Idrar Kaçırma Haberleri

Son damla sürekli külota düşüyorsa... Bunun neden olduğunu hiç merak ettiniz mi?

Özellikle erkeklerde yaşanan idrardan yaptıktan sonra mesane tam boşalmadığı için iç çamaşırına akan idrar damlasının birden çok nedeni olabilir. Nedeni olduğu gibi bunu durdurmanın da çeşitli yolları var. İdrar yapıp pantolonun fermuarını çektikten sonra yaşanan rahatsız edici durum çoğu zaman normal olsa da bazı hastalıklarla da bağlantılı olabilir.

Haber 22-09-2022 17:38

Uzmanlar açıkladı: Seks sırasında boşalma sandığınız sıvının idrar olduğu ortaya çıktı

Cinsel birliktelik sırasında gelen boşalma miktarı ve yapısı kişiden kişiye göre değişebiliyor. Sık yaşanan cinsel sorunlar arasında boşalma problemleri de yer alıyor. Özellikle kadınlar erkeklere göre çok daha zor boşalıyor. Kadınlardan gelen boşalma sanılan sıvı ise tahmininizden farklı olabiliyor. Uzmanlar bu sıvının idrar olabileceğini belirtiyor.

Haber 21-09-2022 18:41

Duşta bu hareketi kimler yapıyor? Zararını bilseniz bir daha yapmazsınız

Sosyal medya hesabından paylaştığı videolarla tanınan Fizik tedavi uzmanı Dr. Alicia Jeffrey-Thomas, dikkat çeken bir videoya imza attı. Kadınlara seslenen Dr. Thomas, kadınların duşta asla idrarlarını yapmamaları gerektiğini açıkladı. Tek nedeni hareketin iğrenç olması değil...

Haber 19-08-2022 14:41

Acı verici, korkunç gerçek! Fermuarı kapatmadan önce yapılan ölümcül hata

Erkekleri pisuvarda idrar yaptıktan sonra bekleyen birçok risk var. Özellikle kişisel hijyenine önem vermeyenler daha büyük tehlike altında. İdrar yaptıktan sonra pantolon fermuarını kapatmadan önce son idrar damlalarının penisinizden damlamasına izin vermek için birkaç saniye daha ayırmak sizi bazı çok kötü enfeksiyonlara yakalanmaktan kurtarabilir.

Haber 18-06-2022 09:03

Idrar Kaçırma

Idrar Kaçırma Hakkındaki Haberler Mynet'te. Idrar Kaçırma Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Uzmanlar uyarıyor! Sıklıkla yapıyorsunuz ama sağlığınızı mahvediyor

Her insanın duş alma alışkanlıkları farklılık gösteriyor. Birçok kişi duşta işemenin normal olduğunu düşünse de bunu yapmak sağlığınızı oldukça olumsuz etkiliyor. Uzmanlar duşta idrar yapmak hakkında uyarılarda bulunuyor.

Kadin 07-06-2022 11:18

Aniden geliyorsa, tutmakta zorluk yaşanıyorsa ve bazen kaçıyorsa… Aşırı aktif mesane nedir?

Aniden geldiği ve ertelemekte güçlük çektiğiniz için genellikle tuvalete koşma ihtiyacı mı hissediyorsunuz? Gündüz 8-10 kez idrar ihtiyacınızı gidermek zorunda mı kalıyorsunuz? Geceleri sık sık idrar yapma ihtiyacıyla uyanıyor musunuz? Sıvı tüketmek bir kabusa mı dönüştü? Bazen sıkışma hissinin ardından idrar kaçırma sorunu yaşıyor musunuz? Bu şikayetler size tanıdık geliyorsa, dikkat! Nedeni iş ve sosyal hayatta oldukça zor durumlar yaşatabilen ‘aşırı aktif mesane’ hastalığı olabilir!

Haber 13-05-2022 11:33

İdrar yaparken bu hataları yapmamaya dikkat edin! Hayati tehlikesi var

İster inanın ister inanmayın, mesanenizi boşaltmanın doğru ve yanlış yolları vardır. Kadınlar tuvaletini yaparken bu kurallara dikkat ederek yaparlarsa sağlıklarını kontrol altına almış olurlar. Doğru yapılmadığı takdirde en iyi ihtimalle gün boyu tuvalete gitmek zorunda kalırsınız. En kötü ihtimal ise bazı hayati tehlikelere neden olacak enfeksiyonların oluşumudur!

Haber 31-03-2022 06:59

Bu 7 öneri ile idrar kaçırmaya elveda...

