Irk Haberleri

Irk bilimsel ne demek? Irk bilimsel birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler yardımcı fiillerle, sıfat fiillerle ya da zaman kipleriyle oluşturulabilir. Aynı zamanda bir araya gelirken dilbilgisi kurallarına uygun olacak şekilde değişimler de geçirebilirler. Bu durumlar, birleşik kelimelerin en ince detayına kadar ele alınarak süzgeçten geçirilmesine neden olur. Her biri ayrı ayrı analiz edilen birleşik kelimeler arasında ırk bilimsel birleşik kelimesi de bulunur. ırk bilimsel birleşik kelimesi ne demektir?

Egitim 2022-05-23 23:19:35

Irk bilimci ne demek? Irk bilimci birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçede sözcükler tek başına bir anlam ifade ettiği gibi bir araya geldiklerinde de farklı anlamlarda kullanılabilir. Bu aşamada sözcüklerde bazı harfler düşebilir, kelimeler birleşebilir ya da hiçbir değişime uğramadan bir araya gelerek kullanılabilir. Yaşanan bu harf ve anlam değişiklikleri ise ortaya çıkan yeni sözcüklerin ve anlamlarının araştırılmasını zorunlu kılar. Türkçede kullanılan kelimelerin anlamları ile ilgili inceleme yürüten Türk Dil Kurumu (TDK), ırk bilimci birleşik kelimesini de mercek altına almıştır. ırk bilimci birleşik kelimesi ne demek, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 2022-05-23 23:19:34

Irk bilimi ne demek? Irk bilimi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Günlük yaşamda kullanılan kelimelerden bazılarının anlamına tam olarak hakim olunmayabilir. Özellikle birleşik kelimeler için bu durum sıkça söz konusu olur. İki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle başka bir anlam elde edilmesini sağlayan birleşik kelimeler, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından incelenerek analiz edilir ve bu incelemeler çeşitli kaynaklarda yayımlanır. TDK sözlükte yer alan ırk bilimi birleşik kelimesi de bunlardan biridir. ırk bilimi ne demektir?

Egitim 2022-05-18 20:02:41

Irk birliği ne demek? Irk birliği birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler yardımcı fiillerle, sıfat fiillerle ya da zaman kipleriyle oluşturulabilir. Aynı zamanda bir araya gelirken dilbilgisi kurallarına uygun olacak şekilde değişimler de geçirebilirler. Bu durumlar, birleşik kelimelerin en ince detayına kadar ele alınarak süzgeçten geçirilmesine neden olur. Her biri ayrı ayrı analiz edilen birleşik kelimeler arasında ırk birliği birleşik kelimesi de bulunur. ırk birliği birleşik kelimesi ne demektir?

Egitim 2022-05-18 20:02:41

Irk ayrımı ne demek? Irk ayrımı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe kelimeler arasında kökenleri ve anlamları ile dikkat çeken kelimeler bulunur. Türk Dil Kurumu, kökeni ayırt edilmeksizin Türkçede kullanılan farklı anlamlara sahip sözcükleri inceleme altına almaktadır. Dilimizin geliştirilmesi için sürdürülen bu çalışmalara birleşik kelimeler de dahildir. Yapılan bu incelemelerden bir tanesi de ırk ayrımı birleşik kelimesi ile ilgilidir. ırk ayrımı ne demektir?

Egitim 18-05-22 20:02

Irk ne demek? Irk kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

ırk, anlamı irdelenen kelimeler arasında yer alır. Kendimizi ifade etmek için kullandığımız kelimeler, sayısız anlam ve ifadeyle şekillenen dili zenginleştiren unsurlardandır. Bu sebeple kelime anlamları hakkında bilgi sahibi olmak önem taşır. Türkçe konuşan kişileri araştırmaya iten ırk kelimesi ne demektir?

