Gazze Haberleri

Netanyahu ABD'de ayakta alkışlandı... O isim utanç gecesine bu pankartla çıktı: Yıllar sonra aynı kare!

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Washington'daki ABD Kongresinde senatörler tarafından ayakta alkışlandı. Netanyahu Kongrede yaptığı açıklamada "İsrail, Hamas'ın askeri yeteneklerini yok edene kadar devam edecek. Bu da tam galibiyet anlamına geliyor" açıklamasında bulundu. Utanç anlarına dair Türkiye başta olmak üzere dünyadan tepkiler yağarken, Kongredeki bir görüntünün Nazi döneminde çekilen bir fotoğrafla benzerliği gündem oldu.

Haber

BM Genel Sekreteri Guterres: 'Gazze'de her yer potansiyel ölüm bölgesi'

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze'deki yıkımın "anlaşılamaz ve kabul edilemez" olduğunu belirtti ve "Gazze'de her yer potansiyel ölüm bölgesi." değerlendirmesinde bulundu

Haber

İsrail Gazze'de sivillerin bulunduğu okulu vurdu! Yaralılar var

İsrail'den sivillerin sığındığı okula saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası aralarında çocukların da bulunduğu yaralılar hastanelere sevk edildi.

Haber

İsrail'den katliam! 'Güvenli' demişlerdi: Ölü sayısı 90'a, yaralı sayısı 300'e yükseldi

İsrail ordusunun, daha önce "güvenli olduğunu" iddia ettiği Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus kentinin batısında yer alan El-Mevasi bölgesine savaş uçaklarıyla düzenlediği saldırıda ölenlerin sayısı 90'a çıktı.

Haber

Gazze

Gazze Hakkındaki Haberler Mynet'te. Gazze Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

İsrail güvenli bölge dediği yerde ölüm saçtı! 71 Filistinli ölü...

İsrail güçleri, daha önceden "güvenli olduğunu" söyledikleri Gazze Şeridi'ndeki El-Mevasi bölgesinde ölüm saçtı. Savaş uçaklarıyla düzenlenen saldırılarda 71 Filistinlinin öldüğü, 289'unun ise yaralandığı bildirildi.

Haber

İsrail askerlerinden insanlık dışı muamele... Kan donduran görüntüler, yaralı Filistinliyi araca bağladılar

İsrail güçleri, Gazze Şeridi'ne baskın ve saldırı düzenlemeye devam ediyor. Batı Şeria'da kaydedilen yeni görüntülerde İsrail güçlerinin yaralı bir Filistinliye gösterdiği insanlık dışı muamele kan dondurdu. İşte o anlar!

Haber

İsrail'in yeni 'saldırı planı' onaylanmıştı! BM'den dikkat çeken açıklama: Dünya bunu kaldıramaz

Gazze'ye yönelik saldırılarını devam ettiren İsrail, Orta Doğu'da yeni bir krizin doğmasın vesile olacak yeni bir hamle yapmıştı. İsrail, Hizbullah'la yaşanan gerilim yüzünden Lübnan'a yönelik saldırı planını onaylanmıştı. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in bu hamlesi için dikkat çeken bir açıklamada bulundu. İşte bölgeden gelen yeni gelişmeler!

Haber

Fırlayacak gibi duran gözleri dünyayı ağlattı! 'Ben de ölürüm! Öyle hissediyorum'

İsrail zulmü aralıksız sürüyor ancak dünya sessizliğini korumaya devam ediyor. İsrail'in elinde 1 ay esir kalan Gazzeli Bedir Dahlan dün serbest bırakıldı. Yaşadığı günleri 'kabus' olarak yorumlayan Gazzeli genç ailesinin nerede olduğunu bilmediğini, gidecek yeri olmadığını söyleyerek, 'Ben de ölürüm, öyle hissediyorum." sözleriyle dünyayı ağlattı. İşkence sonrası yerinden fırlayacakmış gibi görünen gözleri ise herkesi kahretti.

Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan erken seçim tartışmalarına yanıt! Cumhur İttifakı birliğin teminatıdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti bayramlaşma programında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in utanç verici katliamlar yaptığının altını çizerek, "Gazze'deki katliama tepki göstermek insanlık vazifemiz. Dünya İsrail'e set çekmek zorunda" dedi. 'Erken seçim' tartışmaları hakkında da konuşan Erdoğan, "Cumhur İttifakı birliğin teminatıdır. Fitne kazanı kaynataların oyununa gelmeyeceğiz." dedi.

