Göktürk Haberleri

İstanbul Göktürk'teki görüntü gündem olmuştu! Uzun namlulu silahla ilgili gerçek ortaya çıktı

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde yer alan Göktürk'te, uzun namlulu silahla yürüyen bir çiftin görüntüsü büyük yankı uyandırdı. Sosyal medyada hızla yayılan fotoğrafla ilgili gerçek ise bambaşka çıktı.

Haber 08-08-2023 18:48

Peçenekler kimdir, nerede kuruldu? Peçeneklerin Türk tarihindeki önemi nedir, Peçenekler Türk mü?

Bazı islam kaynaklarında adı ‘Biçene, Beçenek’ ya da ‘Beçene’ olarak geçen Peçenekler, Anadolu ağzında ‘gayretli, iyi iş görür’ anlamına gelen ‘Peçeneke’ ya da ‘Beçenek’ olarak bilinen bir Orta Asya kavmidir. Göktürk dönemindeki Oğuz boylarındandır. Anayurtları Orta Asya’dır. Sonraları varlıklarını geliştirerek Sriderya (Seyhun) ve Volga (İdil) ırmaklarına yerleşmişlerdir. Çok güçlü, savaş deneyimli, kalabalık ve disiplinli ordulara sahiptirler. Peki, Peçenekler Türk mü?

Egitim 08-05-2023 10:04

Mukan Kağan kimdir, kimin oğlu? Mukan Kağan hangi devletin hükümdarıdır?

Tarihte kurulan devletlerde yer alan hükümdarlar; halkı yönetmek, savaş ve barış kararlarına imza atmak, ordu kurmak ve idare etmek gibi birçok görevi üstlenmişlerdir. Ordunun başında göreve çıkan hükümdarlar; yönettikleri ülkelerin sınırlarını genişletmeyi ve halkın yeni kaynaklara ulaşmasını kolaylaştırmayı amaçlamıştır. İyi bir devlet adamı ve komutan olan Mukan Kağan’da, Göktürk Devleti’nin önemli hükümdarlarından birisidir. Mukan Kağan kimin oğlu?

Egitim 20-04-2023 09:45

Türk ismini kullanan ilk Türk devleti kimdir? Tarihte Türk ismiyle kurulan Türk devletleri ve özellikleri nelerdir?

Orta Asya coğrafyası, birçok Türk devletine ev sahipliği yapmıştır. Türkler tarih boyunca; Asya, Afrika ve Avrupa bölgelerinde kurdukları devletlerle de dikkat çekmiştir. Savaş mücadelelerinde üst düzey başarı gösteren Türk toplumları, Dünya tarihinin şekillenmesinde önemli roller üstlenmiştir. Ayrıca Türkler, göçebe yaşam tarzları sonrasında yerleşik hayata geçerek, bulundukları coğrafyada söz sahibi olmuşlarıdır. Türk ismini kullanan ilk Türk devleti kimdir?

Egitim 10-04-2023 14:02

Bumin Kağan kimdir, hangi devleti kurdu? Bumin Kağan'ın hayatı nasıldı, diğer adı nedir?

Göktürk Devleti’nin kurulmasında rol oynayan Bumin Kağan, tarihte büyük başarılarıyla bilinir. Aşina sülalesinin ve diğer Türk boylarının önderliğini sürdürmüş olan Bumin Kağan, Çin üzerinde egemenlik kurmaya başlayan Tabgaç Devleti’nin sınırlarını işgal etmesiyle dikkat çekmiştir. Türk tarihinde önemli yere sahip Bumin Kağan, Cücenlere karşı savaşarak, Çin ile olumlu ilişkiler kurmuştur. Göktürklerin Orta Asya’da geniş sınırlara ulaşmasına öncülük etmiştir. Bumin Kağan kimdir?

Egitim 10-04-2023 14:01

Ötüken nerede, şu an hangi ülkede, nerenin başkentidir? Ötüken'in Türkler için önemi nedir, Ötüken'in şimdiki adı nedir?

Ötüken tarihte kurulan ilk Türk devletlerine başkentlik yapmasıyla dikkat çeker. Önemli kararların alındığı Ötüken bölgesi, birçok medeniyetin ve toplumun etkisi altında kalmıştır. Orta Asya tarihinde Ötüken, ilk Türk devletleri tarafından kutsal başkent olarak tanımlanmıştır. Tarihi metinlerde de Ötüken kelimesine sıkça rastlamak mümkündür. Bazı metinlerde “Ötügen” şeklinde de geçmiştir. Ötüken nerede, şu an hangi ülkede?

Egitim 24-03-2023 16:46

Göktürk Devleti ne zaman ve nerede kuruldu, kaç yıl hüküm sürdü? Göktürk Devleti kurucusu, hükümdarları ve tarihi nedir, hangi boya mensuptur?

Göktürk Devleti tarihte “Türk” adını ilk defa kullanan devlet olmasıyla dikkat çeker. Ayrıca Göktürk Devleti Orta Asya bölgesinde en geniş sınırlara ulaşan devlet olma özelliğine sahiptir. Uzun süre bağımsızlığını sürdüren devlet “Köktürk” adıyla da bilinmektedir. Türk diline ait en eski yazılı kaynaklara da Göktürkler döneminde rastlanır. Göktürk Devleti'nin tarihi ve özellikleri nedir?

Egitim 24-03-2023 16:42

Tarihteki ilk Türk devletleri nelerdir? İlk Türk devletleri ve uygarlıkların özellikleri nelerdir?

Türkler devlet teşkilatına önem vermeleri sebebiyle tarih boyunca irili ufaklı birçok devlet kurmuştur. Türklerin kurdukları devletler, kendi kültürlerinin kuruldukları coğrafyada yayılmasını sağlamıştır. Tarihteki ilk Türk devletleri, Asya ve Avrupa kıtalarında kurulmuştur. Türklerin siyasi yaşama adım atmaları ise Hun devletinin kurulmasıyla başlamıştır. Teşkilatlanmaya verilen önem ise tarihteki ilk Türk devletlerin başarılı olmasına katkı sağlamıştır. İlk Türk devleti kim tarafından kuruldu?

Egitim 10-03-2023 16:47

Eyüpsultan'da otomobilin çarptığı at telef oldu

Eyüpsultan'da otomobilin çarptığı at telef oldu

Yurthaber 05-10-2022 12:43

İstanbul'da 5 aracın hız göstergelerinin çalınmasıyla ilgili çalışma başlatıldı

İstanbul'da 5 aracın hız göstergelerinin çalınmasıyla ilgili çalışma başlatıldı

Yurthaber 14-08-2022 13:38