Göz Hastalıkları Haberleri

Göz renginize dikkat! Hangi hastalığa yatkın olduğunuzu belirliyor

Kan grubumuz, doğuştan gelen fiziksel özelliklerimiz gibi değiştiremediğimiz birçok etken hastalık risklerimizi belirleyebiliyor. Yapılan araştırmalar değiştiremeyeceğimiz göz renklerimizin birçok hastalığa olan yatkınlığımızı gösterdiğini tespit etti. İşte göz renginize göre yakalanma riskiniz olan hastalıklar...

Haber 02-02-2023 09:37

Şaşırtan gelişme! Bilim insanları, 3D yazıcıyla göz dokusu yazdırdı

Bilim insanlarının son çalışması şaşkına çevirdi. Bilim insanları, çığır açabilecek yeni araştırmalarında 3D yazıcı ve kök hücreleri kullanarak göz dokusu üretti. Yeni araştırmanın, yaşa bağlı makula dejenerasyonu (YBMD) gibi bir dizi göz hastalığının tedavisinde yaşanacak önemli atılımlara katkı sağlayabileceği belirtiliyor.

Haber 23-12-2022 11:55

Göz tansiyonu cerrahisinin etkisini artıran teknikle 100 hastayı sağlığına kavuşturdular

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Baykara ve ekibi, glokom hastalarının tedavisindeki "GATT" cerrahisine kattıkları işlemle başarılı sonuçlara ulaştı - Prof. Dr. Mehmet Baykara: - "(Dikişsiz gonyoskopik cerrahi) 7-8 senedir dünyada var. Biz de yaklaşık 7 yıldır uyguluyoruz. Bu cerrahide klasik cerrahi yöntemine bir aşama daha ilave ettik ve bunu dergilerde de yayımladık. Gerçekten daha etkili bir şekilde göz içi basıncını düşürebiliyoruz"

Yurthaber 24-09-2022 11:33

Gözlerinize dikkat edin! Kalp krizi geçireceğinizi günler önce anlamanız mümkün

Kalp krizi ani ölümlere neden olmaktadır. Toplumda sıklıkla görülen kalp krizine yol açan birçok etken bulunur. Bazı alışkanlıklar kalp krizi geçirme riskini artırır. Zararlı alışkanlıklardan uzak durarak ve kalp krizi belirtileri hakkında bilinçli olarak hayatınızı kurtarmanız mümkündür.

Haber 29-08-2022 09:16

Erken dönemde hiçbir şikayet oluşturmuyor! Ancak çizgileri eğik görüyorsanız sizde de olabilir

Gözün merkezi görmesinden sorumlu olan ‘makula’ ismi verilen bölgedeki yapısal bozulma sonucunda ortaya çıkan sarı nokta hastalığı (yaşa bağlı makula dejenerasyonu) zamanla görme kaybına neden olabiliyor. Yaşlanma süreci ve diğer nedenlere bağlı olarak başlayan sarı nokta hastalığı, erken dönemde hiçbir şikayet oluşturmadığı için çoğu zaman 2. ve 3. evrede teşhis edilebiliyor.

Haber 25-07-2022 14:00

Önemsiz görülen bu 6 işaret hastalık habercisi olabilir!

Göz en hassas organlar arasında yer alıyor. Göz sağlığını korumak için gözün gösterdiği belirtilere dikkat etmek ve düzenli olarak doktora gitmek gerekiyor. Genel olarak göz ile ilgili belirtiler göz ardı ediliyor. Ancak bu belirtiler hastalıklar hakkında önemli bilgiler veriyor.

Haber 30-06-2022 11:06

Çağımızın en büyük sorunu görme kaybına neden olabilir!

Stres pek çok hastalık üzerinde kilit rol oynarken göz sağlığını da olumsuz etkiliyor. Genellikle yoğun stres altında olunan dönemlerde meydana gelen santral seröz koryoretinopati yani retinada sıvı birikmesi görme kaybına bile neden olabiliyor.

Haber 29-06-2022 14:15

Kalp krizi tespitinde mucizevi yöntem! Kalp krizi öncesinde nasıl anlaşılıyor?

Kalp krizinin önceden tespiti için çığır açacak bir gelişmeye imza atıldı. Bilim insanları kalp krizi ile göz arasındaki bağlantıyı inceledi ve gözün retinasındaki vasküler karmaşıklık ile kalp krizi geçirme riski arasındaki bağlantıyı tespit etti. Buna göre ilerleyen dönemlerde göz muayenesi ile kalp krizi önceden tespit edilebilecek.

