Haham Haberleri

Ümit Özdağ, AK Parti'nin önemli isimlerine sert sözlerle yüklendi! DEVA Partisinin önemli ismi 'Faşist' göndermesiyle savundu

AK Partili bazı isimlerin haham Mendy Chitrik ile fotoğraflarını paylaşan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'a DEVA Partili isimden tepki geldi. İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Özdağ'ın paylaşımına tepki göstererek "Türk olmayan herkese düşmanlık etmeyi görev sayan faşistlerin antisemit klişeleri kullanmasına da sık rastlanır. Bir örneği..." diye yazdı.

Haber 22-09-2022 07:30

İsrailli haham camiye sığınmıştı! Ülkesine döndü: İlk kez...

İstanbul’da kar yağışı sırasında mahsur kaldığı araçtan kurtarılarak İstanbul Havalimanı Ali Kuşçu Camii’ne götürülen ve geceyi camide geçiren İsrailli Haham İsrael Elbom’un görüntüleri gündem olmuştu. Haham Elbom ülkesine döndü. Camide geçirdiği beş saati anlatan Elbom, ilk defa bir camiye girdiğini söyledi. Elbom “Oradaki insanlar çok iyiydi. İlk kez bir camiye girdim, kendimi orada iyi ve rahat hissettim." şeklinde konuştu.

Haber 27-01-2022 20:25

İsrailli haham Türkiye'nin gündemine oturdu! Camiye sığındı: Maşallah...

İstanbul'da yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yolda araçta mahsur kalan İsrailli Haham İsrail Elbom, jandarma ekiplerince kurtarılarak, İstanbul Havalimanı'na götürüldü. Haham geceyi havalimanındaki Ali Kuşçu Camii'nde geçirdi. Öte yandan, Haham Elbon'un kurtarılırken jandarma ekiplerine Arapça olarak, "Hava çok güzel, Maşallah" dedi. İşte hahamın gündem olan o görüntüleri...

Haber 27-01-2022 17:46

Haham 50 kişiyi 'köleleştirdiği' suçlamasıyla tutuklandı

İsrail basınına göre polis, hahamın işlemiş olabileceği cinsel suçlarla ilgili olarak da bir soruşturma yürütüyor. Polis yetkilileri kadınların çeşitli yöntemlerle cezalandırıldığını ve paralarının çalındığını söyledi. 60'lı yaşlarda bulunan şüpheli ise yanlış bir şey yapmadığını savunuyor.

Haber 14-01-2020 17:05

Haham

Haham Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Haham Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Kudüs'te çok sayıda kadın ve çocuğu kölelik şartlarında alıkoyan haham gözaltına alındı

Kudüs'te çok sayıda kadın ve çocuğu "kölelik şartlarında" alıkoyan haham gözaltına alındı

Haber 13-01-2020 18:44

İsrail'de çocuklara cinsel istismarda bulunan hahama 4 yıl hapis

İsrail'de çocuklara cinsel istismarda bulunan hahama 4 yıl hapis

Haber 24-12-2019 13:57

İBB, farklı inanç sahiplerinin cenaze işlemleri için 50 din görevlisi aldı

Aralarında peder, papaz, haham, Şafii imamı, Caferi imamı ve Alevi dedelerinin bulunduğu din adamları, Mezarlıklar Daire Başkanlığına bağlı görev yapacak

Haber 04-12-2019 10:41

Hollanda'da burka yasağına tepkiler sürüyor

Haham Lody van de Kamp: - "Hollanda'da kutuplaşma o kadar güçlü ki burka yasağı, aşırılık ve ırkçı eylemlere neden olabilir. Bu tür aşırılık, kısa sürede toplumda normal hale gelecektir" - "Sivil müdahale' ve 'toplumdan arındırma' kavramları korkunç bir zamandan (İkinci Dünya Savaşı) kalma kavramlar. Bir daha hiç kullanmamak üzere bunlardan çok uzak durmamız lazım" - Akademisyen Erwin Sengers: - "Hollanda'da her türlü çeşitlilik ifadeleri için hoşgörü talep ediyoruz fakat az sayıda kadının kendi isteğiyle giydiği burkaya bu hoşgörüyü göstermiyoruz. Seçici hoşgörülük, hoşgörü değildir" - "Bu yasayı uygulamak isteyen Hollandalılardan utanıyorum. Eğer bir kişiyi kendi isteğine karşı farklı giyinmeye zorluyorsan, işte o zaman ayrımcılık yapmış olursun"

