Kiralik Ev Haberleri

Günlük kirası 1 milyon TL! Talep fazla olunca kiralık daire ve villa fiyatları yükseldi 'Ödedikleri para karşılığında...'

Muğla'nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum'da yaz sezonun gelmesiyle sezonluk daire ve villa fiyatlarında artış yaşandı. Tatil sezonunda kiralanan daire ve villalara talebin arttığı belirtilirken bölgede haziran itibarıyla doluluğun yüzde 100 olması bekleniyor. TÜRSAB Bodrum Bölge Temsilcisi Mustafa Demir, "Sezonda konutlarda günlük kiralık bedeli 2 bin 500 liradan başlıyor, villalarda ise bu rakam 1 milyon liralara kadar çıkıyor" dedi.

Finans 24-04-2024 12:56

Ukraynalı kadın Antalya'da 2+1 ev kiraladı... Baskında daireden çıkanlar şoke etti! Bakın neye dönüştürmüş

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde yetkisiz botoks, estetik işlemi, dolgu, yüz germe ve gençlik aşısı yapılan eve İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından baskın düzenlendi. Kiraladığı evi iş yerine çevirerek ruhsatsız ve belgesiz olarak işlem yaptığı belirlenen Ukraynalı kadın hakkında işlem başlatıldı.

Haber 27-03-2024 11:43

Piyasanın altında fiyatla kiraya verecek! Tek bir şartı var... Ev sahibi binadaki 4 boş daire için 'sigara içmeyen' kiracı arıyor

Kütahya'da eşiyle KOAH tedavisi gören apartman sahibi, kendilerinin de yaşadığı binadaki 4 boş daire için sigara içmeyen kiracı arıyor. Ev sahibi hastalıkları nedeniyle sigaradan aşırı etkilendiklerini ve önceki kiracılarının sigara içmelerinden çok rahatsız olduklarını belirtti. Ev sahibi çift, uyarılarını dikkate almayan kiracılarını 10'ar bin TL ödeme yapıp evden tahliye ettiklerini aktardı. Emlakçı ise çiftinin sigara içmeyenlere piyasanın altında fiyatla kiraya vereceklerini söyledi.

Haber 02-03-2024 12:16

Kiralık ev çıkışı gündem yaratmıştı! Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan için çok konuşulacak iddia

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın İstanbul'daki yüksek kiralarla ilgili çıkışı gündem yaratmıştı. Erkan'ın "Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı" sözleri sonrası gazeteci Fatih Altaylı'dan çok konuşulacak bir iddia geldi. Erkan'ın aylık maaşının yan ödemeler hariç 160 bin TL olduğunu ve 3-4 yıllık gelirinin en az 50 milyon dolar olduğunu savunan Altaylı "Erkan, 'buradaki işim bitse de ben Amerika'ya dönsem diye gün sayıyor' demektir." ifadelerini kullandı.

Finans 18-12-2023 08:47

Kiralik Ev

Kiralik Ev Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kiralik Ev Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bir oda birazcık da mutfak! İstanbul'da 4 bin TL kira istenen 15 metrekarelik harabe 'pes' dedirtti

Başta İstanbul olmak üzere özellikle büyükşehirlerdeki ev kiraları alıp başını giderken; Şişli'deki ilan, görenlere 'Bu kadar da olmaz' dedirtti. Sosyal medyada gündem olan ilanda yer alan 15 metrekarelik 'harabe' şoke ederken, istenen kira ücreti de şaşkına çevirdi.

Finans 14-11-2023 22:26

Ev sahibi ve kiracı arasında yeni kriz! 'Son zamanlarda zirveye çıktı'

Ev sahibi ve kiracı arasında yüksek kiralar nedeniyle başlayan gerginlik devam ederken bu sefer de ilan krizi yaşanıyor. Evini daha yüksek kiraya vermek isteyen ev sahipleri, kiracı evdeyken kiralık ilanı asmak istiyor, kiracılar da bu duruma karşı çıkıyor. Yıllardır bu durumun yaşandığını ifade eden bir emlakçı "Son zamanlarda zirveye çıktı" dedi.

