Kaz Haberleri

Tiridine banmak isteyen randevu bulamıyor

Samsun'un Havza, Kavak, Asarcık ve Ladik ilçelerinde sayıları artan "kaz asma" tesislerinde yapılan yöresel yemek tiridin tadına bakabilmek için randevu almak gerekiyor.

Yurthaber 22-01-2024 15:39

Her ezan okunduğunda camiye gidiyor! Bir mahalle şaşkın

Balıkesir’in Manyas ilçesinde bir kaz, her vakit ezan sesini duyduğunda camiye koşuyor.

Haber 16-12-2023 10:45

Kars'ta besiye alınan kazlar yaz sıcaklarında dere ve göletlerde serinliyor

Kars'ta yetiştiriciliği yaygın yapılan kazlar, yaz sıcaklarında serinlemeleri için dere ve göletlere götürülüyor.

Yurthaber 24-08-2023 10:47

Hazar Devleti özellikleri nedir? Hazar Devleti hakkında bilgiler nelerdir, nerede kuruldu, kurucusu kimdir?

Hazar Devleti Karadeniz’in kuzeyinden Doğu Avrupa’ya kadar uzanan Tüm Kafkasya Bölgesini egemenliği altına almış ve İslam ve Gök Tanrı inancının dışında sadece Museviliği benimsemiş tek Türk Devleti olma özelliğini taşır. ‘Hazar’ın sözcük anlamı ‘Kaz’ kökünden gelir. Kaz ; ‘kezen-gezen yiğit kişi’ demektir. Kazer zamanla, Hazer ve sonrasında ‘Hazar’ ismine dönüşmüştür. Hazar Devleti'nin özellikleri nedir?

Egitim 08-05-2023 10:03

Sayaç okumak için eve giden personel, kaz saldırısı sonucu neye uğradığını şaşırdı

Elazığ’da elektrik sayacını okumak için bir eve giden personel, bahçede bulunan kazın saldırısı sonucu neye uğradığını şaşırdı. Eve yaklaşamayan personel bir yandan kaçarken, bir yandan da o anları cep telefonu kamerası ile kaydetti.

Haber 30-12-2022 17:28

Kars'ta menderesler oluşturan Telek Suyu tarım ve hayvancılığa hayat veriyor

Yöre halkının tarlasını suladığı, balık tuttuğu, kazlarını yüzdürdüğü Telek Suyu'nun çevresindeki otlaklarda ise besiciler hayvanlarını otlatıyor - Köylülerden Kamil Kurtbaş: - "Burada akan su çok güzel, burası cennet gibi. Kazlar, inekler hep burada oluyor. Kazlarımız hem su ihtiyacını karşılıyor hem yüzüyor"

Yurthaber 12-09-2022 13:06

Kars'ın marka lezzeti kazlar kış sezonu için özenle büyütülüyor

Bu kış yaklaşık 350 bin kazın kesime alınması beklenen Kars'ta, kaz yetiştiriciliği yöre halkı için önemli bir gelir kapısını oluşturuyor - Yetiştirici Tükezziban Pastutmaz: - "Kaz bizim için çok önemli. Hem satıyoruz hem de kışın kavılca pilavı ile tüketiyoruz. Yumurtadan çıkmasından itibaren resmen bir bebek gibi bakıyoruz"

Yurthaber 22-08-2022 11:45

Kış sofrasının vazgeçilmezi Kars kazı meralarda doğal yetiştiriliyor

Kış sofrasının vazgeçilmezi "Kars kazı" meralarda doğal yetiştiriliyor

Yurthaber 09-08-2022 12:35

Orman köylüleri devlet desteğiyle kaz yetiştiriciliğine başladı

Kars ve Ardahan'daki orman köylüsü 14 aile, "ORKÖY Projeleri" kapsamında dağıtılan 60'ar kazla yetiştiricilik yapıp kazanç sağlayacak - Erzurum Orman Bölge Müdürü Oktay Ayatay: - "Kadınlara mikrokredi dediğimiz, onların çalışabileceği gelir getirici bir çalışma yaptık. Bu örnek bir çalışma oldu"