İdrar kaçırma özellikle ileri yaşlarda çok sık görülüyor. Yapılan araştırmalara göre 30 yaş üzerindeki her 3 kadından biri idrar kaçırma sorunu yaşıyor. Bu problemi yaşayanlar utanarak kendilerini toplumdan ve sosyal aktivitelerden soyutlayabiliyorlar. Aşağıda verilen 7 öneri ile idrar kaçırma sorununuza çözüm bulabilirsiniz.

Haber 02-03-2022 14:44

Perineoplasti estetiği nedir?

Perineoplasti, vajina ve anüs arasındaki perineal bölgeye verilen hasarı düzeltmek için yapılan bir genital estetik cerrahi türüdür. Perine, bir kadının vücudunun vajina ve anüs arasında bulunan alanıdır. Çevredeki organlara yapısal destek sağlar ve vajinayı sıkı tutmakta rol oynayan kasları sarar.

Kadin 23-02-2022 14:27

Hastalar için sağlıklı ve konforlu en iyi hasta bezi çeşitleri

Hastalıkla geçen zorlu günlerde bizi desteklemeleri için sevdiğimiz kişilerin yanı sıra güvenilir ürünlere de ihtiyaç duyarız. Yataktan kalkılamayan ya da idrar tutma refleksinin kaybolduğu zamanlarda en çok ihtiyaç duyulan hasta bezleri de bu ürünlerden biri. Siz de kaliteli hasta bezlerine ihtiyaç duyuyorsanız en kullanışlı ürünleri sıraladığımız listemize mutlaka göz atmalısınız.

Haber 28-01-2022 13:12

Veriler inceleniyor! Dikkat çeken açıklama: Covid-19 sonrası hem kadınlarda hem erkeklerde idrar kaçırma rahatsızlıkları arttı

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cüneyd Özkürkçügil, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sonrası işeme güçlüklerinde, idrar kaçıran hastalarda veya sık sık idrara giden ve sürekli sıkışma hissi yaşayan hastalarda bir artış olduğunu izlediklerini belirterek, ''Deneyimlerimize göre bu durumun Kovid-19 ile bir ilişkisi olduğu yönünde. Elimizde veriler toplanıyor. Analizler sonucu hem ülkemizde hem de dünyada çok daha net sonuçlara ulaşabileceğiz'' dedi.

Haber 03-11-2021 12:24

En sık görülen 4 kadın hastalığına dikkat!

Kadınların başına en sık gelen rahatsızlıklar bazı hastalıkların habercisi olabilir. Konu ile ilgili bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meral Sönmezer, vajinal akıntı, idrar kaçırma, adet düzensizliği ve kasık ağrısı yaşayan kadınların mutlaka bir uzmandan yardım almaları gerektiğini söyledi.

Kadin 28-10-2021 08:58

“Bu da mı varmış?” dedirtti! İdrar temasından hatta tadına bakmaktan cinsel anlamda zevk alma durumu: Ürofili

Cinsellik her toplumda farklı biçimlerde kodlandırılır. Ancak cinselliğin temelinde iki kişi ve oldukça özel bir durum söz konusudur. Bu nedenle ikili ilişkiler içinde yaşanan her şeyin karşılıklı rıza ve onaydan geçtikten sonra kabul görür. Cinsellik denildiğinde kimi insanlar yaratıcılık sınırlarını zorlayabiliyor.

Trend 08-10-2021 14:08

Utanılacak bir şey yok... Kadınların duşta tuvalet ihtiyacını gidermemesini tavsiye eden doktor sosyal medyada gündem oldu

Duşta işemek, zaman zaman fazla düşünmeden yaptığınız bir şey olabilir. Bununla birlikte iyi olup olmadığını da merak edebilirsiniz. Peki, duşta işemenin bir sakıncası var mı? Bu soruya geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yayınladığı videoyla cevap veren Doktor Alicia Jeffrey-Thomas’ın paylaşımı ses getirdi.

Trend 16-08-2021 09:56

Polis, kaçırılan iş insanını bu halde buldu! Görüntüler ortaya çıktı

Denizli'de, 4 gün önce iş görüşmesi için gittiği Tavas ilçesinden 4 kişi tarafından kaçırılan tekstil fabrikası sahibi iş insanı Ömer Aldırmaz'ın (49) polis tarafından kurtarıldığı o anların görüntüleri ortaya çıktı. Olayla ilgili 4 kişi tutuklanırken, görüntülerde polisin Aldırmaz'ı zorla tutulduğu evde elleri, ayakları ve gözleri bağlı şekilde bulduğu belirtildi.