Haber 05-10-2023 06:54

Evini günlük kiraya verenler dikkat! Yeni düzenlemeyle 'komşu' şartı geliyor

Konutlarını günübirlik kiraya verenleri yakından ilgilendiren düzenleme için çalışmalar sürüyor. Söz konusu yeni düzenleme ile günübirlik kiralama yapılan konutların ticari işletme sayılarak belge alma şartı getirilmesi gündeme gelirken; işyeri olarak sayılacak yerlerin açılabilmesi için konutun bulunduğu apartman sakinlerinden yazılı izin alınması gerekecek.

Finans 04-10-2023 15:36

Akılalmaz olay! Kiraladıkları evi uyuşturucu imalathanesine çevirdiler

Antalya’da kiraladıkları evi uyuşturucu imalathanesine çeviren 2 şüpheli, Özel Harekat destekli operasyonla yakalandı. Evde hassas burunlu köpeklerin arama yaptığı operasyonda, yatak odasındaki bazanın altında poşetlere doldurulmuş yaklaşık 50 kilo eroin ele geçirildi.

Haber 23-09-2023 01:20

Sözleşme imzaladı, 20 bin TL verdi ama... Ev arayanlar dikkat! 'En güzel zamanı' diyerek uyardı

Artan kiralarla birlikte uygun fiyata ev arayanlara üniversite öğrencileri eklenince kendilerine gün doğan emlak dolandırıcıları, internetten verdikleri 'sahibinden kiralık' ilanlarıyla farklı şehirde ev arayan öğrencileri tuzağa düşürüyor. Üniversite öğrencisi Faati İlir Llapashtica da sözleşme yapıp 20 bin TL depozito ücreti verdi ama anahtarını alamadı. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa ise dönemin dolandırıcılar için en uygun zaman olduğu ve dikkatli olunması uyarısını yaptı.

Haber 22-09-2023 15:40

Mersin'de depremzedeleri kiralık ev vaadiyle dolandırdıkları öne sürülen 13 zanlıya operasyon

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen illerden Mersin'e gelen afetzedeleri, "kiralık ev" vaadiyle dolandırdıkları iddia edilen 13 şüphelinin yakalanması için operasyon düzenlendi.

Yurthaber 15-09-2023 07:29

Sosyal medya o kiralık ev ilanını konuşuyor! 'Mağara' benzetmesi... Fotoğraflarına yorum yağdı

Bir süredir kiralık ev fiyatlarındaki artış herkesin gündeminde. Ev sahipleriyle kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar da sürerken zaman zaman sosyal medyada yüksek fiyata ilana çıkılan kiralık evler gündem oluyor. Son olarak sosyal medyada paylaşılan 7 bin TL'ye kiralık evin fotoğrafları çok konuşuldu. Ev ile ilgili 'mağara' benzetmeleri de yapıldı.

Haber 12-09-2023 15:13

Kiracılar Dayanışması Platformu kurucusu kiralık evinden atıldı! Eşyaları ile sokakta kaldı

Fahiş kira artışına boyun eğmeyen Antalya Kiracılar Dayanışması Platformu kurucusu Cengiz Kul, ev sahibi tarafından tahliye edildi. İcra memurları tarafından evinden tahliye edilen Kul, eşyalarıyla birlikte geceyi dışarıda geçirdi.

Haber 09-09-2023 14:44

Üniversite tercihleri açıklandı, öğrenciler ev telaşına girdi! İzmir'de 1+1'lerin fiyatı dudak uçuklattı, dikkat çeken 'kapora' uyarısı

Üniversite sınavının ardından tercihleri de belli olan öğrenciler, kiralık ev arayışına başladı. İzmir'de kiralık 1+1 evlerin fiyatları bile 10 ile 15 bin lira arasında değişiyor. Birçok öğrenci yüksek kira fiyatlarından yakınırken uzman isimler ev tutacak öğrenci ve ailelerini kapora konusunda uyardı. İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu "Evleri gördüklerinde kaparoyu verdim evi tuttum diye düşünmesinler" dedi.

Finans 25-08-2023 18:28

Kiraladıkları ev sır deposu çıktı! Tüyler ürpertici tüneller, gözetleme delikleri, gizli odalar ve gizemli dolaplar...

