Gliserin Haberleri

Gliserinin cilde faydaları nelerdir? Gliserin yüze sürülür mü?

Glicerol veya yaygın olarak bilinen adıyla gliserin, doğada bulunan ve birçok kozmetik ürünün içeriğinde sıkça kullanılan bir bileşiktir. Bu madde, cilt bakımının önemli bir parçası haline gelmiştir ve güzellik endüstrisinde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Günümüzde cilt bakım rutinlerinin vazgeçilmez bir parçası olan gliserin, birçok olumlu etkiye sahiptir.

Haber 2023-09-08 09:41:02

Kırklareli'nde 5 kişi 1100 litre etil alkol ile yakalandı

Kırklareli'nde, sahte içki imalatında kullanılan 1100 litre etil alkol, anason yağı ile gliserin ele geçirildi.

Yurthaber 2022-11-18 09:33:42

Türkiye'nin biyodizel ihtiyacını karşılayacak! Anadolu'nun en büyük potansiyeline sahip

Dünyada ilk defa gliserin ve biyodizel üretiminde kullanılmak üzere Ar-Ge çalışmaları tamamlanan pelemir bitkisinin, sözleşmeli deneme ekimleri Eskişehir’de yapılmıştı. Hasat öncesinde pelemir, çiftçilere tanıtıldı. Bitkinin ileriye dönük biyodizel üretimi için Anadolu’nun en büyük potansiyele sahip alternatif yağ bitkisi olacağı, Anadolu’nun iklim koşullarına ve topraktaki sıkıntılara çok daha uyumlu ve Anadolu’nun öz evladı olan bir bitki olduğu kaydedildi.

Haber 2022-07-02 15:51:59

Gliserin ne demek? Gliserin kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu, Türk dili üzerine araştırmalar yürüterek dilimizin gelişmesine ve korunmasına katkıda bulunmaktadır. Bu araştırmalar dahilinde Türkçe ve ilişkili dillerdeki kaynaklar incelenmekte, bulunan Türkçe kökenli kelimeler kayda geçilmektedir. Üstelik TDK bu çalışmalarında pek çok kelimelerin de anlamını açıkça belirtmektedir. Bu nedenle bilinmeyen kelimeler TDK anlamlarına göre araştırılır. TDK’ye göre Gliserin ne demektir? Gliserin TDK sözlük anlamı kökeni…

Egitim 2022-05-17 23:33:56

Köyceğiz emniyetinden kaçak alkole geçit yok

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde, polisin yenil yıl öncesi yaptığı ’sahte içki’ operasyonunda 60 litre sahte alkol ele geçirildi.Yaklaşan yeni yıl öncesi Köyceğiz İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Araştırma Soruşturma Büro Amirliği ekipleri kaçak alkole yönelik yaptığı çalışmada, kaçak alkol yapıp sattığını tespit ettiği B.B’nin evine operasyon düzenledi.Ekipler tarafından yapılan aramada, 60 litre sahte alkol, 5 litre etil alkol, 17 parça çeşitli gramajlarda alkol esansları, sahte alkol yapımında şişelemede kullanılan aparatlar, çeşitli boyutlarda ölçekte şırınga, huni ve viski imalinde kullanılan meşe ağacı kabuğu, gliserin, anason ele geçirdi.Gözaltına alınan ev sahibi B.B emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Yurthaber 25-12-20 17:07

Polisten tütün kaçakçılığı operasyonu

Muş’ta internet üzerinden tütün kaçakçılığı ticareti yaptığı tespit edilen şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda tütün mamulleri ele geçirildi.Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğünce tütün kaçakçılığı suçu kapsamında, internet üzerinden nargile tütünü ticareti yapan şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonda; 17 kilo 400 gram kıyılmış tütün, 145 kilo 700 gram gliserin, 103 kilo 300 gram aromalı şerbet, 52 kilogram nargile tütünü, 2 kilogram kuru tütün yaprağı, 2 kilo 800 gram toz koruyucu gıda boyası, 2 kilo 920 gram aromalı şurup, 2 terazi, 1 poşet kilitleme cihazı, 50 şeffaf poşet, 21 boş nargile kutusu olmak üzere nargile tütünü yapımında kullanılan ürünlerin ele geçirildiği kaydedildi.Yakalanan 2 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığı belirtildi.