Egitim 18-05-22 20:02

Irk köpek besleyenler dikkat! Kısırlaştırma ve kayıt zorunluluğu getirildi

Türkiye'de beslenmesi yasak olan köpek ırklarına çıkan kanunla kısırlaştırma, mikro çip ve kayıt zorunluluğu getirildi. Kurallara uymayanlara para cezası kesilecek. Kayıt ve kısırlaştırma süresi ise 6 ay olarak belirlendi. Kurallara riayet etmeyen hayvan sahiplerine ilkinde 11 bin TL ceza kesilecek. Aynı kuralı ikinci ihlal de ise 11 bin TL para cezası ve hayvanına el koyulacak. Hayvanların sokağa terki halinde ise 30 bin TL idarî para cezası verilecek.

Haber 17-08-21 10:00

BM'den Belçika'ya polis şiddeti uyarısı: 'Irkçılık endişe verici boyutta'

Birleşmiş Milletler Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması Komitesi, Belçika polisi hakkındaki şiddet, etnik profil oluşturma ve nefret söylemi iddialarına ilişkin kapsamlı bir soruşturma açılmasını istedi.

Haber 04-05-21 13:11

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın etnik azınlıklar danışmanı istifa edecek

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın etnik azınlıklar danışmanı Samuel Kasumu gelecek ay görevinden ayrılacak. Kasumu Şubat'ta Johnson'a istifasını sunmuş ancak sonradan bu kararını geri almıştı. Başbakanlık kaynakları, konuyla ilgili yaptıkları son açıklamada, Kasumu'nun istifasının Irk ve Etnik Eşitsizlikler Komisyonu'nun dün açıkladığı raporla ilgisi olmadığını söyledi.

Haber 01-04-21 13:36

Avusturya’da ırkçılık karşıtı protesto

Avusturya’nın başkenti Viyana’da binlerce kişi, ırkçılık karşıtı protesto gösterisi için sokaklara döküldü.Dünya genelinde kabul edilen 21 Mart Uluslararası Irk Ayrımı ile Mücadele Günü nedeniyle Avusturya’da gösteri düzenlendi.

Haber 21-03-21 00:12

Irk kelimesi Anayasadan çıkarılıyor

Almanya'da içişleri ve adalet bakanlıkları Anayasa'nın ayrımcılığa karşı maddesindeki "ırk" kelimesini değiştirmek konusunda uzlaştı.

Haber 05-03-21 15:54

İtalyan kraliyet ailesinin varisi, Yahudilerden af diledi: 'Irk ayrımı yasaları ailemiz için silinmez bir leke'

İtalya'nın son kralının soyundan gelen Emanuele Filiberto, Yahudi soykırımına giden süreçte büyük dedesinin ırk ayrımı yasaları ve soykırımdaki rolü için Yahudi cemaatinden özür diledi.

Haber 24-01-21 17:40

Adrina Lima iki tane Kangal aldı! Sivaslılar'dan mesaj gecikmedi

Adriana Lima'nın Los Angeles'taki evinde baktığı Kangal köpeği sayısını ikiye çıkarması Sivas'taki Kangal yetiştiricilerini sevindirdi. Sivas Doğal Irk Kangal Köpeği Sevenler ve Koruyanlar Derneği Başkanı Orhan Yalçınkaya, Lima'nın istemesi halinde üçüncü köpeği, kendisine hediye edebileceklerini söyledi.

Magazin 26-11-20 16:22

İl Müdürü Şahin: Hedefimiz Kayseri’de Kaliteli ve Verimli Irk Sayısını Artırmak

Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, Talas ilçesi Başakpınar Mahallesi’nde koyun yetiştiriciliği yapan Mustafa Karataş’ın işletmesini Talas İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Ürker ile birlikte ziyaret etti.Kentte ’Koyunculuğu Geliştirme Projesi’ kapsamında kaliteli ırkların yetiştirilmesi amacıyla yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Şahin; ”Hedefimiz Kayseri’de kaliteli ve verimli ırklarla koyun sayısını kısa vadede 1 milyona ulaştırmaktır”ifadesini kullandı.