Tierra Burris ve Scarlet Wolf isimli iki kadın tatil için iki haftalığına bir ev kiralamaya karar verdi. Ancak kiraladıkları eve geldiklerinde karşılaştıkları manzara karşısında şaşkına döndüler. Çünkü ev adeta bir gizem deposuydu. İkili evin içinde tüyler ürpertici tüneller, gözetleme delikleri, gizli odalar ve gizemli dolaplar bulunca bu anları sosyal medyadan paylaşmayı ihmal etmedi.

Trend 09-08-2023 09:22

Nişantaşı'ndaki evin kirasını öğrenmek için aradılar, duyunca şoke oldular: Keşke öğrenmez olaydık

Özellikle İstanbul'da fahiş fiyatlı ev kiraları vatandaşları mağdur etmeye devam ederken, sosyal medyada paylaşılan bir video gündem yarattı. Nişantaşı'nda kiralık evin fiyatını merak eden gençler, ilandaki numarayı aradıklarında öğrendikleri kira fiyatıyla adeta şoke oldu. Söz konusu görüntü "Keşke öğrenmez olaydık" notuyla paylaşıldı.

Finans 06-08-2023 15:30

Eskiden ev verilmezdi, artık ev sahipleri onları tercih ediyor! Bu şartları sağlayan kiracılara gün doğdu

Son dönemlerde kiralık daire arayışındaki artış ev sahiplerinin kiracı tercihini de etkiledi. Eskiden verilmekten kaçınılan bekarlar ve öğrenciler artık ev sahiplerinin gözdesi haline geldi. Kısa süre kalacak kiracı arayışına yönelen ev sahipleri artık üniversiteyi bitirmeye yaklaşan öğrencileri yeğliyor ya da "Bekar olsun yarın evlenir gider" diyor. Öte yandan eylül ayını işaret eden uzmanlar yüzde 30 kira zammı bekliyor. İşte kiralık evlerde yeni dönemin detayları!

Finans 06-08-2023 10:31

Kiralık ev sorunu büyüyor! Ev sahipleri imzalatmaya başladı, uzmanlar uyardı: Yasal düzenleme şart!

Kiralık ev sorunu özellikle büyükşehirlerde olmak üzerinde Türkiye genelinde bir sorun olarak büyümeye devam ediyor. Ev sahipleri her gün yeni bir hamle ile kiracıların karşısına çıkmaya başladı. Kira sözleşmesine artık tahliye taahhütnamesini de ekleyen ev sahipleri imza atmayana ev vermiyor. Bu belge ile keyfe keder zam yapıp çık baskısı uygulanabiliyor. Uzmanlara göre yasal düzenleme gerekiyor. İşte kiralık ev krizinde son gelen haberin detayları…

Haber 04-08-2023 08:15

Fırsatçı ev sahipleri yine iş başında! Kiralık evde yeni oyun, bu sefer de...

Kiralık evler fiyatlarıyla gündemden düşmezken fırsatçı ev sahiplerinin daha yüksek kira almak için yaptıkları ise 'pes' dedirtiyor. Bu seferde fırsatçılar kira sözleşmelerini 6 ay üzerinden düzenlenmeye başladılar. Uzman isimler, kiralık ev arayanları bu yönteme karşı uyardı.

Haber 30-07-2023 08:17

Tatil için kiraladıkları evin banyosunda gizli kamera bulan çift ev sahibine dava açtı! “Yangın alarmının içinden çıktı”

Amerikalı Kayelee Gates ve nişanlısı Christian Capraro tatil için Maryland’da bir kiralık ev tuttu. Çift sadece bir gece kalmayı planladıkları evin banyosunda gizli kamera bulunca ev sahibini dava etti. İkili banyoda yakınlaştıkları sırada gizli kamerayı keşfettiklerini söyleyerek kendilerini utanmış hissettiklerini dile getirdi.