Haber 26-06-2022 15:34

Kalıcı görme kaybına yol açabilir! Gözlerimiz tehdit altında

Güneş sağlığımız üzerinde önemli faydalar sağlasa da yaz aylarında yeryüzüne daha yoğun ve dik gelen zararlı UV ışınları cildimizin yanı sıra gözlerimizi de tehdit ediyor. Son yıllarda iklim değişiklikleri ve ozon tabakasındaki incelme nedeniyle güneş ışınlarının ve özellikle de ultraviyole (UV) ışınlarının etkisi artıyor. Bu nedenle gözlerimizi tehdit eden birçok hastalıkla farkında olmadan karşı karşıya kalıyoruz.

Haber 24-06-2022 11:24

Görme kaybı yaşayabilirsiniz! Göz kaşıntınız varsa…

Göz en hassas organlarımız arasında yer alıyor. Gözlerimiz en ufak şeyden alerji olabiliyor. Gözlerdeki alerjilerin önemsiz görülüp göz ardı edilmesi ciddi sonuçlara yol açabiliyor. Görme kaybına dahi yol açabilen alerjiler meydan geldiğinde mutlaka doktora görünmek gerekiyor.

Haber 28-05-2022 17:16

Fark edilmeden çok sık yapılıyor! Göz hastalıklarına neden oluyor

Göz oldukça hassas olan organlar arasında yer alıyor. Her şeyi net ve iyi görebilmek için göz sağlığına dikkat etmek gerekiyor. Bazı yaşam alışkanlıkları gözlerin bozulmasına neden oluyor. Uzmanlar göz sağlığını korumak için dijital göz yorgunluğuna dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

Haber 09-05-2022 11:05

Herkesin başına gelebilir! Görme kaybı yaşamaya başladıysanız sebebi...

Özellikle geceleri görmekte zorlanıyorsanız veya görme kaybı yaşıyorsanız A vitamini eksikliği yaşıyor olabilirsiniz. A vitamini eksikliğinin görme yetisini etkilediği biliniyor. Antioksidan özellikleri olan A vitamini, göz problemlerini ve körlüğü önler. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek cilt sorunlarını engeller. Ayrıca sindirim sisteminde oluşan ülserleri tedavi eder.

Haber 06-05-2022 09:30

Gözler alarm veriyor: Görme kaybına yol açabilir!

Yaşam alışkanlıklarımızda radikal değişikliklere neden olan Covid-19 pandemi sürecinde göz hastalıkları da yaygınlaştı. Yüzyılın salgın hastalığı Covid-19’un etkisini hala devam ettirdiği günümüzde, pandeminin sağlığımıza en olumsuz etkilerinden biri de gözlerimizde oldu. Uzmanlar, bu süreçte hiç olmadığı kadar ekran karşısında geçirilen uzun saatlerin ve Covid-19 endişesiyle hastaneye gitmeye çekinip göz şikayetlerinin ertelenmesinin göz sağlığını olumsuz etkilediğini söylüyor.

Haber 05-04-2022 13:51

Lazer mi akıllı mercek mi? Hangisini seçmeliyiz?

Lazerle göz çizdirme mi, akıllı mercek mi? Son yıllarda göz rahatsızlığı yaşayanların kafasını kurcalayan soruların başında geliyor. Gelişen teknolojinin sağlığa yansıması olan çözümler sayesinde birçok sorun, sorun olmaktan çıkıyor. Bunlardan biri de göz rahatsızlıkları. Göz rahatsızlıkları için lazer mi akıllı mercek mi sorusunun cevabını uzmanı verdi.

Haber 19-03-2022 10:36

Uzmanlar uyarıyor: Belirti göstermiyor ve körlüğe neden olabiliyor…

Göz tansiyonu, belirti vermeden sinsice ilerleyen bir hastalık. Belirti vermeden ilerlemesi korkutuyor. Glokom hastalığı genellikle 40 yaşından sonra oluşuyor ama doğuştan glokom hastası olan kişiler de var. Tedavi edilmezse körlüğe neden olabilen bu hastalıktan korunmak için özellikle 40 yaşından sonra mutlaka göz tansiyonu kontrolü yaptırılması gerekiyor.