Yurthaber 05-08-2022 11:02

Kaz Papatya can dostu oldu

Aydın'ın Söke ilçesinde ikamet eden 54 yaşındaki Yaşar Ölçen, 2 haftalıkken arkadaşından aldığı ve "Papatya" ismini verdiği kazla büyük bir dostluk kurdu - Ölçen, işten arta kalan zamanının tümünü çok sevdiği kaza ayırıyor

Yurthaber 21-07-2022 11:04

Bahçeşehir Gölet Parkı'ndaki görüntüler gündem olmuştu! Kazları çaldıkları iddia edilen kadın konuştu: Eminönü'nden aldık, evde büyüttük

İstanbul'da çekilen ve sosyal medyada paylaşılan bir görüntü kısa sürede gündem olmuştu. Görüntülerde iki kadının parktaki kazları çaldığı iddia edilmişti. Gerçek İstanbul Emniyet Müdürlüğünün açıklamasıyla ortaya çıkarken olayla ilgili konuşan hayvanların sahibi Zeynep El Zuheyri, 3 ay önce ördekleri Eminönü'nden aldıklarını ve evde büyüttüklerini ifade etti.

Haber 19-07-2022 13:53

Bahçeşehir Gölet Parkı'nda bir garip olay! Kazları çaldıkları iddia edilmişti... Emniyet'ten açıklama geldi

İstanbul'un Başakşehir ilçesindeki Bahçeşehir Gölet Parkı'nda ilginç bir hırsızlık olayı yaşandığı öne sürüldü. Parkta oturan iki kadın, parka ait olduğu iddia edilen kazları çantaya koyup götürdü. Söz konusu olay sosyal medyada gündem oldu.

Haber 17-07-2022 19:18
kaz

Kaz yetiştiriciliği nasıl yapılır, karlı mı, devlet teşviki var mı? Kaz nasıl yetiştirilir?

Ülkemiz zengin su kaynakları ile kaz yetiştiriciliği için son derece elverişlidir. Kaz yetiştiriciliği ülkemizde en çok Trakya ve Doğu Anadolu bölgesinde yapılır. Kanatlı hayvan yetiştiriciliğinin ayrı bir kolu olan kaz yetiştiriciliği; sadece ülkemizde değil, Avrupa ülkelerinde de önemli bir yere sahiptir. Peki, kaz yetiştiriciliği nasıl yapılır?

Finans 15-07-2022 15:14
kaz

40 kazla başladığı yetiştiricilikte yörenin önde gelen tedarikçilerinden oldu

Çiftliğinde 330 kazı bulunan Iğdırlı Mehmet Yulu, Doğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere yurdun birçok noktasına kaz eti, yumurta ve civciv satıyor - Girişimci Yulu: - "Civcivleri 50 liradan satıyoruz. Kesime hazır kazları ise 250 ile 300 lira arası satıyoruz. Bu iş artık gelir kapım oldu"

Yurthaber 04-05-2022 11:14

Eflani'de kaz yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması için çiftçilere ücretsiz kurs veriliyor

"Kırsal Kalkınma İçin Eflani'de Üretim Genele Yayılıyor" projesi kapsamında eğitimlerini tamamlayan 60 kursiyere kaz palazları ücretsiz dağıtılacak - Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul: - "Mayısta projeyi tamamlayıp eğitim alan kursiyerlerimize 100'er adet yavru dağıtmayı planlıyoruz"

Yurthaber 28-04-2022 11:42

Kaz Alvin peşinden ayrılmadığı sahibine mesai arkadaşlığı yapıyor

Ankara'da yaşayan Tamer Yağmur, yavruyken alıp büyüttüğü ve adeta çocuğu gibi sevdiği "Alvin"le markete, parka, ziyaretlere gidiyor - Yağmur: - "Şimdiye kadar vefayı da dostluğu da hiçbir insandan görmedim ve bu benim en yakın dostum"

Yurthaber 21-04-2022 11:11
kaz

Neye niyet, neye kısmet! 'Paşa' adlı kaz ile sahibinin ilişkisi şaşkına çeviriyor

Manisa'da Mustafa Zehir'in (35) kesmek için aldığı kaz ile aralarında ilginç bir bağ oluştu. 'Paşa' adını alan kaz, Zehir'i gittiği her yerde takip ediyor. Öyle ki, Paşa kahvehanede de, traktör sürerken de, motosiklet sürerken de Mustafa Zehir'in daima peşinde. Mustafa Zehir uzaklaşmak istediğinde Paşa'nın tepkisi ise şaşkına çeviriyor.