Haber

SEDEF Başkanı Hasan Topaloğlu: Gazze'de bu yıl mezun yok

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Türk girişimciler tarafından 2004'te kurulan Uluslararası Saraybosna Üniversitesinden (IUS) mezun olan öğrenciler için tören düzenlendi. Eğitimlerini tamamlayan 16 ayrı ülkeden 218 öğrenci için üniversite kampüsünde mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Saraybosna Eğitim Geliştirme Vakfı (SEDEF) Başkanı Hasan Topaloğlu, "Ne hazindir ki Gazze'de bu yıl mezun yok. Elbette herkese bu acıyı yaşatanlar da yok olacaklardır." ifadelerini kullandı.

Haber

Tüm dünya diken üstünde: Yeni savaş tehdidi! ABD 'her şey buna bağlı' diyerek duyurdu

İsrail'in Filistin'de işlediği katliamlar yüzünden bölgede artan gerilim hızla tırmanmaya devam ediyor. Son olarak İsrail'in Lübnan sınırında gerçekleştirdiği mancınık atışları sonucu sınır hattında yangın çıkmıştı. ABD de İsrail ile Hizbullah arasında yaşanan gerilimin tırmanmasından endişeli. Biden, İsrail'in Hizbullah'la yaşayacağı bir savaşın bölgedeki tansiyonu tavan yaptırmasından dolayı diken üstünde. Potansiyel savaşın önüne geçebilecek tek şeyin Gazze'deki ateşkes olduğuna inanılıyor.

Haber

BMGK'dan Gazze açıklaması! Ateşkes kararı alındı

BM Güvenlik Konseyi, ilk kez Gazze'ye yönelik ateşkes kararı aldı. ABD Başkanı Biden'ın açıkladığı ve ilk aşamasında Gazze’de hemen ateşkes öngören 3 aşamalı teklife destek talep edilen karar tasarısı kabul edildi. BMGK, karar tasarısını 14 lehte ve 1 çekimser oyla kabul etti. Hamas'tan da bir açıklama geldi.

Haber

Samsun'da Gazze'ye destek, soykırıma dur de! etkinliği düzenlendi

Samsun'un Bafra ilçesinde, Gazze'de 7 Ekim'den bu yana aralıksız devam eden saldırılara tepki gösterildi.

Yurthaber

İsrail katliamlarına devam ediyor! Mülteci kampını vurdu: 210 ölü

Gazze'de katliam devam ediyor! İsrail ordusu Gazze sınırında esir tutulan 4 esir için yoğun bombardıman başlattı. Operasyon sonucunda esirler canlı olarak kurtarıldı. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin ortasındaki Nusayrat Mülteci Kampı ile çeşitli bölgelere düzenlediği saldırılarda ise 210 Filistinli öldü.

Haber

İsrail ordusu Gazze'de ikinci kez bir BM okulunu bombaladı

İsrail'in Gazze'de BM'ye ait bir okula düzenlediği saldırıda en az 3 Filistinli öldü. İsrail ordusu bir gün arayla Gazze'de ikinci kez bir BM okulunu bombaladı

Haber

İsrail bu sefer de okula saldırdı: 39 kişi öldü...

İsrail'in zulmü bitmek bilmiyor. Aylardır Gazze'deki sivillere bomba yağdıran ve on binlerce masum canı katleden İsrail, saldırılarına ara vermeden devam ediyor. Son olarak Nusayrat Mülteci Kampı'nda sivillerin sığındığı Birleşmiş Milletler okuluna saldırı düzenleyen İsrail, 39 kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı.

Haber

Putin’den dikkat çeken Türkiye açıklaması: “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gerçeklerle ilgili bilgi verin”

Rusya Devlet Başkanı Putin’den Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi. Putin, Türkiye'de değişen ekonomi politikaları ve Batı ülkeleri ile yakınlaşma sürecine ilişkin yaptığı açıklamada “Rusya ile ticari ve ekonomik ilişkilerin kısıtlanmasıyla bağlantılı olursa, Türk ekonomisinin kazancından çok kaybı olur. Böyle bir tehdit var” dedi. Putin ayrıca Ukrayna’nın yaptığı saldırılarla ilgili de ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bilgi verin’ şeklinde bir çıkış yaptı.