Haber 08-03-2022 11:19

Uzmanlar uyarıyor: Sinek uçuşması görüyorsanız mutlaka…

Göz sorunları en dikkat edilmesi gereken sağlık sorunları arasında yer alıyor. Oldukça hassas yapıya sahip olan göz ihmale gelmiyor. Daha ciddi sorunlara yol açmaması için en ufak problemde doktora gidilmesi gerekiyor. Eğer dışarıya bakarken gözünüzün önünde sinek uçuşması tarzı hareketli noktalar görüyorsanız bunun altında yatan neden çok ciddi olabilir…

Haber 02-03-2022 11:59

Göz altı morluğunu makyajsız kapatmanın yolları

Göz, ifademizi belirleye ve iletişim kurulurken en çok dikkat çeken alandır. Göz altı morlukları dış görünüşü oldukça etkiliyor. Göz altı morluklarına sahip olanlar bu durumdan rahatsız oluyorlar. Makyaj ile kapatılmaya çalışan göz altı morluklarının tedavisi mümkün. Fakat göz altı morluğunu iyileştirmek için ilk önce morlukların neden kaynaklandığını anlamak gerekiyor. İşte göz altı morluğu nedenleri…

Haber 17-02-2022 10:10

Koronavirüs hastalarına görme kaybı uyarısı

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Kovid-19 hastalığının görme yetisinde de hasar bıraktığına ilişkin bulgular görüldüğünü, yaptıkları araştırmada görme sinirlerindeki iletim hızının yüzde 30 azaldığını saptadıklarını belirtti.

Haber 06-11-2021 17:10

Göz çevresindeki yaşa bağlı değişimleri estetik dokunuşlarla yok edebilirsiniz

Yaş ilerledikçe cildin tüm bölgelerinde yaşanan değişiklikler göz kapaklarında da görülebilir. Göz altlarında torbalanma, üst kapaklarda cilt fazlası sarkma, göz kenarlarında ise kaz ayakları denilen kırışıklıklar meydana gelebilir. Konu ile ilgili bilgi veren Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay , dermatoşalazis ismi verilen bu yaşlanma değişikliklerinin estetik dokunuşlarla giderilebileceğini söyledi.

Haber 28-10-2021 13:51

Hayatın ilk 6 ayından sonraki şaşılık tedavi gerektiriyor

ESOGÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Hüseyin Gürsoy: - "Şaşılık hayatın ilk 6 ayında küçük oranlarda, hafif formlarında tüm sağlıklı çocuklarda görülebilir ancak 6'ncı aydan sonraki şaşılıklar dikkatle ele alınması gereken önemli tablolardır"

Yurthaber 11-10-2021 11:08

3-5 yaş arası çocuklarda televizyon izlemek zararlı!

Nörolog Dr. Mehmet Yavuz, Mehmet Yavuz, “3 yaş civarı çocuklarda henüz beyin kortikal gelişmesi tam olmadığı için gözlerinin önünden hızla geçen film ya da oyun karelerine beyin adapte olamamaktadır. Bu ise beyindeki algılama ve yorumlama, hareketin organizasyonu ve koordinasyonu ile alakalı merkezlerin hızlı ritme geçmelerine neden olmakta böylece adeta beyin, organizmayı daha çabuk ve daha hızlı hareket pozisyonuna programlamaktadır.” şeklinde ifade ediyor.

Haber 18-06-2013 15:06

Ucuz malzemeler göz sağlığını tehdit ediyor

Kadınların göz kenarlarına sürdüğü makyaj malzemesi ve kremlerin dikkatli kullanılmaması halinde göz sağlığına zarar verebileceği uyarısında bulunuldu.

Haber 21-05-2013 12:31

'Sigara gözde kanser yapıyor'

Sigara içmenin akciğer başta olmak üzere çeşitli kanser risklerini artırdığı, görme üzerinde de olumsuz etkileri olduğu bildirildi.

Haber 27-12-2008 14:48

Göz hastalıklarında gecikme tedaviyi zora sokuyor

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Göz Kliniği'nden Doç. Dr. Hakkı Birinci, Türk toplumunun gözüne "gözü gibi" bakmadığını belirterek, "Göz hastalıklarının teşhisinde gecikme tedaviyi güçleştiriyor" dedi.

Haber 11-12-2006 13:50

Bilgisayar başında gözünüzden olmayın

Göz Uzmanı Opr. Dr. Nusret Baş, bilgisayar kullanımına bağlı olarak göz yorgunluğu, bulanık veya çift görme, gözlerde kızarıklık ve batma gibi sorunlar yaşayan kişilerin, öncelikle bir göz muayenesinden geçmeleri gerektiğini belirterek, "Gözle ilgili sorunlar elimine edildikten sonra, bilgisayar kullanıcısının çalışma ortamı ve koşulları değerlendirilir, yakınmaların bunlarla ilişkisi saptanarak alınabilecek önlemler belirlenir" dedi.

Haber 03-12-2005 01:30

Uzman isimler uyardı! Güneş gözlüğünü her mevsim takın

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Fatma Caner, kış aylarında da güneş gözlüğü takılması gerektiğini belirtti.