Trend 28-07-2023 14:46

Kiralık ev arayanlar dikkat! Ev sahiplerinden yeni kriter: 'Özellikle Avrupa Yakası'nda moda'

Ev sahiplerinin yüksek kira almak için başvurduğu yöntemlere bir yenisi daha eklendi. Yüzde 25 sınırına takılmamak için kısa süreli kiracı arayan ev sahipleri, şimdi de kentsel dönüşümde evi olan kişilere ev kiralamanın derdinde. Uzman isimler "Özellikle Avrupa Yakası'ndaki kentsel dönüşümün yoğun olduğu yerlerde şu anda bu moda var" dedi.

Haber 24-07-2023 06:42

Bunun adı vicdansızlık! İstanbul'da kiralık ev arayan çiftten yürek sızlatan sözler: 'Engelli olduğumuzu duyunca...'

Arnavutköy’de yaşayan ve kiralık ev arayan Tezcan çifti, 10 yıldır kirada oturdukları daireden çıkartılmak istenince yeni ev aramaya başladı. Engelli çift, kiralık ev ilanlarındaki numaraları aradıklarında ve engelli olduklarını belirttiklerinde, kendilerine ev verilmediğini iddia etti. Engelli olmaları nedeniyle kiralık ev bulamadıklarını söyleyen çift, "Herkes engelli adayı, ev sahipleri vicdanlı olsun" dedi. İşte yürek sızlatan olayın detayları...

Haber 13-07-2023 23:30

Ev sahiplerinden yeni oyun! Çözümü böyle buldular, artık evleri...

Fahiş kira artışları sonrasında yüzde 25 uygulaması getirilmişti. Ev sahipleri bu sene de uygulanacak olan sınırlamaya takılmamak için yeni bir yöntem buldu. Artık evlerini maksimum 11-12 aylık olarak kiraya vermeye başladılar. Böylece ev sahipleri kısa dönem kiralama ile gelirlerini katlıyor.

Haber 06-07-2023 07:31

Konya'da dolandırıcılık iddiasıyla yakalanan 2 zanlı tutuklandı

Konya'da boyasını yaptıkları evlerin fotoğrafını çekip sahte kira ilanıyla kapora dolandırıcılığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.

Yurthaber 07-06-2023 15:30

Kira fiyatları ayyuka çıktı, kiralık ev ise kalmadı! Deprem sonrası büyük göç alan ilde vatandaşlar dertli: Ev değiştirmeye korkuyoruz

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tüm Türkiye evlerinin depreme dayanıklılığını ve yaşadıkları yerden fay hattı geçip geçmediğini sorgulamaya başladı. Bu bağlamda deprem riski az olan şehirlerden biri olan Edirne'ye deprem sonrası büyük göç yaşanınca kira fiyatları ayyuka çıktı. Hem emlakçıların hem de vatandaşların hızlı artıştan dert yandığı Edirne'de kiracılar evden çıkmaya dahi korkar hale gelirken "Edirne İstanbul'u geçmeye başladı bile" yorumu yapılıyor.

Haber 05-06-2023 08:33

'Kiralar düşecek' diyen uzman isim gerekçesini böyle açıkladı 'Boşaltacakları kiralık evler...'

Son dönemde gündemin en çok konuşulan konularından bir tanesi yüksek kiralar ve kiracı ile ev sahibi anlaşmazlıkları. Fahiş kiralarla ilgili çeşitli önlem planları hazırlanırken sektördeki son durum da merak ediliyor. Gayrimenkul Uzmanı Şule Alp, “Cumhurbaşkanının yeni dönemde yapılacaklarla ilgili açıklayacağı çalışmaların başında gayrimenkul alanında birçok müjde vereceğini düşünüyorum” dedi. Ayrıca Alp, tamamlanacak TOKİ konutlarının kiraları da düşüreceğini düşündüğünü söyledi.

Finans 02-06-2023 11:05

İstanbul'da kira fiyatları ortalama 15 bin TL oldu, bazı ilçelerde 40 bin TL'yi buldu... Boş konut sayısı ise 400 bini aşıyor

İstanbul'daki kira fiyatları her geçen gün daha da artıyor. Semtlere göre kira fiyatları adeta birbiriyle yarışırken, Kadıköy ve Beşiktaş gibi ilçelerde kiralar 30-40 bin TL arasında değişiyor. Mega kentteki boş konut sayısı ise 400 bini aşarken, uzmanlar özellikle Kahramanmaraş'taki depremler sonrası yeni konutlara taleplerin fazla olduğunu belirtiyor.

