Kas Ağrısı Haberleri

Bacaktaki kas ağrısına ne iyi gelir? Bacaktaki kas ağrısı nasıl geçer?

Kas ağrısı vücudun çeşitli bölgelerinde ortaya çıkabilen yaygın bir şikayettir. Özellikle bacaklarda hissedilen kas ağrısı günlük aktiviteleri olumsuz etkileyebilir ve yaşam kalitesini düşürebilir. Birçok faktör bacaklardaki kas ağrısına neden olabilir ve bu durum genellikle geçici olmasına rağmen bazen daha ciddi bir sağlık sorununun belirtisi olabilir. Peki, bacaklardaki kas ağrısı nasıl geçer?

Haber 28-11-2023 16:45

Bu belirtiler varsa dikkat! Her 2 kişiden 1’inde bu hastalık var, vakit kaybetmeden doktora görünün

Uzmanlar vitamin eksikliğine karşı kan değerlerinize belirli aralıklarla baktırmanızı öneriyor. Vitamin eksikliği zamanla birçok hastalığı beraberinde getiriyor. Her 2 kişiden 1’inde görülen rahatsızlığa dikkat çeken uzmanlar çarpıcı bir uyarıda bulundu. Bu belirtiler varsa vakit kaybetmeden doktora görünün.

Haber 20-09-2023 07:34

Geçmeyen ağrılara dikkat! Bağırsaklarınız tehlike altında olabilir

Halk arasında bağırsak kurdu, solucanı olarak bilinen parazitler genellikle çocuklarda görülen bir sağlık sorunu olsa da yetişkinlerde de görülebiliyor. Yaşam kalitesinin oldukça düşmesine sebep olan bağırsak parazitlerinin belirtilerine dikkat etmek ve erkenden doğru tedaviye başlamak önem taşıyor.

Haber 10-05-2023 09:05

Her şey bu belirtiyle başlıyor: Görmezden gelmeyin! Tehlikeli hastalığı erken teşhis edin

Yüksek kolesterol 'Sessiz Katil' olarak biliniyor. Tedavi edilmeyen yüksek kolesterol hayati riskleri artırıyor. Kalp krizi ve felce neden olabiliyor. Bu sebeple uzmanlar kolesterolün fazla ilerlemeden erken teşhis etmenizin sağlığınız için büyük önem taşıdığını belirtiyor. Toplumda birçok kişi kolesterolün erken belirtilerini bilmiyor.

Haber 29-11-2022 09:20

İlaçtan farkı yok! Eklem ve kas ağrılarını anında dindirir, iltihabı kurutur

Eklem ağrıları genç yaşlı demeden milyonlarca insanın çektiği rahatsızlıklardan biridir. Eklem ve kas ağrılarının birçok nedeni olabilir. En büyük nedeni ise osteoartrittir. Osteoartrit genellikle yaş ilerledikçe ortaya çıksa da açık ara en çok eklem ağrısına neden olan rahatsızlıktır. Eklem ağrısını hafifletmek için her gün yapabileceğiniz bir şey var. O da daha sağlıklı beslenmektir. Eklem ağrılarını hafifletmek için atmanız gereken ilk adım kilo vermektir.

Haber 23-11-2022 07:01

Ne ağrı kalır ne de yorgunluk! Çıplak ayakla yürüyene şifa veriyor

Van’ın merkez Edremit ilçesinde bulunan Miyazaki Koru Parkı’nda, yaklaşık 10 metre uzunluğunda taş ve kumdan oluşan ‘şifa yolu’, çıplak ayakla yürüyenlere şifa oluyor. Vatandaşların ilgisini çeken kum yolu, 8 parkurdan oluşuyor. Yorgunluk ve kas ağrısına iyi geldiği iddia edine parkurdaki kumda çakıl taşı, cüruf, siyah kum, dere çakılı, kaya tuzu, ponza, beyaz ve siyah dolomit taşı bulunuyor.

Haber 17-11-2022 11:26

Doğal antibiyotik olarak görülüyor: Vücudu zırh gibi koruyor! Kaşık kaşık yiyin

Kış aylarında artan grip ve nezleler yaşam kalitemizin düşmesine sebep oluyor. Grip ve nezlelerin yanı sıra Covid-19'da hayatımızda riskli durumlar oluşturuyor. Tüm hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenmeye ve bağışıklığı güçlü tutmaya ihtiyaç duyuluyor. Her hafta içeceğiniz bir çorba doğal antibiyotik etkisi taşıyor.

Haber 13-11-2022 10:32

Kas ağrısı neden olur? Kas ağrılarını bu yöntemlerle yok edin!