Haber 12-07-2021 20:32

Yaş aralığı fark etmeksizin her kadın yaşadığı en büyük sorunun idrar kaçırma olduğu açıklandı

Yaş ve doğumla birlikte kadın vücudunda çeşitli deformasyon oluşmaya başlar. Bu deformasyonlar ise beraberinde hastalıkları da getirir. Zayıflayan pelvik taban kaslarının, kadınların yüzde 80’inde idrar kaçırmaya, rahim, mesane ve bağırsak sarkmasına neden olur.

Kadin 19-04-2021 11:07

İdrar kaçırma neyin habercisi?

Sıkışma ve yetişememe tipinde idrar kaçırma, başta MS ve alzheimer olmak üzere birçok nörolojik hastalığın ilk bulgusu olarak gösteriliyor

Haber 22-05-2013 12:20

İdrar kaçırma nedenleri ve tedavisi

İdrar kaçırma özellikle ileri yaşlarda, menapoz sonrası kadınlarda oldukça sık karşılaşılan bir durumdur. Kadınların 1/3 ünde değişen derecelerde bu sorun ortaya çıkar. Erkeklerin yaklaşık iki katı kadar görülür. Çocuklarda ise 3 yaşından sonra idrar kaçırma anormal kabul edilmektedir.

Haber 16-05-2005 09:30

Kadınların dörtte biri idrarını kaçırıyor

Adnan Menderes Üniversitesi'nce yapılan araştırmaya göre, 18 yaş üstü kadınların yaklaşık dörtte biri idrar kaçırma sorunu yaşıyor.

Haber 09-05-2005 16:03

Kadınların 'idrar kaçırma' sorunu

Acıbadem Hastanesi Kadıköy Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölüm Sorumlusu Doç. Dr. Tolga Ergin, aşırı kilonun idrar kaçırma sorununu tetikleyen önemli bir faktör olduğunu söyledi.

Haber 30-03-2005 01:39

Kadınlarda idrar kaçırma ve tedavisi

Çoğunlukla orta yaşta görülen bu sorun, bazen zor doğum yapmış vajinada yırtıklar olmuş, pelvis tabanı yırtılmış genç kadınlarda da görülebilir. Hafif, orta ve şiddetli olarak üç şekilde görülebilir.

Haber 11-02-2005 06:40

Beş kadından biri idrar kaçırıyor

İdrar kaçırma her yaş grubundaki kadınlarda farklı nedenlere bağlı olarak gelişiyor. Fiziksel ve psikolojik olarak birçok etkisi olan idrar kaçırma sorununun çözümü aslında zor değil.

Haber 21-12-2004 06:23

İdrar kaçıranlara uzman uyarıları

Korkuteli Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı ve Başhekim Opr. Dr. Mehmet Yalçınkaya, özellikle kadınlarda, doğum nedeniyle idrar kaçırma rahatsızlığının daha sık görüldüğünü belirtti. Yalçınkaya, günümüzde bu sağlık probleminin geniş kapsamlı olmayan operasyonlarla çözülebildiğini kaydetti.

Haber 21-11-2004 11:14

İdrar kaçırma her yaşta görülebiliyor

İdrar kaçırmanın belli yaşlar dışında istenmeyen bir durum olduğunu söyleyen Fırat Üniversitesi Tıp Merkezi Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Rahmi Onur, idrar kaçırma hastalığının sadece yaşlılarda değil, her yaşta insanda görülebileceğini belirtti.

Haber 10-11-2004 16:28

Çocuklarda gece işemesi

İstemdışı olan idrar çıkışına enurezis denmektedir. Bu durum daha çok gece uyku esnasında oluştuğundan enurezis nocturna adını almaktadır. Ancak bu durumdaki çocuklarda teşhisin konulabilmesi için gereken yaş alt sınırı 5 tir.

Haber 18-10-2004 03:56

İdrar kaçırmanın nedenleri ve tedavisi

İdrar kaçırma nedenleri 3 nedenden meydana gelebilir. Belirtileri takip etmek idrar kaçırma nedenini tespit etmede en büyük yardımcı olacaktır. Peki doğru teşhis için hangi noktalara dikkat etmek gerekir? İdrar kaçırma problemi yaşayan kişiler bu durumu önlemek için kendileri neler yapabilir?

Haber 30-11-1999 00:00

İdrar kaçırmaya ilaçsız doğal tedavi

Tıpta "enürezis" olarak adlandırılan gece idrar kaçırma çocuklarda yaygın olarak görülüyor. İdrar kaçırma, 5 yaşındaki çocukların yüzde 15-20'sinde, 10 yaşındaki çocukların yüzde 5'inde, 10 yaş üstü ve ergenlikte yüzde 2'sinde ve erişkinlerde de yüzde 1 oranında yaşanıyor.

Haber 30-11-1999 00:00