Haber 25-10-2005 18:32

Dikkat! Şaşılığın yaşı yok

Şaşılığın sanılanın aksine sadece çocukluk çağında meydana gelmediğini, ileriki yaşlarda da şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kalp-damar hastalıkları, çeşitli enfeksiyonlar, tümörler, zehirlenmeler veya sonradan gerçekleşen travmalar şaşılık için risk faktörü oluşturabileceğini belirtildi.

Haber 18-09-2005 00:03

Gözdeki siyah beneklere dikkat

Ultraviyole ışınlarına fazla maruz kalan kişilerde, gözün hareketiyle birlikte kayan siyah beneklerin oluşabileceği bildirildi. Korunma için standartlara uygun bir güneş gözlüğü kullanmak gerekiyor.

Haber 03-07-2005 14:20

Güneşe kesinlikle gözlüksüz çıkmayın

Marmara Üniversitesi (MÜ) Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Temel, göz sağlığının korunması amacıyla yaz aylarında güneş gözlüğü kullanmanın şart olduğunu söyledi.

Haber 12-06-2005 01:32

Gözlerde alerjiye dikkat

Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'nde faaliyet gösteren Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Atilla Hacıbekiroğlu, bahar mevsiminin geride kaldığı şu günlerde, gözlerde meydana gelen rahatsızlıklarda artış olduğunu söyledi.

Haber 07-06-2005 12:09

Göz sağlığı sempozyumu 13 Mayıs'ta

TOD İstanbul Şubesi Başkanı Prof. Dr. Nevbahar Tamçelik sempozyumda, bu yıl özellikle kornea sağlığı üzerine duracaklarını açıkladı.

Haber 05-05-2005 09:15

Güzelleşmek uğruna gözünüzden olmayın

Göz çevresinin yapı gereği yüzün diğer bölgelerinden çok daha hassas olduğunu belirten uzmanlar, "Güzelleşmek uğruna göz sağlığınızı kaybetmeyin, kozmetik malzemelerin içindeki tek bir madde bile gözde alerjiye sebep olabiliyor. Aynı malzeme bir kişide alerji yapmazken, diğer bir kişide alerjik reaksiyona sebep olabilir" uyarısında bulunuyor.

Haber 29-04-2005 12:00

Göz sağlığımız masaya yatırılıyor

İstanbul Maslak Princess Otel 13 - 15 Mayıs 2005 tarihlerinde çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor.

Haber 22-04-2005 09:45

Bilgisayarın gözlerinizi kurutmaması için bu önlemleri alın

Uzun süre bilgisayar karşısında çalışan kişilerde göz kırpmanın azalması, gözde kuruluğa neden oluyor. Gözyaşı görme fonksiyonunun tamamlanması için hayati önem taşıyor. İşte uzmanların uzun süre bilgisayar kullanmak zorunda kalanlara tavsiyeleri...

Haber 18-04-2005 14:00

Gözünüzü bahar ışığına çevirin

Bahar mevsimindeki parlak güneş ışığı, beyinde insanların duygu durumunu ilgilendiren biyokimyasal değişikliklere sebep oluyor.

Haber 26-03-2005 13:47

Bilgisayar göz kurutuyor

Yüzün en dikkat çekici organlarından biri olan gözlerimiz, zaman zaman değişik sorunlarla karşı karşıya kalabiliyor. Bunlardan en sık rastlanılanı ise göz kuruluğu. Bu önemli sağlık sorunu, günümüzde özellikle uzun süre bilgisayar karşısında iş yapan ve klimalı ortamlarda çalışan kişilerde meydana geliyor. Göz kuruluğu, 'gözlerde kızarma, kanlanma ya da yaşarma' belirtileri ile ortaya çıkıyor.

Haber 07-03-2005 12:06

Kış aylarında gözlerimizi nasıl korumalıyız?

Soğuk hava, rüzgar ve kar… Göz sağlığınız için koruyucu önlemler alarak gözlerinizi kış mevsiminin etkilerinden korumak elinizde. Kışın cilde, saçlara önem veriliyor. Cildin kurumaması ve soğuktan etkilenmemesi için kozmetik ürünler kullanılıyor.

Haber 02-02-2005 06:00

İlkbaharda, göz rahatsızlığı riski artıyor

İlkbaharda ortaya çıkan göz rahatsızlıklarının "konjunktivit" olarak adlandırıldığını belirten İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekimi ve göz doktoru Fahrettin Yılmaz, hassas bünyeli insanların göz rahatsızlıklarıyla karşı karşıya olduklarını söyledi.

Haber 30-11-1999 00:00