Kas ağrısı zaman zaman birçok insanda oluyor. Spor sonrası ya da ağır bir hareket sonrası meydana gelen bu ağrı kişiyi oldukça yoruyor. Devamlı bir kas ağrısı söz konusu olduğunda doktor kontrolü en doğrusudur. Haberimizde kas ağrısının doğal yoldan çözümlerini derledik.

Haber 03-11-2022 12:07

Masa başı çalışanlara önemli uyarı: Kas yapayım derken...

Sabah erken saatlerde masa başına geçip akşam mesai bitimine kadar saatlerce oturarak çalışmak… Masa başında çalışanların en büyük sorunu uzun süre aynı pozisyonda hareketsiz kalmak oluyor. Hareketsizlik ise zor bir durum, zira aynı pozisyonu sürdürebilmek için kaslarımızı devamlı kasmamız gerekiyor. Bu durum da özellikle omuz, kol ve el bölgesinde çokça ağrılara neden oluyor.

Haber 29-09-2022 16:24

Nohut suyunu döküyorsanız büyük yanlış yapıyorsunuz! Her derde deva olan nohut suyunun faydaları

Sağlıklı beslenme denilince akıllara meyve ve sebzeler gelse de bakliyatlar da sağlığımız için büyük önem taşıyor. Genellikle kışın tüketilen bakliyatlardan olan nohutu haşlarken kullandığınız suyu lavaboya döküyorsanız büyük yanlış yapıyorsunuz. Nohut suyunun faydaları saymakla bitmiyor. Her derde deva oluyor.

Haber 21-09-2022 07:49

Kas ağrısını önemsiz görerek geçmeyin! Altında yatan neden çok ciddi olabilir

Kas ağrıları her yaştan insanın sıklıkla yaşadığı ağrılar arasında bulunuyor. Oldukça rahatsız edici olan bu ağrılar genellikle ters hareket yapmaktan kaynaklansa da geçmeyen ağrılar çok ciddi hastalıkların habercisi olabiliyor.

Haber 09-09-2022 17:34

Kanser veya Tip 1 diyabetin habercisi olabilir! Bu ağrıları görmezden gelmeyin

Kas ağrılarını günlük hayatta karşılaşabileceğimiz rutin bir durum gibi düşünebilirsiniz. Ancak gerçekler ne yazı ki o şekilde değil. Uzmanlar dikkat edilmeyen kas ağrılarının kanser ya da Tip 1 diyabet gibi ciddi hastalıkların belirtisi olabileceği yönünde uyarılarda bulunuyor.

Haber 09-09-2022 12:48

Okulların açılmasına az bir zaman kala ebeveynlere önemli uyarı: Sorunlara sebep oluyor

Okulların açılması için geri sayım başladı. Aileler okula gidecek çocukları için okul alışverişine başladı. Okulların açılmasına az bir zaman kala uzmanlardan önemli bir uyarı geldi. Ağır sırt çantalarının çocukların kas ve iskelet sistemlerine zarar verdiğine dikkat çekiliyor. Okul çağındaki çocuklar için yanlış seçilen çantalar sırt, kalça ve omuz ağrılarının önemli bir nedeni oluyor. Ağır ve ergonomik olmayan çanta taşınma alışkanlığı ortopedik problemlere sebep oluyor.

Haber 20-08-2022 15:50

Geçmeyen kas ağrılarına birebir! Ağrıyı hafifletmek için bu gıdaları tüketin

Bir türlü geçmeyen kas ağrıları için sık sık ağrı kesici kullanmaktan birçok kişi bıkmıştır. Romatizmal ağrılardan migrene, kas ve karın ağrılarına kadar pek çok sıkıntıya iyi gelen 10 gıdadan birçoğu halk arasında iyi bilinmektedir.

Haber 25-07-2022 11:12

Kas ve eklem ağrıları için ilaç gibi karışım! Ananelerin şifalı tarifi: 3 Malzemeli mucize

Kas ve eklem ağrıları günlük hayatı çekilmez hale getirebilir. Özellikle uzun süren eklem ağrıları, bazen kronikleşerek uykusuz gecelere neden olur. Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan hareketsizlikten kaynaklı ağrıların yanı sıra ağır kaldırmaktan ve dengesiz hareket etmekten de kas ve eklem ağrısı yaşanabilir. Neyse ki ananelerimizin gizli tarifi var! Eklem ağrılarına doğal çözüm için mutlaka deneyin.

Haber 08-07-2022 07:11

Kas ağrısına ne iyi gelir? Spor sonrası ağrısı nasıl geçer, evde doğal tedavi için ne yapmalı?