Yurthaber 26-11-20 14:03

Irk ifadesi anayasadan çıkarılacak

Almanya'da ırkçılık ve aşırı sağ suçlarla etkili mücadele için bir önlem paketi hazırlandı.

Haber 25-11-20 18:42

Biden’ın Irk Yorumları Siyah Gençlerin Oyunu Etkiler mi?

ABD başkanlık seçimlerinde Demokratlar’ın adayı Joe Biden’ın geçen hafta içinde ırksal farklılıklar üzerine yaptığı açıklamalar tartışma yarattı. Özellikle genç siyah seçmenin Başkan Trump’tan hoşlanmasalar da Biden’dan da uzaklaşabileceği yorumları yapılıyor

Haber 08-08-20 23:47

Yeşiller: Irk kavramı Alman anayasasından çıkartılsın

Almanya'da ırkçılık karşıtı gösteriler devam ederken, Yeşiller'den "ırk kelimesi anayasadan çıkartılsın" önerisi geldi.

Haber 08-06-20 23:19

George Floyd protestoları: Amerika, yüzünü geleceğe dönebilmek için 'kölelik ve etnokırım tarihiyle yüzleşmeli'

Irk ve insan hakları üzerine eserleri bulunan yazar, gazeteci ve belgeselci Barrett Holmes Pitnet, George Floyd’un gözaltına alınırken hayatını kaybetmesinin ardından Amerika’nın dört bir yanında düzenlenen protestoların tarihsel kökenini BBC'ye yazdı.

Haber 05-06-20 08:12

ABD’de Corona Kaynaklı Ölüm Oranları Azınlıklarda Daha Yüksek

American Public Media (APM) adlı araştırma merkezinin yayınladığı “Corona Virüsünün Rengi: ABD’de Irk ve Etnisiteye Göre COVID-19 Ölümleri” başlıklı raporda, Corona virüsü salgınının Amerika’daki azınlıkların karşılaştığı eşitsizlikleri derin biçimde gözler önüne serdiği tespiti yapıldı

Haber 22-05-20 20:30

Başkan Akın’dan Bayram tebriği ve maske hediyesi

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın Ramazan Bayramı nedeniyle yasak öncesi son mesai gününde esnaf ve vatandaşlara maske hediye etti.Turgutlu Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Daşkan, Fırat Honaz ve meclis üyeleri Hasan Yaman, İbrahim Gökdere, Hüseyin Maliz, Burhan Irk ve belediye çalışanlarıyla birlikte ilçede faaliyet gösteren esnaf ve çalışanları ziyaret eden Başkan Çetin Akın, ziyaretler sırasında vatandaşlarla da bir araya geldi.Esnaf, çalışan ve Turgutlular’ın Ramazan Bayramını kutlayan Başkan Akın aynı zamanda bayram hediyesi olarak maske dağıtımında bulundu.Gerçekleşen ziyaretlerle ilgili konuşan Başkan Akın, “Ramazan Bayramı süresince sürecek olan sokağa çıkma yasağı nedeniyle esnaf ve çalışan kardeşlerimizin bayramını önceden kutlamak için ziyaretlerde bulunduk.

Yurthaber 22-05-20 15:25

Başkan Akın’dan sanayi esnafına maske desteği

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın Turgutlu’da faaliyet gösteren sanayi esnafına maske dağıttı.Korona virüs salgınının ülkemizde görüldüğü ilk andan itibaren Turgutlu’daki oda başkanları aracılığı ile lokanta, fırın, tuhafiye, berber ve kuaför esnafları ile birlikte pazar esnafına maske desteği sunan Başkan Çetin Akın, bu kez de sanayi esnafına maske desteğinde bulundu.Meclis Üyesi ve aynı zamanda Fatih Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Hasan Yaman, İbrahim Gökdere ve meclis üyeleri ile birlikte Fatih Sanayi Sitesi esnaf ve çalışanlarını ziyaret eden Başkan Akın bütün esnaf ve çalışanlara maske de dağıttı.Meclis Üyesi Burhan Irk ve Turgutlu Belediyesi personelleri ise Erbiller Sanayi Sitesi ile Koşukırı Çarşısını ziyaret ederek burada çalışan esnaf ve çalışanlara maske dağıtımını gerçekleştirdi.Konuyla ilgili açıklama yapan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Korona virüs salgınından korunmak ve çevremizi korumak amacıyla maske kullanımı oldukça önem arz etmekte.