Haber 06-04-2022 15:31
kaz

Sevgiyle büyüttüğü kazı Cangoyu yanından ayırmıyor

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yaşayan fabrika işçisi Yılmaz Evcenler: - "Bir kızım, bir oğlum, bir de Cango'm var. Cango'yu çarşıya gezmeye götürüyorum. Sabah hayvanlara bakmaya gidiyoruz, Cango peşimizden gelir. Arabaya binince arabaya biner, yazın traktöre biner"

Yurthaber 08-02-2022 11:20

Yolda bulduğu kazı otomobiliyle gezdirip iş yerine götürüyor! Bu bağ görenleri şaşırtıyor

Elazığ'da yerleşim bölgesine uzak bir noktada gördüğü kazın sahibini arayan Nurettin Bak, sosyal medya paylaşımları ile dikkat çekti. Aralarındaki bağın görenleri gülümsettiği Bak ile Minnoş isimli kaz, otomobille geziyor, doğada yürüyüş yapıyor, karlar içinde zaman geçiriyor.

Haber 19-12-2021 15:12

İşe de onunla gidiyor, gezmeye de! Mamoş adlı kazı bir an olsun yalnız bırakmıyor

Elazığ'da yerleşim yerinin olmadığı bölgede gördüğü kazı aracına alıp, sosyal medyadan da sahibini arayan iş insanı Nurettin Bak'ın hayvan ile kurduğu bağ, görenleri gülümsetiyor. İkili arasındaki bu bağ sosyal medyanın da beğenisini topladı. Bak, kazını her yere götürmesiyle dikkat çekiyor.

Haber 19-12-2021 14:51

Eflani'de çiftçilerin yeni gelir kapısı kaz üretimi olacak

Karabük'te Eflani Belediyesince kaz yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amacıyla hazırlanan "Kırsal Kalkınma İçin Eflani'de Üretim Genele Yayılıyor" projesi kapsamında ilçede kaz üretim çiftliği kuruldu - Çiftlikteki 600 damızlık kazdan elde edilecek yavrular, eğitimden geçirilecek 70 çiftçiye hibe olarak dağıtılacak - Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul: - "12 bin civarında yumurtadan 10 bin kaz yavrusu elde etmeyi planlıyoruz. Bu kaz yavrularını kursiyerlerimize dağıtmak suretiyle onlara sermaye vermiş olacağız"

Yurthaber 15-12-2021 11:38

Tescilli lezzet kaz tiridinde sezon başladı

Samsun'un Kavak, Havza, Ladik, Asarcık ve Vezirköprü ilçelerinde öne çıkan lezzet kaz tiridi, havaların soğuduğu dönemde talep görüyor - Kavak Tiritevi Sorumlusu Coşkun Başak: - "Kışın geleneksel olarak bölgemizde aşırı bir rağbet görüyor. Müşterilerimiz de memnun kalıyor. Biz de elimizden geldiği kadar kendileri ağırlamak çalışıyoruz"

Yurthaber 10-12-2021 11:38

Görenlerin yüreği parçalandı! Rastgele atılan misina kazı yaraladı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde balık avlamak için Denizli Göleti'ne giden vatandaşlardan biri gördüğü manzara karşısında şaşkına döndü. Gölette yüzen bir kazın diline ve sırtına misina kancaları takıldığını fark eden vatandaşlar, çektiği acıya rağmen hayatta kalmayı başaran hayvanı sudan çıkararak kancaları çıkarmaya çalıştı. Kaza zarar vermekten korkan vatandaşlar, ekipleri çağırarak duruma müdahale etmelerin istedi.

Haber 14-11-2021 17:53

Hediye kaz Trabzon'un maskotu oldu: İçime sokasım geliyor, evladım gibi!

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde yaşayan 63 yaşındaki Hatice Özkan'ın, torununa doğum gününde hediye edilen "Kirli" adını verdiği kaz ile kurduğu bağ görenlerin ilgisini çekiyor. Özkan, evde, mahallede ve köyde beraber vakit geçirdiği "Kirli" ile torunu Yiğit'in eğitim gördüğü Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda zaman zaman ziyarete gidiyor. Özkan, ''Göremezsem özlüyorum onu. Benim için 'Kirli' evlat demek. Başka bir şey diyemem, içime sokasım geliyor'' şeklinde konuşuyor.