Haber

İsrail kana doymuyor! Bu kez de Nusayrat Mülteci Kampı'nı ve sivillerin barındığı okulu vurdu

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı'na (UNRWA) ait yerinden edilenlerin barındığı bir okula düzenlediği saldırı sonucu ilk belirlemelere göre 39 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

Haber

ABD Başkanı Biden, Hamas'ı ikna etmesi konusunda Katar'dan yardım istedi

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in güncel ateşkes önerisine uygun şekilde sonraki adımı atmaya hazır olduğunu söyledi ve Katar'dan "anlaşmayı kabul etmesi" konusunda Hamas'ı ikna etmesi ricasında bulundu.

Haber

İsrailliler hakkında çok sert karar! O ülkeye giremeyecekler

İsrail'in Gazze'de uyguladığı insanlık zulmü hız kesmeden devam ederken birçok ülke İsrail'e yaptırım uygulama yolunda önemli adımlar atmaya başladı. Bu ülkelerden birisi de turizmin cenneti olan Maldivler. Ülke, bu zamana kadar İsrail'e uygulanan en sert yasaklardan birini uygulamanın eşiğinde. İşte detaylar!

Haber

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları Erzurum'da protesto edildi

Erzurum'da bir araya gelen vatandaşlar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını araç konvoyu oluşturarak protesto etti.

Yurthaber

İsrail'in Refah katliamlarının lanetlenmesine ilişkin TBMM kararı Resmi Gazete'de!

İsrail'in, Refah kentindeki sivil yerleşim alanlarındaki katliamlarının lanetlenmesi ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin acilen toplanarak "saldırılara son verilmesi" yönünde karar almaya davet edilmesine ilişkin TBMM kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haber

TBMM'de Gazze tezkeresi! BMGK'ya acil toplanma çağrısı

TBMM Genel Kurulu'nda, İsrail'in Refah saldırılarını kınayan Meclis Başkanlığı tezkeresi kabul edildi. TBMM'de kabul edilen tezkerede "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni acilen toplanmaya ve İsrail'in saldırılarına son vermesi hususunda karar almaya davet ediyoruz" ifadesine yer verildi.

Haber

Refah'taki çadır kente saldırı bardağı taşırdı! İsrail'e karşı sokaklara çıktılar: ABD, Almanya, Fransa, Tunus, Kanada...

7 Ekim'deki saldırının ardından aylardır Filistin halkına yönelik amansız katliama girişen İsrail hükümeti, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde sivillerin bulunduğu çadır kente düzenlediği saldırıyla bardağı iyice aşırdı. Netanyahu'nun katliamı "hata" olarak nitelendirirken, tüm dünya ayağa kalktı. Başta Türkiye olmak üzere ABD, Almanya, Fransa, Kanada ve Tunus'ta protesto gösterileri düzenlendi. ABD'deki İsrail protestolarına polisin sert müdahalesi damga vurdu.

Manşet

İsrail'den dünyanın kanını donduran saldırı! Çocuklar ve bebekler yanarak can verdi: 40 kişi hayatını kaybetti

İsrail, dünyanın kendine gösterdiği tepkilere aldırış etmeden katliamına devam ediyor. Son olarak Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde sivillerin bulunduğu çadır kente saldırı düzenlendi. Çocuklar ve bebekler yanarak can verirken dünyaya servis edilen görüntüler izleyenleri dehşete düşürdü.

Haber

İsrail askerine pusu! Tünelin içine sürükleyerek çektiler: İşte o görüntüler!

İsrail'in Gazze üzerindeki zulmü hız kesmeden devam ediyor. Yıllardır bu zulümle mücadele eden Gazzelilerin, İsrail'den başlayarak Mısır'a kadar uzanan geniş ve komplike bir tünel hattı oluşturduğu biliniyor. Hakkında detaylı bilgilerin çok az olduğu tünellerden birinden bugün gelen görüntülerde bir İsrail askerinin tünele çekilerek esir alındığı görüldü. Hamas yetkilileri konuya ilişkin açıklama yaparken, İsrail cephesi olayı yalanladı. İşte o görüntüler!