Yurthaber 18-12-20 20:27

Başkent’te kaçak alkol ve ilaç operasyonu

Ankara Emniyetine bağlı Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce Yenimahalle ve Keçiören ilçelerinde gerçekleşen iki farklı operasyonda, alkol yapımın kullanılan çokça malzeme ve çok sayıda tıbbi ilaç ele geçirildi.Yenimahalle ilçesinde 1 ton 195 litre Etil Alkol, 1 ton 226 litre antiseptik,259 litre kolonya,173 adet alkol aroması,16 litre meyveli yağ,7 litre gliserin,9 adet cinsel içerikli sprey ve 192 adet karınca yağı ele geçiren ekipler, Keçiören ilçesinde gerçekleştirdiği operasyonda ise 40.054 adet Tıbbi ilaç ele geçirdi.Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün Yenimahalle ilçesinde yaptığı çalışmalarda 5607 SKM ve TCK 187 SKM suçundan 5 şahıs yakalandı.

Haber 16-11-20 10:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimat vermişti! Yerli dezenfektan Borel satışta

Bordan üretilen yerli dezenfektan BOREL bugün satışa çıktı. BOREL’in içeriğinde bor, etil alkol, gliserin, aloevera, çay ağacı yağı ve lavanta bulunuyor.

Finans 16-04-20 10:52
Bor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimat vermişti! Yerli dezenfektan Borel satışta

Bordan üretilen yerli dezenfektan BOREL bugün satışa çıktı. BOREL’in içeriğinde bor, etil alkol, gliserin, aloevera, çay ağacı yağı ve lavanta bulunuyor.

Finans 16-04-20 10:52
Bor

Cumhurbaşkanı Erdoğan tam not vermişti! Borlu el dezenfektanın satışı başlıyor

Ankara'da, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü (BOREN) tarafından geliştirilen bor katkılı el dezenfektanında geri sayım başladı. İçinde alkol, aloe vera, lavanta, çay ağacı yağı ve gliserin bulunan cilt dostu el dezenfektanının 1 hafta içinde 100 cc'lik şişelerde raflarda yerini alması bekleniyor.

Finans 02-04-20 12:21
Bor

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde kaçak dezenfektan baskını! Hepsi ele geçirildi

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde, kaçak dezenfektan üreten imalathaneye düzenlenen baskında 1340 şişe el dezenfektanı, 75 litre etil alkol ve 150 litre gliserin ele geçirildi.

Haber 24-03-20 23:16

3 ayda içerisinde kendini yok eden poşet ürettiler

’Geven otu ve kalsit esaslı biyoplastik üretimi projesi’ ile Niğde Bilsem, Brezilya’da düzenlenen Uluslararası Mostratec Bilim ve Teknoloji Yarışması’nda dünya 4.’sü oldu.Bitki özütleri, kaya tozları, kalsit, nişasta ve gliserin gibi elemanlardan elde edilen ürün toprak veya sıvı ile 3 ay sürekli temas ettiğinde kendi kendini yok etme özelliğini taşıyor.Brezilya’da düzenlenen, 682 projenin yarıştığı Bilim ve Teknoloji Yarışması’nda çevre kategorisinde iki ödül birden alan proje ile ilgili açıklama yapan Bilsem öğrencisi Ceyda Sakarya, geliştirdikleri proje sayesinde binlerce yıl doğada yok olmayan plastiklerin 3 ay gibi kısa bir süre içerisinde yok olacağını söyledi.

Haber 01-11-19 11:21

(Özel) Bu yöntemle 2 ayda selülitlerden kurtulmak mümkün

Beslenme ve Diyet Uzmanı Begüm Kuran, özellikle selülit problemi olan kadınlara özel bir kür tarifi vererek, bu yöntemle bacaklarda 2 ayda yaklaşık 10 santimetrelik bir incelmenin ve sıkılaşmanın görülebileceğini söyledi.Çanakkale’de çalışmalarını sürdüren ve selülitin, kadınların en çok şikayet ettiği problemlerden biri olduğunu vurgulayan Begüm Kuran; biberiye yağı, kekik yağı, susam yağı, gliserin yağı, keten tohumu yağı, ceviz yağı ve yeşil kahve yağından üretilen özel kürün tarifini ve kullanılışını anlattı.

