Kestane Ağacı Haberleri

Kestane nerede yetişir, hangi ilde ve iklimde yetişir? Kestane ağacı nasıl yetişir, hangi mevsimde yetişir?

Kestane, kayıngiller ailesinde yer alan bitkidir. Kış aylarında sıklıkla tüketilir. Ilıman iklime sahip bölgelerde yetiştirmeye uygun özelliktedir. Ayrıca nemli ve sıcak iklime sahip bölgelerde de kestane yetiştirmek mümkündür. Ağaçta yetişen kestane kış aylarında suda kaynatma, közleme veya fırınlama gibi yöntemlerle sıkça tüketilir.

Haber 07-04-2023 16:08

Kestane çimlendirme nasıl yapılır, hangi ayda çimlendirilir? Kestane kaç günde çimlenir, toprağa nasıl gömülür?

Kestane, kış mevsiminde sıklıkla tercih edilen ve çok sevilen bir besindir. Kestane içeriği açısından oldukça fazla vitamin ve mineral içermektedir. Kestane çok farklı çeşitlerde tüketilebilir. Soba üzerinde pişirilen kestane herkese ayrı bir keyif verirken kavrulabilir, kaynatılabilir ve ya kestane şekeri yapılarak tüketilebilir. Ülkemizde yetiştirilen ağaçlardan olan kestane ağacı, evde de yetiştirilebilir. Kestane çimlendirme nasıl yapılır?

Haber 07-04-2023 15:45

Ne savaşlar ne doğal afetler ne de kıtlık onu durdurabildi! Tam 400 yıldır bir kere bile ara vermedi...

Tam dört asırdır meyve veriyor! Yakınında yaşayanlar savaşları ve kıtlıkları onunla atlattı. Bu ağaç tam 410 yaşında, geçen sene yapılan incelemeler sonucunda anıt ağaç olarak tescillendi. Diyarbakır'daki o ağaç araştırmalara konu oldu. 410 yıllık kestane ağacı tescillendi.

Haber 10-01-2023 14:32

Kestane Ağacı

Kestane Ağacı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kestane Ağacı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.