Yurthaber 20-05-20 18:22

Bir ırkçıyla nasıl tartışmanız gerekir?

Irk konusundaki klişeler ve mitleri sadece ırkçılar kullanmıyor. Tecrübeleri ve kültürel tarih pek çok iyi niyetli insanı, genetik biliminin desteklemediği görüşlere doğru yönlendirdi. Örneğin; Doğu Asyalı öğrencilerin doğuştan matematikte iyi olmaları, siyahların doğal bir ritim duygusuna sahip olmaları ya da Yahudilerin parayla aralarının iyi olması gibi varsayımlar. İşte 5 ırkçı miti bilim ve gerçeklerle ayırt etme yolları.

Haber 25-03-20 13:31

Bir ırkçıyla nasıl tartışmanız gerekir?

Irk konusundaki klişeler ve mitleri sadece ırkçılar kullanmıyor. Tecrübeleri ve kültürel tarih pek çok iyi niyetli insanı, genetik biliminin desteklemediği görüşlere doğru yönlendirdi. Örneğin; Doğu Asyalı öğrencilerin doğuştan matematikte iyi olmaları, siyahların doğal bir ritim duygusuna sahip olmaları ya da Yahudilerin parayla aralarının iyi olması gibi varsayımlar. İşte 5 ırkçı miti bilim ve gerçeklerle ayırt etme yolları.

Haber 25-03-20 13:29

Bir ırkçıyla nasıl tartışmanız gerekir?

Irk konusundaki klişeler ve mitleri sadece ırkçılar kullanmıyor. Tecrübeleri ve kültürel tarih pek çok iyi niyetli insanı, genetik biliminin desteklemediği görüşlere doğru yönlendirdi. Örneğin; Doğu Asyalı öğrencilerin doğuştan matematikte iyi olmaları, siyahların doğal bir ritim duygusuna sahip olmaları ya da Yahudilerin parayla aralarının iyi olması gibi varsayımlar. İşte 5 ırkçı miti bilim ve gerçeklerle ayırt etme yolları.

Haber 25-03-20 13:29

Köpek ırkları yarışması sona erdi

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu (KIF) tarafından düzenlenen, 1’inci Kuşadası Uluslararası Irk Standartları Yarışması sona erdi.Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte dereceye giren köpeklerin sahiplerine kupaları Kuşadası Belediyesi Başkan Vekili Funda Şenol, Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan, Belediye Meclis Üyeleri Hasan Çelik ve Gürol Turhan tarafından verildi.

Yurthaber 19-01-20 20:48

Yerli ırk, vetiver ile iki kat büyüyecek

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ’Yerli Irk Hayvanların Verimini Artırma’ projesi kapsamında BAÇEM laboratuvarlarında geliştirdiği vetiver yem bitkisi sayesinde hayvanlar kurak mevsimlerde yeşil yem yiyerek verimini ikiye katlayacak.Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın seçim döneminde ’kırsalda istihdamı artıracağız’ sözleri üzerine Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yurthaber 05-12-19 16:04

İzmir'de çoban köpekleri yarıştı!

İzmir'de, bu yıl 4'üncü kez Türk Çoban Köpekleri Irk Standartları Yarışması düzenlendi. Renkli tasma ve çeşitli takılar ile süslenen köpekler, jürinin karşısına çıkarıldı. Sahipleri, ağırlığı 80 kiloyu bulan köpekleri sakinleştirmekte zaman zaman zorlandı.