Finans 13-05-2023 07:53

Geceliğine 23 bin 500 TL veriyorlar! Nedeni camdan bakıldığında anlaşılıyor... Yoğun talep var '24 saatliğine...'

İstanbul'daki ev kiraları herkesin gündeminde. Ancak öyle evler var ki bir gecelik konaklama için 23 bin 500 TL ödeniyor. Belirli semtlerde bulunan ve eşsiz bir İstanbul manzarası sunan o evler, tadilata sokularak günübirlik şekilde kiraya veriliyor. Özellikle Arap ve Rus turistler tarafından ilgi gören evlerin ortalama gecelik konaklama fiyatlarının 5 bin TL'den başladığı belirtiliyor. Evlerin içindeyse yok yok. Ancak en önemli özellikleri camlarından bakıldığında karşılaşılan manzaraları.

Finans 05-05-2023 12:18

6 yıl önce kiraya verdiği evine giren ev sahibi şaşkına döndü! Keşke vermeseydim

Kocaeli'nde, iddiaya göre anlaşmazlık yaşadığı kiracısının taşınmasının ardından 6 yıl önce kiraya verdiği evine giren ev sahibi Hikmet Efe, gördüğü manzara karşısında dehşete düştü. Efe, eşyalı olarak kiraya verdiği evinde eşyalarının olmadığını, kapıların, döşemelerin, dolapların, muslukların, sayaçların, prizlerin ve kalorifer peteklerinin yerinden söküldüğünü, duvarlara zarar verildiğini, camlarının kırıldığını gördü. Efe, "Başkaları da bu evden faydalansın dedim ama keşke vermeseydim" dedi.

Haber 03-05-2023 18:16

Gurbetçiden akıllara durgunluk veren kiralık ev ilanı! Mahalle muhtarı bile hayret etti: Ne soracaklarmış genel kültür sorusu mu?

Afyonkarahisar’da evini kiraya vermek isteyen T.O. isimli bir gurbetçi, internetten görenleri hayrete düşüren bir kiralık ev ilanı verdi. T.O, 5 bin 500 TL’den ilana çıkardığı 3 katlı binanın 2. katındaki sıfır dairesini mülakatla kiraya vereceğini duyurdu. Gurbetçi ev sahibi, verdiği ilanda mülakat sonucuna göre dairenin 1 Haziran’da da teslim edeceğini açıkladı. Bu duruma, mahallesindeki mülakatla kiralık ev ilanının muhabirlerden öğrenen mahalle muhtarı bile hayret etti.

Haber 03-05-2023 14:21

Kiraladığı evde prizin içinde gizli kamera buldu! O anları sosyal medyadan ifşa etmeyi ihmal etmedi

Kanadalı Kennedy isimli bir kadın 30. yaş gününü kutlamak için 14 arkadaşıyla birlikte bir ev kiraladı. Kiraladıkları evde kaldıkları ikinci günde bir arkadaşının kendisini rahatsız hissetmesiyle mülkte kapsamlı bir araştırma yaptıklarını dile getiren Kennedy, TikTok’tan yaptığı paylaşımda evdeki bir prizin içinde gizli kamera bulduklarını söyledi. Kenndy kameranın yönünün ise duşun olduğu tarafa doğru çevrildiğini ifade etti.

Trend 25-04-2023 09:12

İstanbul'da emlak piyasasında deprem! Böylesi görülmedi, ne kiralayan ne de satın alan var: 4 ilçeye rağbet azaldı

Kahramanmaraş merkezli depremler İstanbul'da emlak piyasasını etkiledi. Vatandaşlar artık eski ev ne kiralamak istiyor ne de satın almak istiyor. Beşiktaş, Bakırköy, Avcılar ve Kadıköy'de evlere rağbetin azaldığı belirtildi. Beşiktaş'ta adım başı satılık veya kiralık ilanıyla karşılaşılırken, bir emlakçı "22 yıllık emlakçıyım, bu kadar kiralık ve satılık ev görmedim" dedi.

Haber 07-04-2023 07:04