Sağlıklı ve fit görünmek söz konusu olduğunda, sportif faaliyetlere katılmak, egzersiz ve spor yapmak büyük önem kazanır. Ancak birçok insan spor sonrası ağrılardan olumsuz etkilenir. Sağlıklı görünmek isterken spor sonrası ağrı yaşamak kişilerin yaşam kalitesini düşürüp spordan soğutabilir. Spor sonrası kas ağrısına ne iyi gelir? Spor sonrası kas ağrısı yaşayanlar için evde uygulanabilecek doğal tedavi yöntemleri var mıdır?

Haber 13-05-2022 12:35

Kas ağrısını bıçak gibi kesiyor! Ağrıyı kesmek için bunları tüketin

Mevsimine göre yeteri kadar uygun gıda alınamadığında kas ağrıları meydana gelebiliyor. Kas ağrılarında ilaç almak yerine ağrılara iyi gelen gıdaları tüketebilirsiniz. İşte kas ağrısını bıçak gibi kesen o gıdalar...

Haber 29-04-2022 17:00

En çok görülen bu ağrıların nedenleri…

Vücutta birçok farklı alanda ağrı meydana gelebiliyor. Bu ağrılar gündelik yaşamda hareketlerimizi kısıtlayarak yaşamımızı olumsuz etkiliyor. En sık görülen ağrılar arasında bel, kas, omuz ve boyun ağrıları bulunuyor. Ağrıları çözmek için ilk önce ağrının neden kaynaklandığını öğrenmek ona göre tedavi olmak gerekiyor.

Haber 25-04-2022 08:20

Kas yırtılması belirtileri nelerdir?

Kas ve tendon yırtılması belirtileri ağrı, aşırı hassasiyet, morluk, yırtık olan bölgede çökme ya da hareket kısıtlılığı yaşama gibi durumlarla ortaya çıkar. Ağrı yük kaldırma, ısınmadan spor yapma gibi sebeplerle yaşanan kas yırtılması tedavisi nasıl olur?

Haber 21-10-2021 12:23

Geleneksel tıbbın vazgeçilmezi! Kas ağrılarının ilacı bu gıdalarda saklı

Mevsimine göre yeterince uygun gıda almayanların günlük hayatta kas ağrısı yaşayabileceğini belirten Diyetisyen Tuğba Küçük, bu konuda bazı ipuçları verdi. Küçük, ''Zencefil, geleneksel tıbbın vazgeçilmezidir. Kök bitkisinin en iyi bilinen etkisinden biri bulantıyı önlemesi ve mide yatıştırıcı özelliğidir. Bu bitki aynı zamanda menstürel kramplar ve egzersiz sonrası oluşan kas ağrılarıyla da savaşır. Baş ağrısı savaşçılarının en güçlülerindendir. Çünkü anti enflamatuar özelliğe sahiptir'' dedi.

Haber 02-10-2021 07:59

Fizik tedavi ve rehabilitasyon neye bakar? Fizik tedavi ve rehabilitasyon hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır?

Fizik tedavi ve rehabilitasyon aynı başlık altında toplanan bazen aynı bazense farklı tedaviler için kullanılan iki temel tıp alanıdır. Bu noktada en çok sorulan soru da fizik tedavi ve rahabilitasyon neye bakar olur. Kas - iskelet ve sinir sisteminde etkili olan hastalıklarda kullanılan bilen bu yöntemler, bazı hastalarda kullanılamaz. Konu ile ilgili bilgi veren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Cengiz Bahadır, fizik tedavi ve rehabilitasyon ile ilgili merak edilenleri anlattı.

Haber 23-06-2021 13:59

Şok olay! 220 kilo kaldırmaya çalıştı göğüs kasları kemiğinden koptu

Vücut geliştirme sporcusu Ryan Crowley, 220 kilo Bench Press denerken göğüs kası yırtılması yaşandı. Hastanede tedavisi devam eden talihsiz sporcu, "Karnım aşırı derecede şişmiş ve kelimenin tam anlamıyla hareket ettikçe sallanan bir sıvı var. İltihap çuvalı gibiyim" dedi.

Spor 26-03-2021 21:53

Ağrı ve sızıya karşı kullanıyoruz ama... Yakı bandı uyarısı: Doğru kullanılmadığında zarar veriyor

Eczanelerden aldığımız yakı bantları, sırt, kol ve kas ağrıları için kurtarıcı görev görse de Eczacı Odası Başkanı Mürsel Yalbuzdağ, yanlış uygulandığında kişiye faydadan çok zarar verdiğini söyledi.