Trend 17-11-19 14:35

İzmir'de 'Türk Çoban Köpekleri Irk Standartları Yarışması'

İZMİR'de, bu yıl 4'üncü kez Türk Çoban Köpekleri Irk Standartları Yarışması düzenlendi.

Haber 17-11-19 14:02

Kangal köpekleri 'doğal terapi' sağlıyor

SİVAS'taki en önemli üretici konumunda bulunan İç Anadolu Seçkin Irk Kangal Köpeği Eğitim ve Üretim Merkezi'nin işletmecisi Hüseyin Yıldız, Kangal köpeği ile vakit geçirmenin insanlara doğal terapi olduğunu ve stresten uzak tuttuğunu söyledi.

Haber 01-11-19 11:27

Dogo Argentino Irk Derneğine ilişkin açıklama

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünce, bir gazetede çıkan "Tarım Bakanlığının yasakladığı köpeğe İçişleri onay verdi" başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığı bildirildi

Haber 21-10-19 22:21

Dogo Argentino Irk Derneğine ilişkin açıklama

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünce, bir gazetede çıkan "Tarım Bakanlığının yasakladığı köpeğe İçişleri onay verdi" başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığı bildirildi

Yurthaber 21-10-19 22:21

Dünyanın en büyük Yorkshire Kanarya Irk Güzelliği Yarışması Edremit’te yapıldı

Balıkesir’in Edremit Belediyesi ve Edremit Yorkshire Kanarya Kulübü (EYCC) işbirliği ile bu yıl dördüncüsü düzenlenen dünya çapındaki kanarya ırk güzellik yarışması yapıldı.Edremit Yorkshire Kanarya Kulübü tarafından, bu yıl dördüncüsü düzenlendi.

Haber 21-10-19 14:24

Türk çoban köpekleri Ümraniye’de yarıştı

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen Türk Çoban Köpekleri Irk Standartları Yarışması’nda yaklaşık 100 köpek, ödül almak için birbirleriyle yarıştı.

Yurthaber 20-10-19 16:45

KIF Üyesi Nuri Önel; “Yerli ırklarımızın geleceği için sokak köpeği kavramı olmamalıdır”

Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu (KIF) Yönetim Kurulu Üyesi olan ve aynı zamanda dünyaca ünlü ırk Elevage Breton üreticisi Nazillili işadamı Nuri Önel, yarışmalar sayesinde köpek ırklarının devamının sağlandığını, sokak köpeği kavramının ise yokolması için de federasyon olarak çalıştıklarını belirtti.Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu tarafından KIF ve FCI kayıtlı köpeklerin kendi gruplarında ırklarının en iyilerinin seçilmesini amaçlayan yarışmalar düzenlediklerini ve bunun son örneğinin İzmir CAC (Ulusal Irk Yarışması) Ege Kupası’nda en iyi ırkların kupalarını aldığını belirtti.

Yurthaber 17-10-19 10:00

Konya’da çoban köpekleri yarıştı

Konya’da festival kapsamında düzenlenen ’Yerli Irklar Irk Standartları’ yarışmasında Türkiye geneli 420 çoban köpeği dereceye girmek için yarıştı.Uluslararası Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu ile Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde düzenlenen yarışma 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Parkında gerçekleştirildi.

Haber 15-09-19 17:36

Irk köpekler, Antalya'da yarışıyor

ANTALYA'da, Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu'nca düzenlenen '2X CACIB Antalya Köpek Güzellik Yarışması'nda, farklı ırklardan köpeklerin bir araya gelmesiyle renkli görüntüler oluştu.

Haber 14-09-19 15:32

Kangal Malaklı Boz ırkı köpeği Türkiye ikincisi oldu

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde düzenlenen Türk Çoban, Av ve Bekçi Köpekleri Irk ve Standartları Türkiye Şampiyonası’nda Bilecikli Taner Uçar’ın beslediği köpek kategorisinde Türkiye ikincisi oldu.Şampiyonaya 100’ün üzeri köpek ırkları katılırken, etkinliği yaklaşık bin kişi izledi.