Manşet

BBC araştırması: İsrail, Gazze'nin dörtte üçünü tahliye bölgesi olarak belirledi

BBC Arapça Servisi'nin veri analizi, İsrail güçlerinin Gazze'de tahliye için belirlediği alanların, Gazze topraklarının dörtte üçüne ulaştığını ortaya koydu.

Yurthaber

İsrail'den Gazze'deki mülteci kampına saldırı: 20 ölü

İsrail, Gazze'de yer alan Nusayrat Mülteci Kampı'na saldırı düzenledi. İlk belirlemelere göre 20 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda onlarca Filistinli de yaralandı.

Haber

Isparta'da üniversite öğrencileri İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto ediyor

Isparta'da üniversite öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla kampüse "Gazze çadırı" kurdu.

Yurthaber

Diyarbakır'da üniversite öğrencilerinden İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki

Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi (DÜ) öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Yurthaber

İsrail'in işkence kampı: Sde Teiman! Korkunç itiraflar! 'Onlardan insanlıklarını söküp aldılar'

CNN, İsrail'in işkence merkezi olarak kullandığı Necef Çölü'ndeki Sde Teiman askeri tesisinde neler yaşandığını afişe etti. İsrail'in Gazze'ye saldırıları sırasında alıkonulan Filistinlilerin tutulduğu Necef Çölü'ndeki "Sde Teiman" adlı askeri tesiste çalışan üç İsrailli ile konuştu. Konuşan İsrailli sağlık görevlisi, Filistinliler hakkında, "Onlardan insanlıklarını söküp aldılar." dedi.

Haber

Muğla, Burdur ve Isparta'da kadınlar Gazze'deki mazlum anneler için toplandı

Muğla, Burdur ve Isparta'da Gazze'de annelerin yaşam haklarından mahrum bırakılması protesto edildi.

Yurthaber

Gazze'de korkutan geri sayım! 48 saat sonra son hastane de hizmet dışı kalacak!

Gazze'deki hükümet Gazze'deki son hastane olan Deyr el-Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesinin yakıtsızlıktan dolayı 48 saat içerisinde hizmet dışı kalacağını ifade etti.

Kulis

Haluk Levent'in 'Gazze' konuşması Birleşmiş Milletler toplantısına damga vurdu! 10 binden fazla çocuğun öldürülmesini nasıl haklı görebilirsiniz?

AHBAP Derneği Başkanı, ünlü sanatçı Haluk Levent'in Kenya’da düzenlenen Birleşmiş Milletler Sivil Toplum Örgütleri toplantısında yaptığı konuşma gündem oldu. AHBAP faaliyetlerini anlatmak için çağrıldığı konferansta konuşma metnini değiştiren Haluk Levent, Gazze'de yaşanan katliamı anlattı. Levent, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya "10 binden fazla çocuğun öldürülmesini nasıl haklı görebilirsiniz?" diyerek tepki gösterdi.

Haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Avrupa'ya 'Gazze' tepkisi

Avrupa'ya tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gazze krizi bağlamında bazı Avrupa kurumlarının ve ülkelerinin izlediği politikalar Avrupa değerlerine yönelik inancın sarsılmasına sebep olmuştur" dedi.

Haber

ABD'de ilk kez askeri sevkiyatı durdurdu! İsrail'den açıklama: 'Hayal kırıklığı yarattı'

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail'in Refah'a yönelik kapsamlı bir kara saldırısı bağlamında bu ülkeye yakında gönderilecek silahlarla ilgili bir değerlendirme sürecinde olduklarını ve bu süreç devam ederken bazı silahların sevkiyatını askıya aldıklarını doğruladı. İsrail'den ise "ABD'nin bize askeri yardımı askıya alması hayal kırıklığı yarattı" açıklaması geldi.

Haber

İsrail'den kan donduran katliam! Şifa Hastanesi'ndeki 3. toplu mezardan 49 ceset çıkarıldı

İsrail ordusunun baskın yaptığı Gazze kentindeki Şifa Hastanesinde bulunan üçüncü toplu mezardan 49 Filistinlinin cesedinin çıkarıldığı duyuruldu.

