Guinness Haberleri

Guinness Dünya Rekoru’nu kırmak istedi! 50 saat boyunca aralıksız masaj yapınca bir anda bayıldı

Nijerya’nın Lagos kentindeki bir masaj salonunda çalışan Joyce Ljeoma isimli bir kadın Guinness Rekorlar Kitabı’ndaki “En uzun tam vücut masajı” rekorunu kırmak istedi. Rekoru geliştirerek 72 saate çıkartmak isteyen Ljeoma, Lekki’deki antrenmanında masaj yaparken bir anda bayıldı.

Trend 06-07-2023 09:45

Sosyal medya onu konuşuyor! Yaşına kimse inanmıyor... 123 yaşındaki kadın uzun yaşamın sırrını böyle paylaştı

Brezilya’da yaşayan Amantina dos Santos Duvirgem isimli bir kadın 22 Haziran 1900 yılında dünyaya geldi ve şu anda 123 yaşında. Önümüzdeki günlerde doğum gününü kutlayacak olan Duvirgem tüm zamanların yaşayan en yaşlı insanı için Guinness Rekorlar Kitabını zorlayacak. Brezilyalı yetkililer tarafından ülkenin en yaşlı kişisi olarak açıklanan Duvirgem 123 yıl yaşamının sırrını paylaştı.

Trend 17-06-2023 07:46

Yaşına kimse inanamıyor! 100 yaşında dünyanın en yaşlı doktoru olarak ünlendi... Uzun yaşamının sırrı bakın neymiş?

100 yaşındaki Dr Howard Tucker, “Dünyanın en yaşlı doktoru” ve 1947'den beri doktorluk yapıyor. Guinness rekortmeni Dr. Tucker uzun yaşamın sırrı olarak biftek ve alkol dahil olmak üzere kendi sırlarını paylaştı. Tucker’in sırları kısa sürede sosyal medyada gündem yaratmayı başardı.

Trend 14-04-2023 14:54

Uzun adamların savaşı! “Dünyanın en uzun adamı” Sultan Kösen’e Ganalı rakibi meydan okudu... “Hodri meydan”

Mardin’de yaşayan Sultan Kösen, 2 metre 51 santimetrelik boyuyla dünyanın en uzun adamı olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başarmıştı. Dünyanın en uzun adamına Gana’dan rakip çıktı. 29 yaşındaki Sulemana Abdul Samed, hastanede yaptırdığı ölçümde boyunun 2.89 metre olduğunu öğrendi ve Kösen’e meydan okudu. Rekoru elinde bulunduran Kösen ise Ganalı rakibine “Hodri meydan” diyerek cevap verdi.

Trend 06-01-2023 09:31

Guinness

Guinness Hakkındaki Haberler Mynet'te. Guinness Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Dünyanın en kısa insanı rekorunun yeni sahibi oldu! Guinness Rekorlar Kitabı’na resmi olarak girdi

Guinness Rekorlar Kitabı’na göre “Dünyanın yaşayan en kısa insanı” rekorunun sahibi değişti. Yeni rekorun sahibi 65 santimetre boyundaki 20 yaşındaki İranlı Afshin Esmaeil Ghaderzadeh oldu. Ghaderzadeh’in kendisinden bir önceki rekor sahibi Kolombiyalı Edward Hernandez’den 7 santim daha kısa olduğu belirlendikten sonra remi olarak kayıtlara geçtiği ifade edildi.

Trend 19-12-2022 15:37

Görenler ikiz olduklarına inanamıyor! Guinness rekorunun sahibi oldular... Nadir görülen bir hastalıkla doğdu

Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaletinde yaşayan 23 yaşındaki Sienna ve Sierra Bernal kardeşlerden biri ilkel cücelikle doğduğunda doktorları bile şoke etti. Dünya genelinde nadir görülen bu teşhis sayesinde ikizler Guinness Dünya Rekoru’nun sahibi oldu.

Trend 19-11-2022 13:11

17 yaşındaki pilottan iki dünya rekoru! Dünyanın çevresini tek başına uçtu

Belçikalı doğumlu 17 yaşındaki Mack Rutherford, dünyanın çevresini tek başına turlayan en genç kişi ve dünyanın çevresini mikro ışıklı bir uçakla dolaşan en genç kişi unvanlarını kazandı. 5 aylık yolculuğunun ardından Bulgaristan'ın başkenti Sofya’ya iniş yapan Rutherford, iki Guinness Dünya Rekoru'nun sahibi oldu. 5 kıtada 52 ülkeyi gezen genç pilotun havaalanına inince ilk sözü "Başardım" oldu. Rutherford, 15 yaşında dünyanın en genç pilotu olmuştu.

Haber 25-08-2022 11:08