Haber 09-09-19 12:37

Interpol Daire Başkanı Çiçek: Kangallar, gönüllü asker olabilir

INTERPOL Daire Başkanı Lütfi Çiçek, Sivas'ta İç Anadolu Seçkin Irk Kangal Köpeği Eğitim ve Üretim Merkezi'ni ziyaret etti.

Haber 17-08-19 19:43

Interpol Daire Başkanı Çiçek: Kangallar, gönüllü asker olabilir

INTERPOL Daire Başkanı Lütfi Çiçek, Sivas'ta İç Anadolu Seçkin Irk Kangal Köpeği Eğitim ve Üretim Merkezi'ni ziyaret etti.

Haber 17-08-19 13:08

Köpekler, ırk standartları için yarıştı

KONYA'nın Ereğli ilçesinde yaklaşık 350 köpek, 'Türk Çoban, Av ve Bekçi Köpekleri Irk Standartları' için yarıştı.

Haber 28-07-19 20:47

Ereğli’de Türk çoban, av ve bekçi köpekleri yarıştı

Konya’nın Ereğli ilçesinde Türk Çoban, Av ve Bekçi Köpekleri Irk Standartları Yarışması’nın 6. Etabı gerçekleştirildi. Yarışmada dereceye giren 3 ırkın birincilerinin Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanacağı belirtildi.

Trend 28-07-19 18:44

Ereğli’de Türk çoban, av ve bekçi köpekleri yarıştı

Konya’nın Ereğli ilçesinde Türk Çoban, Av ve Bekçi Köpekleri Irk Standartları Yarışması’nın 6.

Yurthaber 28-07-19 18:20

Köpekler, ırk standartları için yarıştı

KONYA'nın Ereğli ilçesinde yaklaşık 350 köpek, 'Türk Çoban, Av ve Bekçi Köpekleri Irk Standartları' için yarıştı.

Haber 28-07-19 18:12

Köpek güzellik yarışması düzenlendi

SAMSUN'da düzenlenen 'Irk Standartları' yarışmasına getirilen köpekler, sahipleri tarafından podyuma çıkarıldı.

Haber 07-07-19 16:13

Samsun'da 'köpek güzellik yarışması' düzenlendi

SAMSUN'da düzenlenen 'Irk Standartları' yarışmasına getirilen köpekler, sahipleri tarafından podyuma çıkarıldı.

Haber 07-07-19 15:46

Kangal köpeği 11 yavru doğurdu

Sivas’ta ’Haskız’ adlı Kangal köpeği, hayvan hastanesinde sezaryenle 11 yavru dünyaya getirdi.Sivas Meraküm mevkiinde İç Anadolu Seçkin Irk Kangal Köpeği Eğitim ve Üretim Merkezi’nde bulunan 4,5 yaşındaki gebe kangal köpeğinin doğumu bir süre gecikti.

Haber 26-06-19 13:59

Kangal Köpeği Merkezi'nin standartları yükseltilecek

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanları ve Ortadoğu Kalkınma Ajansı yetkilileri, 'Cazibe Destekleme Programı' kapsamında İç Anadolu Seçkin Irk Kangal Köpeği Eğitim, Koruma ve Üretim Merkezi'ni yerinde inceledi.

Haber 12-06-19 11:38

Kangal Köpeği Merkezi'nin standartları yükseltilecek

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanları ve Ortadoğu Kalkınma Ajansı yetkilileri, 'Cazibe Destekleme Programı' kapsamında İç Anadolu Seçkin Irk Kangal Köpeği Eğitim, Koruma ve Üretim Merkezi'ni yerinde inceledi.

Haber 12-06-19 11:20

Irk Ayrımından Sınıf Ayrımına Güney Afrika

Güney Afrika’da beyaz azınlık yönetiminin yıllarca uyguladığı ırk ayrımcılığının sona ermesinin üzerinden 25 yıl geçti. Ülkede ırk ayrımı kalmadı ancak şimdilerde sorun ekonomik ayrım

Haber 10-06-19 19:43