Haber

Son dakika: İsrail ordusu Refah’a girdi! Sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiler…

İsrail, Hamas'ın ateşkesi kabul etmesinden saatler sonra Refah'ta askeri operasyona başladı. İsrail ordusu, Gazze’nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır’la olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurdu.

Haber

Bayburt'ta üniversite öğrencileri İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti

Bayburt Üniversitesi'nde öğrenciler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Yurthaber

SON DAKİKA | İsrail ordusu Gazze'nin güneyindeki mahalleleri boşaltıyor

Son dakika haberi: İsrail Devlet Televizyonu KAN, İsrail ordusunun, Refah'ın doğusunda İsrail sınırı yakınındaki bazı mahalleleri boşaltmaya başladığını duyurdu.

Haber

Samsun'da Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi

Samsun'da, "Gazze'yi unutma" sloganıyla Gazze'deki ablukanın kalkması ve Filistin'in özgürlüğü için destek yürüyüşü düzenlendi.

Yurthaber

İsrail zulmüne büyük tepki: ABD'deki Gazze protestoları hızla yayılıyor!

7 Ekim tarihinde başlayan İsrail katliamı her geçen gün devam ediyor. Artık açlık ve susuzluktan ölmeye başlayan Gazze'deki sivil halk için dünya hala seyirci. İsrail zulmünün en büyük destekçisi konumunda da ABD yer alıyor. İsrail'e karşı hem maddi hem de manevi desteğini hiçbir zaman esirgemeyen ABD'de, üniversite protestoları giderek büyüyor. Üniversitelerin İsrail'le finansal bağlarını koparmasını talep eden öğrenciler eylemlerini üniversitelerinin kampüslerinde kamp kurarak gerçekleştiriyor

Haber

Bolu'da üniversite öğrencileri ve akademisyenler İsrail'in saldırılarını sessiz yürüyüşle kınadı

Bolu'da üniversite öğrencileri ve akademisyenler İsrail'in saldırılarını "sessiz yürüyüş"le kınadı.

Yurthaber

Sakarya'da üniversite öğrencileri Gazze'ye destek yürüyüşü düzenledi

Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) öğrenciler, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti.

Yurthaber

İsrail zulmü hız kesmeden devam ediyor! Refah'a işgal planı devrede: 1 milyondan Filistinli tehlike altında!

İsrail basınına yansıyan haberler Gazze'de endişeyle karşılanıyor. Haberlere göre İsrail ordusu yakın bir zamanda Refah'a kara işgali düzenleyecek. Bu işgalle birlikte 1 milyondan fazla Filistinlinin tahliye edileceği belirtilirken, Filistinlilerin barınaklara gitmeleri istenecek. Gazze'nin güney ve orta kesimlerinde binlerce çadırın bu operasyon için hazırlandığı ifade ediliyor.

Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas yetkilisi İsmail Haniye ve Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile görüştü!

İran ile İsrail arasında artan tansiyon sonrası Türkiye, bölgede yaşanan gerilimi durdurmak için hamlelerini sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'a gelen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'yle görüştü. Öte yandan Erdoğan bu görüşme sonrasında Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile de görüştü.

Haber

Antalyalı Örümcek Adam Gazzeli çocuklar için sokağa çıktı

Antalya'nın işlek cadde ve parklarında, giydiği "Örümcek Adam" kostümüyle tanınan Burak Soylu, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybeden çocuklara dikkati çekmek için şehir turu attı.

Yurthaber

İyilik Gemisi mürettebatı, Türkiye'nin yardım elini Gazze'ye ulaştırıyor

Türkiye'den Gazze için hazırlanan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesini taşıyan 9. "İyilik Gemisi"nin mürettebatı, uzatılan yardım elini bir an önce Filistin halkına ulaştırmak için çaba harcıyor.

Yurthaber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Papa'ya Gazze mektubu: 'Daha fazla müsaade edilmemeli'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Papa Fransuva'ya Filistin ile ilgili mektup yazdı. Mektupta Gazze'de çiğnenen uluslararası hukuk ele alındı. Erdoğan, Papa Fransuva'ya bu duruma daha fazla müsaade edilmemesi gerektiğini belirtti.

Haber