Haber 20-09-19 09:39

Didim’de kaçak alkole geçit yok

Aydın’ın Didim ilçesinde emniyet güçleri ilçede bir evde yaptıkları aramada etil alkol ile alkol yapımında kullanılan malzemeleri ele geçirdiEdinilen bilgiye göre; Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliği ekipleri yaptıkları çalışmada Cumhuriyet Mahallesinde bir evde yaptıkları aramada; 40 litre Etil alkol, 6 litre Viski, 5 litre Votka, 20 litre Rakı, 2,5 litre Şarap ile Alkol yapımında kullanılan 4 şişe Gliserin, 3 şişe Anason yağı, 1 şişe Votka, 1 şişe Cin aroması ve 29 adet boş rakı şişesi yakaladı.

Yurthaber 13-06-19 13:30

Ankara polisinden sahte alkol üretim tesisine baskın

Ankara polisinin sahte alkol üretimi yapıldığı belirlenen iş yerine yaptığı baskında çok miktarda sahte alkol ve alkol yapımında kullanılan malzeme ele geçirilirken, olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü Tütün Mamulleri ve Alkollü içki Kaçakçılığı Büro Amirliğine bağlı ekipler, Başkent’te kaçak alkol üretim noktalarına yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde, Yenimahalle ilçesinde üretim tesisine çevrilmiş bir iş yerine baskın yaptı.Yapılan aramada sahte 95 litre alkollü sıvı, 23 litre etil alkol, 10 şişe aroma, gliserin, renklendirici ,205 adet farklı markalara ait boş alkollü içki şişesi 15 adet boş küçük anason şişesi, 16 adet farklı markalara ait alkollü içki şişe kapağı, 1 adet plastik süzgeç, 2 adet enjektör, 3 adet damıtılmaya kullanılan plastik hortum, 1 adet kırmızı renkli üzerinde musluk bulunan plastik bidon, 1 adet beyaz renkli üzerinde damıtma düzeneği bulunan plastik bidon, 1 adet metal damıtma kazanı üzerinde musluk ve düzenek, 1 adet metal damıtmada kullanılan üzerinde musluk ve hortum bulunan kazan, 1 adet sıvı aktarımında kullanılan mavi ve kırmızı renkli plastik pompa, 2 adet plastik 1 metre civarında uzunluğu olan karbon süzme ve arıtma sistemi, 1 adet metal 1 metre uzunluğu karbon süzme sistemi, 1 adet siyah renkli üzerinde elektrikli ısıtıcı, musluk, hortum tertibatı ve elektrik düzeneği bulunan damıtma sistemi ile kazanı ele geçirildi.

Haber 11-06-19 18:37

Kaçak nargile tütünleri lüks kafelerde müşterilere sunulmuş

Ankara’da sağlık koşullarına uymadığı için Türkiye’de yasaklanan gliserin, aroma ve kimyasal maddeler ile hazırlanmış kaçak yaklaşık 1,5 ton nargile tütünü ele geçirildi.

Haber 01-03-19 10:50

Pembe dudaklar için en doğal ürün: Gliserin

Yumuşak, pembe ve sağlıklı dudaklar her kadının isteğidir. Vücudun özellikle soğuk, rüzgar gibi dış unsurlardan en çok etkilenen bölümü dudakların sağlıklı görünmesi için basit çözümler vardır.

Kadin 16-03-18 08:42

Viranşehir’Deki Bombalı Saldırıda Gözaltı Sayısı 44’E Yükseldi

ŞANLIURFA, Yenişehir Mahallesi’nde geçen cuma gecesi adliye mensuplarının oturduğu Savcılar Sitesi'ne yönelik 1 ton gübre, gliserin ve metal parçalarla ile

Yurthaber 20-02-17 19:03

Gaziantep saldırısında bombayı demir ve gliserin ile güçlendirmişler

Gaziantep'i kana bulayan terör saldırısı ile ilgili haberler gelmeye devam ediyor. 'Daha fazla insan ölsün' diye, canlı bombanın, demir ve gliserin ile güçlendirilen C-4 patlattığı ortaya çıktı

Haber 22-08-16 17:30

Soğuk Havalarda Ayak Ve Yüz Bakımı Tavsiyeleri

Kış aylarında ayak ve dudakların korunması için yazın kullanılan kremlerden daha güçlü olan vazelin, katı vazelin, gliserin ve balmumu içerikli kremlerin

Yurthaber 15-01-14 11:30

İkizceli Çocuklara Bot Yardımı Yapıldı

Evyap Sabun Yağ Gliserin San. ve Tic. AŞ, Ordu'nun İkizce ilçesindeki öğrencilere bot yardımı yaptı.Evyap...

Yurthaber 03-01-13 09:54