Işaret Haberleri

Kalp krizinin aylar önce ortaya çıkan belirtisi! Kardiyolog kalp krizinin ilk işaretine karşı uyardı

Dünya üzerinde en fazla ölüme sebep olan sağlık durumları arasında yer alan kalp krizi hakkında bilinçli olmak hayati önem taşıyor. Kalp krizi belirtisi denildiğinde ilk akla gelen göğüs sıkışması olsa da kalp krizinden aylar önce ortaya çıkan bir belirtinin uyarıcı işaret olduğu öğrenildi. İşte kalp krizinin ilk belirtisi...

Haber 22-05-2023 16:45

İlişki uzmanı ayrılma eşiğinde olduğunuzu gösteren 5 davranışı açıkladı

İlişkiye olan bakış açısı partnerler için farklılık gösterebiliyor. Bazı kişiler ilişki içerisinde çok mutlu olduklarını düşünürken diğer taraf için ayrılık çanları çalabiliyor. İlişki uzmanı eşinizin ayrılma istediği olabileceğini gösteren 5 davranışı sıraladı.

Kadin 22-05-2023 15:11

Sabahları bu şekilde uyanıyorsanız dikkat! Kanserin önemli belirtisi

Kanser çağımızın tehlikeli hastalıkları arasında yer alıyor. Yıkıcı sonuçlar yaratabilen kanserin etkilerinden korunmak için erken belirtilerine dikkat etmek gerekiyor. Uzmanlar en riskli kanser türleri arasında yer alan akciğer kanserinin sabahları görülen uyarıcı işaretlerine karşı uyarıyor.

Haber 17-04-2023 09:06

Geceleri bu durumu yaşıyorsanız dikkat! Tehlikeli hastalığın ilk işareti... Hastaların yüzde 90'ı aynı belirtiyi yaşamış

Vücudumuzda, ruh halimizde, yemek yeme ve uyuma alışkanlıklarımızda görülen ufak değişimler genellikle göz ardı edilerek geçiştiriliyor. Ancak bu değişimler çok tehlikeli hastalıkların erken uyarı işareti olabiliyor. Demansın önemli belirtilerinin uyku sırasında yaşandığı açıklandı. Hastaların yüzde 90'ı bu belirtiyi yaşamış.

Haber 16-01-2023 09:15

Böyle uyanıyorsanız dikkat! Kanserin ilk belirtisi sabahları ortaya çıkıyor

Kansere neden olan çok çeşitli faktörler bulunuyor. Kanser riskini artıran yaşam alışkanlıklarını uygulamak ve kanserin belirtilerini görmezden gelmek çok riskli durumlara yol açabiliyor. Kanseri erken teşhis etmek bu hastalık için büyük önem taşıyor. Uzmanlar sabah yaşanan bir durumun kanserin önemli işareti olduğunu belirterek uyarıyor.

Haber 16-01-2023 08:39

Hemen kontrol edin! Kulakta ortaya çıkan bu durum tehlikeli hastalığın habercisi olabilir

Vücudumuzda oluşan farklılıklar çeşitli hastalıkların belirtisi olabiliyor. Genellikle fark edilmeyen bu değişimler tehlikeli hastalıkların önceden teşhis edilmesini sağlayabiliyor. Uzmanlara göre kulaklarınızda görülen değişim kalp hastalıkları hakkında uyarıyor olabilir. İşte kalbin tehlikede olduğunu gösterebilen o işaret...

Haber 09-01-2023 09:18

Kanserin ilk uyarıcı işareti: Her şey bu belirtiyle başlıyor! Hastalığı teşhis etmek oldukça zor...

Uzmanlar hastalıkları erken teşhis etmenin ne kadar önemli olduğunu her fırsatta belirtiyorlar. Özellikle kanseri erken teşhis etmek tedavisi için büyük önem taşıyor. Özofagus kanseri riskli kanser türleri arasında yer alıyor. Bu kanser türünün ilk belirtisi boğazda yaşanan değişimlerde başlıyor.

Haber 19-12-2022 09:36

Hiç farkında olmayabiliriz! Araştırmalara göre aldatıldığınıza dair 20 ipucu

Mutlu bir ilişkinin içerisinde olduğunu düşünürken aslında aldatılan birçok kişi bulunuyor. Bazı insanlar aldatma konusunda o kadar profesyonel ki aynı andan birkaç kişiyle beraber olabiliyor. Yapılan araştırmalar aldatmaya dair ipucu verebilecek 20 işareti açıkladı.

Kadin 17-12-2022 10:54

Komşusunun kapısına işaret koydu! Sorguda her şeyi itiraf etti

Mersin'de komşularının kapısını işaretlediği iddia edilen kişi yakalandı. Mersin Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, gözaltındaki şüphelinin konunun ideolojik boyutu olmadığını itiraf ettiği belirtildi. Öte yandan, olaya ilişkin adli soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Haber 18-11-2022 01:50

Bu belirtilere dikkat! Ölüme saatler kaldığını işaret ediyor

Ölüm, birçok kişinin en büyük korkuları arasında bulunuyor. Yaşamın doğal süreçlerinden olan ölüm çeşitli hastalıklar ve durumlar nedeniyle daha erken meydana gelebiliyor. Ancak doğal süreçte ilerleyen ölümün belli başlı belirtileri bulunuyor. Uzmanlara göre ölüme saatler kaldığını gösteren işaretler bulunuyor.

Haber 07-11-2022 18:23

Dikkat edin! Sizi sadece seks için istediğini gösteren işaretler

Kadınlar sağlıklı bir ilişki içerisinde hem sevmek hem de sevilmek istiyorlar. Ancak birçok erkek kadınların bu isteklerini kullanabiliyor. İlişki içerisinde sizin farkına bile varmadığınız ufak işaretler erkek arkadaşınızın sizi sadece seks için istediğini gösteriyor olabilir. Hayatınızdaki kişi aşağıda bulunan özelliklerden birkaçını gösteriyorsa onla yüzleşmenizin zamanı gelmiş olabilir.

Kadin 24-10-2022 15:25

Boşuna inkar etmeyin! Bilime göre aşık olduğunuzu gösteren 9 işaret

Aşk tüm hayatı değiştiren olaylardan. Yaşamı çok daha çekilebilir bir hale getiren aşk doğru kişiyle yaşandığında oldukça mutlu edici sonuçlar sağlasa da yanlış kişiye aşık olmak zorlayıcı durumlar meydana getirebiliyor. Kimse yanlış kişiye aşık olmak istemese de buna engel olmak zor oluyor. Birçok kişi aşık olduğunu inkar ediyor. Ancak bilime göre aşık olduğunuzu gösteren 9 işaret bulunuyor.

Kadin 17-10-2022 09:45

Eser eş anlamlısı nedir? Eser kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Eş anlamlı sözcükler, yazılışları ve okunuşları farklı olan ama aynı anlama gelen sözcükleri ifade etmek için kullanılır. Bir kelimeye farklı alternatiflerin olması ifadeleri farklı şekillerde kurmamızı sağlar. Anlamdaşı bulunan sözcüklerden birisi de eserdir. Pek çok kelimede olduğu gibi eser kelimesinin eş anlamlısı olan sözcük sayısı da birden fazladır. Anlamdaşlarından bazıları Türkçe kökenli olup bazıları da yabancı kökenlidir. Peki, eser eş anlamlısı nedir?

Egitim 07-10-2022 17:40