasında Mısır'dan yeni bir açıklama geldi. Mısır, İsrail'i operasyon düzenlemesinin "vahim sonuçları" olacağı konusunda uyardı. Öte yandan Beyaz Saray, "Biden, Netanyahu'ya Refah'ta bir milyondan fazla insanın güvenliğini sağlamak için inandırıcı bir planı olmadan askeri operasyona başlamaması gerektiğini iletti" açıklamasını yaptı.

Haber 11-02-2024 21:53

Orta Doğu'da yeni savaş ihtimali! Tansiyon giderek yükseliyor, böyle duyurdular: 'Barış anlaşması askıya alınabilir'

İsrail'in Gazze'deki saldırıları devam ederken İsrail Başbakanı Netanyahu, Refah kentine kara harekatı sinyali vermişti. Bu gelişme sonrasında Orta Doğu'da tansiyon giderek yükselirken çarpıcı bir gelişme yaşandı. Mısır'ın İsrail'in olası harekatı karşısında İsrail-Mısır Barış Anlaşmasını askıya alacağı ileri sürüldü.

Haber 11-02-2024 00:16

Gazze'de 3 aşamalı ateşkes! Hamas kabul etti, her biri 45 gün sürecek

7 Ekim'de başlayan çatışmalar devam ederken dünyanın yakından takip ettiği Gazze'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Filistinli kaynaklar, Hamas'ın Gazze'de her biri 45 gün sürecek 3 aşamalı esir takası ve ateşkes öngören planı kabul ettiğini bildirdi.

Haber 07-02-2024 12:31

İsrail durmuyor! Gazze'ye yeni operasyon sinyali, o bölgeyi işaret etti

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi'nin güneyinde Mısır sınırında yer alan Refah kentine kara saldırısı başlatacaklarının işaretini verdi.

Haber 01-02-2024 21:46

ABD medyasından çarpıcı İsrail ve Filistin iddiası! 4 ay sürecek, ilk etapta...

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken son günlerde ateşkes iddiaları gündem oldu. Son iddiaya göre İsrail ve Filistin arasında tüm esirlerin serbest bırakılmasını içeren yaklaşık 4 aylık ateşkes planı üzerinde çalışıldığı aktarıldı.

Haber 28-01-2024 19:41

Dünyayı tedirgin eden gelişme! Böyle duyurdular: 'Netanyahu savaş ilan edebilir'

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Lübnan'da bulunan Hizbullah, Gazze'ye saldırıları nedeniyle İsrail'i hedef almıştı. İsrail de Lübnan'daki Hizbullah noktalarını vurmuştu. Lübnan merkezli Al-Manar TV, Netanyahu'nun Lübnan'a savaş ilan edebileceğini iddia etti.

Haber 27-01-2024 23:47

İletişim Başkanlığı'nın düzenlediği 'Kurşun Geçirmez Düşler: Gazzeli Çocuk Ressamlar Sergisi' ilgi görmeye devam ediyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen ve 7 Ekim’den bu yana devam eden İsrail saldırılarının gölgesinde Gazze Şeridi'nde yaşanan insanlık dramına dikkat çekmeyi amaçlayan ve çocukların eserlerinden oluşan "Kurşun Geçirmez Düşler: Gazzeli Çocuk Ressamlar Sergisi" ziyaretçilerden ilgi görmeye devam ediyor.

Haber 26-01-2024 22:15

İsrail'in talebi reddedildi! Uluslararası Adalet Divanı'ndan soykırım suçuna yeşil ışık!

Uluslararası kamuoyu İsrail hakkında Uluslararası Adalet Divanı'ndan (ICJ) çıkacak karara kilitlenmiş durumdaydı. Mahkeme, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin talebine yeşil ışık yakarken, İsrail'in talebine ise ret yanıtı verdi. Öte yandan ihtiyati tedbirlerin alınması konusunda divan davaya bakma yetkisi olduğuna karar verdi.

Haber 26-01-2024 15:21

Altun, Gazze'de öldürülen gazetecilere dikkat çekti: Bu gazeteciler hakikat için mücadele eden kahramanlardır

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul’da İletişim Başkanlığınca düzenlenen Gazze Savaşı'nda Medyanın Hakikat Mücadelesi: Şiddet, Dezenformasyon, Sansür Sempozyumu'nda konuştu. 7 Ekim'den bu yana 120 gazetecinin şehit olduğunu vurgulayan Altun, "Eğer bu kahramanların gayretleri olmasaydı, bugün İsrail’in katliamlarından, Gazze halkının maruz kaldığı zulümden dünya haberdar olamayacaktı." dedi.

Haber 26-01-2024 15:14

Soykırım davasında karar bugün! İsrail'i ne bekliyor?

Dünya gündemi Uluslararası Adalet Divanı'ndaki (ICJ) davaya kilitlenmiş durumda. Güney Afrika Cumhuriyeti tarafından açılan davada İsrail soykırım suçlamasıyla yargılanıyor. Davada ara kararın bugün 15.00'te çıkması bekleniyor. Netanyahu hükümeti endişeli!

Haber 26-01-2024 09:52

Adıyaman'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Adıyaman'da protesto edildi.

Yurthaber 25-01-2024 15:05

Gazze'de İsrail'e büyük şok! Resmen doğrulandı: 2 bina çöktü, 21 İsrail askeri öldü

İsrail ordu sözcüsü, bu sabah yaptığı açıklamada, Gazze'de 21 İsrail askerinin daha öldüğünü duyurdu. İsrail ordusu, Han Yunus'ta patlama gerçekleştiğini ve iki binanın çöktüğünü doğruladı. Resmi rakamlara göre, Gazze'nin karadan işgalinde İsrail ordusunun kaybı 219'a yükseldi. İşte detaylar...

Haber 23-01-2024 09:59

Reuters duyurdu! İsrail'den tüm rehinelere karşılık 2 aylık insani ara teklifi

Son dakika haberine göre Reuters, "İsrail tüm rehinelerin serbest bırakılması için Gazze'de çatışmalara iki aylık insani ara verilmesini önerdi" açıklamasını dünyaya duyurdu. Öte tandan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, "Esirleri çıkarmak için verilecek insani araları destekliyoruz ancak genel bir ateşkesi desteklemiyoruz" dedi.

Haber 22-01-2024 23:16

Hatay'da teröre tepki Gazze'ye destek yürüyüşü düzenlendi

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde teröre tepki ve Gazze'ye destek için yürüyüş gerçekleştirildi.

Yurthaber 19-01-2024 07:35

Samsun'da üretilen giysi, battaniye ve oyuncaklar Gazze'ye gönderildi

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün, Gazze'de İsrail'in saldırıları altında yaşam mücadelesi verenlere insani yardım ulaştırılması amacıyla hazırladığı proje kapsamında Samsun'daki halk eğitim merkezleri ve olgunlaşma enstitüsünde üretilen battaniye, giysi ve oyuncaklar, Gazze'ye gönderildi.

Yurthaber 18-01-2024 15:47

Ağrı'daki okullarda Filistin için kermes düzenleniyor

Ağrı'daki okullarda, İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'de yaşayanlar yararına kermes düzenleniyor.

Yurthaber 15-01-2024 14:07