Haber 17-03-2021 10:09

Yararlarını duyan yaptırıyor! Karın bölgesine İsveç masajı bakın ne faydalar sağlıyor

Kas gerginliğini gidererek rahatlamayı ve gevşemeyi sağlayan hem de enerji veren İsveç masajı sıklıkla tercih edilen bir masaj terapisidir. Sıvazlamanın da yoğun olarak kullanıldığı bir masaj türü olduğu için, masaj yağlarıyla beraber kan dolaşımı hızlanır ve vücut güzelleşir. Peki, karın bölgesine İsveç masajı nasıl yapılır?

Haber 16-02-2021 14:21

Kasım ayında koronavirüs geçiren Dr. Evren: Eski kas gücümün olmadığını hissediyorum

Kasım ayında Covid-19'a yakalanan Dr. Bahri Evren, hala zorlandığını söyledi. 'Bir iki kat çıkınca zorlandığımı görüyorum, nefesle ilgili problemim oluyor' diyen Dr. Erkan Özdemir, bu süreçte güçlü bağışıklık sisteminin ve sağlıklı beslenmenin büyük önem taşıdığını söyledi.

Haber 16-02-2021 14:12

Miyalji (kas romatizması) nedir?

“Miyalji nedir?” sorusunu son dönemlerde sık sık duymaya başladık. Miyalji kas ağrılarıyla kendini gösteren bir kas romatizmasıdır. Her yaş grubunun zaman içerisinde karşılaşabileceği kas ağrılarının tümü miyalji olmasa da mutlaka önemsenmelidir.

Haber 21-10-2020 16:03

Romatizma ve kas ağrısı çekenler dikkat! Çilek, yumurta ve...

Romatizma her yaşta görülebilen bir rahatsızlık. Eklem, kemik ve kas etrafında meydana gelebilen romatizma insan hayatını olumsuz etkiler. Romatizmadan kurtulmak için buna neden olan kaynaklardan uzak durmak, rahatsızlığa iyi gelecek besinleri tüketmek ve çeşitli egzersizleri uygulamak gerekir. İşte sizler için romatizma ve kas ağrılarına iyi gelecek öneriler.

Haber 10-07-2020 10:37

Kas Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer?

Vücut, hareket edebilmek için sadece bir iskelet sistemine değil iskeleti saran bir kas sistemine de ihtiyaç duyar.

Haber 24-06-2020 11:05

Kas ağrısı deyip geçmeyin

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Ağırman, bel ve sırt ağrılarının hafife alınmaması gerektiğini vurgulayarak, tüberküloz, brusella gibi enfeksiyonların, bazı romatizmal rahatsızlıkların ve kanserlerin kendini kas ağrısı şeklinde gösterebileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Trend 12-12-2019 14:27

Sporcularda kas ağrılarının çözümü: Zerdeçal!

Nöroşirurji Uzmanı Op.Dr. Kerem Bıkmaz, Zerdeçalın inflamasyonu önleyici, antiinflamatuar özelliği, ağrı azaltma ve dindirme özelliği nedeniyle batı tıbbında da tedavi olarak kullanıldığını belirtti.

Trend 05-11-2019 14:05

Kas ağrısı neden olur? Kas ağrısı tedavisinde kuru iğne yöntemi

Hareketsiz ve egzersizden uzak bir yaşam kasların giderek hantallaşmasına, sertleşerek ağrımasına neden oluyor. Bel, boyun ve sırt ağrıları en çok görülen sorunların başında geliyor. Yaşam konforunu düşüren bu ağrılardan kuru iğne tedavisiyle ilaçsız ve acısız bir şekilde kurtulmak mümkün oluyor. Kuru iğne tedavisi manuel terapi ile kombine edildiğinde tedavi daha kalıcı olabiliyor.

Trend 16-10-2019 08:37

Soğuk havalarda neden ağrılar artar?

Soğuk havalarda eklemlerde ağrı şikayetleri daha sık görülebilir. Diz, kalça ve bel ağrılarının, yıllar içerisinde oluşan kireçlenme, çarpma, ters hareketler, şişmanlama ve hareketsiz yaşam bu ağrılara neden olmaktadır.

Haber 26-11-2018 13:51

Omuz ağrısının sebebleri

Omuz eklemi, vücudumuzda en geniş hareket açıklığına sahip olan eklemdir. Kürek kemiği köprücük kemiği ve omuz başı kemiğinin biraraya gelmesinden oluşan komplike bir eklemdir. Omuz ekleminin normal hareketlerini yapabilmesi için, bu üç eklemin uyum içinde çalışması gerekir. Dr. Vildan Çerçi, Mynet okurları için yazdı.

Haber 22-11-2007 00:18