Haber 02-08-2019 11:19

Teröristin düşündüğü gibi olmadı, o kaybetti biz kazandık

Yeni Zelanda'da yaşayan Suriye kökenli iş adamı Muhammed Maluk: - "Teröristin düşündüğü gibi olmadı. O kaybetti, biz kazandık. Müslümanlar ve Hristiyanlar burada daha da yakınlaştık" - Yeni Zelanda Yahudi Toplumu Hahamı Mendy Golostein: - "Kardeşlerimiz, bir aile gibi bizler de sizinle birlikte her biriniz, her birimiz için acı çekiyoruz. Biz bir aileyiz ve aile olduğumuzu hatırlamanın zamanı" - Terör saldırısında babasını kaybeden Afgan asıllı Yama Nabi: - "Burada kardeşlerimle bir arada duruyorum çünkü farklı olmadığımızı göstermek istiyorum" - Yeni Zelandalı Michael Sharp: - "Bu akıl almaz bir şey. Neden olduğunu bilmiyoruz. Anlaması çok zor ama sanırım burada bir tesellimiz olacaksa o da burada gördüğünüz büyük sevgi ve keder"

Haber 18-03-2019 17:46

Erdoğan Londra'da Musevi Cemaati üyelerini kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haham Elahanan Beck ve beraberindeki Neturei Karta Ortodoks Musevi Cemaati üyelerini kabul etti. Neturei Karta Cemaati Tevrat'a inanmakla beraber Siyonizm karşıtı olmalarıyla biliniyor. Haham Elahanan Beck'in yakasındaki Filistin bayrağı rozeti de dikkat çekti.

Haber 16-05-2018 00:18

Beyaz Saray'ı ziyaret eden hahamdan skandal fotoğraf paylaşımı

Beyaz Saray'ı ziyaret eden bir hahamın, Donald Trump'ın Baş Stratejisti Steve Bannon ile çektirdiği bir fotoğrafın arka planında yer alan tahtada, yönetiminin politikalarını içeren bilgilerin göze çarpması tartışmalara yol açtı. Yapılacaklar listesinde, "Suriyeli mülteci programının durdurulması", "Terör olaylarının yaşandığı ülkelerden mültecilerin ABD'ye girişinin engellenmesi" gibi maddelerinin yer aldığı dikkkat çekiyor.

Haber 04-05-2017 23:48

Hahamdan Muhammed Ali’ye veda töreninde Türkiye hakkında densiz sözler

Solunum yetmezliği sonucu 74 yaşında yaşamını yitiren dünyaca ünlü boksör Muhammed Ali, dün son yolculuğuna uğurlandı.

Haber 11-06-2016 07:24

Boşanmayan kocaları kaçırmakla suçlanan haham yargılanıyor

ABD'de bir haham, eşlerinin boşanma talebini kabul etmeyen Yahudi erkekleri boşanmaya ikna etmek için kaçırmakla suçlanıyor. Avukatları, hahamın kadın haklarını koruduğunu savunuyor.

Haber 19-02-2015 19:15

Aşırı sağcı hahama saldırı

Batı Kudüs'te 50 yaşlarındaki bir kişi uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralandı. İsrail basını, yaralanan kişinin aşırı sağcı bir haham olduğunu yazdı.

Haber 30-10-2014 09:55

Haham‘dan kan donduran çağrı: ‘Bu halk yok edilmeli‘

Haham Lior, İsrail ordusuna, "Filistinlilerin tamamı öldürülmeli, Gazze yeryüzünden silinmeli" çağrısı yaparak "daha çok katliam" mesajı verdi.

Haber 24-07-2014 08:21

İsrailli hahamdan Yahudi kadınlara uyarı

Haham Dov Lior, bir Yahudi kadının, bu çocuk sahibi olmak için son şansı olsa dahi asla Yahudi olmayan bir erkeğin spermiyle hamile kalmaması gerektiğini belirtti

Haber 12-01-2011 16:53

ABD'den İsrailli hahama tepki

ABD yönetimi, İsrailli bir hahamın Filistinlilere hakaret içeren sözlerini eleştirdi.

Haber 30-08-2010 10:33

Filistinliler için ağır konuştu

İsrail'in etkili hahamlarından Ovadia Yosef, Filistinler ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas için ''Bu dünyadan yok olup gitsinler'' ifadesini kullandı.

Haber 29-08-2010 11:16