Haber 16-10-2021 07:23

Hobi olarak 50 kazla başladı, Türkiye'nin her yerine gönderiyor

Rusya'da gördüğü bir çiftlikten esinlenerek köyünde önce hobi olarak kaz yetiştiriciliğine başlayan Yozgatlı Emrah Ölmez (41), ülkenin dört bir köşesine kaz eti gönderiyor. Ölmez açıklamasında, "Kaz mevcudum 5 bine çıktı, önümüzdeki yıl 7 bin 500 ile 10 bin hedef koydum." dedi.

Finans 31-08-2021 16:30

Polisliği bıraktı, köyünde kaz çiftliği kurdu

Hollanda’da polis memuruyken geçirdiği rahatsızlık nedeniyle mesleğini bırakarak Türkiye’ye dönen Abdullah Çakır, kurduğu çiftlikte kaz, tavuk ve meyve üretimi yapıyor.

Finans 26-05-2021 14:39

Mersin Büyükşehir Belediyesinden 100 üreticiye 10 bin kaz

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 100 üreticiye toplam 10 bin adet kaz dağıtımı ile 50 ton yem desteğini içeren “Kazanç Projesi”ni başlattı. Akdeniz, Tarsus ve Yenişehir ilçelerini kapsayan projenin ilk etabında Tarsus’ta düşük gelirli 50 yetiştiriciye kazları teslim edildi. Kadınlara pozitif ayrımcılık yapılan projede yetiştiricilerin ürettikleri kaz ve yumurtalar, Mersinden Kadın Kooperatifi tarafından satın alınacak.

Finans 23-04-2021 11:59

Antalya'da ilginç görüntüler! Kaz sürüsüne taş atan adam büyük şok yaşadı

Antalya’da yolda gördüğü kaz sürüsünü taş atarak uzaklaştırmak isteyen bir kişi, adeta hayatının şokunu yaşadı. Taş attığı kazın saldırısına uğrayan adam, yere düşerek sürüklenip yaralandı.

Haber 21-04-2021 12:27

Kaz yetiştiricisi Aydoğan, Al civcivi getir kazı uygulamasıyla Yeşilyurt'u markalaştırmak istiyor

Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde Ahmet Aydoğan, bölgede kaz yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak için kuluçka makinesinden çıkardığı civcivleri çiftçilere sattıktan sonra büyüyünce geri alıyor - Ahmet Aydoğan: - "Kaz yetiştiren vatandaşlarımızın pazar sıkıntıları olmuyor." - Yeşilyurt Belediye Başkanı Muhsin Yılmaz: - "İlçemiz kaz yetiştiriciliği ve satışında söz sahibi olma yolunda ilerliyor."

Yurthaber 19-04-2021 11:09

Otomobilin kapısını açmaya çalışan kazlar tebessüm ettirdi

Ordu’nun Kumru ilçesinde, bir otomobilin kapısını açmaya çalışan kazlar tebessüm ettirdi.

Haber 06-04-2021 11:54

Binbir emek veriliyor! Saçakların altlarına asılarak kurutuluyorlar

Kars'ta yetiştirilip, karın yağması ile kesilen ve daha sonra da evlerin çatı saçaklarında kurutulan kazlar lezzeti ile tüm Türkiye'de biliniyor. Üreticiler, başka yerde yetiştirilen kazların aynı tadı vermediğini söylüyor.

Yemek 24-03-2021 12:01

Atalardan gelen gelenek! Tandırda pişen kazın yağı pilava damlıyor tadı damaklarda kalıyor

Türkiye'nin önemli kaz üretim merkezlerinden Kars'ta, tandırlarda pişirilen kaz, damaklarda farklı bir tat bırakıyor. Kışın kesilen, kurutulan ve soğuk hava depolarında bekletilen kazlar piştikçe yağını altında pişen pilava veriyor.

Yemek 09-03-2021 09:14

Burası Kazlı Köy! 60 hanenin tek geçim kaynağı kazları

Kütahya'nın Çavdarhisar İlçesi'ne bağlı Avşar Köyü'nde çok sayıda aile, kaz besleyerek geçimini sağlıyor.

Haber 07-10-2002 12:05